Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Useiden koirien epäillään saaneen rotanmyrkkyä Jämsässä

Koirien saamat oireet sopivat alfakloraloosi-nimiseen jyrsijämyrkkyyn.

Jopa sadat kissat saaneet outoja oireita ja ainakin yksi pitänyt lopettaa, syynä uusi hiirenmyrkky: "Se kouristeli ja pupillit olivat laajentuneet"

Kun alfakloraloosia sisältävät jyrsijämyrkyt hyväksyttiin, ei osattu ennakoida, että kissat voisivat saada myrkytyksen myrkkyä syöneistä hiiristä.

Moni luomutuottaja on jäänyt ilman rotanmyrkkyä lakimuutoksen takia – viljelijät pelkäävät rottaongelman räjähtävän käsiin

Maatiloilla vuosikymmenet käytetyn torjunta-aineen ostaminen vaatii nyt luvan ja koulutuksen. Muutos närkästyttää erityisesti luomutilallisia.

Torstai 8.11.2018 (tv)

Kokoomuksen kannatus on noussut, keskustan kannatus on laskenut. Suomalaiset ostavat vain vähän siivouspalveluja kotiin. Rotanmyrkkyä ei enää myydä kaupassa. Suomalainen Adelina Engman pelaa Englannin naisten liigassa. Säätiedot.

"Tämä asema on ottanut yhteyttä kello kahdelta yöllä ja saaliina näkyy olevan 10 rottaa" – Nykyaikaisen rottasodankäynnin täsmäase on digitaalinen sähköloukku

Rottien hävittämisessä ollaan siirtymässä nykyistä ekologisempiin menetelmiin. Ympäri maata on viritetty jo tuhansia sähköansoja.

Herätys: Muovikassien suosio laskee, testaa tietosi naapurimaa Ruotsista, sää jatkuu lämpimänä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Rottien myrkyttäminen jää ammattilaisille – loukku tavallisen ihmisen keinoksi

Loukut ja siisteys ovat kuluttajien keinoja hillitä rottia.

Vältä rottariesa: Pidä piha siistinä, äläkä ruoki lintuja maassa

Isoin ongelma lintujen ruokkimisesta on ulostehaitta, mutta ikävänä yllätyksenä perässä voivat tulla myös hiiret ja rotat.

Mökkiläiset lähtevät - hiiret hyppivät pöydällä

Syksyn viileys saa hiiret ja muut jyrsijät hakeutumaan sisätiloihin. Noudattamalla ammattilaisen vinkkejä, voi hillitä hiirten hillumista talviteloille laitetussa kesämökissä.

Poliisi tutkii myrkytettyjä lihapullia Haminassa – mikä onkin vaikeaa, koska rikosta ei lain mukaan ole tapahtunut

Haminasta on löytynyt saman kadun varrelta useita myrkytettyjä lihapullia. Poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena. Koirien myrkytysepäilyjen eteneminen poliisitutkintaan on Suomessa harvinaista, ja tutkiminen se vasta hankalaa onkin.

Lihapulla täynnä rotanmyrkkyä – poliisi varoittaa syöteistä Haminassa

Poliisille toimitettiin tiistaina lihapulla, joka sisälsi useita rotanmyrkkyrakeita. Tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisi kehottaa koiranulkoiluttajia tarkkaavaisuuteen.

Rotanmyrkyn vastustajat metelöivät netissä – mutta väärässä paikassa: Kansalaisaloite kuivumassa kasaan

Koirien omistajat haluaisivat rajoittaa rotanmyrkyn myyntiä, koska he epäilevät joidenkin ihmisten asettavan tahallaan rotanmyrkkysyöttejä koirien ulkoilureiteille. Lakimuutokseen tähtäävän kansalaisaloitteen on allekirjoittanut vain vajaat 5 000 henkilöä. Painoarvoltaan vähäisemmässä nettiadressissa on puolestaan runsaat 10 000 nimeä.

Jyrsijämyrkyt kulkeutuvat suomalaisiin petoeläimiin, altistuminen yleisempää kuin Keski-Euroopassa

Jyrsijöiden hävittämiseen käytettäviä myrkkyjä myydään Suomessa tavallisissa kaupoissa. Helposti saatavia syöttejä käytetään runsaasti, mikä vaikuttaa myös jyrsijöitä syöviin petoeläimiin.

Koirankasvattaja suivaantui tappavista syöteistä – rotanmyrkyn myyntiin vaaditaan tiukempia rajoituksia

Waldo-niminen karkeakarvainen mäyräkoira söi kävelylenkillä rotanmyrkkysyötin ja kuoli. Koiran kasvattaja suivaantui siitä, miten helposti jyrsijämyrkkyjä on saatavilla. Nyt hän kampanjoi käytön tiukemman sääntelyn puolesta.

Mustat pötkyt pyörivät Lapin pihoilla - pohjoisessa nyt myyrähuippu

Lapissa on juuri nyt myyrähuippu kovimmillaan, eli maastossa ja nurkissa vilistää runsaasti myyriä. Luonnonvarakeskuksen professori Heikki Henttonen kertoo, että varsinkin puutarhoissa havaituista lapinmyyristä on tullut hänellekin puheluita ympäri Lappia.

Rotanmyrkylle jälleen tarvetta Kokkolassa – havaintoja tehty eri puolilla kaupunkia

Kokkolassa on tänä keväänä tehty taas rottahavaintoja. Kiinteistöjen omistajien tulee itse huolehtia myrkyttämisestä, kaupunki muistuttaa.

Tässäkö vaarallisin Tullin takavarikko: Mihin venäläisnainen tarvitsi 120 tonnia rotanmyrkkyä?

Tulli nappasi 12 kiloa pahvilaatikkoon pakattua erittäin vahvaa myrkkyjauhetta, josta jatkettuna olisi saanut rottien hävittämiseen tarkoitettua myrkkyä peräti 120 tonnia.

Intian sterilointikuolemien syyksi epäillään rotanmyrkkyä antibiootissa

Lääketehtaan johtaja on pidätetty ja lääkkeet takavarikoitu. Ainakin 13 naista kuoli osallistuttuaan joukkosterilointiin Chhattisgarhin osavaltiossa.

Rotanmyrkyn myynti hämmentää – ”Olemme ihmetelleet, mistä huhut ovat lähteneet liikkeelle”

Rottien myrkyttäminen on Ruotsissa yksityishenkilöiltä kielletty. Suomessa tilanne on kuitenkin toinen, vaikka monet ovatkin luulleet, että rotanmyrkkyä ei enää yksityisille henkilöille myydä.

Rotat ovat edelleen riesana Kokkolassa

Kaupungin rottaongelma ei ole täysin ohi. Tilanne on kuitenkin hieman rauhoittunut toukokuisesta, jolloin ilmoituksia sateli useita eri puolilta kaupunkia.

Jyväskylän Lohikoskella rotanmyrkkyä maastossa

Sekä poliisi että terveystarkastaja ovat puuttuneet rottien myrkytykseen Jyväskylän Lohikoskella. Rotanmyrkkyä löydettiin jogurttipurkeista läheltä pyörätietä. Purkkien viereen oli pystytetty varoituskylttejä.

Rotat kiusaavat Heinolassa – asukkaita kehotetaan huolehtimaan jätesäilytyksestä

Ruoka houkuttelee jyrsijöitä. Viranomaiset toivovat asukkaiden tarkkailevan kiinteistöjään ja varmistavan, ettei maahan päädy mitään, mikä kelpaisi rotille syötäväksi.

Yli 30 päiväkotilasta sai Kiinassa rotanmyrkkyä

Kaksi lasta on kuollut ja 30 sairastunut. Toistaiseksi ei ole selvinnyt, kuinka lapset saivat myrkyn elimistöönsä.

Parikymmentä lasta sairaalaan Kiinassa – jugurtissa rotanmyrkkyä

Mielenterveyshäiriöstä kärsinyt nainen oli laittanut jugurttijuomaan rotanmyrkkyä ja rikkaruohojen torjunta-ainetta ja tarjoillut sen lapsille.

Tuholaistorjuja: Pyydystä hiiri suklaalla, ei juustolla

Hiiret ja rotat pyörivät jälleen monen talon nurkissa ilmojen kylmetessä. Perinteisen metallisen hiirenloukun lisäksi siimahäntiä metsästetään nykyään modernimmillä pyydyksillä. Pari torjuntakemikaalia on poistumassa lähivuosina kuluttajavalikoimasta.

Rottasota alkoi Kempeleessä -video

Kempeleen Honkasessa on kuluneen kesän aikana yritetty taistella kasvavaa rottajoukkoa vastaan. Paikallisen kaupan väki on pyydystänyt satakunta rottaa ja kunta on aloittanut alueella rottien myrkyttämisen.

Ruotsalaistutkimus: Osa rotista vastustuskykyisiä myrkylle

Anticimex-yhtiön mukaan sen testeissä myrkylle vastustuskyvyn kehittäneitä jyrsijöitä löytyi neljästä kaupungista. Helsingin kaupungin terveystarkastaja suhtautuu epäillen väitteisiin ja sanoo, että yleensä ongelmat johtuvat siitä, ettei myrkkyä ole käytetty oikein.

Poliisi varoittaa koirien myrkyttäjästä Tampereella

Pirkanmaan poliisille on ilmoitettu sinisiä rakeita sisältäneistä makkaranpalasista muun muassa ruotulalaisella kevyen liikenteen väylällä.

Uudet menetelmät mullistavat aivohalvauksen hoidon – "rotanmyrkylle" tulee korvaaja

Uudet hoitomuodot ovat antaneet lisää elinaikaa sydänperäistä aivoverenkiertohäiriötä sairastaville. Myös taudin yleisin estolääke on saanut markkinoille uusia haastajia.

Rotanmyrkky tekee jyrsijöistä helppoa saalista

Rotanmyrkkyä syönyt myyrä ei ole lemmikkieläimelle riski kuin suurina annoksina. Suomessa tilanne on hyvin kontrollissa, sillä rotanmyrkkyä ei päädy luontoon suuria määriä, kertoo metsäntutkimuslaitoksen jyrsijätutkija Heikki Henttonen.

Tampere dog owners greet poisonings with clean-up

Four dogs in the Tampere region have died in recent weeks after eating rat poison left on popular walking trails. Messages threatening continued poisonings have also been found, but dog owners are reacting in a peaceful manner—by organising a collective cleanup of dog mess on well-known trails.

Kaupungilta kysellään yhä rotanmyrkkyä

Porin kaupunki ei nykyään enää jaa myrkkyä rottien hävittämiseen. Lämpö ja ruuan haju houkuttelee rottia pihapiireihin ilmojen kylmetessä.

Rotanmyrkky on myrkkyä myös lemmikille

Hiiribaarit ja muut myrkyt voivat olla tehokas konsti kutsumattomien jyrsijöiden tappamiseen, mutta samalla vaaravyöhykkeessä ovat myös lemmikit. Ensihoidoksi sopivaa, suun kautta otettavaa K-vitamiinia ei enää markkinoilta löydy. Eläinlääkäri Elina Illukka neuvookin lähtemään vastaanotolle heti, jos epäilee koiran tai kissan syöneen rotanmyrkkyä.

Koira söi rotanmyrkkyä lenkkipolulta

Ylitorniolla koira joutui tiistaina hengenvaaraan syötyään lenkkipolulle levitettyä rotanmyrkkyä. Nopealla hoidolla eläinlääkäri sai pelastetuksi koiran.

Rotanmyrkkyä lenkkipolulla - koira söi

Joku on levittänyt rotanmyrkkyä lenkkipolulle Ylitorniolla. Poliisin mukaan omistajansa kanssa tiistaina iltapäivällä lenkillä ollut koira söi lenkkipolulla jotain, joka teki sen kipeäksi.

Voihan myrkky - rotanmyrkystä taas pula

Rotanmyrkyn kysyntä on viime talvisen kaikkien aikojen kovimman sesongin jälkeen uudelleen nousussa. Torjunta-ainevalmistajan mukaan myrkkyä ei voida tehdä liiemmin varastoon, koska niiden maisttavuus kärsii.

Koiranherkku varmistui rotanmyrkyksi Kuhmoisissa

Keski-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa tavanomaisille koiranulkoilutusreiteille Kuhmoisissa on jätetty myrkytettyjä lihapyöryköitä. Eläinlääkäri tutki koiranomistajan löytämän jauhelihakimpaleen, josta löytyi todistettavasti rotanmyrkkyä. Myrkytysepäilyjä on ollut pitkin talvea eri puolilla Suomea.

Moskovan rottajoukoille sähköshokkeja?

Moskovan terveysviranomaiset ovat huolissaan kaupungin kasvavasta rottakannasta.

Yhdysvalloissa lemmikkien kuolemat mietityttävät terveysviranomaisia

Ainakin 16 kissaa ja koiraa on kuollut parin viime viikon aikana munuaisvaurioihin syötyään kanadalaisyhtiö Menu Foodsin valmistamaa ruokaa.