Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Siun sote: Lieväoireisten ja kokonaan rokotettujen ei tarvitse enää mennä koronatestiin – sama pätee myös lapsiin tietyin ehdoin

Molemmat rokoteannokset saaneiden ei pääsääntöisesti tarvitse käydä koronatestissä, mikäli oireet ovat lievät. Sama pätee henkilöihin, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen puolen vuoden sisällä. Myöskään lieväoireisia alle 12-vuotiaita lapsia ei tarvitse viedä koronatestiin, mikäli perheessä kaikki yli 16-vuotiaat ovat saaneet molemmat rokoteannokset. 

Rokotetut ja lapset voivat jättää koronatestin väliin flunssaoireissa jos ei ole epäilyä altistuksesta – näin koronatestaus muuttuu

Testiin pääsee jatkossakin oireiden perusteella, iästä riippumatta. Myös tartuntojen jäljitystyö jatkuu. Tavoitteena on tunnistaa suurimman riskin leviämistilanteet ja estää jatkotartunnat.

Etelä-Savossa kartoitetaan pitkittyneen koronavirustaudin yleisyyttä – oireista kärsivien määrä yllätti tutkimusta tehneet

Kuntayhtymä Essotesta muistutetaan, että kyse on alustavista tuloksista. Selvitystyötä aiotaan jatkaa. Seuraavaksi selvitetään oireiden yleisyyttä lasten ja nuorten kohdalla.

Brittitutkimus: Noin kolmasosa koronan sairastaneista teineistä kärsii pitkistä oireista

Kyseessä on yksi suurimmista alaikäisten koronavirustaudin pitkien oireiden kartoittamisessa Euroopassa. Sen mukaan noin yksi kolmesta koronavirustartunnan saaneesta nuoresta kärsii kolmesta tai useammasta oireesta viikkokausia.

Kaksi kertaa rokotettujen testaamista aiotaan vähentää pääkaupunkiseudulla – Koronaryhmä: lievissä oireissa ei enää tarvitsisi hakeutua testiin

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää, että kaksi kertaa rokotettujen ei tarvitsisi enää käydä testattavana lieviä oireita saatuaan. Lopullisesti asiasta päättää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Valkealan yläkoulussa Kouvolassa koronatartunta – yksi luokka karanteeniin

Muu opetustoiminta jatkuu koulussa toistaiseksi lähiopetuksena.

Nivalassa koronatartuntoja on ollut viime viikkoina runsaasti – myös koko Kallion alueella on korostettu terveysturvallisuutta

Päivittäiset tartuntaluvut ovat Nivalassa saattaneet nousta ajoittain jopa yli kymmeneen tapaukseen. Vielä tiistaina kaupungissa todettiin kuusi uutta koronatartuntaa.

Oulussa uusi linjaus: kahdesti rokotetun ei tarvitse enää hakeutua lievillä oireilla koronatestiin

Koronavirusnäyte otetaan jatkossakin niiltä, jotka hakeutuvat oireiden vuoksi hoitoon ja ovat saaneet kaksi rokoteannosta. Samoin testi otetaan, jos sairastuu osastohoidon aikana. Linjaus ei koske sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa tai koronavirukselle altistuneita henkilöitä

Tyrnävällä Suutarinjärvellä runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimaranta ei ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Lievästi nuhaisen ja tehosterokotetun ei tarvitse enää mennä koronatestiin

Päijät-Soten alueella koronanäytteenoton kriteerit on perjantaina päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreiden suositusten mukaisesti.

Kaksi kertaa rokotettujen ei enää tarvitse mennä koronatestiin pienistä oireista

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on muuttanut koronanäytteenoton kriteereitä. Jos on saanut kaksi rokotetta ja viimeisestä annoksesta on kulunut yli viikko, koronatestiin ei täydy mennä lievien oireiden takia.

Sini Lindell sai koronan ja parani – sitten iski pitkäkestoinen koronatauti ja sen lamauttavat oireet: "Minulla on hirveitä särkyjä koko ajan"

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut asiantuntijaryhmän analysoimaan pitkäkestoisesta koronasta saatavia tietoja. Tietoa kaipaavat myös tautiin itse sairastuneet. Sini Lindelliä huolestuttaa erityisesti omien aivojen tila ja taudin kulku.

Kerro meille: oletko sairastanut pitkäkestoista koronatautia ja millaisia oireita olet potenut?

Suomessa on arviolta joitakin kymmeniä tuhansia pitkäkestoisen koronataudin oireista kärsiviä. Jutun lopussa löytyvällä lomakkeella voit kertoa meille, miten koronan pitkäaikaiset oireet ovat haitanneet sinun elämääsi.

Jyväskylä: koronatestauksen viime viikon suma on saatu purettua, testit pyörivät taas normaalisti

Koronaneuvonnan puhelinpalveluun muodostui ruuhka, jota on purettu yksityisen sopimuskumppanin kanssa. Takaisinsoittoa odotettaessa osa soittajista jätti soittopyynnön useita kertoja, mikä kuormitti palvelua entisestään.

Oulussa Oulunsuun sekä Muhoksella Montan uimarannoilla runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimarannat eivät ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Oulussa avataan taas drive in -koronatestauspiste Oritkarissa

Näytteitä otetaan vain henkilöiltä, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Testauspisteelle tulee varata etukäteen aika soittamalla. Oulun kaupunki suosittelee hakeutumaan testiin ensisijaisesti muualla kuin kaupungin koronavastaanotoille.

Lahden Headland-festareilta joukkoaltistumisia – altistumispäivänä paikalla oli yleisöä yli 4 000

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan viikonlopun festarit ovat aiheuttaneet ensimmäiset joukkoaltistumiset.

Koronatartunnat kasvavat Oulussa nyt nopeasti – torstaina 26 uutta tartuntaa

Ravintola Pataässässä Oulussa perjantain ja lauantain 23. heinäkuuta - 24. heinäkuuta välisenä iltana ja yönä olleiden tulisi hakeutua välittömästi koronatestiin riippumatta siitä, onko oireita.

Helsinkiläisessä palvelutalossa 14 koronatapausta – Valtaosa tartunnan saaneista saanut molemmat rokoteannokset

Helsinkiläisessä Hopeatien palvelutalossa sairastuneiden asukkaiden keski-ikä on hieman yli 86 vuotta. Kaikilla on asukkailla on entuudestaan vakavia perussairauksia.

Jo 15 vuotta sitten selvisi, että koirien madottaminen on yleensä täysin turhaa – väärä käsitys matokuureista elää sitkeänä

Lemmikkien madottamiseen liittyy sitkeä käsitys, joka ei vastaa nykyisiä suosituksia. Turhien matokuurien sijaan kakkaa kannattaa analysoida ja kerätä huolellisesti pois teiden varsilta.

Tyksin päivystykseen hakeutuu yhtä paljon potilaita vesimyrkytyksen ja kuivumisen vuoksi

Vesimyrkytyksen ja kehon kuivumisen oireet ovat samankaltaisia, minkä vuoksi vesimyrkytystapauksia ei välttämättä heti tunnisteta.

Hankasalmella hotellin ravintolassa oli viime viikolla koronariski: tarkkaile vointiasi, hakeudu testiin

Hotelli Revontulen Bowlin Dinerissa on asioinut koronapositiivinen asiakas keskiviikon ja perjantain välisenä aikana. Pienimmistäkin oireista kehotetaan hakeutumaan koronatestiin.

Helle ruuhkauttaa päivystyksiä Etelä-Savossa - nuorillakin voi olla oireita

Essoten alueella helteestä johtuvat päivystyskäynnit pidentävät jonoja päivystyksessä ja osastohoitoon pääsyssä. Sosterilla ollaan ainakin vielä tavallisen kesäkiireen keskellä.

Pitkään jatkunut helle ajaa ihmisiä päivystykseen myös Päijät-Hämeessä – helteet eivät väisty lähipäivinä

Pitkään jatkuvat helteet voivat saada ihmisen kuivumaan. Lisäksi uhkana on liiallisen vedenjuonnin aiheuttama suola-arvojen lasku. Akuutti24:ssä pelätään potilaiden lisääntyvän, jos helteet jatkuvat.

Juhannusta Lahden ravintoloissa juhlineilla on todettu jo yli 40 tartuntaa

Kuluneella viikolla Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle kauppakeskus Karisman Subway-ravintolassa. Hyvinvointiyhtymä on kehottanut kaikkia yökerho Armaksessa juhannuksena juhlineita menemään koronatesteihin, vaikka oireita ei olisi.

Yksi uusi koronatartunta Lapin sairaanhoitopiirissä – tartunta on peräisin EM-kisamatkalta Pietarista

Tartunta todettiin Inarissa ja on Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta tulleella henkilöllä. Hänet sekä samassa bussiryhmässä matkustaneet on asetettu karanteeniin.

Sinilevää ehdittiin nähdä Mikkelin uimarannoilla – nyt tilanne on rauhoittunut

Viime viikolla Mikkelin Pitkäjärven uimarannalta kerrotiin, että siellä on sinilevää niin paljon, ettei uimaan kannattanut mennä.  Nyt tilanne on kääntynyt sinilevän suhteen päälaelleen.

Kolme uutta koronatartuntaa Kainuussa: muutamia henkilöitä karanteeniin

Kajaanin tartuntojen alkuperä on vielä selvittelyssä.

Koivuallergikoilla on ollut vaikeampaa kuin vuosiin: siitepölymäärät hipovat ennätyksiä, ja oireita ovat saaneet nekin, joilla allergiaa ei ole ollut

Koivun siitepölyä on ollut ilmassa liki ennätyksellisen paljon ympäri Suomea. Pohjoisimmassa Lapissa kukintaa vasta odotellaan. Siitepöly vaikeuttaa monien elämää, sillä noin miljoona suomalaista on sille allerginen.

Koronan päättyminen ei välttämättä ratkaise puhjenneita mielenterveyden ongelmia – osa toipuu hyvin, mutta asiantuntijat ovat huolissaan nuorista

Suurin osa koronaepidemian vuoksi lievästi oireilevista toipuu nopeasti, kun epidemia hellittää. Jotkut taas ovat riskissä sairastua mielenterveyshäiriöihin, ja avun tarve saattaa lisääntyä entisestään.

Tutkimus: Jos vanhempi itse kokee oireita sisäilmasta, hän myös useammin raportoi lapsensa oireilevan koulun sisäilmasta

Mitä vakavampia oireita vanhempi itse koki, sitä todennäköisemmin hän raportoi lapsen saavan oireita koulun sisäilmasta, selviää THL:n ja Työterveyslaitoksen tutkimuksesta.

Teuvo Teräväinen oli jo sairastanut koronan, kunnes aivotärähdys vei uudestaan huilille: "Se oli rankka prosessi"

Carolina Hurricanesin suomalaistähti Teuvo Teräväisen kausi on pitänyt sisällään koronatartunnan ja aivotärähdyksen. Kaukaloon paluun jälkeen suomalaisen otteet ovat olleet loistavia.

Koronalta lähes täysin säästyneellä Pihtiputaalla tartunta ja altistumisia: kävitkö Mantassa kahvilla vappupäivänä? Tarkkaile oireitasi

Oireeton koronatartunnan saanut on asioinut kahvila–ravintola Mantassa 1. toukokuuta. Keskiviikkoon mennessä Pihtiputaalla oli todettu vasta yhdeksän tartuntaa koko koronapandemian aikana.

Parkinsonin taudin hoitoon kokeillaan HUSissa ulosteensiirtoa

HUS tutkii vuoden mittaisessa tutkimuksessa tehoaako ulosteensiirto Parkinsonin taudin oireisiin. Osalla Parkinsonin tautia sairastavilla on poikkeava suoliston mikrobisto eli bakteerikanta. Juuri näille potilaille ulosteensiirrosta toivotaan helpotusta taudin moniin oireisiin.

Koirien vanhenemisoireiden hoidosta ollaan valmiita maksamaan aiempaa enemmän – myös koirat potevat dementiaa ja saattavat unohtaa jopa omistajansa

Joskus koira voi vanhentua kuin silmissä. Oireita ei kannata laittaa suoraan vanhenemisen piikkiin, sillä ne voisivat olla helposti hoidettavissa.

THL:n tutkimusprofessori varoitti koronan jälkioireista A-studiossa: "Siellä lymyilee nyt kansanterveydellinen uhka"

Tutkimusprofessorin mukaan koronaviruksen jälkioireet ovat jääneet akuutin koronapandemian varjoon.

Essi Liljemark sai borrelioosidiagnoosin vasta lukuisten lääkärikäyntien jälkeen: "Olen tullut täysin väärinkohdelluksi" – taudin toteaminen voi olla monimutkaista

Useiden suomalaislääkäreiden vastaanotoilla oireidensa kanssa käynyt Essi Liljemark löysi lopulta tarvitsemansa hoidon Saksasta.

Tutkimus: Vain joka viides britti hakeutuu koronatestiin saatuaan oireita

Etenkin alemmissa tuloluokissa pelko ansionmenetyksestä vähentää halukkuutta lähteä koronatestiin.

Venla Kärkkäinen ja kymmenet muut kertovat, miten heidän oireitaan vähäteltiin ja väsymys vei elämänilon – raudanpuute vaivaa monia, mutta apua on vaikea saada

Lääkärit suhtautuvat raudanpuutteeseen eri tavoin. Taustalla voi vaikuttaa linjaus, jonka mukaan ferritiiniä ei tule mitata, jos hemoglobiini on kunnossa.

Kytöpuiston koulussa 34 koronatartuntaa kuukauden sisällä

Osa uusista tapauksista todettiin koko koulun seulonnassa.

Nora, 10, on kärsinyt koronaoireista jo vuoden – Tukholmassa yli 200 lasta on saanut pitkittyneen koronavirustaudin

Pitkittynyttä koronaa sairastavien lasten yleisimmät oireet ovat erittäin voimakas väsymys sekä sitkeä kurkkukipu ja päänsärky.

Kemijärvellä uusia koronatartuntoja

Kemijärvellä uutisoitiin viikonloppuna olevan jo 350 koronavirukselle altistunutta.

Entinen huippunyrkkeilijä Juho Tolppola, 39, pystyy aktiiviseen toimintaan vain tunnin ajan päivässä – kovat ottelut vaihtuivat koviin ja jatkuviin oireisiin

Juho Tolppolan ammattilaisuran piti jatkua vuonna 2018, mutta pahenevat terveysongelmat estivät hänen paluunsa kehään. Nyt hän kertoo jokapäiväisestä taistelustaan arjessa.

Abi: "Jos korona ei leviä täällä, niin ei sitten missään" – Mikkelin yo-kirjoituksiin pääsyä odotettiin tiiviissä tunnelmissa

Ylioppilaskokelaan pääsevät koronatestiin hyvin nopeasti, mikäli pienempiäkin oireita esiintyy. 

Kolarilaisessa ruokakaupassa on voinut altistua koronavirukselle

Kolarin kunta kehottaa tiedotteessaan kaikkia hakeutumaan koronatestiin pienimmissäkin oireissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle