Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pennsylvanian maaseudulla Trumpin suosio ei näytä hiipuvan: "Suo pääkaupungissa pitää kuivattaa"

Presidentin suosio on pudonnut alle 40 prosenttiin, mutta Lancasterissa presidenttiä kannatetaan lähes yhtä tanakasti kuin viime syksyn vaaleissa. Ylen kirjeenvaihtaja Mika Hentunen palasi selvittämään, miksi.

Maria Petterssonin kolumni: Amissitkin kadehtivat suomalaisten konservatismia ja uskonnollisuutta

Suomi näyttää suomalaiselle maallistuneelta ja liberaalilta, kunnes sitä selittää vaikkapa amissille, kirjoittaa Maria Pettersson.

Valheenpaljastaja: Keitä ovat valeuutisten tekijät ja miksi he huijaavat?

Valeuutismaakareita yhdistää yksi asia: rahanhimo.

Nämä kannattajat eivät hylkää Trumpia – Yle vieraili kiihkeässä vaalitilaisuudessa

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vaalitilaisuudessa tunnelma on kuin uskonnollisessa herätyskokouksessa. Pennsylvaniassa Trumpin kannattajat pitävät häntä pelastajana.

Kostoksi hiuksia ja partoja leikanneet amish-lahkolaiset oikeuteen

Amish-lahkosta on eronnut viime vuosina useita ryhmiä. Eroamisten taustalla on erimielisyyksiä esimerkiksi amishien elämäntyylistä.

Amish-lahkolaiset menettivät hiuksensa ja partansa hyökkäyksissä

Yhdysvalloissa on viime viikkoina hyökätty amish-uskonlahkon jäsenten kimppuun. Ryhmä lahkosta eronneita ihmisiä on leikannut ainakin puolelta tusinalta amishmieheltä ja -naiselta hiukset ja miehiltä parrat tarkoituksenaan ilmeisesti nöyryyttää amisheja.

Amissit muuttavat joukolla New Yorkiin

Yhdysvaltain amisseja on puolentoista vuoden aikana levinnyt joukolla New Yorkin osavaltioon. Uskonlahkolla on perinteisesti ollut vahva jalansija keskilännen Ohiossa sekä Pennsylvaniassa.

Yhdysvaltain amissiväestö kasvaa voimakkaasti

Yhdysvalloissa amissien uskonlahkoon kuuluvien määrä on lähes kaksinkertaistunut viimeisten 16 vuoden aikana, kertoo tuore sosiologian tutkimus Pennsylvanian Elizabethtownin yliopistosta.

Amissisurmaajan taustoista uutta tietoa

Amissikouluun maanantaina tunkeutuneen ja viisi koulutyttöä surmanneen pennsylvanialaismiehen taustoista on paljastunut uutta tietoa.

Pennsylvaniassa ampumavälikohtaus amissikoulussa

Ainakin kolme lasta on kuollut ampumavälikohtauksessa amissikoulussa Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Poliisin mukaan yksin toiminut ampuja ampui myös itsensä. Paikalta vietiin sairaalahoitoon ainakin seitsemän loukkaantunutta lasta.