Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Väkijoukko jonottaa Suomen viisumikeskukseen. Etualalla mies lukee kännykkäänsä.

Kohta ratkeaa, saavatko venäläiset jatkaa matkailua EU-maissa – viisumin hinta luultavasti nousee ja saanti vaikeutuu

Venäläiset ovat vuodesta 2007 saaneet EU-viisumeja helposti ja halvalla. Nyt tälle on tulossa stoppi.

Hiekkaranta Kreikassa.

Ulkomaanmatkailu on palautunut jo pandemiaa edeltävälle tasolle, sanoo TUI - moni suomalaisten suosikkikohde on luopunut koronapassin käytöstä

Koronarajoitusten lieventyminen on helpottanut matkustamista, mutta paikalliset rajoitukset on varmistettava kohdemaasta. EU:n koronatodistus on voimassa toistaiseksi kolmen rokoteannoksen jälkeen.

Nuijamaan tulli ja raja-asema

Matkustusrajoitukset jatkuvat itärajalla – voimassa 5. kesäkuuta asti

Ulkorajaliikenteen matkustusrajoituksia on jatkettu kuukaudella.

Nainen ottaa kuvaa puhelimella Hagia Sofian moskeijan edessä Istanbulissa.

Foreign destinations popular again as Finnish travel agencies report boost in sales

Although Finns are increasingly planning getaways, the number of bookings has not yet reached pre-pandemic levels.

Aurora Botnia saapumassa Vaasan satamaan ensimmäistä kertaa 25.8.2021 kello 11 jälkeen

Aurora Botnia siivitti Merenkurkun matkustaja- ja rahtiliikenteen hyvään tulokseen

Uusi alus otettiin käyttöön elokuussa ja syksyllä varustamo teki joka kuukausi matkustajaennätyksen. Myös rahdin määrässä on tapahtunut reipasta lisäystä.

Silja Line risteilylaiva.

Tallinkin matkailijamäärä laski viime vuonna, mutta rahtikuljetuksia riitti

Matkustajamäärät kasvoivat vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna vain Tallinna-Tukholma -reitillä, joka avattiin uudelleen heinäkuussa 2021 lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Brittiperhe matkalaukkujen kanssa.

Lapin jouluturisteja on käännytetty takaisin puutteellisten koronatodistusten vuoksi – Miles Gabriel ymmärtää tiukat säännöt: “Käy järkeen”

Rovaniemen lentokentällä tuhannet matkustajat ovat saapuneet ulkomailta talvilomalle Suomeen. Tiukentuneet rajoitukset eivät ole aiheuttaneet peruutustulvaa, mutta ensi viikon näkymät ovat sumeat.

Turisteja Rovaniemen lentokentällä.

Maahantuloon muutoksia tästä päivästä alkaen – kolmansista maista saapuvilta rokotetuilta vaaditaan myös negatiivinen testitulos

Maahan voi saapua rajoituksitta EU- ja Schengen-maista sekä niin sanotuista vihreän listan maista.

Walesilainen Jenny on saapunut Lappiin lomalle lapsiensa kanssa. Matkustaminen hieman huoletti, mutta matkaa ei voitu perua, koska se oli jo lasten tiedossa ja kauan odottama.

Nyt pelätään iskua Lapin joulusesongille – matkoja kiivaasti varanneet britit säikähtivät omikronia ja kiristyvien rajoitusten mahdollisuutta

Uusi omikron-variantti ja koronatartuntojen kasvu uhkaa latistaa Lapin joulumatkailun. Esimerkiksi osa Britanniasta saapuvista haluaa aikaistaa joulumatkansa ajankohtaa.

Lentokentän taululla näkyy peruuntuneita lentoja.

Suomalainen Antti neljättä päivää jumissa eteläisessä Afrikassa, kun omikron keskeytti lennot: "Koko tilanne on täysin avoin"

Johannesburgin lentokentältä tavoitettu Antti Blåfield kertoo, että paikallisilla on uusien matkustusrajoitusten myötä syvä huoli taloudellisesta pärjäämisestä.

keltainen drinkkilasi ja pilli

Ravintolarajoitukset eivät ulotu Aurora Botnian baariin – varustamo kuitenkin suosittelee koronapassin käyttämistä matkustaessa

Vaikka drinkin saakin laivalla ilman koronapassia myös kello 17 jälkeen, suosittelee Wasaline koronapassilla matkustamista. Kohdemaan rajoitusten tarkistaminen on matkustajan vastuulla.

Koronaohjeistusta ja lentomatkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Maanantai 29.11.2021 (tv)

Matkustusrajoitukset. Omikron. Olkiluoto 3. Sääennuste.

flygplats i Johannesburg

Etelä-Afrikan presidentti tuomitsee omikronin vuoksi asetetut matkustuskiellot – Ramaphosan mukaan aluetta syrjitään epäoikeudenmukaisesti

WHO:n mukaan matkustuskiellot ovat hyökkäys maailmanlaajuista solidaarisuutta vastaan. Järjestö kuitenkin varoittaa, että omikron voi olla globaali riski.

Suojavarusteisiin pukeutuneita lentomatkustajia saapui Etelä-Koreaan maanantaina.

Omikronmuunnos leviää yhä laajemmalle – WHO:n mukaan kyseessä on ”erittäin korkea” maailmanlaajuinen riski

Uuden muunnoksen tarttuvuudesta ja vakavuudesta ei ole vielä varmaa tietoa, kuten ei myöskään rokotteiden tarjoamasta suojasta muunnosta vastaan. Rokotustahtia kiristetään ja matkustusrajoituksia asetetaan ympäri maailmaa.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Matkalle pääsystä tuli painetesti, Britanniassa leimahti matkustusraivo: Jos lähdet korona-aikana matkalle, muista ainakin nämä viisi asiaa

Maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Britanniassa puhkesi jo matkustusraivo, kun kansalaiset hermostuivat erilaisiin nettilomakkeisiin.

Finnairin lentokone ilmassa.

Finnair announces new long-haul routes to Asia, United States

Finland's national airline will fly to about 100 destinations next summer, including 70 routes across Europe and ten to Asia.

Finnairin lentokone ilmassa.

Finnair avaa uusia kaukoreittejä Aasiaan ja Yhdysvaltoihin – kesäkaudella lähes sata kohdetta

Finnairilla on kesäkaudella yli 70 Euroopan kohdetta, yli kymmenen Aasian kohdetta ja neljä Yhdysvaltojen kohdetta.

USA avasi vihdoin rajansa turisteille

Katso videolta koskettava ensitapaaminen isoäidin ja lapsenlapsen välillä – Yhdysvaltoihin sai tänään matkustaa puolentoista vuoden tauon jälkeen

Yhdysvallat kielsi koronatilanteen takia keväällä 2020 maahantulon kymmenistä maista. Tänään rajoitus poistettiin, ja matkustus sallittiin rokotetuille vapaa-ajan matkustajille.

Henkilökuva - Juliana I Nengah työnsä äärellä LTP Logisticin varastolla

Maanantai 8.11.2021 (tv)

Vieraskieliset työntekijät. USA:n matkustuskielto. Saamelaisnäyttely. Säätiedot.

John F. Kennedyn lentoasema.

USA asetti ensimmäiset matkustusrajoitukset viime vuoden tammikuussa – nyt rajat avautuvat rokotetuille turisteille

Yhdysvaltain matkailuala on arvioinut pandemian aikaisten menetysten kohoavan yli 250 miljardiin dollariin eli lähes 220 miljardiin euroon.

Matkustajia Lappeenrannan lentokentällä

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärä lähti nousuun – koronapassi on sujuvoittanut matkustamista

Lentoliikenteen määrä Lappeenrannan lentokentällä kaksikertaistuu marraskuussa verrattuna elo-lokakuuhun, vaikka marraskuu on perinteisesti melko hiljainen matkustuskuukausi ja Venäjän raja on kiinni.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas

Virusmuunnos levisi Pohjois-Norjassa nopeasti ja se voi olla riski Lapillekin – rajalle tulossa uutta ohjeistusta ja neuvontaa

Pohjois-Norjan pahentunut koronatilanne on varoittava esimerkki siitä, mitä uusi variantti voi tehdä. Lapissakin koronatilanne heikkenee, mutta delta plus -varianttia ei ole vielä näytteistä löytynyt.

Kaksi suojapukuun pukeutunutta matkustajaa kävelee matkatavarakärryn kanssa Melbournen lentoasemalla.

"Ei olisi onnistunut muissa demokraattisissa maissa", professori sanoo – Australia piti rajat kiinni myös omilta kansalaisiltaan

Enemmistö australialaisista ei ole kokenut toimia epämukaviksi. Sydneyn yliopiston professori uskoo, että Australiassa on totuttu tiukkaan rajapolitiikkaan, mutta muissa maissa sitä olisi vastustettu enemmän.

markkinointiyhtiö Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen

Lapin joulusesonki näyttää hyvältä – matkustusrajoitusten jatkaminen ei ainakaan vielä ole aiheuttanut matkojen perumisia

Visit Rovaniemen toimitusjohtajan Sanna Kärkkäisen mukaan maahantulorajoitusten jatkuminen saattaa silti vielä vaikuttaa uusiin varauksiin tai viime hetken kauppaan.

Timo Lappi

Matkailu- ja ravintolayrityksiä edustava MaRa kantelee oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksestä, joka koskee ilmaantuvuuslukua

Koska valtioneuvoston asetuksista ei voi valittaa hallinto-oikeuteen, yhdistys kanteli oikeuskanslerille.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi kertoi toimittajille kommenttinsa poistuessaan valiokunnan kokouksesta Helsingissä 12. lokakuuta.

Markus Lohi ihmettelee, miksei STM usko asiantuntijoita – sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätös matkustusrajoituksista oli "surkea"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) pelkää, että matkustusrajoitukset jatkuvat vielä vuosia. Hän kuvailee valiokunnan esitystä "surkeaksi".

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Kahden koronatestin vaatimus säilynee vuoden loppuun asti – Lohi: "Tämä on matkailutoimialalle ikävä päivä"

Jos eduskunta hyväksyy perjantaina esityksen maahantulosääntöjen jatkamisesta, säännöt jatkuvat nykyisellään vuoden loppuun asti.

Lapin poliisilaitoksen pääsisäänkäynti aurinkoisena päivänä.

Matkustaminen kiinnostaa taas lappilaisia – henkilökortteja on haettu kesän jälkeen kiihtyvään tahtiin

Tällä hetkellä passin tai henkilökortin saa noin viikossa. Kaikkiaan Lapin poliisilaitoksen alueella on tilattu tänä vuonna reilu 8000 matkustusasiakirjaksi kelpaavaa henkilökorttia.

Runsaasti matkustajia Dulles Washington International Airportin tiloissa 14. elokuuta 2021.

Euroopan ja Yhdysvaltojen välisten lentojen kysyntä räjähti – lukemattomat pandemian erottamat perheet tapaavat vihdoin jouluna

Yhdysvallat sallii rokotettujen EU-kansalaisten maahantulon marraskuusta alkaen. Päätös on kolminkertaistanut lentoyhtiöiden saamat varaukset monilla USA:n ja Euroopan välisillä reiteillä.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen

Hallituksen esitys matkustusrajoitusten jatkamisesta saa tyrmäyksen Lapin matkailutoimijoilta: Rajoitukset pitäisi poistaa kokonaan

Matkailualaa närästää kahden koronatestin vaatimus. Lapin matkailuelinkeinon liitto poistaisi maahantulorajoitukset jo kokonaan. Tällä hetkellä Suomeen pääsevät vapaasti kahdesti rokotetut sekä alle 16-vuotiaat.

Akvaariotalo Maretariumin Itämeri-allas tyhjänä.

Suomen suurin akvaarioallas alkoi vuotaa yli kaksi vuotta sitten – brittikorjaajat pääsivät viimein paikalle

Britanniasta saapuvat korjaajat ovat päässeet koronarajoitusten vuoksi paikkaamaan allasta vasta nyt. Itämeren kalalajeja esittelevän Kotkan Maretariumin allas halutaan käyttöön heti ensi vuoden alussa.

JFK:n lentoaseman terminaalinssa New Yorkissa oli hiljaista viime vuoden elokuussa.

Yhdysvallat poistaa rokotettujen EU-kansalaisten maahantulokiellon marraskuussa

Koronaan liittyvät matkustusrajoitukset ovat olleet voimassa jo 1,5 vuoden ajan. EU-kansalaiset pääsevät marraskuusta lähtien USA:an, jos ovat saaneet täyden rokotussarjan ja käyvät koronatestissä sekä kontaktien jäljityksessä.

Mika Salminen saapuu Säätytalolle.

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: "Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan"

Matkailijoiden maahantuloa koskevien rajoituksien mahdollinen jatkuminen vuoden loppuun asti ei THL:n mukaan välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan terveysturvallisuustoimia on ehdottomasti jatkettava rokottamattomien maahantulijoiden osalta.

Mies seisoo maalatun porokoristeen vierellä.

Ulkomaalaiset työntekijät saattavat pelastaa Lapin matkailun ahdingolta – ensi talvena joka neljäs osaaja voi tulla rajojen takaa

Lapin matkailusesongista odotetaan hyvää, ja alalla pelätään työvoimapulaa. Se ei välttämättä toteudu pelätyn suuruisena, sillä työhakemusten määrä on kääntynyt nousuun. Moni palaa alalle ja ulkomaalaiset tekijät täydentävät tarvetta.

Kasvomaskiin pukeutuneita matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Passenger volume at Finnish airports still down by nearly 80%

Finnish airports seem to be recovering more slowly than others in Europe, partly due to tougher travel restrictions.

Jääpallo.

Suomi jättäytyy Venäjällä pidettävistä jääpallon MM-kisoista

Myös Ruotsi, Yhdysvallat ja Norja ovat ilmoittaneet jäävänsä pois Venäjän MM-turnauksesta.

Vaalimaan läpivalaisuasema raja-aseman yhteydessä.

Rajanylitysten määrä on kasvanut hienoisesti viime viikkoina Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla

Rajaliikenne on edelleen hiljaista koronaviruspandemiaa edeltäneeseen aikaan verrattuna.

Kuvassa on hengityssuojainta käyttävä Finnairin työntekijä Helsinki-Vantaan lentoasemalla heinäkuussa 2020.

THL: Border re-opening could increase infections

Finland moved another step closer to normality for incoming travellers from Monday, but is the timing right?

THL:n tutkimusprofessori: pahin kauhukuva olisi rokotetta väistävä virusmuunnos

Rajojen avaaminen voi lisätä tartuntoja, arvelee THL:n tutkimusprofessori: "Useammassa maassa tapaukset ovat lähteneet jyrkkäänkin nousuun"

THL:n tutkimusprofessori Hannu Kivirannan mukaan rajojen avaamisesta päätettiin tautitilanteessa, joka oli hyvin erilainen kuin nyt. Hän muistuttaa, että ihmisillä on vastuu itse huolehtia testeissä käymisestä, kun he saapuvat maahan.

Läheltä

Korona vaikuttaa Rauten liiketoimintaan, mutta paluu normaaliin häämöttää

Alkuvuonna tulos painui miinukselle. Yhtiö kertoo, että tilauskanta on paisunut 129 miljoonaan euroon.

Kuvassa on matkustajia Finnairin lennolla AY 435 Helsingistä Ouluun syyskuun alussa.

Matkustusrajoitukset pitivät Finnairin tuloksen alamaissa: alkuvuonna odotetusti valtavat tappiot

Finnairin puolivuosikatsauksen mukaan koronapandemiasta elpymistä saadaan vielä odottaa.

Rajavartiolaitos suorittaa rajatarkastuksia Torniossa Ruotsin rajalla

Maahantulo Suomeen ei helpotukaan vielä – sisärajavalvontaa jatketaan kahdella viikolla

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa sisärajavalvontaa 25.7. asti rajojen terveysturvallisuustoimien käyttöönoton varmistamiseksi. Parin viikon siirtymäajan jälkeen sisärajavalvonta ja sisärajojen maahantulorajoitukset päättyvät.

Akuutti24 päivystyspoliklinikan pääovet

Koronatodistuspyynnöt kuormittavat päivystystä Päijät-Hämeessä: sijaispulan kanssa taisteleva Akuutti24 ei enää kirjoita todistuksia

Kasvavan matkailun vuoksi moni kyselee Akuutti24:stä todistusta negatiivisesta koronatestituloksesta, koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista. Jatkossa todistukset pitäisi saada Omakannasta.

Maahantuloa hidastetaan korkean riskin maista

Maahantuloa hidastetaan korkean riskin maista, rajalla testistä kieltäytymisestä voi seurata rangaistus: katso tallenne STM:n tiedotustilaisuudesta

Hallituksen sisällä oli erimielisyyttä matalan tautiriskin määritelmästä. Aikaisemmin raja on ollut 25 tartunnassa 100 000 asukasta kohden.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Finnish Parliament approves new entry rules for visitors

Fully-vaccinated passengers will be able to enter the country test-free.

Maskia käyttävä Suomeen saapuva lentomatkustaja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Eduskunta hyväksyi maahantulomallin – näin Suomeen pääsee jatkossa

Sote-valiokunta kevensi hallituksen mallia. Matalan ilmaantuvuuden maista pääsee Suomeen vapaasti. Ensimmäisen rokoteannoksen saanut joutuu testiin vasta maahantulon jälkeen.

Hanna Sarkkinen ja Maria Ohisalo

Oppositio arvosteli hallituksen perhevapaauudistusta kyselytunnilla – "Ei lisää työllisyyttä vaan pahimmillaan vähentää sitä"

Eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin muun muassa työllisyyspolitiikasta, perustulosta ja koronasta. Hallituksen epäiltiin keittävän syksyn budjettiriihessä "niin laimean keiton, ettei sitä kukaan syö".

Lewis Hamilton hymyilee voiton jälkeen Istanbulissa 2020. Hän varmisti seitsemännen maailmanmestaruutensa.

Turkin GP jälleen F1-kalenteriin – osakilpailu on peruttu jo kahdesti, nyt uusi ajankohta on lokakuussa

Istanbul Parkin radalla ajettava osakilpailu korvaa Singaporen GP:n. Kisa ajetaan Venäjän ja Japanin osakilpailujen välissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle