Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Samiedu tuo ruokapöytään enemmän luomua ja lähiruokaa – ruokahuoltopäällikkö: "Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita"

Luomun ja lähiruoan osuus tulee olemaan aluksi hyvin pientä, sillä budjetti ei salli kokonaan luomuun siirtymistä.

Varsinais-Suomen luomukeruumetsäala kasvaa – luomu-sana mustikan edessä kiinnostaa ulkomailla

Ammattiopisto Livian 640 hehtaarin metsät on hyväksytty viralliseksi luomukeruualueeksi.

Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan

Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.

Jani Kaaron kolumni: Pieni torjuntavoitto torjunta-aineista

Miten pieni italialainen kaupunki päätti vastustaa agrobisnestä ja kielsi torjunta-aineiden käytön.

Marjatulokas haskapin koe-erä myytiin hetkessä – Viljelijä: "Jotkut ovat kertoneet maistaneensa jopa ripauksen luumua"

Haskap on uusi marja Suomessa, ja siihen kohdistuu suuria odotuksia. Maailmalla haskapia pidetään terveyspommina.

Hämeen suurimmat luomutilat löytyvät Hattulasta ja Forssasta

Vuonna 2019 luomuviljelty peltoala kasvoi Hämeessä lähes viidenneksellä.

Luomutuotannon suosio kasvaa pohjalaismaakunnissa – Peltoalan kasvu oli viime vuonna maan kärkeä, vaikka tilojen määrä väheni

Lakeuksilta tuotetaan eniten luomuohraa. Luomulihanautoja löytyy Etelä-Pohjanmaalta eniten koko maassa.

Koronakesän rajoitukset näkyvät myös mansikkapellolla: iloiset jälleennäkemiset toteutuvat ilman halauksia

Voikukat rehottavat luomumarjapellolla hohtavan keltaisina. Pölyttäjäpörriäiset ovat tervetulleita viljelyksille kuten aina, mutta myöhemmin kesällä marjojen poimijat joutuvat ottamaan huomioon koronan aiheuttamat säännöt.

Kauran suosio siivitti myös luomumarkkinoita – Pohjois-Pohjanmaa merkittävä luomun tuotantoalue

Luomuviljan kysyntä kasvoi viime vuonna, mutta osuus koko maan ruokatuotannosta on vielä pieni.

Tässä lähtevät karitsat teurastettavaksi pääsiäispöytiä varten – luomuleiman takia eläinten pitää matkustaa satoja kilometrejä

Luomulammas pitää teurastaa luomuteurastamossa, joten tämän lampaan viimeinen matka kestää tunteja

Pirkanmaan ravintoloitsijat pohtivat jatkaako vaiko sulkea?

Uudessa tilanteessa on kehitetty uusia toimintatapoja, mutta myös ravintoloiden sulkemisia määräajaksi on luvassa.

Pohjois-Karjalasta mahlaa ja leipää suurille luomumessuille Saksaan

Nürnbergin messuille osallistuu yli 3 000 näytteilleasettajaa ja paikan päälle odotetaan yli 50 000 kävijää.

100-prosenttisesti kotimaista ruokaa julkiskeittiöissä? Ehkä vuonna 2025

Etelä-Savon julkiskeittiöissä kotimaista ruokaa, lähiruokaa ja luomua halutaan käyttää tulevaisuudessa reippaasti nykyistä enemmän.

Porokylän leipomo etsii jalansijaa Euroopasta gluteenittomilla kauratuotteilla

Leipomo on ensimmäistä kertaa omalla osastollaan mukana maailman suurimmilla luomumessuilla Saksassa.

Lieksan kouluihin ja päiväkoteihin lisää luomua

Maitotuotteet korvataan rasvattomilla luomutuotteilla helmikuun alusta lukien.

Luomumaito on otettu vastaan myönteisesti Oulun kouluissa ja päiväkodeissa – "On hyvää ja terveellistä ruokaa, niin miksi en joisi sitä"

Oulu aloitti luomumaidon tarjoilut kouluissaan ja päiväkodeissaan viime vuoden joulukuussa.

Ilmastokunnianhimo on kadoksissa isossa maatalousuudistuksessa – Suomi ajaa löysää ympäristölinjaa

Luomutuottajien huolena on, ettei heille riitä rahaa EU:n uudistuksessa.

Joka kymmenes kaakkoissuomalainen maatila on luomutila – pelloista yli 15 prosenttia on luomua

Kymenlaaksossa on Etelä-Karjalaa enemmän luomutiloja, ja ne ovat myös kooltaan suurempia.

Ruokastrategiasta apua Kainuun elinkeinotoiminnalle – "Jos tämä asia ei ratkea, erikoistuneita tiloja ajetaan kohta alas"

Lihan jalostus on yksi Kainuun kipupisteistä, sillä maakunnassa ei ole teurastamoa.

Poliisin tutkinta pohjalaisesta siemenpakkaamosta loppusuoralla

Yritystä epäillään muun muassa törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta.

Pohjois-Karjalan valtion metsiin on perustettu luomukeruualueita

Suomen metsissä kasvavat puhtaat luonnontuotteet kiinnostavat markkinoilla.

Isot lihatalot pyrkivät kohti hiilineutraalia naudanlihaa – Pieni suomalaistila antaa metsän kasvaa ja kertoo jo korvaavansa karjan päästöt

Tutkijan mukaan kuluttajan on vielä vaikea arvioida ja vertailla omien ruokaostostensa hiilijalanjälkeä.

Mustialan opetustila on jo kokonaan luomuna Tammelassa

Hämeen ammattikorkeakoulu siirtyi luomutuotantoon pikkuhiljaa.

Keskuskeittiöt haluaisivat lisää luomua, mutta sopiva tavara lähteekin ulkomaille – "Emme voi ottaa vastaan sadan gramman rahkapurkkeja"

Keskuskeittiön ja luomutuottajan välistä puuttuu tekijäporras, joka jalostaisi esimerkiksi juurekset ja vihannekset laitoskeittiöille sopivaan muotoon.

Spices Chef pääsi luomualan innovaatiokilpailun finaaliin

Kontiolahtelainen Spices Chef myy muun muassa mausteita, yrttejä, teetä ja hedelmäsoseita.

Organic sales growth slows as some consumers switch away from milk

The growth in sales of organic products has slowed, but is still more than twice that of groceries in general.

Maailman suurin yhtenäinen luomumarjojen keruualue lakkasi olemasta Suomessa – "Jos haluamme poimia luomua Lapista, niin nyt se on mahdotonta"

Keväällä voimaan tulleet viranomaisohjeet vaativat metsänomistajakohtaista sitoutumista luomuun. Marja-alaa muutos sapettaa.

Torstai 4.7.2019 (radio)

Oppositiopuolueet ovat Ylen kannatusmittauksen kärjessä. Verkkokalastus halutaan kieltää saimaannorpan suojelemiseksi. Luomuruuan myynti kasvaa. Mustikkasato voi jäädä heikoksi, mutta puolukkasadosta voi tulla hyvä.

Not only well-to-do choosing organic food

The organic food market is growing, but Finland still has some catching up to do with its Nordic neighbours.

Haukivuorella Kalliolan luomutilalla tutkitaan, miten härkäpavut kaalimaan keskellä vaikuttavat tuholaisiin

Kalliolan tilalla vieraili tiistaina kansainvälinen tutkimusryhmä tutustumassa tilan peltokokeisiin.

Nokkosta sisäisesti ja ulkoisesti – luomuyrttitilan emäntä uskoo, että jokainen voi hoitaa itseään

Yrttitilan ja hyvinvointikeskuksen omistaja Virpi Raipala-Cormier viljelee sukutilallaan yrttejä, joita ei nautita lautasella kuin jauheena.

Luomurahat loppuivat Hämeessä – sitoumuskorvauksia ei ole saatavilla tänä eikä ensi vuonna

Luomun viljelyalat ovat lähes tuplaantuneet kolmessa vuodessa.

Rahapula ajaa viljelijöitä luomuun – osalla tiloista ei ole varaa kalliisiin lannoitteisiin

Keskivertotilallakin lannoitteisiin menee helposti kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Maatalousalan opetus heräsi kasvavaan luomuintoon: HAMKin opiskelijat kyntävät pian lähes 200 hehtaarin luomupeltoa

Hämeen ammattikorkeakoulun opetustilalla tavoitteena on koko ruokajärjestelmän kehittäminen. Viime vuonna luomuun siirtyi Suomessa noin 500 uutta maatilaa.

Herätys: Sosialistipuolue voitti Espanjassa, Suomi vie luomua maailmalle, Avengers-elokuva rikkoo ennätyksiä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Hämeen maajussit syttyneet hiljalleen luomulle

Luomuviljelyn suosio kasvaa myös Hämeessä.

Lue tästä tutkivan journalismin helmet – kolme Ylen juttua ehdolla Lumilapio-palkinnon saajaksi

Lumilapio-palkinto annetaan vuoden parhaasta tutkivan journalismin juttukokonaisuudesta.

Luomutuotanto jatkaa tasaista kasvuaan Etelä-Savossa

Luomuviljelyn kautta voidaan hakea parempaa taloudellista kannattavuutta.

Lasse Nordlund on elänyt 30 vuotta omavaraisena keskellä metsää ja tehnyt kengätkin itse: "Isoin pala on pysyä henkisesti tasapainossa"

Ilmaston muuttajat, osa 4/4: Lasse Nordlundin ja Maria Dorffin omavaraopisto aloittaa toimintansa ensi vuonna.

Samea väri ja maku kuin hamsterihäkin oljissa – Miksi alkuviinit vetoavat herkkusuihin?

Jos et ole vielä törmännyt alkuviineihin, pian niistä voi tulla suosikkisi tai inhokkisi. Lue itsesi kartalle viinitrendistä.

Viljasato surkein 26 vuoteen – Varsinais-Suomen vilja-aitan sadosta katosi jopa kolmannes

Luonnonvarakeskuksen mukaan huonon satovuoden syynä oli erityisesti kesän kuivuus.

Kylän kattaus vähentämässä lihan käyttöä aterioissaan

Kylän Kattaus lisää kasvis- ja luomuruokaa, ja jatkossa tarkoitus on tutkia myös uusia proteiinin lähteitä.

Viherpiipertäjä vai arvostettu ekokuluttaja? – tutkimus todistaa, että luomua suosivan miehen maine on asuinpaikasta kiinni

Väitöstutkimuksessa on selvitetty, miten luomuruokaa kuluttaviin miehiin suhtaudutaan pääkaupunkiseudulla ja perinteisellä maatalousalueella Etelä-Pohjanmaalla.

Yritykset edustivat Saimaata Berliinin valtavilla ruokamessuilla: "Messuilla nähdään, millainen potentiaali tuotteilla on"

Panimoyhtiö Saimaa Brewing Company esitteli saksalaismessuilla erityisesti luomuoluitaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle