Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaiset korut päätyivät kansainväliseen muotilehteen, sitten toiseen – nyt niiden suunnittelija hukkuu tilauksiin: "Olin varma, että se on huijaus"

Viime vuonna korusuunnittelijana aloittaneen Sanni Poutasen uralla on ollut huikea alku. Hän on saavuttanut unelmansa alle kahdessa vuodessa.

Tee riippuva heijastin – koristeeksi laukkuun, takkiin tai vaikkapa korvakoruksi

Heijastavilla helmillä voi koristaa mitä tahansa.

Melania Trumpia esittävä patsas sytytettiin tuleen Sloveniassa, kun Yhdysvallat juhli itsenäisyyttään

Puusta karkeasti veistetty patsas on herättänyt monenlaisia reaktioita.

Korusuunnittelija Tytti Bräysy hylkäsi mainosalan ja löysi käsiensä kielen Lapin tuntureilta

Tytti Bräysy ikuistaa Lapin luontoa koruihin ja valokuviin.

Melania Trumpin arvostelema turvallisuusneuvonantaja toisiin tehtäviin

CNN:n mukaan Melania Trumpin viesti, jossa arvosteltiin julkisesti Yhdysvaltain hallinnon turvallisuusneuvonantajaa, tuli yllätyksenä jopa presidentti Trumpille.

Melania Trump: Saatan olla maailman kiusatuin henkilö

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Ole paras -ohjelma taistelee muun muassa nettikiusaamista vastaan.

Melania Trumpin vanhemmat saivat Yhdysvaltain kansalaisuuden

Viktor ja Amalija Knavs ovat asuneet Yhdysvalloissa pysyvällä oleskeluluvalla. On epäselvää, saivatko he oleskeluluvan presidentti Trumpin arvosteleman perheenyhdistämispykälän nojalla.

Melania Trump teki pesäeroa mieheensä – presidentti haukkui NBA-tähteä Twitterissä

Melania Trumpin lisäksi lukuisat julkkikset ja urheilijat ovat ilmaisseet tukensa LeBron Jamesille presidentti Trumpin arvostelevan tviitin jälkeen.

Sami Sykkö: Melania Trumpin pukeutuminen on supertäydellistä – perhoskuvio muistuttaa Suomesta

Muotitoimittaja Sami Sykkö arvelee, että Melania Trumpin Helsingin helteisiin paksulta vaikuttanut vaatetus oli harkittu edustusasu: se ei rypisty eikä roiku.

Melania Trump foregoes Finnish fashion, so far

The US first lady and her Finnish counterpart Jenni Haukio had both chosen butterfly-themed outfits.

Melania Trump kiitteli Jenni Haukiota hyvistä keskusteluista, aiheina lapset ja hyvinvointiyhteiskunta – rouva Trump mukana Presidentinlinnassa

Melania Trumpilla ei ollut vierailun aikana omaa ohjelmaa, vaan hän seurasi miestään. Rouva Trumpin päällä nähdyt asut olivat kansainvälisten luksusbrändien luomuksia.

Saapuuko Melania Trump Suomeen unikkokuosissa vai pupunkorvakengissä? Yhdysvaltain First Lady suosii matkoilla kohdemaan muotia

Melania Trump pukeutui Ranskassa Chaneliin ja Englannissa Burberryyn. Muotimaailma jännittää, mitä first ladyn yllä on Suomessa.

AP: Melania Trump to accompany her husband on trip to Finland

The Associated Press reports US President Donald Trump will be accompanied by First Lady Melania Trump on his trip to Finland for a July 16 summit with Russian President Vladimir Putin.

Trumpin pariskunnalla on hyvin erilaiset elämänrytmit – suosiotaan kasvattava Melania puhuu tänään tavoitteistaan

Presidentti Trumpin vaimo haluaa parantaa lasten asemaa ja on aiemmin puhunut nettikiusaamisen lopettamisen puolesta.

Kaksi tyyli-ikonia kohtasi Pekingissä: Yhdysvaltain ja Kiinan presidenttien vaimoilla on paljon yhteistä

Melania Trump on kehittänyt omanlaisensa muotidiplomatian, arvioi uutiskanava CNN. Pekingissä hän kohtasi vertaisensa, sillä myös Kiinan presidentin puoliso on noussut tyyli-ikoniksi.

Melania Trump feeds stigma of submissive E. European woman, Finnish author writes in scathing open letter

Finnish author Sofi Oksanen has published a scathing open letter to US First Lady Melania Trump, urging her to speak up about the stigmatisation and sexualisation of women from the former Soviet bloc. The letter, printed in several newspapers in four languages across the Nordic countries on Thursday, calls on Trump to break her silence and help change the world.

Kuka oikeasti mokasi? Video Trumpin ja Puolan presidentin vaimon kättelystä näyttää koko tilanteen

Netissä kiertävät videot Trumpin uusimmasta kättelymokasta, mutta todellisuudessa virhe saattoi olla Puolan presidentin vaimon.

Daily Mail pyytää anteeksi vääriä väitteitään Melania Trumpista

Brittilehti maksaa Trumpille myös korvauksia, joiden määrää ei ole kerrottu.

Sanna Ukkola: Huoria ja Madonnia

Ivanka ja Melania Trump eivät ole millään tavalla vastuussa Donald Trumpin mielipiteistä. He ovat itsenäisiä ihmisiä, eivät Donaldin naispuolisia etäpesäkkeitä.

"Melania Trump kuin Kennedy" – Näin virkaanastujaisissa pukeuduttiin

Melania Trumpin asun on suunnitellut Ralph Lauren ja saman suunnittelijan luomuksessa saapui myös Donald Trumpille vaalit hävinnyt Hillary Clinton.

Muodonmuutos: Nakkisormisesta rekkakuskista korujen näpertäjäksi – "Olen lähtenyt tähän tosissaan ja täysillä"

Kun loputtomat kilometrit alkoivat kyllästyttää, Seppo Vainikainen vaihtoi tonnit takanaan korusuunnittelijan työhön.

Betonilähiöstä Valkoiseen taloon – Melania Trumpin tuhkimotarina

Valkoiseen taloon muuttaa tammikuussa hyvin poikkeuksellinen perhe. Kaikkein pisin matka Valkoiseen talon on ollut kommunistiseen Jugoslaviaan syntyneellä Melania Trumpilla.

Hullu porilainen muija Jenni Ahtiainen somistaa musiikkimaailman diivoja

Marilyn Manson, Ville Valo, Snoop Dogg. Asuste- ja korusuunnittelija Jenni Ahtisen asiakaskunta koostuu musiikkimaailman kovimmista diivoista. Porilaiseksi muijaksi itseään kutsuva Ahtiainen on raivannut tiensä alansa huipulle rehellisyydellä, ahkeruudella ja kovalla luotolla "perstuntumaan".

Trumpin vaimo Melania kiistää epäilyt: En rikkonut maahantulosäännöksiä

Slovenialaissyntyinen Melania Trump teki mallintöitä 1990-luvun New Yorkissa, mutta millaisella viisumilla? Epäilyt luvattomasta työskentelystä ovat kiusallisia presidenttiehdokas Donald Trumpille, jonka asialistalla laiton maahanmuutto on korkealla.

Melania Trump toisti lähes sanasta sanaan Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008 – video

Melania Trump puhui perheensä arvoista liki samoin sanankääntein kuin Michelle Obama demokraattien puoluekokouksessa ennen miehensä Barackin nousua presidentiksi. Kyseessä oli lyhyt katkelma 15-minuuttisessa puheessa.

Nuoret korutaiteilijat uskovat alaansa

Kaksi pohjalaislähtöistä nuorta korutaiteilijaa ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja perustaneet rohkeasti uuden muotoilualan kauppapaikan. Työ- ja myyntitilat löytyivät ihanteelliselta sijainnilta Helsingin Annankadulta. Yrittäjäksi ryhtyminen ei hirvitä. Tärkeintä on, että saa tehdä sitä, mitä rakastaa, toteavat Soili Rautanen ja Noora Ojala.

Efva Attling: "Tykkäämme mennä naimisiin"

Ruotsalainen korusuunnittelija Efva Attling ja hänen puolisonsa, laulaja Eva Dahlgren ovat menneet naimisiin kolme kertaa. Aamu-tv:ssä vierailleen Attlingin mielestä Suomen avioliittolainsäädäntö on vanhanaikainen.

Nykykoru valmistuu tietokoneen näytöllä

Lappeenrantalainen korusuunnittelija Ivary Vimm ei enää toimi perinteisen korusepän tavoin. Vimmin uusimmat korut ovat tehty esine- eli 3D-tulostuksen avulla.

Ritva Liisa -korubrändi kimaltelee entistä kirkkaampana

Kuopiossa asuva Ritva-Liisa Pohjalainen on suunnitellut koruja kymmenen vuotta. Nyt Ritva Liisa -korut pyritään tekemään aiempaa tunnetummiksi. Ritva Liisa -korumerkki kuuluu kuopiolaisen Saurumin valmistamien tuotteiden tunnetuimpiin.

Björn Weckström wins Kaj Franck Design Prize

Jewellery designer and sculptor Björn Weckström is an innovator of Finnish jewellery design, whose unique modern style has been garnering international attention since the 1960s.

Paula Nummelan elämässä Kirka on yhä vahvasti läsnä

Minkälaista on elää idolin rinnalla, muuttua sitten valtakunnan viralliseksi leskeksi ja surra julkisesti koko kansan rakastamaa taiteilijaa? Kirka Babitzinin leski, korusuunnittelija ja yrittäjä Paula Nummela kertoo elämänsä virstanpylväistä uudessa muistelmakirjassa.

Lucian koru on aina uniikki

Lucia-neidolla on kaulassaan aina ainutlaatuinen, varta vasten tehty koru. Korun suunnittelijaksi on vuosittain valittu suomenruotsalainen korusuunnittelija. Tänä vuonna suunnittelutyön sai kuitenkin poikkeuksellisesti tehtäväkseen Jalasjärveltä lähtöisin oleva Soili Rautanen.

Nokiasta Amazonille korusuunnittelijaksi

Tuulia Nivan elämä on viimeisen neljän vuoden aikana muuttunut aika täydellisesti. Vuonna 2008 Tuulia asui perheineen Oulussa, työtä tarjosi Nokia. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, perhe asuu Brasiliassa ja Tuulia Nivalla on oma designkoru-yritys.

Nurmekselle oma korusarja

Nurmeslainen Airi Hietala on saanut oikeuden käyttää koruissaan Nurmes-nimeä. Nurmes-nimen käyttö korusarjassa on kaupunginhallituksen mukaan perusteltua, koska korusarjan suunnittelija haluaa korujen kautta tuoda esille paikkakunnan luonnon ja rakennetun ympäristön omaleimaisuutta.

Seppo Tamminen hellii koiria ja katsojia

Taiteilija Seppo Tamminen on kulkenut vaiherikkaan tien 1970-luvun korusensaatiosta Lopen perukoille perustettuun taiteilijakotiin. Valokuvat, taulut ja korut löytävät lokeronsa sekä talossa että elämässä.

Koru- ja vaatesuunnittelija Marja Sunalta käy myös lasin muotoilu

Vuosikymmeniä Marimekon ja Kalevan Korujen suunnittelijana toiminut Marja Suna on saanut töitään esille Suomen lasimuseoon Riihimäellä. Elämäni materiaalit ja muodot -näyttelyssä nähdään Marja Sunan paperi- ja vaateveistoksia, koruja sekä lasiteoksia.

Suomalaiset naisvaikuttajat postimerkkeihin

Kansainvälisenä naistenpäivänä, 8. maaliskuuta Itella julkaisi kuuden postimerkin vihkon jossa aiheena ovat suomalaiset naisvaikuttajat. Postimerkkitoimikunta mietti tarkkaan keitä postimerkkeihin valitaan. Merkkeihin valikoitui sellaisia naisia, jotka vaikuttavat omalla tavallaan suomalaisten elämään joka päivä.

Leena Palotie postimerkkiin

Oululaislähtöinen geenitutkija, akateemikko Leena Palotie on päässyt maanantaina julkaistavaan uuteen postimerkkivihkoon. Kaikkiaan merkkivihkossa julkaistiin kuuden suomalaisen naisvaikuttajan kuvat. Joukossa on myös Pattijoella syntynyt muotoilija korutaiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen.

Pohjalainen sai oman postimerkin

Kuopiolainen muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on päässyt maanantaina julkaistuun uuteen postimerkkivihkoon. Kaikkiaan merkkivihkossa julkaistiin kuuden suomalaisen naisvaikuttajan teoksia.

Nikamista muoto koruihin

Oululainen muotoilija Päivi Partanen luottaa pohjoiseen osaamiseen. Hänen korunsa tehdään käsityönä Oulussa.

Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely Musiikkikeskuksessa

Musiikkikeskuksen Valohallissa avautuu tänään kuopiolaisen Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely. Muodon juhlaa -näyttelyssä on esillä Pohjalaisen uniikkipukuja sekä pienoismalleja, joiden avulla Pohjalainen on työstänyt erilaisia materiaalikokeiluja.

Romanipuku kertoo kantajastaan

Romaneja on asunut Suomessa 500 vuotta, mutta keskivertokansalainen ei tiedä heistä juuri mitään. Muun muassa Oulussa pyritään nyt poistamaan ennakkoluuloja ja lisäämään kulttuurista tasa-arvoa jakamalla tietoa kymmentuhantisesta vähemmistöstä valtaväestölle.