Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finnish fish gain MSC sustainability certificate

Most fish caught in Finland's maritime areas can now be labelled with the MSC's blue sustainability logo.

Suomalaisille tuttu Itämeren kala menetti ympäristömerkin

Turskakantojen tilasta ei ole saatu tarpeeksi tietoa.

Kalixin muikunmädillä voi herkutella tunnontuskitta: Löjrom sai MSC-ympäristömerkin

Pohjois-Ruotsin Kalixista pyydettävän Perämeren muikun mäti eli löjrom on EU-nimisuojan saanut, kuninkaallisillekin kelpaava herkku. Nyt "punaisen kaviaarin" ystävät voivat herkutella huolettomasti, sillä muikunpyynnin on todettu olevan tutkitusti kestävällä pohjalla.

Selvitys: Rannikon lohta voi syödä huoletta

Ammattikalastajien aloitteesta tehdyn selvityksen mukaan lohikannat ovat kestävällä pohjalla Suomenlahden rannikolla. Rysäkalastus saattaisi jo nyt täyttää MSC-sertifikaatin edellytykset. Kaupat ovat epäröineet uhanalaisten kalalajien myyntiä.

Pohjanmeren turskakannat kasvavat - kalastusta edelleen liikaa

Turskakannoissa on Pohjanmerellä tapahtunut merkittävä muutos.

WWF kehottaa suosimaan suomalaista kalaa

Ympäristöjärjestö WWF suosittelee ruokapöytiin lähes kaikkia kotimaisia kalalajeja. Järjestö on julkistanut uudistetun kalaoppaansa ympäristötietoisille kuluttajille.