Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pääministeri Sanna Marin Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla Kesärannassa Helsingissä.

Tax officials: PM's meal benefits are taxable

Prime Minister Sanna Marin (SDP) has said she would repay all the costs and not use the catering service in the future.

Hannu Väisänen kypsentää karitsan paahtopaistia pannulla valmistujaisviikonlopun edellä 4catering-pitopalvelun tiloissa Linnakallion teollisuusalueella Pirkkalassa.

Koronarajoitusten purku räjäytti pitopalveluiden tilauskirjat: "Tuli ryysis ja ollaan siihen erittäin tyytyväisiä"

Helpottuva koronatilanne mahdollisti kokoontumisrajoitusten löysäämisen, joka taas mahdollisti hieman isommatkin ylppärit ja valmistujaiset. Pitopalveluille on nyt paljon työtä tarjolla, ja ensi kesän isoja hääkeikkoja myydään jo nyt.

Mia Hautamäki ja Tiia-Maria Hautamäki

Saako ylioppilasjuhliin kutsua 6, 20 vai 50 vierasta? Abiturientti Tiia-Maria Hautamäki toivoo hartaasti, että edes tärkeimmät pääsisivät juhlimaan suurta päivää

Edessä on jo toinen juhlakevät koronaohjeita noudattaen. Juhlapaikkoja varataan peruutuksiin varautuen ja aiempaa pidemmäksi ajaksi, jotta vieraiden tulo voidaan porrastaa. Infektioylilääkäri kehottaa juhlimaan ulkona.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Saarenpään palvelukodin toiminta siirtyy Lapuan kaupungille

Saarenpääkodin henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Lapuan kaupungille tai Makoosalle.

Logomo i Åbo

Sunborn Events osti enemmistöosuuden Turun Logomosta

Hartela luopuu omistuksistaan, mutta Turun kaupunki pysyy mukana.

Maritta Autio

Badjeolbmuin olu bohccobiergu ain buollašis – Restoráŋŋainge mannan biergguin dušše oassi das, maid dábálaččat láve

Koronavirusa dagahan spiehkastatdili dihte bohccobierggu oastin leamaš heajut go ovdal.

Ravintolan keittiöhenkilökunta valmistelevat menuateriaa.

Hallitus kertoi ravintoloiden tukipaketista – Mikkeliläisen ravintolayhtiö Serviinin toimitusjohtaja: "Tässä on ollut hyvä yhteispeli"

Serviinin toimitusjohtaja Timo Hyöppinen arvioi suurimman tappion syntyneen maaliskuussa, jolloin hallitus ei ollut vielä päättänyt ravintoloiden sulkemisesta.

Helsingin kauppatori.

'Everything has stopped': Finland's self-employed look for answers to coronavirus challenge

Entrepreneurs are looking to the government for support, but some are finding it hard to find the help they need.

Varusmieskolmikko

Armeijan ruoka on monen mielestä niin pahaa, että se lentää suoraan roskiin – ruokahävikkiä on silti saatu vähennettyä

Varusmiehiä närästävät erityisesti taistelumuonat eli niin sanotut sissimuonat. Hävikkiä kertyy turhien ainesten, huonon maun tai heikon valmistustavan takia.

Satama-alue kuvattuna laivan mastosta

Lihava riita purjehdustapahtuman kahvinmyynnistä ajoi pienen pitopalveluyrityksen kuilun reunalle – "Pari vuotta on ollut selviytymistaistelua"

Yrittäjä vaati oikeudessa Turun ja Kotkan kaupungeilta yli 300 000 euron vahingonkorvauksia. Hän teki sopimuksen kahvinmyynnin yksinoikeudesta kolmessa eri tapahtumassa, mutta se ei toteutunut yhdessäkään.

Fazer tehdas Lahti Kärpäsenmäki

Finland's Fazer to sell food services to UK multinational for €475M

The deal is subject to approval by EU competition authorities.

Elokuvat toimivat usein myös tehokkaana matkailumainontana. Hienot maisemat houkuttelevat käymään kuvausmaassa.

Onko tässä Suomen uusi kansainvälinen filmitähti? Suloinen poronvasa seikkailee pian jopa sadan miljoonan katsojan ruudulla

Tuotantotuki teki Suomesta houkuttelevan kuvausmaan ja kannustinrahaa tarvitaan lisää.

Keskisuomalaisia kokoontui Lahden Sibelius -talolle

Koko Lahti oy pohtii omaa catering-yhtiötä

Kaupungin tapahtumayhtiö kysyy kaupungin kantaa siihen, voisko se laajentaa liiketoimintaansa catering-alalle.

Vuokrattavia liiketiloja mainostava kyltti.

Pienet leipomot kaipaavat tiloja Kajaanin keskustasta

Kajaanin keskustassa liiketilat ovat pääsääntöisesti suunniteltu muuhun käyttöön kuin leipomo- tai pitopalvelutiloiksi.

Vihkipari katsoo toisiaan hellästi

40 vuoden harkinta-aika päättyi – Pariskunta avioitui salaa kauppakeskuksessa

Erikoiset päivämäärät houkuttelevat avioitujia. 18.8. on nähtävästi vuoden vilkkain vihkipäivä. Päätöksensä viime hetkeen jättäneillä oli maagisena numeropäivänä tilaisuus mennä naimisiin vaikkapa kauppakeskuksen humussa.

Pistä juhlavalmistelut kuntoon Ylen vinkeillä

Valmistujaiset tai häät tulossa? Katso Ylen keräämä juhlan järjestäjän vinkkilista – näillä pääset alkuun ja vaiva vähenee

Minuutin pituisessa videossa listaamme joitakin muistettavia asioita ja uusia ideoita: voisiko tänä vuonna pitää juhlat musisoiden?

Kauppakassit ostoskärrissä.

Helsinki fires senior citizen grocery delivery firm, citing poor service

Food services firm Servea delivered groceries to Helsinki pensioners to their homes and to care facilities for one month before the city filed a complaint alleging the firm was not adequately fulfilling its duties. A temporary fix will be made available until a new, permanent food courier can be found.

Reetta ja Esko Korjonen.

Eläkeläispariskunta kyllästyi voivotteluun palvelujen katoamisesta – perusti kylälle lounaskahvilan

Äänekosken Konginkankaalla Korjosen pariskunta taistelee kylän näivettymistä vastaan pyörittämällä lounaskahvilaa. Seitsenkymppiset kahvilanpitäjät eivät laske työtunteja.

Uutisvideot: Vinkkejä valmistujaisjuhlien ruokatarjoiluun

Älä stressaa valmistujaisjuhlia – tässä vinkit ruokatarjoilun järjestämiseen

Kannattaako tehdä itse vai jättää kaikki pitopalvelun huoleksi? Lautaskoko ja noutopöydän järjestys vaikuttavat suoraan ruoan menekkiin.

Finnairin koneita Helsinki-vantaa lentoasema

Lentolakko iskee – Matkustaja, toimi näin jos lentosi siirtyy tai peruuntuu

Lakot vaikuttavat koneiden ruokatarjoiluun, omia eväitä suositellaan.

Ilona Huuhtanen ja Minna Miettinen viettävät tyttöjen iltaa.

Kun tytöt pitävät hauskaa, kukaan ei huhki keittiössä – oma kokki hoitaa homman

Kotijuhlat ja yksityistilaisuudet ovat intiimi vaihtoehto tavalliselle ravintolaillalliselle. Catering on tärkeä lisätienesti monille ravintoloitsijoille.

MasterCher Suomi -kisan 2012 voittaja Mika Tuomonen avasi tammikuussa 2017 uuden hampurilaisbaarin.

Oma ravintola on monen unelma, jonka arki murskaa – näillä vinkeillä vältyt pahimmilta sudenkuopilta

MasterChef-kokkiohjelman vuonna 2012 voittanut Mika Tuomonen lähti ravintola-alalle noviisina. Oppirahat maksettiin ensimmäisessä yrityksessä. Nyt hän yrittää saada uutta lounasravintolaa toimimaan.

Hiuskoristeet juhlassa.

Ammattiopisto Lappiasta syyslukukaudella 2016 valmistuneet

Ammattiopisto Lappiasta on valmistunut syksyllä monen alan taitajia.

Aleksis Kivi -leivos.

Aleksis Kiveä juhlistetaan leivoksella

Kaksi vuotta sitten jyväskyläläisen pitopalveluyrittäjän kehittämä mustikkaleivos voitti Aleksis Kivi -nimikkoleivoskilpailun. Tänä vuonna pitopalvelu on leiponut niitä yli 6000 kappaletta.

Uutisvideot: Isku ruokahävikkiin

Armeijan ruokahävikkiin isketään – katso mitä varusmiehet syövät varuskunnissa

Varuskuntien muonittaja Leijona Catering haluaa säästää miljoona euroa vuodessa tarttumalla ruokahävikkiin.

Laboratoriotyöntekijä vertailee keltavihreitä EHEC-bakteeripesäkkäitä petrimaljoissa.

Kesko: Rucola-salaattimme pani liikkeelle vatsatautiepidemian

Lähes 200 ihmistä on sairastunut elokuussa vatsatautiin syötyään pitopalvelun ruokia. Osalla sairastuneista on todettu EHEC-tartunta. Kesko kertoo, että tauti on levinnyt sen suurkeittiöille myymästä rucolasta.

Laboratoriotyöntekijä pitelee viljeltyä EHEC-bakteerikantaa sisältävää petrimaljaa.

Vatsatautiepidemia jyllää pääkaupunkiseudulla, EHEC on voinut kulkeutua pitopalvelun tarjoilujen mukana

Noin kaksisataa ihmistä on sairastunut vatsatautiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa järjestetyissä juhlatilaisuuksissa saman viikonlopun aikana. Lähteeksi epäillään juhlissa ollutta pitopalveluyritystä.

Marika Mattila entisen kesämökkinsä, eli nykyisen kotinsa pihamaalla.

Konsultista kädentaitajaksi – kaikki ikkunoiden entisöijät ovat alanvaihtajia

Perinnerakentaminen houkuttelee aikuisia alanvaihtajia. Ikkunaentisöijille on tällä hetkellä myös töitä tarjolla paljon enemmän kuin pieni ammattikunta ehtii tekemään.

Vastaanottokeskus

Ministry raps reception centre cost overruns

Last autumn the Finnish Immigration Service set up more than 180 within a few months. An Interior Ministry report finds that haste led to significant administrative problems.

Andy Hall matkalla oikeuteen toukokuussa.

Tuesday's papers: Fewer military dropouts, Finnwatch trial in Thailand and preparations for municipal job losses

This Tuesday Finland's newspapers discuss better military conscript retention rates, the dubious trial of a Finnwatch human rights activist in Thailand and a call for municipalities to circle their wagons as social and health care consolidation looms.

Nuori mies sovittaa ylioppilaslakkia.

Taas juhlan paikka – suomalaiset juhlivat nykyään useammin ja näyttävämmin kuin koskaan

Vaikka yhä useampi hyödyntää juhla-ammattilaisten palveluita, moni tekee sen vielä salaa. Juhlatutkijan mielestä ehtoisan emännän kuva on iskostettu liian syvälle suomalaiseen juhlakulttuuriin, sen sijaan vaatimattomuuden ihanteesta on päästy eroon.

Ravintola Perhon vuoromestari Maarit Aurasmaa viimeistelee Perhon perinteistä voileipäkakkua.

Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsä

Perinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku.

Winnova-kyltti

Ammattioppilaitos Winnova lopettaa lähes kymmenesosan opiskelupaikoistaan

Winnova vähentää merkittävästi opiskelijamäärää vuosikymmenen loppuun mennessä. Opiskelupaikat vähenevät noin 340 paikalla.

Lappeenrantalaisopiskelijalle pronssia Taitaja-kilpailussa

Saana Lappalainen taituroi kondiittorisarjan kolmanneksi.

Varusmies ottamassa ruokaa linjastolta.

Varuskuntaravintoloita ylläpitävä Leijona Catering irtisanoo 17 työntekijää – ravintolakohtaisia lukuja ei vielä kerrota

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tukitoimintoja sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloita. Ravintoloista irtisanotaan kahdeksan henkilöä ja osa-aikaistetaan kaksi henkilöä.

Häämenu

Sokeriton kakku ja cocktail-tikut – Muistatko nämä nostalgiset hääherkut?

Yhdeksän herkkua, joita tuskin notkuu tarjolla seuraavissakaan sukujuhlissa. Yle pyysi viittä pitopalveluyritystä kaivamaan mapeistaan vuosikymmenien takaisia tilauksia häiden, hautajaisten ja yritysten juhlapöytiin. Perheissä aletaan jo valmistautua kevään ja kesän kemukauden järjestelyihin.

Sataedun oppilaitos Ulvilassa, kyltti seinässä

Sataedussa yt-neuvottelut – yhdeksän työpaikkaa uhattuna

Sataedu aloittaa 26 ihmistä koskevat yt-neuvottelut hotelli-, ravintola- ja catering-alan sekä kone- ja metallialan opetushenkilöstön kanssa. Neuvotteluissa haetaan alustavasti yhdeksän työpaikan lopettamista.

Kaupan hyllyjä tätytetään.

Workers in small towns earn up to 34 percent less

New figures show that workers in Finland’s larger towns earn on average 500 euros a month more than people doing the same job in more rural areas. But doctors and cooks in smaller towns actually take home more than their big-town counterparts.

Täytekakku marsipaaniruusuilla

Ei farkuissa 101-vuotiaan syntymäpäiville – joskus pukeutumissäännöt unohtuvat

Juhlavieraat tekevät juhlan, mutta vieraiden on muistettava hyvät käytöstavat. Vaikka seurustelu on tärkeää, kannattaa silti omien asioiden kertomiset jättää viimeiseksi.

Varuskuntaravintolan hernekeittokattila

Leijona Catering vähentää varuskuntaravintoloista

Leijona Catering aloittaa yt-neuvottelut, joissa pyritään vähentämään henkilöstöä varuskuntaravintoloissa. Vähennykset koskevat varuskuntaravintoloita Sodankylässä, Riihimäellä ja Lappeenrannassa.

Varusmies ottamassa ruokaa linjastolta.

Leijona Catering aikoo vähentää työntekijöitä – yt-neuvottelut koskevat myös Lappeenrantaa

Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava yhtiö suunnittelee vähentävänsä työntekijöitä. Neuvottelujen piirissä on 79 työntekijää.

Tornio, hallituskatu, keskusta

Turvapaikanhakijoiden tulo oli Torniolle piriste ja kasvuruiske

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu alkoi virkistää Torniota viime syksystä alkaen. Se vaikutti niin hotelleihin, ravintoloihin, kauppoihin kuin pitopalveluyritykseenkin. Piriste luultavasti jäi väliaikaiseksi.

Rovaniemi ei valita ravintolapäätöksestä

Rovaniemen kaupunki tyytyy Markkinaoikeuden päätökseen henkilöstöravintolan palvelujen tuottajasta. Kaupunkia kiellettiin tekemästä hankintasopimusta tai panemasta sopimusta täytäntöön Leijona Cateringin kanssa 80 000 euron sakon uhalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle