Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jasmin Pyykön, 25, kasvoja on rakennettu pikkutytöstä asti – nyt ne ovat vihdoin valmiit: "Ulkonäkö ei ole ikinä ollut syy leikkauksiin"

Harvinainen kehityshäiriö on pakottanut Jasmin Pyykön lukuisiin leikkauksiin. Hän valmistautuu niihin riimittelemällä räppisanoituksia. Ihmisten katseet eivät haittaa, sillä erilaisuus on hänelle voimavara. Nyt leikkauksia ei ole enää suunnitteilla.

Halkiohymy mursi tuoreiden vanhempien arvomaailman – ja opetti jotain terveydenhuollosta: "Olemme parhaissa käsissä"

Suomessa syntyy vuosittain yli 100 halkiolasta. Vanhemmat tutustuvat huuli- ja suulakihalkiolapsensa hoitoon jo ennen hänen syntymäänsä.

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Tutustu huulihalkiolapsen elämään ja suomalaiseen nettikasinotyöntekijään Maltalla

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Herätys: Suurvaltojen sotilasjohtajat kohtaavat Helsingissä, Välimeri muuttuu muovimereksi, sää lämpenee viikonloppuna

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

"Onko meidän lapsi nyt jonkinnäköinen hirviö?" – Miia Vieltojärvi sai rakenneultrassa uutisen, josta moni perhe vaikenee

Suomessa syntyy vuosittain jopa 120 huuli- ja suulakihalkiolasta. Miia Vieltojärvi käsitteli Oliverin rakennepoikkeavuutta mielessään synnytykseen asti ja päätti, ettei hän piilottele poikaansa. Juttu on julkaistu kesäkuussa 2018.

Muistisairas mies kateissa Torniossa

Muistisairasta miestä etsitään Torniossa. Noin 60-vuotias mies katosi kaupungin keskustassa maanantaina puolenpäivän aikoihin.

Irja Manninen on vuoden lastenhoitaja

Rovaniemeläinen Irja Manninen on valittu Vuoden lastenhoitajaksi. Manninen on työskennellyt 37 vuotta lastenhoitajana Lapin keskussairaalan vastasyntyneiden osastolla.

Adoptiolasten terveystarkastuksiin halutaan viralliset ohjeet

Ulkomaisten adoptiolasten terveystarkastuskäytännöt vaihtelevat eri paikkakunnilla. Adoptioperheetkin kaipaavat lisätukea.

Erityistarpeisten lasten adoptiohakemuksista pulaa

Monet haluavat adoptoida ulkomailta terveen, alle 1-vuotiaan lapsen. Lähes kaikki ulkomailta Suomeen adoptoitavista lapsista ovat kuitenkin erityistarpeisia.

Keepsake ultrasounds gain popularity in Finland

Finnish moms-to-be are increasingly eager to fork over hard cash for 4D prenatal ultrasounds—diagnostic scans often used to determine gestational abnormalities.

Perimä saattaa vaikuttaa alkoholin haittoihin raskauden aikana

Runsas alkoholinkäyttö raskauden aikana lisää monien epämuodostumien riskiä. Kuitenkin osa riskeistä saattaa rajoittua naisiin ja lapsiin, joiden elimistö on perinnöllisesti huono polttamaan alkoholia.

Hampaiden oikomishoidon ammattilaiset kokoontuvat Helsingissä

Kansainvälinen oikomishoidon kongressiin Helsinkiin kokoontuu 1 500 erikoishammaslääkäriä eri puolilta maailmaa. Keskiviikkona alkavassa kongressissa esitellään muun muassa huuli- ja suulakihalkion hoitoa Suomessa.

USA ja Vietnam lääkitsevät suhteitaan sairaalalaivalla

Yhdysvaltain laivaston sairaalalaiva on ankkuroitunut vietnamilaiseen satamaan tarjotakseen puolentoista viikon ajan hoitoa paikallisille potilaille.

Kudosteknologiaa käytetään pian potilaiden hoidossa

Sairauksista tai onnettomuuksista johtuvia kudospuutoksia pyritään jo tänä vuonna Suomessa hoitamaan potilaan omilla kantasoluilla. Kyseessä voivat olla esimerkiksi onnettomuus- tai syöpäpotilaat, joiden menetetyttyjä kudoksia tai luuta voidaan kudosteknologian avulla kasvattaa uudelleen.