Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Badjeolbmuin olu bohccobiergu ain buollašis – Restoráŋŋainge mannan biergguin dušše oassi das, maid dábálaččat láve

Koronavirusa dagahan spiehkastatdili dihte bohccobierggu oastin leamaš heajut go ovdal.

Hallitus kertoi ravintoloiden tukipaketista – Mikkeliläisen ravintolayhtiö Serviinin toimitusjohtaja: "Tässä on ollut hyvä yhteispeli"

Serviinin toimitusjohtaja Timo Hyöppinen arvioi suurimman tappion syntyneen maaliskuussa, jolloin hallitus ei ollut vielä päättänyt ravintoloiden sulkemisesta.

'Everything has stopped': Finland's self-employed look for answers to coronavirus challenge

Entrepreneurs are looking to the government for support, but some are finding it hard to find the help they need.

Armeijan ruoka on monen mielestä niin pahaa, että se lentää suoraan roskiin – ruokahävikkiä on silti saatu vähennettyä

Varusmiehiä närästävät erityisesti taistelumuonat eli niin sanotut sissimuonat. Hävikkiä kertyy turhien ainesten, huonon maun tai heikon valmistustavan takia.

Lihava riita purjehdustapahtuman kahvinmyynnistä ajoi pienen pitopalveluyrityksen kuilun reunalle – "Pari vuotta on ollut selviytymistaistelua"

Yrittäjä vaati oikeudessa Turun ja Kotkan kaupungeilta yli 300 000 euron vahingonkorvauksia. Hän teki sopimuksen kahvinmyynnin yksinoikeudesta kolmessa eri tapahtumassa, mutta se ei toteutunut yhdessäkään.

Finland's Fazer to sell food services to UK multinational for €475M

The deal is subject to approval by EU competition authorities.

Onko tässä Suomen uusi kansainvälinen filmitähti? Suloinen poronvasa seikkailee pian jopa sadan miljoonan katsojan ruudulla

Tuotantotuki teki Suomesta houkuttelevan kuvausmaan ja kannustinrahaa tarvitaan lisää.

Koko Lahti oy pohtii omaa catering-yhtiötä

Kaupungin tapahtumayhtiö kysyy kaupungin kantaa siihen, voisko se laajentaa liiketoimintaansa catering-alalle.

Pienet leipomot kaipaavat tiloja Kajaanin keskustasta

Kajaanin keskustassa liiketilat ovat pääsääntöisesti suunniteltu muuhun käyttöön kuin leipomo- tai pitopalvelutiloiksi.

40 vuoden harkinta-aika päättyi – Pariskunta avioitui salaa kauppakeskuksessa

Erikoiset päivämäärät houkuttelevat avioitujia. 18.8. on nähtävästi vuoden vilkkain vihkipäivä. Päätöksensä viime hetkeen jättäneillä oli maagisena numeropäivänä tilaisuus mennä naimisiin vaikkapa kauppakeskuksen humussa.

Valmistujaiset tai häät tulossa? Katso Ylen keräämä juhlan järjestäjän vinkkilista – näillä pääset alkuun ja vaiva vähenee

Minuutin pituisessa videossa listaamme joitakin muistettavia asioita ja uusia ideoita: voisiko tänä vuonna pitää juhlat musisoiden?

Helsinki fires senior citizen grocery delivery firm, citing poor service

Food services firm Servea delivered groceries to Helsinki pensioners to their homes and to care facilities for one month before the city filed a complaint alleging the firm was not adequately fulfilling its duties. A temporary fix will be made available until a new, permanent food courier can be found.

Eläkeläispariskunta kyllästyi voivotteluun palvelujen katoamisesta – perusti kylälle lounaskahvilan

Äänekosken Konginkankaalla Korjosen pariskunta taistelee kylän näivettymistä vastaan pyörittämällä lounaskahvilaa. Seitsenkymppiset kahvilanpitäjät eivät laske työtunteja.

Älä stressaa valmistujaisjuhlia – tässä vinkit ruokatarjoilun järjestämiseen

Kannattaako tehdä itse vai jättää kaikki pitopalvelun huoleksi? Lautaskoko ja noutopöydän järjestys vaikuttavat suoraan ruoan menekkiin.

Lentolakko iskee – Matkustaja, toimi näin jos lentosi siirtyy tai peruuntuu

Lakot vaikuttavat koneiden ruokatarjoiluun, omia eväitä suositellaan.

Kun tytöt pitävät hauskaa, kukaan ei huhki keittiössä – oma kokki hoitaa homman

Kotijuhlat ja yksityistilaisuudet ovat intiimi vaihtoehto tavalliselle ravintolaillalliselle. Catering on tärkeä lisätienesti monille ravintoloitsijoille.

Oma ravintola on monen unelma, jonka arki murskaa – näillä vinkeillä vältyt pahimmilta sudenkuopilta

MasterChef-kokkiohjelman vuonna 2012 voittanut Mika Tuomonen lähti ravintola-alalle noviisina. Oppirahat maksettiin ensimmäisessä yrityksessä. Nyt hän yrittää saada uutta lounasravintolaa toimimaan.

Ammattiopisto Lappiasta syyslukukaudella 2016 valmistuneet

Ammattiopisto Lappiasta on valmistunut syksyllä monen alan taitajia.

Aleksis Kiveä juhlistetaan leivoksella

Kaksi vuotta sitten jyväskyläläisen pitopalveluyrittäjän kehittämä mustikkaleivos voitti Aleksis Kivi -nimikkoleivoskilpailun. Tänä vuonna pitopalvelu on leiponut niitä yli 6000 kappaletta.

Armeijan ruokahävikkiin isketään – katso mitä varusmiehet syövät varuskunnissa

Varuskuntien muonittaja Leijona Catering haluaa säästää miljoona euroa vuodessa tarttumalla ruokahävikkiin.

Kesko: Rucola-salaattimme pani liikkeelle vatsatautiepidemian

Lähes 200 ihmistä on sairastunut elokuussa vatsatautiin syötyään pitopalvelun ruokia. Osalla sairastuneista on todettu EHEC-tartunta. Kesko kertoo, että tauti on levinnyt sen suurkeittiöille myymästä rucolasta.

Vatsatautiepidemia jyllää pääkaupunkiseudulla, EHEC on voinut kulkeutua pitopalvelun tarjoilujen mukana

Noin kaksisataa ihmistä on sairastunut vatsatautiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa järjestetyissä juhlatilaisuuksissa saman viikonlopun aikana. Lähteeksi epäillään juhlissa ollutta pitopalveluyritystä.

Konsultista kädentaitajaksi – kaikki ikkunoiden entisöijät ovat alanvaihtajia

Perinnerakentaminen houkuttelee aikuisia alanvaihtajia. Ikkunaentisöijille on tällä hetkellä myös töitä tarjolla paljon enemmän kuin pieni ammattikunta ehtii tekemään.

Ministry raps reception centre cost overruns

Last autumn the Finnish Immigration Service set up more than 180 within a few months. An Interior Ministry report finds that haste led to significant administrative problems.

Tuesday's papers: Fewer military dropouts, Finnwatch trial in Thailand and preparations for municipal job losses

This Tuesday Finland's newspapers discuss better military conscript retention rates, the dubious trial of a Finnwatch human rights activist in Thailand and a call for municipalities to circle their wagons as social and health care consolidation looms.

Taas juhlan paikka – suomalaiset juhlivat nykyään useammin ja näyttävämmin kuin koskaan

Vaikka yhä useampi hyödyntää juhla-ammattilaisten palveluita, moni tekee sen vielä salaa. Juhlatutkijan mielestä ehtoisan emännän kuva on iskostettu liian syvälle suomalaiseen juhlakulttuuriin, sen sijaan vaatimattomuuden ihanteesta on päästy eroon.

Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsä

Perinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku.

Ammattioppilaitos Winnova lopettaa lähes kymmenesosan opiskelupaikoistaan

Winnova vähentää merkittävästi opiskelijamäärää vuosikymmenen loppuun mennessä. Opiskelupaikat vähenevät noin 340 paikalla.

Lappeenrantalaisopiskelijalle pronssia Taitaja-kilpailussa

Saana Lappalainen taituroi kondiittorisarjan kolmanneksi.

Varuskuntaravintoloita ylläpitävä Leijona Catering irtisanoo 17 työntekijää – ravintolakohtaisia lukuja ei vielä kerrota

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tukitoimintoja sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloita. Ravintoloista irtisanotaan kahdeksan henkilöä ja osa-aikaistetaan kaksi henkilöä.

Sokeriton kakku ja cocktail-tikut – Muistatko nämä nostalgiset hääherkut?

Yhdeksän herkkua, joita tuskin notkuu tarjolla seuraavissakaan sukujuhlissa. Yle pyysi viittä pitopalveluyritystä kaivamaan mapeistaan vuosikymmenien takaisia tilauksia häiden, hautajaisten ja yritysten juhlapöytiin. Perheissä aletaan jo valmistautua kevään ja kesän kemukauden järjestelyihin.

Sataedussa yt-neuvottelut – yhdeksän työpaikkaa uhattuna

Sataedu aloittaa 26 ihmistä koskevat yt-neuvottelut hotelli-, ravintola- ja catering-alan sekä kone- ja metallialan opetushenkilöstön kanssa. Neuvotteluissa haetaan alustavasti yhdeksän työpaikan lopettamista.

Workers in small towns earn up to 34 percent less

New figures show that workers in Finland’s larger towns earn on average 500 euros a month more than people doing the same job in more rural areas. But doctors and cooks in smaller towns actually take home more than their big-town counterparts.

Ei farkuissa 101-vuotiaan syntymäpäiville – joskus pukeutumissäännöt unohtuvat

Juhlavieraat tekevät juhlan, mutta vieraiden on muistettava hyvät käytöstavat. Vaikka seurustelu on tärkeää, kannattaa silti omien asioiden kertomiset jättää viimeiseksi.

Leijona Catering vähentää varuskuntaravintoloista

Leijona Catering aloittaa yt-neuvottelut, joissa pyritään vähentämään henkilöstöä varuskuntaravintoloissa. Vähennykset koskevat varuskuntaravintoloita Sodankylässä, Riihimäellä ja Lappeenrannassa.

Leijona Catering aikoo vähentää työntekijöitä – yt-neuvottelut koskevat myös Lappeenrantaa

Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava yhtiö suunnittelee vähentävänsä työntekijöitä. Neuvottelujen piirissä on 79 työntekijää.

Turvapaikanhakijoiden tulo oli Torniolle piriste ja kasvuruiske

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu alkoi virkistää Torniota viime syksystä alkaen. Se vaikutti niin hotelleihin, ravintoloihin, kauppoihin kuin pitopalveluyritykseenkin. Piriste luultavasti jäi väliaikaiseksi.

Rovaniemi ei valita ravintolapäätöksestä

Rovaniemen kaupunki tyytyy Markkinaoikeuden päätökseen henkilöstöravintolan palvelujen tuottajasta. Kaupunkia kiellettiin tekemästä hankintasopimusta tai panemasta sopimusta täytäntöön Leijona Cateringin kanssa 80 000 euron sakon uhalla.

Markkinaoikeus kumosi henkilöstöravintoloitsijan valinnan – Antell-ravintolat voitti

Oululainen Antell-ravintolat on voittanut Rovaniemen kaupungin kiistassa kaupungintalon henkilöstöravintolasta. Kaupunki valitsi viime kesänä Leijona Cateringin uudeksi ravintolayrittäjäksi ja aiemmin ravintolasta vuosia vastannut Antell hävisi tarjouskilpailussa.

Marttapomo kannustaa suosimaan etätöitä – muutti itse korpeen ja ryhtyi yrittäjäksi

Marttaliiton puheenjohtaja Lea Sairanen asuu nykyään Itä-Savossa Punkaharjulla syrjässä valtateistä ja taajamista. Työpaikassa Imatralla oli menossa yt-tilanne, kun Sairanen lähti opintovapaalle ja kun hän palasi, alkoivat seuraavat yt-neuvottelut. Sairanen kyllästyi kuvioon ja siihen, että joutui asumaan kahta kotia. Hän päätti vaihtaa asiantuntijatyöt käsityöyrittäjyyteen.

Video: Puolustusvoimat julisti kokkisodan – voittaja-annos pääsee varusmiesten ruokalistalle

Puolustusvoimat järjesti Kuopiossa neljän joukkueen kokkisodan, jonka tarkoituksena oli kehittää varusmiesruokailuun uusia lounasruokia.

Puolustusvoimien muonittaja pyrkii nyt myös opiskelijoiden ruokapöytään

Kilpailu alalla on kovaa, mutta kuopiolaisyhtiö uskoo tavoitteeseensa. Tässä vaiheessa yhtiöllä on sopimus kahden opiskelijaruokalan kanssa.

Pitopalvelu palkkasi lisävoimia ja kauppa hankki uusia mausteita – turvapaikanhakijat tuovat monelle tuloja

Turvapaikanhakijoiden määrän runsastuminen on tuonut lisätuloja moneen kassaan Tornion alueella. Tulijoille on tarvittu ruokaa sekä kyytejä eri puolille Suomea. Rajalla sijaitsevaan K-citymarkettiin on tilattu lisää papuja, riisejä ja mausteita.

Helsinki-Vantaalla vain pientä viivettä: "Kyllä täältä pääsee eteenpäin lentämään"

Finavian apulaisjohtajan Heidi Noronen-Juholan mukaan perjantain lentoliikenne on toistaiseksi sujunut lähes normaalin tapaan. Iltapäivällä lentokenttä saattaa kuitenkin puuroutua.

Catering-auto törmäsi matkustajakoneeseen – uusi kone Tanskasta

Porin lentokentällä ollut catering-auto törmäsi lentokoneeseen, eikä koneelle voitu myöntää lentolupaa. Uusi kone tilattiin Tanskasta ja matkaan on määrä päästä iltapäivällä

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle