Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Ei mitään järkeä", pohti Martti Solja videopelien saapuessa Suomeen – 65-vuotiaana hänellä on itse tehty simulaattori, jolla hän pelaa tunteja päivässä

Lappeenrantalainen Solja innostuu yhdestä pelistä aina muutamaksi vuodeksi. Hän on kokeillut sota- ja taistelupelejäkin, mutta samalla huomannut, että simulaattorit ovat hänelle parasta viihdettä.

Maanantaina 3.4.2017 (radio)

Venäjällä Pietarin metrossa on tapahtunut räjähdys. Kiinan presidentti Xi Jinping kehuu Suomea. Suomen ilmasto lämpenee. Finnair kouluttaa lentäjiä uudella lentosimulaattorilla. Pasilan väliaikainen asemarakennus on otettu käyttöön.

Maanantai 3.4.2017 (tv)

Suomen ilmasto lämpenee. Finnair kouluttaa lentäjiä uudella lentosimulaattorilla. Tänään otetaan käyttöön Pasilan väliaikainen asemarakennus. Kansallismuseo tuo vanhan maailman tähän päivään uudella tekniikalla. Säätiedot.

Lapin lennostossa avoimet ovet toukokuun lopulla

Ilmavoimat järjestää toukokuun 25. päivä yleisölle avoimen tapahtuman Rovaniemellä. Lapin lennosto järjestää Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Ilmavoimien toimintaan ja kalustoon.

Purjelentäjät kehittivät oman ohjelmiston lentosimulaattoriin

Vaasan Lentokerho harjoittelee ja lentää nykyään Alajärven Menkijärvellä kahdesta syystä. Vaasan ilmatilassa on liikaa muuta lentotoimintaa ja moottorittoman lentokoneen liitelyyn löytyy suotuisemmat cumuluspilvet Etelä-Pohjanmaan taivaalta, sillä merituuli työntää paremman lentosään sisämaahan. Huonolla säällä voi harjoitella simulaattorilla.

Yli 10 miljoonaa euroa maksaneen Puolustusvoimien lentosimulaattorin näytös meni mönkään – ei inahtanutkaan

NH90-lentosimulaattoria esiteltiin Utissa tiedotusvälineille. Huipennus jäi kokematta, sillä lentosimulaattori ei toiminutkaan.

Maavoimien hulppea lentosimulaattori kouluttaa NH90-ohjaajia Suomessa – arvo 13 miljoonaa euroa

NH90-lentosimulaattori on jo käytössä Utin jääkärirykmentissä. Ensimmäinen tyyppikurssi helikopteriohjaajille on pidetty elokuussa.

Ilmailumuseon suosio lähti lentoon

Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevassa Suomen ilmailumuseossa arvioidaan käyvän tänä vuonna yli 50 000 ihmistä. Kävijämäärä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa.

Euroviisujen suosikki Italia: Suomi on tuttu lentosimulaattorista

Laulukilpailun yhdeksi voittajaehdokkaaksi veikatun Italian laulajat lupaavat spagettia ja pizzaa kaikille, jos Euroviisut järjestetään ensi vuonna Italiassa.

"Ei hyvää päivää!" Tältä näyttää Hornet-simulaattorin puikoissa

Karjalan lennostossa Hornet-lentäjiä koulutetaan muun muassa lentosimulaattorilla. Simulaattorilla lentäjät pääsevät kuivaharjoittelemaan lentoja halki virtuaalisen Suomen maan. Pääsimme kokeilemaan simulaattoria kansainvälisen lentoharjoituksen avauspäivänä.

Lehti: Lentäjän simulaattorista poistetut tiedostot olivat peräisin tietokonepeleistä

Malesian viranomaiset yrittävät löytää simulaattorista vihjeitä kadonneen lentokoneen olinpaikasta.

FBI analysoi kadonneen malesialaiskoneen lentäjän lentosimulaattorin tiedostot

Malesian puolustusministerin mukaan tutkijat yrittävät palauttaa lentäjä Zaharie Ahmad Shahin simulaattorista viime kuussa poistetut tiedostot.

Malesia: Kadonneen koneen lentäjän lentosimulaattorin tiedostoja oli vastikään poistettu

Viranomaiset yrittävät nyt palauttaa lentäjän kotoa löydetyn simulaattorin tiedostot.

Lehti: Kadonneen koneen kurssinmuutos saatettiin ohjelmoida tietokoneelle ohjaamosta

The New York Timesin virkamieslähteet pitävät todennäköisenä, että reitinmuutoksen teki ohjaamossa henkilö, joka tuntee lentokoneiden järjestelmiä.

Kadonneen koneen etsinnöissä mukana jo 25 maata – kone ehkä maassa viimeisen satelliittihavainnon aikana

Malesian viranomaisten mukaan on mahdollista, että kadonnut kone oli jo maassa, kun siitä saatiin viimeiset satelliittihavainnot.

Lentäjillä vaikeuksia happinaamareiden kanssa Porin hätälaskussa

Happinaamarit haittasivat lentäjien toimintaa hätätilanteessa Porin yllä vuonna 2011. Onnettomuustutkinta suosittaa lentosimulaattoreihin vuosittaisia happinaamareiden tarkastuksia.

Puolustusvoimat uusii varusmiesten vaatetusta

Lisäksi maavoimat on hankkinut uuden helikopterisimulaattorin, jonka arvioidaan säästävän miljoona euroa vuodessa.

Tallinnaan uusi merimuseo toukokuussa

Viron pääkaupunkiin Tallinnaan avataan uusi merimuseo ensi toukokuussa. Lentosatamaksi nimetty museo sijaitsee Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeen osaksi rakennetuissa halleissa.

Purjelentoa voi harjoitella myös jalat tukevasti maassa

Ihmistä on kautta historian kiehtonut lentäminen. Vaasan lentokerho tuo ihmisen ikuisen unelman taivaan herruudesta askeleen alemmas. Kerholaiset ovat rakentaneet yhden maamme harvoista purjelentosimulaattoreista.

Lentosimulaattorin rakentaminen lähti liikkeelle polkimista

Porissa joukko ilmailun harrastajia on rakentanut oikean lentokoneen runkoon erittäin realistisen lentosimulaattorin. Hanke alkoi vuonna 2006 pelkistä lentokoneen polkimista, mutta nyt mittaristoa ja radioyhteyksiä myöden täydellinen simulaattori on lentokunnossa.

Finnair Pilots Put Foot Down on Training as Part of Labour Dispute

Pilots at the Finnish national carrier Finnair are refusing to train pilots of other airlines to fly Finnair aircraft. The move, which took effect on Wednesday, comes in opposition to increased outsourcing by Finnair.

Vantaa johtaa virtuaali-ilmailijoita

Vantaalta johdetaan tänään maailman laajuista virtuaali-ilmailutapahtumaa. Sadat lajin harrastajat kerääntyvät tänä iltana Internetin välityksellä virtuaaliseen Lappiin.