Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hallituksen esitys matkustusrajoitusten jatkamisesta saa tyrmäyksen Lapin matkailutoimijoilta: Rajoitukset pitäisi poistaa kokonaan

Matkailualaa närästää kahden koronatestin vaatimus. Lapin matkailuelinkeinon liitto poistaisi maahantulorajoitukset jo kokonaan. Tällä hetkellä Suomeen pääsevät vapaasti kahdesti rokotetut sekä alle 16-vuotiaat.

Suomen suurin akvaarioallas alkoi vuotaa yli kaksi vuotta sitten – brittikorjaajat pääsivät viimein paikalle

Britanniasta saapuvat korjaajat ovat päässeet koronarajoitusten vuoksi paikkaamaan allasta vasta nyt. Itämeren kalalajeja esittelevän Kotkan Maretariumin allas halutaan käyttöön heti ensi vuoden alussa.

Yhdysvallat poistaa rokotettujen EU-kansalaisten maahantulokiellon marraskuussa

Koronaan liittyvät matkustusrajoitukset ovat olleet voimassa jo 1,5 vuoden ajan. EU-kansalaiset pääsevät marraskuusta lähtien USA:an, jos ovat saaneet täyden rokotussarjan ja käyvät koronatestissä sekä kontaktien jäljityksessä.

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: "Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan"

Matkailijoiden maahantuloa koskevien rajoituksien mahdollinen jatkuminen vuoden loppuun asti ei THL:n mukaan välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan terveysturvallisuustoimia on ehdottomasti jatkettava rokottamattomien maahantulijoiden osalta.

Ulkomaalaiset työntekijät saattavat pelastaa Lapin matkailun ahdingolta – ensi talvena joka neljäs osaaja voi tulla rajojen takaa

Lapin matkailusesongista odotetaan hyvää, ja alalla pelätään työvoimapulaa. Se ei välttämättä toteudu pelätyn suuruisena, sillä työhakemusten määrä on kääntynyt nousuun. Moni palaa alalle ja ulkomaalaiset tekijät täydentävät tarvetta.

Suomi jättäytyy Venäjällä pidettävistä jääpallon MM-kisoista

Myös Ruotsi, Yhdysvallat ja Norja ovat ilmoittaneet jäävänsä pois Venäjän MM-turnauksesta.

Rajanylitysten määrä on kasvanut hienoisesti viime viikkoina Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla

Rajaliikenne on edelleen hiljaista koronaviruspandemiaa edeltäneeseen aikaan verrattuna.

Rajojen avaaminen voi lisätä tartuntoja, arvelee THL:n tutkimusprofessori: "Useammassa maassa tapaukset ovat lähteneet jyrkkäänkin nousuun"

THL:n tutkimusprofessori Hannu Kivirannan mukaan rajojen avaamisesta päätettiin tautitilanteessa, joka oli hyvin erilainen kuin nyt. Hän muistuttaa, että ihmisillä on vastuu itse huolehtia testeissä käymisestä, kun he saapuvat maahan.

Korona vaikuttaa Rauten liiketoimintaan, mutta paluu normaaliin häämöttää

Alkuvuonna tulos painui miinukselle. Yhtiö kertoo, että tilauskanta on paisunut 129 miljoonaan euroon.

Matkustusrajoitukset pitivät Finnairin tuloksen alamaissa: alkuvuonna odotetusti valtavat tappiot

Finnairin puolivuosikatsauksen mukaan koronapandemiasta elpymistä saadaan vielä odottaa.

Maahantulo Suomeen ei helpotukaan vielä – sisärajavalvontaa jatketaan kahdella viikolla

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa sisärajavalvontaa 25.7. asti rajojen terveysturvallisuustoimien käyttöönoton varmistamiseksi. Parin viikon siirtymäajan jälkeen sisärajavalvonta ja sisärajojen maahantulorajoitukset päättyvät.

Koronatodistuspyynnöt kuormittavat päivystystä Päijät-Hämeessä: sijaispulan kanssa taisteleva Akuutti24 ei enää kirjoita todistuksia

Kasvavan matkailun vuoksi moni kyselee Akuutti24:stä todistusta negatiivisesta koronatestituloksesta, koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista. Jatkossa todistukset pitäisi saada Omakannasta.

Tiistai 6.7.2021

Matkustusrajoitukset. Venäjän koronatartunnat. Helsingin vuokrat. Eino Leinon päivä. Sää.

Maahantuloa hidastetaan korkean riskin maista, rajalla testistä kieltäytymisestä voi seurata rangaistus: katso tallenne STM:n tiedotustilaisuudesta

Hallituksen sisällä oli erimielisyyttä matalan tautiriskin määritelmästä. Aikaisemmin raja on ollut 25 tartunnassa 100 000 asukasta kohden.

Eduskunta hyväksyi maahantulomallin – näin Suomeen pääsee jatkossa

Sote-valiokunta kevensi hallituksen mallia. Matalan ilmaantuvuuden maista pääsee Suomeen vapaasti. Ensimmäisen rokoteannoksen saanut joutuu testiin vasta maahantulon jälkeen.

Oppositio arvosteli hallituksen perhevapaauudistusta kyselytunnilla – "Ei lisää työllisyyttä vaan pahimmillaan vähentää sitä"

Eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin muun muassa työllisyyspolitiikasta, perustulosta ja koronasta. Hallituksen epäiltiin keittävän syksyn budjettiriihessä "niin laimean keiton, ettei sitä kukaan syö".

Turkin GP jälleen F1-kalenteriin – osakilpailu on peruttu jo kahdesti, nyt uusi ajankohta on lokakuussa

Istanbul Parkin radalla ajettava osakilpailu korvaa Singaporen GP:n. Kisa ajetaan Venäjän ja Japanin osakilpailujen välissä.

STM:n Varhila A-studiossa matkailun vapautumisesta: "Toivon, että ihmiset käyttäytyvät nyt erittäin vastuullisesti"

Suomen rajoja avattiin tänään EU- ja Schengen-maista sekä työmatkailulle että vapaa-ajan matkustajille. Virusopin professori Ilkka Julkunen arvioi, että rajojen avaamiseen ei liity suuria riskejä.

Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista

Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.

Lomalennot käynnistyvät jälleen – matkatoimistoissa repesi riemu matkustusrajoitusten höllentymisen takia

Suomi aloittaa matkustusrajoitusten höllentämisen maanantaina. Matkojen järjestäjille muutokset tarkoittavat, että moneen kertaan perutut ja siirretyt lennot vihdoin toteutuvat ja uudet varaukset lisääntyvät. Katso miten lievennykset vaikuttivat ihmisten kesälomasuunnitelmiin.

Yhä harvempi joutuu testauskonttiin Torniossa – Koronatestin voi välttää rajalla näyttämällä rokotustodistusta kännykältä

Lapin aluehallintovirasto muutti rajanylittäjen testimääräyksiä. Nyt rajalla tehtävästä koronatestistä voi vapautua rokotuksilla. Ruuhkat testauspisteillä helpottuivat, ja testiin voi päästä nyt jopa minuutissa.

Suomi avaa maanantaina rajansa rokotetuille, myös suomalaiset voivat matkustaa Euroopassa "varovaisuutta noudattaen"

Työmatkaliikenne Virosta vapautuu myös satamissa, eikä maahantuloa enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta.

Työmatkaliikenne Virosta avautuu – hallitus päättää torstaina rajoitusten keventämisestä Suomen maa- ja merirajoilla

STT:n tietojen mukaan hallitus linjaa torstaina myös, että maahantuloa ei enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta. Helsingin kaupunki valmistelee uusia ohjeita satamiin, vaikka pakollisten terveystarkastusten osalta tilanne on vielä epäselvä.

Viron pääministerin viesti toi matkustuskiistan julkisuuteen – Kaja Kallaksen avoin kirje Sanna Marinille kertoo maiden suhteiden vaikeuksista

Viron ja Suomen tuntijat muistuttavat kahden kansan suhtautumistapojen eroista. Silti koronakriisin aiheuttama häiriötila osoitti myös, kuinka kiinteäksi Suomenlahden ylittävä arki on jo muodostunut.

Viron pääministeri ei vakuutu Marinin lupauksesta käsitellä maahantulorajoituksia: "Olemme kuulleet lupauksia aikaisemminkin"

Viron pääministeri ei luota Suomen hallituksen lupaukseen matkustusrajoituksien lieventämisestä meriliikenteessä jo ensi viikolla. Suomi on tammikuun lopulta alkaen sallinut Virosta vain välttämättömän työmatkaliikenteen.

Marin vastaa Viron pääministerin huoleen: Ensi viikolla lisää päätöksiä työmatkaliikenteestä, Viron vetoomus osittain sisäpolitiikkaa

Suomi on avaamassa työmatkaliikenteen Viroon mahdollisesti ensi viikon jälkeen. Pääministerin kanslian mukaan hallitus päättää mahdollisesti ensi viikolla reitin avaamisesta. Viro on vedonnut Suomen ja EU:n suuntaan, että voimassa olevat rajoitukset ovat kohtuuttomia Virolle.

Afrikka sukelsi kolmanteen korona-aaltoon – rokotetoimitukset vitkastelevat

Afrikan noin miljardille asukkaalle on toistaiseksi jaettu 31 miljoonaa rokotetta. Ugandassa tapaukset ovat kääntyneet alkukesästä erittäin jyrkkään nousuun. Toiveikkuttakin on. Ruanda on suitsinut leviämistä tarkalla jäljityksellä.

Viro kutsui Suomen suurlähettilään puhutteluun maahantulorajoitusten takia – pääministeri Kallas: "Suomen matkustusrajoitukset eivät ole enää perusteltuja"

Suomen hallituksen päätös jatkaa maahantulorajoituksia edelleen on kirvoittanut Virossa laajan protestiaallon. Pääministerin lisäksi rajoitusten höllentämistä ovat vaatineet parlamentti, varustamot ja media.

Ryanair lykkää Suomen lentojen aloitusta – lennot alkamassa elokuussa

Yhtiön mukaan Suomen suunnittelema maahantulevien matkustajien tiukempi koronatestaus on saanut Suomi-lomaa suunnittelevat keskieurooppalaiset lykkäämään matkojen varaamista.

Suomesta pääsee lentämään Saksaan kesällä muutamalla eurolla – lentoyhtiöt ovat aloittamassa hurjaa hintakisaa matkustusrajoitusten hellittäessä

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair myi perjantaina matkoja Saksan ja Suomen välillä alle kahdeksalla eurolla. Tavoitteena on vauhdittaa ulkomaanmatkailun käynnistymistä. Yhtiö palauttaa kaikki Suomen reitit tämän vuoden aikana.

Kahdeksan tartuntaa johti kriisikokoukseen Altassa – Pohjois-Norjan koronatilanne on rauhallinen, Suomi on rokotuksissa edellä

Lapin naapurissa, Tromssan ja Finnmarkin läänissä, koronaluvut ovat Norjan matalimmasta päästä. Viime päivinä on ollut yksittäisiä tartuntoja. Altassa pienen tartuntaryppään vuoksi parisataa ihmistä on karanteenissa.

KymiRingin MotoGP-osakilpailu peruttu – "Kova isku, harmittaa isosti"

Iitin KymiRingillä oli tarkoitus ajaa ensimmäistä kertaa MotoGP-osakilpailu tänä kesänä. Uuden järjestyssopimuksen myötä Iitissä ajetaan MotoGP:tä vuosina 2022–2026.

Tulevatko suuret purjelaivat Turkuun? Päätös tehdään, kun matkustusrajoitusten jatkosta tiedetään

Turun kaupungin mukaan päätös järjestämisestä on tarkoitus tehdä kesäkuun alussa. Ratkaisuun vaikuttavat valtioneuvoston päättämät matkustusrajoitukset ja aluehallintoviraston päättämät kokoontumisrajoitukset.

Helsingin squashin EM-kilpailut on peruttu, toiminnanjohtaja pettynyt päätökseen: "Olimme panostaneet kisoihin järkyttävän määrän työtunteja"

Squashin EM-kisoja ei järjestetä Helsingissä elokuussa koronapandemian takia. Squashliiton toiminnanjohtaja harmitteli kattojärjestön päätöstä. Suomi pyrkii järjestämään kisat kahden vuoden päästä.

Sata päivää Tokion kesäkisoihin – ja koronatartunnat leviävät

Japanissa järjestettäviä karsintoja ja testikilpailuita on jo jouduttu perumaan ja siirtämään, koska matkustusrajoitukset tekisivät ulkomaalaisten osallistumisen tapahtumiin hankalaksi.

Varsinais-Suomen matkustusrajoituksia höllennetään yläkouluikäisten osalta – yläkoulut ovat palaamassa lähiopetukseen

Traficomin määräämä matkustajamäärien puolitus busseissa ja junissa on voimassa 23. huhtikuuta saakka.

Ruotsi jatkaa negatiivisen koronatestituloksen vaatimista toukokuun loppuun asti

Ruotsi vaatii maahan tulevilta yli 18-vuotiailta ulkomaalaisilta todistusta negatiivisesta koronatestistä.

Selvitys: Jos matkustusrajoituksia ei pureta muun Euroopan tahdissa, aasialaisturistit eivät välttämättä enää palaa Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman miljardi euroa maksava laajennus voi osoittautua turhaksi, jos lentoliikennettä ei pystytä palauttamaan samaan aikaan kuin muualla Euroopassa.

Mallorcan lomasaarelle saapuu nyt turisteja Saksasta, joka höllensi matkustusrajoituksia viime viikolla

Saksassa tartuntamäärät ovat kasvussa, ja uusista mahdollisista rajoituksista matkailuun keskustellaan maanantaina.

USA asetti 76 saudia matkustuskieltoon Khashoggin murhan vuoksi, mutta ei suostu kertomaan, onko kruununprinssi heidän joukossaan

Bidenin hallinto on joutunut jyrkän arvostelun kohteeksi, koska se ei ole kohdistanut rankaisutoimenpiteitä Saudi-Arabian kruununprinssiin, vaikka maan omien tiedusteluraporttien mukaan nimenomaan tämä tilasi Khashoggin murhan.

Vain kaksi yrittäjää kiinnostui Marian aukion kesäterassista, mutta kaupunki ei luovuta: "Kesä se on vuodenkin päästä"

Kaupunki aikoi avata kesäksi 150 paikkaisen terassin Lappeenrannan keskustaan. Mukaan olisi tarvittu kuusi yrittäjää.

Matkajätti TUI seilaa sumussa mutta uskoo kysynnän elpyvän – liikevaihdosta suli loppuvuonna lähes 88 prosenttia

Toiveikkaita matkustajia löytyy, sillä yhtiön mukaan kesäksi on varattu 2,8 miljoonaa matkaa. Hinnat ovat normaalia korkeampia.

Matkailu- ja lentobuumi alkaakin vasta selvästi ennakoitua myöhemmin – jos rokotustahti ei parane ensi kesä voi olla kuolinisku monelle yritykselle

Koronarokotteiden jakelun viivästyminen on lykkäämässä ulkomaanmatkailun käynnistymistä loppukesään.

"Jos siellä on 20 matkustajaa, niin onhan se tosi surullista" – Viking Line ja Tallink Silja kärvistelevät tiukentuneissa matkustusrajoituksissa

Viikko sitten voimaan tulleet rajaliikenteen testaukset ja rajoitukset ovat romahduttaneet risteilylaivojen matkustajamäärät Turussa ja Helsingissä.

Viron tuore pääministeri Ylen haastattelussa: Suomella on oikeus rajoittaa matkustamista, mutta toivomme pikaista lievennystä

Reformipuolue ei ole Kaja Kallaksen mukaan asettamassa omaa ehdokastaan tämän vuoden presidentinvaaliin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle