Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Pohjanmaalle määrätyt turvavälivaatimukset ovat pikkuliikkeessä hankala, mutta ei mahdoton toteuttaa

Länsi-ja Sisä-Suomen Avi on määrännyt, että hankalan koronatilanteen Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi vaatekauppojen on katsottava, että asiakkaat voivat asioida koronaturvallisesti kahden metrin turvavälejä noudattaen. Käytäntö voi olla hankalaa.

Belgiassa elämä jatkuu kangaskaupan kautta – Brysselissä ommellaan nyt omia maskeja

Ensimmäisenä aukesivat kangaskaupat, sillä kasvosuojaa on käytettävä kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa.

Kangaskauppa tuhoutui palossa Akaassa

Palo on voinut syttyä jo viikonloppuna ja tukahtua itsekseen.

Kymenlaaksolaiset ompelijat alkoivat valmistaa kankaisia kasvomaskeja – kysyntä on kiihtynyt päivä päivältä

Kankaiset kasvomaskit alkoivat kiinnostaa, kun THL:n pääjohtaja puhui niiden puolesta.

Eurokangas hankkii lisämaata Pennalasta

Orimattila on valmis myymään maata yritykselle runsaalla 100 000 eurolla

Kangaskaupat vähevät – nyt lopettaa Kruunupyyn Alavetelin kangasliike

Kokkolassa kaksi kangaskauppa löi lapun luukulle viime vuonna.

Perinteinen kangaskauppa lopettaa toimintansa Lahdessa

Alestalo keskittyy nyt kankaiden ja matonkuteiden hankintaan.

Perinteiset kangaskaupat katoavat katukuvasta – "Kuinka monella on enää ompelukone, saati aikaa käyttää sitä?"

Keväällä vanha kangasliike lopetti Lahdessa. Kesäkuussa sama tapahtui Espoossa. Kokkolassa kaksi liikettä sulkee kesän jälkeen. Onko ala henkitoreissaan? Kolme toimitusjohtajaa kertoo näkemyksensä.

Eurokangas menee viimein nettiin – taival silti vasta alussa

Netissä on useita kankaiden verkkokauppoja, mutta Eurokangas sai omansa valmiiksi vasta nyt. Yhtiö ei silti kiirehdi digiloikkaansa maailmalle.

Nukkui muutaman päivän seteleissä, perusti radion – "Pekka oli liikemiehenä oivaltava"

Pekka Turpeisen elämäntyö kuuluu edelleen niin Kainuussa kuin muuallakin. Edesmennyt Radio Kajauksen perustaja valittiin 50 aktiivisimman kainuulaisen joukkoon.

Saamenpuvun voi teettää mittatilaustyönä

Kouvolassa muotoilua opiskeleva inarinsaamelainen Stefanie Sarre on kesän työharjoittelussa Sámi Duodji -käsityöliikkeessä Inarissa. Sarren työnkuvaan kuuluu muun muassa saamenpukujen ompelu.

Näkökulma: Mies, mielipiteesi on tärkeä, mutta lopulta nainen päättää

Milloin miehen kannattaa aukaista suunsa ja milloin se on syytä pitää tiukasti kiinni? A-studion toimittaja Markus Liimatainen pohtii paikkaansa naisten rinnalla.

Viikoksi ilmaista liiketilaa – nyt perustetaan pop up -kauppoja Seinäjoelle

Seinäjoella yritetään virkistää kaupungin ydinkeskustan kaupankäyntiä. Yrittäjille on tarjolla ilmaisia kauppapaikkoja viikoksi tyhjillään olevista liiketiloista. Noin kuusikymmentä yritystä on tarttunut kaupungin kehitysyhtiön tarjoukseen.

Amatööriastronomien kaasupallo kipusi ennätyskorkeuteen – tuomisina tuntikaupalla videokuvaa 40 kilometristä

Pedersöreläisten amatööriastronomien kaasupallo nousi Suomen ennätyskorkeuteen, yli 40 kilometriin. Ennätyksen lisäksi yhdistys sai avaruudesta 9 tuntia videokuvaa.

Suunnittelija kuuntelee asiakkaiden toiveita somessa – "Sitä aina hämmästyy, kun joku on tykännyt kuoseista"

Sosiaalinen media auttaa verkossa toimivaa kangaskauppiasta räätälöimään kuosit asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Kuosisuunnittelija Leena Renko ja kangaskauppaa verkossa pyörittävä Tiina Törnström kuuntelevat tarkasti asiakkaiden toiveita somessa.

Vuosikymmeniä kangaskauppiaana lomia pitämättä: "Ei ole tullut mieleenkään jäädä eläkkeelle"

Vappu Ihalainen osti kangaskaupan 39 vuotta sitten työskenneltyään ensin kankaiden parissa tukkukaupassa. Hän kertoo olevansa kangaskaupassa kuin kotonaan, eivätkä lomat tai eläkepäivät ole saaneet houkuteltua häntä pois työn parista.

Kimekomit veivät tekijänsä Havaijille kangaskauppoihin

Styroksia, kangasta ja koristelut. Kimekomi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sen tekemiseen liittyy muitakin hankaluuksia kuin tekniikan opettelu. Materiaalien perässä joutuu surffaamaan verkossa – ja surffiseuduilla voi päätyä juoksemaan kangaskaupasta toiseen.

Nukella oma luonne, ilme ja elämäntarina

Päätoimisia nukketaiteilijoita löytyy maastamme vain muutamia. Heitä työllistävät lähinnä museot ja ennen kaikkea yhä kasvava nukkeharrastajien joukko. Yksi nukketaiteilijoista asuu ja työskentelee Seinäjoella. Hän on Sirpa Ala-Louko.

Käkkärämänty Kolilta päätyi itsenäisyyspäivän juhla-asuun

Joka vuosi joku suomalainen jossain päin Suomenmaata epäilee joutuneensa jekutuksen uhriksi, kun postilaatikosta kolahtaa kirje presidentin kansliasta. Tänä vuonna se joku oli kolilainen ohjelmapalveluyrittäjä Katariina Pennanen.

Nukkekotiin mahtuu englantilainen pubikin – video

Seija Löppösen nukkekodissa on 15 huonetta viidessä kerroksessa. Naapurissa sijaitsee leipomo, kangaskauppa ja englantilainen pubi. Kotia asuttaa Vihtori-isä, Iida-äiti ja heidän viisi lastaan. Mummo ja pappa asuvat villa Eleonoran alakerrassa. Lähde tutustumaan aikuisen naisen unelmien kotiin katsomalla video.

Aikuiset naiset hurahtivat nukkekoteihin

Nukkekodit eivät ole pelkästään pikkutyttöjen harrastus. Kypsässä iässä olevat naiset ovat rakentaneet melkoisia asumuksia ja toteuttavat unelmiaan nukkekodin kautta.

Neulo sukka, voi paremmin

Käsillä tekeminen auttaa käsittelemään vaikeita asioita mieluisissa puitteissa. Myös dementiaa sairastavat vanhukset virkistyvät käsitöiden kautta.

Lahden torin ympäristö kuihtuu, hattukauppa väsyi sinnittelyyn

Lahden torin vieressä Mariankadulla liike-elämä hiljenee. Toriparkkityömaan pelätään vievän kivijalkakaupoilta loputkin asiakkaat eikä maanalaisten tilojen uskota tuovan uusia. - Päättäjät voisivat tulla kadunvarren vapaille parkkipaikoille seisomaan, kutsuu lopettavan hattukaupan yrittäjä.

Suomalaiset joulukuosit villitsevät Olkiluodon työntekijöitä

Tonttu pitää pintansa joulukankaiden kuvioinnissa vuodesta toiseen. Tämän joulun uutuuksista löytyy hyvän joulun toivotuksia ruotsiksi ja englanniksi.

Kangasmiljonääri lyttää yrittäjyydestä haihattelevat

Eurokankaan perustajan, kauppaneuvos Kaija Wardin mukaan suomalaisilla on yrittämisestä turhan ruusuinen kuva. Bisnesenkelinäkin toiminut Ward onkin katsonut viisaammaksi sijoittaa muiden yritysten sijaan omaan kangaskauppaansa.

Blogi: Ohi on!

Kilpailujen kiertäminen on kehittymiselle välttämätöntä, kirjoittaa olympiakokemuksesta palautunut ampuja Mira Suhonen. Ja tähtää jo Rio de Janeiron olympialaisiin.

Armi Ratian syntymästä 100 vuotta

Marimekon perustajan Armi Ratian syntymästä tulee tänään 13.7. kuluneeksi 100 vuotta.

Karkauspäivä näkyy kangaskaupassa

Brittimiehet pääsevät karkauspäivänä vähällä, sillä kosinnan voi torjua ostamalla naiselle rukkaset. Suomessa kosinnasta kieltäytyminen maksaa hamekankaiden verran. Vanhat tavat elävät edelleen, ja kangaskaupassa osataankin neljän vuoden välein odotella miehiä hametarpeiden hakuun.

Kotkan keskustaan kauppahalli

Kotkan keskustaan puuhataan kauppahallia noin miljoonalla eurolla. Yrittäjä Ismo Räty sanoo, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, halli avaa ovensa jouluksi.

Mikkeliläistä tekstiiliosaamista viedään Eurooppaan

Likaahylkivistä pöytäliinoistaan tunnettu mikkeliläinen Tefi Oy laajentaa tuotevalikoimaa ja moninkertaistaa tuotantonsa. Tarkoitus on kasvattaa kotimaan jälleenmyyjäverkostoa ja suunnata Euroopan markkinoille. Tefissä uskotaan, että Aasiaan menetetty tekstiiliteollisuus palaa osittain Suomeen ja tarjoaa vielä tulevaisuudessa tuhansia työpaikkoja.

Yrittäjän valppaus rajoitti paloa Haukiputaalla

Haukiputaalaisen kangaskaupan keittiössä syttyi tulipalo, mutta kauppias sai sen rajattua. Kahden yrityksen kiinteistöön tuli savuvahinkoja.

Kevättä kohti kankailla

Näin talven ja kinosten keskellä tuskin tulee ihan ensimmäiseksi kevät mieleen. Kangaskaupoissa kevättä tuodaan kuitenkin jo tihenevällä tahdilla valikoimiin.

Pispalan pikkuverstaisiin mahtui koko elämä

Pispalasta löytyi ennen niin makkaratehdas kuin täytekynän korjaajaakin. Paperia ja pahvia jalostettiin joulupukin naamareiksi.

Eurokangas iskee lamaa vastaan laajennuksilla

Toimintojaan Orimattilaan vuodenvaihteessa siirtänyt kangasalan moniottelija Eurokangas on vastannut taantumaan myymäläverkoston laajennuksilla. Kasvuun investoiminen on satsausta tulevaisuuteen pitkällä aikavälillä, sanoo Eurokankaan konserni- ja toimitusjohtaja Daniel Ward.

Ekovaatteet syntyvät kirpputorilöydöistä

Kun yhdistää kierrätyksen ja suunnittelun, niin lopputuloksena on resign-tuote. Netta Kervinen on nuori vaatesuunnittelija, joka tekee ja suunnittelee ekologisia vaatteita.

Sisustaja uusii kotinsa nopeasti kankailla

Syksyn tullen monen tekee mieli päivittää kotinsa sisustus sesonkiin sopivaksi. Jos aika ja rahat eivät riitä koko talon uusimiseen, kodin ilmeen voi uusia helposti kankailla.

Kangaskaupan nettisivut RAMKin paras opinnäytetyö

Rovaniemen ammattikorkeakoulun vuoden 2009 opinnäytetyökilpailun on voittanut tradenomi Tuomas Tolppi. Tolppi suunnitteli ja teki internet-sivut kemijärveläiselle Kangaspuoti Pakka & Palttinalle.

Kaavi houkutteli pohjoiskarjalaisia shoppailijoita ilmaisilla bussikyydeillä

Perjantaina Kaavilla, Savossa alkaville markkinoille houkuteltiin pohjoiskarjalaisia ilmaisella bussikuljetuksella. Kyytiin hyppäsi parikymmentä innokasta. Kaavin kunta ja Kaavin Yrittäjät haluavat paitsi rahaa kunnan liikkeisiin, myös mainetta Koillis-Savon perinteikkäälle kauppapaikalle.

Ruotsi-ottelun tunnelma viritetään kapteeni Hanna Groblerin tyylikoulussa

Korkeushyppääjä Hanna Grobler toimii Suomen naisten kapteenina viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa. Maaottelukonkari varaa joukkuekavereitaan varten sinistä nauhaa ja sini-valkoista kynsilakkaa, jotta tunnelma saadaan viritettyä korkealle.

Tildaaja tekee kaikesta nättiä

Halu tehdä kaikesta tildamaisen kaunista ja sievää saa viihtymään tuntikausia ruusujen ja vaaleanpunaisten asioiden parissa. Tildaajat pitävät ahkerasti yhtä netissä, mutta myös perinteinen ompeluseurahenki nostaa päätään.

Lappeenrannan kaupungin juhlanäyttely sukeltaa Lehmusten kaupunkiin

Lappeenrannan 360-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tarjoillaan kaupungissa runsaasti tapahtumia. Yksi mielenkiintoisimmista on Etelä-Karjalan museon näyttely Lehmusten kaupunki. Se kertoo Lappeenrannasta 1920- ja 30-luvuilla.

Eurokangas Ertelinen halliin

Yritys aikoo siirtää pääkonttorin ja keskusvaraston toiminnot Orimattilaan tämän vuoden aikana.