Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lehtisaaren uudet vuokrasopimusluonnokset hyväksyttiin Vantaan seurakuntien kirkkoneuvostossa

Vuokrankorotukset porrastuvat useammalle vuodelle ja niihin esitettiin kevennyksiä asukkaiden eduksi.

Lehtisaaren tonttien vuokraehtoja ei kevennetä sittenkään – Vantaan seurakuntayhtymän uusin ratkaisu ihmetyttää asukkaita

Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto perui tiistaina aiemman päätöksensä, jonka mukaan Lehtisaaren tonttien vuokraehtoja lievennettäisiin.

Ihmiset eivät osaa vielä ajaa uuteen Keilaniemen tunneliin – liikenne ruuhkautui heti ensimmäisenä aamuna

Liikennettä Keilaniemen tunnelin luona ruuhkauttivat paitsi ihmisten vanhat ajotottumukset, myös tunnelin ulkopuolella jatkuvat työmaajärjestelyt.

Vantaan seurakuntayhtymä keventää Lehtisaaren vuokraehtoja

Vantaan seurakuntayhtymä omistaa Helsingin Lehtisaaressa kymmenen asuintalotonttia. Uusien sopimusehtojen pohjalta aloitetaan neuvottelut taloyhtiöiden kanssa.

Helsingin kaupunki: Vältä uimista Mustasaaressa, Suomenlinnassa, Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa

Syy kehotukseen on maksamyrkkyjä tuottavan sinilevälajin runsastuminen.

Herätys: Katso onnettomuusherkät tiet, tutustu Stubbin elämään, sää viilenee

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Helsingin seurakunnat kärvistelevät – Kiista tonttivuokrista vasta alkusoittoa

Helsingin seurakuntien taloustilanne on niin huono, että lähivuosina pitää säästää miljoonia.

Helsingin Lehtisaaren tonttien vuokrat nousevat esitettyä vähemmän – asukkaiden edusmies pitää päätöstä ristiriitaisena

Vuokrankorotukset koskevat kymmentä taloyhtiötä, joista kaksi on kerrostaloyhtiöitä ja muut rivi- ja yksittäistaloja.

Kirkon tontinvuokran roimasta korotuksesta päätös tänään – asukkaat väläyttäneet jopa kirkosta eroamista

Lehtisaaren alueen asukkaat pelkäävät, että asumiskustannukset nousevat vuokrankorotuksen jälkeen sadoilla euroilla.

Kultahammasrannikko Kuusisaaressa on vaurasta, mutta yksinäistä: "En tunne naapureitani"

Hulppeita kivilinnoja, suurlähetystöjä, korkeita aitoja, vain muutamia ihmisiä siellä täällä. Vauraassa Kuusisaaressa asuu runsaat 500 ihmistä, jotka elävät melko lailla omissa oloissaan. "En tunne naapureitani, mutta pidän talostamme ja sen terassista", sanoo kuusisaarelainen opettaja Kirta Sirelius.

Mustasaaressa iloitaan pakkoliitospykälän poistumisesta

Vaasan naapurikunta Mustasaaressa iloitaan siitä, että hallitus luopuu kaupunkiseutujen pakkoliitospykälästä. Raskas taakka on poistunut, toteaa Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg. Vaasassakaan ei pidetä pahana sitä, että ratkaisut ovat nyt omissa käsissä.

"Vaasan seutu menestyy ilman pakkoliitosta"

Vaasan ja Mustasaaren päättäjät ovat yhtä mieltä siitä, että kuntaministerin esittämää pakkoliitosta ei Vaasan seudulla tarvita. Mustasaaren kunnanhallituksen puheenjohtaja Michael Luther kehittäisi aluetta edelleen yhteistyössä. Vaasan valtuuston puheenjohtaja Joakim Strand uskoo puolestaan vapaaehtoiseen ratkaisuun.

Vaasassa työskentelee entistä enemmän ulkopaikkakuntalaisia

Yli 12 000 ihmistä käy Vaasassa töissä lähikunnista. Kaupungin työpaikkaomavaraisuus suurten kaupunkien kärkiluokkaa.

Helsinkiläinen meloi itsensä Pohjanmaalle

Mari Österblad yritti muuttaa pois Helsingistä aikaisemmin useaan eri otteeseen, mutta yritykset epäonnistuivat erinäisistä syistä. Saaristomelonta johdatti hänet lopulta Helsingistä Mustasaaren Björköbyhyn.

Kivihaasta läpiajettava viikon päästä

Sepänkylän ohitustietyömaa Vaasassa ja Mustasaaressa etenee. Juhannukseksi työt hiljenevät, mutta Välitie on tarkoitus avata liikenteelle ensi viikon perjantaina.

Klüft unelmoi seitsemän metrin hypystä

Tiistaina pituuskilpailuun Mustasaaressa osallistuva ruotsalainen Carolina Klüft tähtää tulevana kesänä seitsemän metrin rajan ylitykseen. Klüftin pituusennätys 697 on peräisin vuodelta 2004.

Keskisalon tavoitteena pysyä terveenä

Etelä-Afrikan leiriltään koti-Suomeen palannut estejuoksija Jukka Keskisalo kilpailee tiistaina Mustasaaressa. Keskisaloa ovat rassanneet monet loukkaantumiset, joten tärkeimpänä tavoitteena on säilyä terveenä tulevan kesän arvokisoihin saakka.

Mustasaaressa voi pelata rantalentistä läpi talven

Mustasaareen on rakennettu rantalentopallon eli beach volleyn sisähalli. Tila on remontoitu käyttöön harrastajien avulla talkoovoimin viime syksyn aikana. Halli on Suomen toinen beach volleyn sisähalli, ensimmäinen löytyy Helsingin Salmisaaresta.

Suomenlinna saamassa pysyvän kaupan

Suomenlinnan hoitokunnan toive pysyvän kaupan rakentamisesta saareen on toteutumassa. Helsingin kaupunginghallitus antoi eilisessä kokouksessaan asiasta puoltavan lausunnon Uudenmaan ELY-keskukselle.

Merikaartolaiset saavat sanoa sanansa kuntaliitokseen

Kansalaiskeskustelu Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitoksesta alkaa. Ensimmäinen yleisötilaisuus asiasta järjestetään tänään illalla Merikaarron koululla Vähässäkyrössä.

Pohjalaiset lobbasivat tuulivoimaa Helsingissä

Helsingin vierailuun osallistui mm. Maalahden, Mustasaaren ja Närpiön kuntien johtoa. Delegaation tarkoituksena oli painottaa kansallista linjanvetoa tuulivoiman rakentamiseen.

Kiviniemi: Yhteinen maaraja tarvitaan

Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitosselvitys ei etene ilman Mustasaarta. Tämä oli kuntaministeri Mari Kiviniemen viesti Helsingissä vieraileelle vaasalais-vähäkyröläisdelegaatiolle.

Vaasa ja Vähäkyrö ministerin pakeilla

Vaasan ja Vähänkyrön edustajat tapaavat tänään Helsingissä kuntaministeri Mari Kiviniemen. Tapaamisen tarkoituksena on on selvittää Vaasan ja Vähänkyrön kuntajakoselvityksen toteuttamista.

Meren hapertamat vesiputket vaihdetaan muovisiin

HSY Vesi uusii merenalaisia vesijohtoja Suomenlinnan saarten välillä. Valurautaisilla vesijohdoilla on ikää viisikymmentä vuotta. Nyt ne vaihdetaan muovisiin.

Kansallispukuja esillä Loftetissa

Näyttelyssä on esillä sekä naisten että miesten pukuja mm. Mustasaaresta, Maksamaalta ja Närpiöstä. Näytteillä on myös Munsalan-puku, joka on kautta aikojen ollut Suomen suosituin kansallispuku.

Seurasaaren uimarannoilla runsaasti sinilevää

Tämän viikon näytteissä runsaita tai kohtalaisia määriä sinilevää todettiin Helsingissä Seurasaaren molemmilla uimarannoilla. Lisäksi Rastilan uimarannalta löytyi mahdollisesti myrkyllistä sinilevälajia.

Helsingin uimarannoilta löytyi runsaasti sinilevää

Helsingin uimarannoilla on paikoin havaittu runsaasti sinilevää. Suuria tai kohtalaisia määriä sinilevää on Hietarannan ja Munkkiniemen sekä Seurasaaren molemmilla rannoilla.

Postin toimipistet vähenevät pääkaupunkiseudulla

Postin toimipisteitä yhdistetään lähitulevaisuudessa Helsingissä ja Espoossa.

Lehtisaaren ostoskeskukselle purkutuomio

Helsingin Lehtisaaren vuonna 1966 valmistunut vanha ostoskeskus puretaan. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen, ostoskeskuksen paikalle rakennetaan senioreiden palvelutalo.

Korsholman musiikkijuhlilla keskipohjalaisväriä

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on mukana Korsholman musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Mustasaaren kirkossa ensi kesänä. Konsertissa kuullaan muun muassa Dmitri Sostakovitsin musiikkia. Orkesterivieraana on myös Wegelius Kamarijouset Anna-Maria Helsingin johdolla.

Helsingin pelastuslaitos tiedottaa Salmisaaren palosta

Helsingin pelastuslaitos tiedottaa 18.9.2008 klo 11:00.