Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanha pysäköintialue otetaan käyttöön kunnostettuna Porin Herralahdessa

Runsaan 130 auton pysäköintialue on Herralahden urheilukentän vieressä.

Satakunnan Osuuskauppa suunnittelee uutta S-marketia Porin Herralahteen

Marketille vuokrataan tilat Itä-Porin lähipalvelukeskuksen läheisyydestä.

Uusi urakoitsija alkaa purkaa Porin Herralahden koulua – työ valmis kesäkuun lopussa

Alun perin purku piti saada valmiiksi viime vuoden loppuun mennessä.

Pori käyttänyt 90 miljoonaa euroa koulukorjauksiin, osa korjatuista kouluista jo purettu – katso lista

Porin kaupunginjohtaja esittää koulujen peruskorjausten laittamista jäihin ja kokonaan uusien koulujen rakentamista.

Pori kutsuu kaupunkilaiset ideoimaan Pasaasia – alue ulottuu Keskusaukiolta Herralahteen, mukana myös urheilutalo

Kaksi alustavaa suunnitelmaa alueen tulevaisuudesta ovat esillä Porin päivänä torilla.

Herralahden purkukoulussa nuotio – palokunta sammutti nopeasti palon

Porin Herralahden koulurakennukset on päätetty purkaa. Rakennusten paikalle suunnitellaan kerrostaloja tai urheilutalon laajennusta.

Osa Herttuan koulusta pois käytöstä sisäilmaongelman takia

Herttuan koulu toimii entisen Herralahden koulun tiloissa.

Porissa lähes 20 000 asiakkaan sähkökatko

Sähköt menivät poikki Herralahden sähköasemalla aiheutuneen vian takia.

Ay-järjestön valitus Herralahden kentän vuokraamisesta FC Jazzille hylättiin oikeudessa

Porin kaupunki vuokrasi Herralahden kentän FC Jazz Juniorit ry:lle vuoden 2014 lopulla. Porin JHL ei hyväksynyt vuokrasopimusta.

Kaukolämpöverkon korjaus sulkee uimahallin Porissa – monessa kodissakin viilenee

Vuotavan kaukolämpöputken korjaus aloitetaan Porin keskustassa viikonloppuna. Lämmönjakelu keskeytyy monessa taloudessa lauantaina. Korjaustyöt sulkevat myös uimahallin ja urheilutalon sunnuntaina.

Paukkupakkanen viivyttää vuotavan kaukolämpöputken korjausta Porissa

Kaukolämpöputken vuoto huomattiin Porin keskustassa tiistaina. Korjaukseen ryhdytään vasta sään lauhduttua.

Kaukolämpöputken vuoto nostattanut höyryä Porin keskustassa

Porin keskustassa on kaukolämpöputken vuoto, joka havaittiin tiistaina. Pori Energia aikoo korjata putken vasta torstaina.

Omenoiden pintaan lisätään paksu kerros vahaa: ”Näitä en pistäisi suuhuni”

Helakanpunaisen jouluomenan haukkaaminen ei ehkä houkuta siinä vaiheessa, kun omenan pinta muuttuu kalpean valkoiseksi. Myyjän mukaan omenoiden pinnalle lisätään yleisesti vahaa, joka voi muuttaa väriään. Hedelmänviljelyn asiantuntija ei tällaisia omenoita suuhunsa laittaisi.

Porin stadionin nurmi surkeassa kunnossa – uusimiseen tuskin rahaa

Porin stadionin nurmen kunto on saanut voimakasta arvostelua jalkapalloilijoilta. Yksi mahdollisuus kentän kunnon parantamiseen on kieltää pelaaminen nurmella syksyllä.

Porin stadionin nurmi surkea – Palloliitto patistaa nopeisiin toimiin

Jalkapallon Ykköstä ja naisten Liigaa pelataan Porissa kehnoissa kenttäolosuhteissa. Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö kertoo, että liiton arvion mukaan kentän kunto on erittäin huono.

Porin päivähoitouudistus: Neljä uutta päiväkotia – parikymmentä pientä kiinni

Porin sivistysjohtaja esittää Poriin neljää uutta päiväkotia, jotta ahtaat ja huonokuntoiset hoitopaikat saataisiin suljettua. Koulutus- ja sivistyslautakunta käsittelee varhaiskasvatuksen tilasuunnitelmaa keskiviikkona.

Kuntaliitto: Hallinto-oikeuden sisäilmalinjaus ristiriitainen

Porilainen päiväkoti suljettiin epäiltyjen sisäilmaongelmien takia, mutta hallinto-oikeuden mielestä asiassa toimittiin virheellisesti. Kuntaliitto ihmettelee linjausta, sillä yleensä kuntia syytetään pikemminkin liian hitaasta reagoinnista sisäilmaongelmissa.

Hallinto-oikeuden tuore päätös vaikeuttaa sisäilmaongelmien ratkaisua?

Hallinto-oikeus katsoo, että Pori sulki sisäilmaongelmista kärsineen päiväkodin liian vähäisillä perusteilla. Porin kaupunki ihmettelee, miten jatkossa voidaan huolehtia lasten ja työntekijöiden turvallisuudesta.

SK: Hallinto-oikeus pitää porilaispäiväkodin sulkemista laittomana

Turun hallinto-oikeuden mukaan sisäilmaongelmien vuoksi suljettu Herralahden päiväkoti oli asianmukaisesti korjattu, eikä sitä ei olisi saanut sulkea. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Pori: Herralahden kentän vuokraaminen tuo säästöjä

Porin vapaa-aikaviraston johtaja tukee voimakkaasti Herralahden kentän vuokraamista jalkapalloseura FC Jazzille. Kimmo Rinteen mukaan kenttä on jo käytännössä pääosin Jazzin käytössä ja myös kentän uudistustyöhön saatava rahoitus edellyttää sopimusta.

Viranomainen arvostelee Poria sisäilmaongelmien salailusta

Päiväkotilapsen vanhempi oli tehnyt kantelun siitä, ettei hän ollut saanut tarpeeksi avoimesti tietoa päiväkodin sisäilmaongelmista. Aluehallintoviraston päätöksessä todetaan, että Porin on kiinnitettävä huomiota julkisuuslain toteutumiseen.

"Jazzista Herralahden herra – Onko seuraavaksi vuorossa Karhuhalli?"

Ammattijärjestö JHL:n pääluottamusmies Kimmo Hohkala vastustaa Porin Herralahden jalkapallokentän vuokraamista FC Jazzille. Hänen mielestään kaupunki riskeeraa tekonurmeksi muutettavan kentän kunnon ja väheksyy työntekijöiden ammattitaitoa.

FC Jazz ja Pori neuvottelevat Herralahden kentän vuokraamisesta

Jalkapalloseura ja Porin kaupunki suunnittelevat uudenlaista vuokraratkaisua sen jälkeen, kun kaupunki on vaihtanut Herralahden kentän nurmen tekonurmeksi. Tarkoitus on tehdä muutostyöt ensi vuonna.

Porihalli ja LadyLine muuttavat Porissa uusiin tiloihin

Liikuntakeskus Porihalli ja kuntosali LadyLine muuttavat Porissa yhteisiin tiloihin. Uusi liikuntakeskus aloittaa toimintansa entisen Kehityksen Kirjapainon tiloissa Herralahdessa.

Porin vanhan talouskoulun tiloihin päiväkoti?

Talouskoulu on tällä hetkellä ammattiopisto Winnovan käytössä. Herralahden alueella on pulaa päiväkotitiloista, koska aiemmin käytössä ollut päiväkoti jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia.

Taas uusia sisäilmaongelmia Porissa – nyt päiväkodeissa

Porin kouluissa on ollut runsaasti sisäilmaongelmia. Nyt niitä on paljastunut myös päiväkodeissa.

Porilaispäättäjä: "Koulusäästöt ovat itsensä pettämistä"

Porin kaupunginhallituksen jäsen Martti Lundén (sd.) arvostelee sitä, että Porissa rahastetaan hallintokuntia vuokrankorotuksilla. Lundénin mielestä koulujen säästöjä etsitään väärällä tavalla.

Koulujen lakkauttaminen vähentäisi Porin kiinteistökuluja miljoonilla

Porin virkamiehet ovat kaupunginhallituksen pyynnöstä laskeneet, paljonko kaupunki säästää kiinteistökuluissa, jos koululakkautukset tehdään esitysten mukaan. Säästö on virkamiesten mukaan merkittävä.

Porin kaupunginjohto haluaa yhä sulkea Enäjärven ja Lattomeren koulut

Apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen aikoo tuoda maanantaina kaupunginhallitukselle esityksen, jossa suljettaisiin myös Enäjärven ja Lattomeren koulut. Koululautakunta jätti nämä koulut lakkautuslistan ulkopuolelle.

Porin vt. sivistysjohtaja: "Ei tämä mikään katastrofi ole"

Porin koulutuslautakunta pudotti eilen Enäjärven ja Lattomeren koulut sulkemislistalta. Lautakunta jättäisi listalle viisi pikkukoulua ja kaksi lukiota.

Perussuomalaiset ihmettelevät koulujen lakkautuslistaa

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan mukaan perjantaina julkisuuteen tullut koulujen lakkautuslista on vaikea hyväksyä sellaisenaan. Lakkautuslistalla on yhdeksän koulua.

Koululakkautuslista julki Porissa – Meri-Porissa vielä rajumpia leikkauksia

Porin kouluvirastossa on tehty yhteistyössä kasvatus- ja opetuslautakunnan kanssa lista lakkautettavista kouluista. Syynä lakkautussuunnitelmiin ovat kaupungin säästöpaineet.

Legendaarinen Itätullin päiväkoti palaa alkuperäiseen käyttöön

Porin kasvatus- ja opetusvirasto on päättänyt vuokrata entisen Itätullin päiväkodin väliaikaiskäyttöön varhaiskasvatuksen väistötilaksi. Tiloja tarvitaan, koska päiväkotilapsia on jatkuvasti evakossa muun muassa sisäilmaongelmien takia.

Asiantuntija: "Lisää sisäilmaevakuointeja odotettavissa Porissa"

Porin sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja ennustaa, että lisää sisäilmaongelmia paljastuu lähiaikoina. Viime perjantaina kerrottiin Ruosniemen päiväkodin sisäilmaongelmien aiheuttamasta evakuoinnista ja remontista.

Omistaja: Herralahden päiväkotikiinteistössä ei vakavia sisäilmaongelmia

Sisäilmaongelmat johtivat siihen, että Porin ympäristölautakunta päätti sulkea Herralahden päiväkodin pikavauhtia. Kiinteistön omistaja ei sulata päätöstä.

Porin kaupunginhallitus sopi budjetista

Porissa väännettiin budjetista kaupunginhallituksessa poikkeuksellisesti neljä kertaa ennen ratkaisua. Lisää rahaa löytyy muun muassa kouluille, kotiapuun ja Herralahden kentän kunnostukseen.

Porilainen päiväkoti suljetaan vakavien sisäilmaongelmien takia

Pori sulkee Herralahden päiväkodin terveysviranomaisten suosituksesta. Päiväkotia pidetään vaarallisena lapsille ja henkilökunnalle.

Skeittaajat saivat kansainvälisen tason hallin Poriin

Skeittajat, skuuttaajat ja pyöräilijät pääsevät tekemään toinen toistaan hienompia temppuja uuteen halliin Porissa. Odotettu skeittihalli avaa ovensa harrastajille tiistaina.

Vanhan uimahallin purkutyö kylmensi uuden hallin

Vanhan uimahallin purkaminen katkaisi aamulla lämmöt Porin uudesta uimahallista. Ongelmia on vielä aamupäivän ajan Herralahdessa.

Palanen historiaa palasiksi - Porin vanhan uimahallin purkutyöt alkaneet

Vanhalle uimahallille haettiin pitkään sopivaa käyttötarkoitusta, mutta sellaista ei vain löytynyt. Vuonna 1971 valmistuneen uimahallin elinkaari jäi lopulta hyvin lyhyeksi.

Porin kasvatus- ja opetusvirasto: Omat eväät mukaan lakon takia

Osassa Porin kouluista ja päiväkodeista noudatetaan loppuviikon ajan poikkeusjärjestelyjä ruokailussa. Lämmin ruoka jää pois torstaina ja perjantaina ja tarjolla on leipää ja salaattia. Lapset saavat tuoda eväät mukanaan täydentämään päiväruokailua.

Porin Vanhakoiviston posti yhdistyy pääpostiin

Porin Vanhakoiviston posti suljetaan. Vanhakoiviston posti yhdistetään Porin keskustan postiin 26. maaliskuuta alkaen. Posti perustelee päätöstä kannattavuussyillä. Postien yhdistyminen ei vaikuta asiakkaiden postiosoitteisiin. Muutoksista tiedotetaan alueen kotitalouksille ja yrityksille tällä viikolla.

Poliisi jahtaa kaaharia Porissa

Poliisi kaipaa havintoja Porin Jokisatamantiellä iltapäivällä kaahanneesta kuljettajasta. Punainen Mitsubishi Lancer Evolution lähti poliisia pakoon ja partio kadotti siihen näköyhteyden Paanakedonkadulla. Auto löydettiin tyhjänä hetken päästä Herralahdesta. Kyseessä oli joka aiheutti ajollaan lukuisia vaaratilanteita. Tapauksen nähneitä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin numeroon 02-6237654.

Talouskomissaari Rehn ei tule Poriin

EU:n talouskomissaari Olli Rehn on perunut tulonsa Porin SuomiAreenalle. Rehn joutuu jättämään Porin-vierailun väliin muiden työkiireiden vuoksi. Rehnin oli tarkoitus pitää SuomiAreenalla komissaarin kyselytunti ensi viikon torstaina.

FC Jazz haluaisi keinonurmen Herralahteen

Porin Herralahteen suunnitellaan keinonurmikenttää. Vapaa-aikalautakunta käsittelee tänään ehdotusta, jonka mukaan Itä-Poriin suunniteltu kenttä sijoittuisikin Herralahden kentälle. Viraston johtaja Kimmo Rinteen mukaan aloite muutoksesta on tullut FC Jazzilta. Vapaa-aikalautakunta selvittää, kumpi kentistä olisi tarpeellisempi.

Tielle vuotanut neste aiheuttaa liukkausvaaran

Tielle on vuotanut nestettä liikkuvasta ajoneuvosta Porissa. Tien pinta on liukas ja se on erityisen vaarallinen kaksipyöräisille. Puhdistustyöt on aloitettu ja kohteet on merkitty liikennemerkillä. Liukkautta on reiteillä Paanakedonkatu, Herralahden liikenneympyrästä Ulvilantietä Koivulan ympyrään asti sekä Keskusaukio - Yrjönkatu - Mikonkatu - Annankadulle asti.

Porin Herralahdessa vesikatko

Porin Veden vesijohdossa Puinnintiellä on vuoto, jonka korjauksen vuoksi noin 200 taloutta on ilman vettä Herralahdessa keilahallin läheisyydessä.

Tiedettä hassutellen Ulvilassa

Fysiikan oppikirjat jäävät toiseksi, kun Heurekan tiedesirkus valtaa koulut. Ympäri Suomea kiertävä sirkus tukee fysiikan opetussuunnitelmaa, mutta tylsää se ei ole.

Porin ainoa homekoulu on saatu korjattua

Osa Porin koulujen oppilaista pääsee ensi viikolla entistä ehompaan kouluun. Porin ainoa homekoulu, Herralahden koulu, on saatu pääosin valmiiksi liikuntasalia lukuun ottamatta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle