Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulla Donnerin Sontaa sai Sarjakuva-Finlandian. Valitsijan mukaan siinä "lemuaa ihmisen itse luoma, globaali painajainen"

Mainosmaailmaan sijoittuvaa Skiten/Sontaa -albumia kiitellään teräväksi aikalaissatiiriksi.

Aulikki Oksanen valitsee Sarjakuva-Finlandia voittajan – ehdolla 10 albumia

Tunnustuspalkinto jaetaan Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla maaliskuussa.

Punaisten ja valkoisten suomalaisten naisten unohdettu ja vähätelty tarina ikuistettiin – teokselle Sarjakuva-Finlandia

Vuoden Sarjakuva-Finlandian on saanut Sisaret 1918 -sarjakuva-albumi, jolla on 11 tekijää.

Sarjakuva-Finlandian kärkikymmenikkö selvillä

Palkinto jaetaan Tampere Kuplii -tapahtumassa 22. maaliskuuta.

"Tarina nappaa mukaansa" – Sarjakuva-Finlandia Janne Kukkosen Voro-fantasialle

A.W. Yrjänä nosti esikoisalbumin voittajaksi: Voro - kolmen kuninkaan aarre on täyteläisesti klassinen satu, veijaritarina ja kasvukertomus.

Sarjakuva-Finlandian voittajan valitsee tänä vuonna muusikko AW Yrjänä

Maaliskuussa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla jaettavasta palkinnosta kisaa 10 viime vuonna julkaistua kotimaista sarjakuva-albumia.

Mysteerejä ratkova orpotyttö hurmasi – Sarjakuva-Finlandian voitti Kati Närhin Seitsemäs vieras

Aikuisten pikkusieluisia salaisuuksia paljastavasta Agnesista kertova sarjakuvaromaani on puntaroitu viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi sarjakuva-albumiksi. Tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla aamupäivällä.

Sarjakuva-Finlandian voittajan valitsee näyttelijä Heli Sutela

Sarjakuva-Finlandia tunnustuspalkinto jaetaan yhdeksännen kerran Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla maaliskuussa. Ehdolla on kymmenen sarjakuvateosta.

Sarjakuva-Finlandia Tiitu Takalon omaelämäkerralliselle teokselle tamperelaisesta puutalokorttelista

Vuoden 2015 Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin perjantaina Tampereella. Tämänvuotisen voittajan valitsi kymmenen finalistin joukosta kirjailija Katja Kettu.

Kirjailija Katja Kettu valitsee Sarjakuva-Finlandian voittajan

Kymmenen sarjakuva-albumia on ehdolla 5000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon saajaksi. Sarjakuva-Finlandia jaetaan 27. maaliskuuta Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaaleilla.

Sensuuria ja propagandaa Tampereen sarjakuvajuhlilla

Sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii nostaa esiin sensuurin ja propagandan sarjakuvissa. Tapahtuman aikana julkistetaan uusia sarjakuvateoksia, tavataan tekijöitä ja valitaan Sarjakuva-Finlandian voittaja.

Jarla vai Ranta? Santtu-Matias Rouvali valitsee Sarjakuva-Finlandian voittajan

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna jo seitsemännen kerran Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaalilla. Kymmenen ehdokasta on nyt julkistettu.

Pikku Närhi sai Sarjakuva-Finlandian

Tarina ylihuolehtivan närhiäidin kotiin eristämästä pojasta sai Sarjakuva-Finlandian valitsijakaksikon Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin pauloihinsa. Lauri ja Jaakko Ahosen kuvakerrontaa kehuttiin elokuvalliseksi, ilmeikkääksi ja yksityiskohtaiseksi.

Sarjakuva-Finlandia valitaan kuudennen kerran

Tänä vuonna Sarjakuva-Finlandian voittajan valitsee Madventures-sarjan duo Riku Rantala ja Tuomas Milonoff.

Seikkailijat valitsevat Sarjakuva-Finlandian voittajan

Vuoden 2012 Sarjakuva-Finladia-palkinnon saajan valitsevat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff. Valintalautakunta on etukäteen rajannut kymmenen kärkiehdokasta kaikkiaan 63 taiteilijan tai taiteilijaparin joukosta.

Sarjakuva-Finlandia Ville Tietäväiselle

Näyttelijä Armi Toivanen valitsi Ville Tietäväisen sarjakuva-albumin Näkymättömät kädet Sarjakuva-Finlandian saajaksi. Palkinto annettiin Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaalin yhteydessä Tampereella.

Sarjakuva-Finlandia juhlii monimuotoisuutta

Tamperelaiset sarjakuvantekijät ovat erityisen vahvasti esillä Sarjakuva-Finlandia -ehdokkaiden listalla. Mukaan on valittu kymmenen albumia. Finlandia-tunnustuksen saaja julkistetaan toukokuun alussa Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä.

Mummo-sarjakuva Finlandia-ehdokkaana

Lappeenrantalaislähtöinen Anni Nykänen on Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana. Palkintoehdokkaiksi on valittu kymmenen sarjakuvaa kaikista viime vuonna julkaistuista teoksista.

Tikkasen Eero sai Sarjakuva-Finlandian

Petteri Tikkasen piirtämä Eero on saanut tämän vuoden Sarjakuva-Finlandia -palkinnon. 5 000 euron palkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla.

Sarjakuvien Tampere Kuplii

Sarjakuvan ystävät ovat loppuviikon ajan koolla Tampereella. Tampere Kuplii -sarjakuvatapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa.

Vuoden parhaan sarjakuvan etsintä on alkanut

Kisa Sarjakuva-Finladia voittajasta on käynnistynyt. Tunnustusta voivat tavoitella vuonna 2009 julkaistut suomalaisten tekijöiden sarjakuva-albumit. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Sarasvatin hiekkaa voitti Finlandian

Tämänvuotisen Sarjakuva-Finlandia-palkinnon on voittanut ekologinen trilleri Sarasvatin hiekkaa. Palkinto jaettiin perjantaina Tampereella.

Sarasvatin hiekkaa voitti Sarjakuva-Finlandian

Tämänvuotisen Sarjakuva-Finlandia-palkinnon on voittanut ekologinen trilleri Sarasvatin hiekkaa. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa. Risto Isomäen, Petri Tolppasen ja Jussi Kaakisen sarjakuva perustuu Isomäen samannimiseen kirjaan, joka oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005.

Ville Ranta ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajaksi

Oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta on ehdolla Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saajaksi. "Kajaani" -sarjakuvaromaani kertoo Elias Lönnrotista.

Kiroileva siili sai ensimmäisen Sarjakuva-Finlandian

Ensimmäinen Sarjakuva-Finlandia on myönnetty graafikko Milla Paloniemelle. Voittajan valitsi taiteilija Jorma Uotinen, jonka mielestä Paloniemen Kiroileva siili -teos on syvästi inhimillinen, hauska sekä pirullisen terävä.

Tampereella vietetään sarjakuvaviikonloppua

Tampereella vietetään viikonloppuna sarjakuvafestivaalia. Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin tapahtumapaikkana ovat muun muassa pääkirjasto, yliopisto ja monet ravintolat. Viikonloppu huipentuu sunnuntaina Suomen ensimmäisen sarjakuva-Finlandian saajan julkaisemiseen.

Historiaa, ystävyyttä ja romantiikkaa ehdolla ensimmäisen Sarjakuva-Finlandian saajaksi

Ensimmäistä kertaa jaettavan Sarjakuva-Finlandia -palkinnon finalistit on valittu. Viime vuoden parhaaksi kotimaiseksi sarjakuvaksi on ehdolla kymmenen albumia.

Sarjakuvalle oma Finlandia-palkinto

Kotimaisen sarjakuvan elämäntyöstä annettava Puupäähattu saa rinnalleen toisen merkittävän sarjakuvapalkinnon. Kirjallisuuden Finlandia-palkinnosta mallinsa ottanut Sarjakuva Finlandia on 5 000 euron palkinto, joka on määrä myöntää vuosittain parhaalle kotimaiselle sarjakuvateokselle.

Sarjakuvaväen jäljet vievät lauantaina Tampereelle

Tampere saa oman sarjakuvafestivaalinsa viikonloppuna järjestettävän Tampere kuplii -festivaalin myötä. Erotuksena perinteisistä Kemin sarjakuvapäivistä ja Helsingin sarjakuvafestivaalista Tampereella erityishuomiota saa japanilaislähtöinen manga-sarjakuva.

Kutikuti julkaisee ilmaista marginaalisarjakuvaa

Ilmaiseksi jaettava Kuti-sarjakuvalehti aloitti taipaleensa Helsingin sarjakuvafestivaalien kynnyksellä. Kahdeksanhenkisen työpajan tavoitteena on tuoda marginaalisarjakuvaa niidenkin eteen, jotka eivät siihen muuten törmäisi.