Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuivuus pölisyttää jälleen sorateitä – elokuun yökaste auttanee pian

Soratiet pölyävät jälleen kuumasta ja kuivasta kelistä johtuen. Vaikka välillä on ollut ennätyslämmintä, ovat soratiet Itä-Suomessa kuitenkin tavanomaisessa kunnossa. Etelä-Suomessa teiden kuivuus aiheuttaa jo tavallisesta poikkeavia ongelmia.

Rovaniemi ei ehkä sittenkään maksa yksityisteiden hoitoa – kaupunginjohtajan sijainen käyttää otto-oikeuttaan elinkeinolautakunnan päätöksestä

Rovaniemen yksityisteiden hoidosta tehty päätös siirtyy kaupunginhallituksen käsittelyyn. Rovaniemen kaupunginjohtajan sijainen haluaa, että asia käsitellään uudestaan muun muassa siksi, ettei päätöksen kokonaiskustannukset ole selvillä.

Tiesiltojen korjausvelan kasvua on onnistuttu hidastamaan Hämeessä

Tilanne Hämeessä on parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Silti tienpidossa ja siltojen korjauksissa riittää haasteita.

Forssan keskustassa on ohjelmassa runsaasti katuremontteja kesällä – myös kymppitiellä ovat alkaneet päällystystyöt

Asfaltointikoneet siirtyvät vähitellen torin liepeille Sibeliuksenkadulle ja Säästöpankinkadulle. Kaduilla on paikoin ruuhkia. Autoilijoiden kannattaa myös varoa kuoppia, joita on syntynyt katupintojen jyrsimisen takia.

Kasitien parannustyö Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välillä etenee suunniteltua rivakammin – työ valmistunee lähes vuoden etuajassa

Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välinen kasitien osuus valmistuu jo tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Tietyön suunnitteluvaiheessa vaikea maasto otettiin huomioon, mutta kaikki on sujunut ongelmitta, ja se on nopeuttanut aikataulua.

Lomailija: tarkista kartasta kesän suurimmat tieasfaltoinnit – kallis öljy ja romahtaneet määrärahat lähes puolittavat maanteiden päällystykset

Kallistunut öljynhinta vähentää merkittävästi teiden uudelleenpäällystyksiä tänä vuonna. Myös määrärahoja on leikattu selvästi. Korjauksia on lykätty myöhemmäksi etenkin vähäliikenteisiltä tieosuuksilta. Päätiet pyritään pitämään kunnossa.

Huonokuntoinen Hoikantie kunnostetaan soratieksi Hyrynsalmella

Hoikantietä kunnostetaan viiden kilometrin matkalta. Hyväkuntoinen soratie on parempi kuin päällystetty reikäinen tie. Yleensä myös asukkaat ovat olleet soratiehen tyytyväisempiä, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Pyöräilijät ja jalankulkijat oikovat Paimenportin tietyömaan kautta – kalliota aletaan pian louhia: "Kiertoreittejä pitää käyttää"

Paimenportin eritasoliittymän tietyömaalle ei saa missään nimessä mennä. Kiertoreittiä on käytettävä kaikkien turvallisuuden vuoksi. Alueelle on lisätty lisäopasteita, jotta kukaan ei enää erehtyisi.

Teiden päällystystyöt jatkuvat Jyväskylässä – uutta asfalttia lasketaan Vaajakoskella ja Kukkumäessä öisin

Päällystyksiä tehdään Jyväskylässä heinäkuussa kello 19–06 välillä liikennehaittojen minimoimiseksi. 

Rovaniemen elinvoimalautakunta käsittelee yksityisteiden avustuskäytäntöjä

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan teiden kunnossapito ja uuden yksityistielain soveltaminen avustuksissa ovat herättäneet huolta ja kysymyksiä Rovaniemellä.

Lupiinien torjunta teiden varsilla jää puolitiehen, jos niittoa ei tehdä oikeaan aikaan – raha tärkein syy, miksi ELY-keskus ei korosta asiaa niittourakoissa

Komealupiinin torjunta teiden varsilla on turhaa tai haitallista, jos liikkeellä ei olla oikeaan aikaan tai niittoa ei tehdä koko lupiinin kasvuvyöhykkeellä.

Valtatie 21:lle väliaikaisia nopeusrajoituksia tien huonon kunnon vuoksi

Alennettu 80 km/h nopeusrajoitus on voimassa toistaiseksi tien parantamiseen saakka. Rajoitukset ovat voimassa heti kun rajoitusta osoittavat merkit on asennettu maastoon.

Maanteiden varsilla havaittiin ongelma, jonka seuraukset voivat tulla ulos vesihanastasi – pohjavesien suojaukset menevät nyt uusiksi

Liikenneonnettomuudet ovat riski pohjavesille, jota Suomessa käytetään runsaasti talousvetenä. Pohjavettä voi suojata jopa omalla turvallisella ajotavalla liikenteessä.

Tienvarsien niitot aloitettiin Lapin maanteillä

Etelä- ja Keski-Lapissa ely-keskus niittää heinät pääteiden varsilta kahteen kertaan. Ely-keskus muistuttaa, että hitaasti liikkuvat niitto- ja raivauskoneet kannattaa ohittaa varoen.

Kaakon kansanedustajat: tieverkon kunnostaminen menee rataverkon ylläpidon edelle

Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista Kaakkois-Suomen kansanedustajista kunnostaisi alueen tieverkkoa, vaikka se olisi pois rataverkon ylläpidosta. Perusteluiksi kerrotaan muun muassa autoilijoiden turvallisuus.

Juvalla pelti rytisi – henkilöauto törmäsi vaihtolavaan

Kyydissä ollut matkustaja loukkaantui lievästi ja menee päivystykseen tarkastettavaksi. 

Yhä useampi tiekilometri paikataan ajokelpoiseksi, kun rahaa päällystämiseen ei ole – ähtäriläisyritys patentoi menetelmän, joka helpottaa loputonta työtä

Teiden kunto rapautuu, eikä niistä huolehtimiseen ole tarpeeksi rahaa. VM-Asfaltti Oy kehitti teidenpaikkausmenetelmäänsä vuosia. Pahimmillaan ajokelvoton asfalttitie voidaan muuttaa soratieksi kunnostusrahojen puutteessa.

Destian työntekijät lakkoon, toimitusjohtajan mukaan lakko on laiton, ja sen perustelut ontuvat – JHL: "Mikään ei riitä"

JHL:n mukaan Destia aikoo muuttaa työehtosopimusta, mikä maksaisi työntekijöille ainakin satoja euroja vuodessa ja koskisi noin tuhatta ihmistä. Destian toimitusjohtajan mukaan päätöksiä sopimuksen vaihtamisesta ei ole tehty.

Rankkasateiden runtelemien yksityisteiden korjaamiseen luvassa kaupungin avustusta Viitasaarella

Toukokuun loppupuolella riehunut ukkosmyrsky rankkasateineen aiheutti laajoja tievaurioita Viitasaaren kyläkunnilla. Yksityiset tiekunnat anovat nyt kaupungilta avustusta teiden korjaamiseen, ja rahaa onkin luvassa.

Viitostielle tulee uusia ohituskaistoja Lapinlahdelle

Uudet ohituskaistat tulevat rinnakkain. Mittava tieparannus jatkuu syksylle 2022.

Jämsäläiset Keski-Suomen tyytyväisimpiä teiden talvikunnossapitoon

Väyläviraston valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 8373 yksityishenkilöä ja 1356 ammattiautoilijaa.

Ukkosmyrsky katkoi kylätiet, asukkaat jäivät jumiin koteihinsa – "Ikipäivänä en muista nähneeni tällaista vesimäärää", sanoo Pentti Boman

Ukkosmyrsky riehui yöllä Suomen yllä. Kovin myräkkä koetteli Jyväskylän seutua, jossa satoi vuorokaudessa saman verran kuin keskimäärin kahdessa viikossa. Viitasaaren Keihärinkosken kylässä melkein jokainen tie oli poikki.

Kuusamossa suljetun Liikasenvaarantien vaurioita tarkastellaan droonilla – nopeuttaa puutteiden löytämistä ja siten myös kunnostusta

Lapin ELY-keskus testaa nyt tievaurioiden etsimiseen minidroonia, jonka huippunopeus on 140 kilometriä tunnissa. Laitteen ohjaaja laittaa erikoislasit päähänsä ja näkee reaaliaikaisesti kaiken sen, mitä droonikin havaitsee.

Oulun Hietasaaressa Wellamontien palstaviljely peruttiin viime tingassa kaupungin tietokatkoksen vuoksi – viljelijöille tiedottaminen ontui

Hietasaari I:n palstaviljelijät eivät pääsekään alueelle kesäksi tekemistään varauksista huolimatta. Oulun kaupunki perui viljelmät yhtäkkiä tietöiden vuoksi, ja lisäksi tieto saavutti osan viljelijöistä puolen viikon viiveellä. Viljelykesän piti olla viimeisiä.

Tienkäyttäjät keskimääräistä tyytyväisempiä teiden talvikunnossapitoon Huittisten suunnalla

Huittisten hoitourakka loisti tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksessa ja arvosana parani merkittävästi edellisestä vuodesta.

Lapissa uusitaan päällysteitä 150 kilometrin matkalta: työt alkavat kesäkuussa

Päällystämiseen, urapaikkauksiin ja tiemerkintöihin käytetään tänä vuonna yhteensä noin 12,6 miljoonaa euroa.

Turun liikennettä sotkevat tietyöt keskeisissä risteyksissä ja Halistensillalla – keskustaan helpotusta luvassa lähiaikoina

Turun liikennekeskus suosittelee välttämään ruuhkaisimpia työmaita mahdollisuuksien mukaan.

Kesän asfaltointityöt alkavat Kuopiossa ensi viikolla

Kesän jyrsintä- ja asfaltointityöt aiheuttavat liikennehaittaa paikoin heti ensi viikolla. Työt alkavat Tasavallankadulta ja Itkonniemenkadulta ja etenevät lähiviikkoina myös Neulamäkeen.

Rovaniemen kaupunki hoitaa tulevaisuudessa kaikki yksityistiet ja niiden kunnostustoimenpiteet

Kaupunki avustaa tulevaisuudessa tiekuntia joko rahallisesti tai kunnossapidon muodossa. Kunnossapitoon kuuluu sekä kesä- että talvikunnossapito.

Oranssi jättiläinen tekee kevään tärkeää työtä ja nielee kitaansa 6 000 litraa hiekkaa – kuljettaja näkee välillä kansainvälisiä käsimerkkejä

Imulakaisinkone kohentaa monen katupölystä kärsivän elämänlaatua, kun se pyyhkii talven jäljet maisemasta.

Katupöly on erityisesti astmaatikon keväinen riesa – uudet puhdistuskoneet ovat tehokkaita ja pölyävät vähän

Lapin kaupunkien keskustoissa ja kaduilla on katupölyjen siivous parhaillaan meneillään.

Katujen puhdistukset etenevät asuinalueelta toiselle ensi viikolla Kuopiossa

Maanantaina puhdistustyöt alkavat Jynkästä ja Leväseltä.

Katujen puhdistus jatkuu Niiralassa ja keskustassa, autot siirrettävä pois tieltä

Pysäköintikieltojen uhmaamisesta voi seurata pysäköintivirhemaksu ja auton siirto.

Maanteiden päällystyöt käynnistyvät pohjalaismaakunnissa toukokuussa

Maanteitä päällystetään tänä vuonna pohjalaismaakuntien alueella kaikkiaan noin 222 kilometriä. Maanteiden päällysteisiin ja tiemerkintöihin on pohjalaismaakunnissa käytettävissä yhteensä noin 16 miljoonaa euroa.

Jyväskylän katusepeli puhdistetaan ja kierrätetään, kaduista puolet putsattu talven jäljiltä

Jyväskylän katujen pitäisi olla vappuun mennessä kutakuinkin puhtaat.

Mobiilipeli yhdistää huvin ja hyödyn: tosielämän Pac-Manit keräävät tietoa katujen kunnosta napsimalla virtuaalimarjoja ja tienaavat samalla rahaa – katso, miten homma toimii

Sovelluksen avulla joukkoistetaan kuntalaisille datan keruu siitä, millaisia päällystevaurioita kaupungin kaduilta löytyy.

Yksityisteiden kunnossapitoon tarjolla avustuksia reilusti aiempaa enemmän Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Harkinnanvaraisuuteen perustuvia avustuksia on jaettavissa tiekunnille nyt 11,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna summa oli noin viisi miljoonaa euroa.

Katuverkon kunnossapitoa kokeillaan Lappeenrannassa ja Imatralla pilvipalveluiden ja tekoälyanalyysin avulla – tarjolle tietoa katujen kulumisesta ja korjaustarpeista

Lappeenranta ja Imatra ovat ryhtyneet kokeilemaan, miten uusi teknologia voi tarjota tietoa katuverkon kunnosta ja korjaustarpeista.

Katupölyn poistoon päästään Pohjois-Pohjanmaallakin pian – Kalajoella ja Ylivieskassa todennäköisesti jo tällä viikolla

Kuusamo saattaa olla viimeisten hiekoitushiekan putsaajien joukossa. Arvioitu aloitusaika on huhtikuun puolivälin jälkeen.

Etelä-Karjalan maanteitä päällystetään pitkin kesää – Rautjärvellä eniten kohteita

Rautjärven Villilännen ja Konkanpellon kevyen liikenteen väylät päällystetään.

Rovaniemen ja Kemin kadut puhdistetaan sepelistä ja hiekasta vasta, kun yöpakkaset ovat ohi

Hiekan ja sepelin poistamisessa käytetään apuna vettä, joka taltuttaa myös katupölyä.

Katutyöt hankaloittavat liikkumista Päijät-Hämeen keskussairaalan alueella

Linja-autoliikenteen vuoroihin ei tule muutoksia, mutta pysäkkejä siirretään joitakin kymmeniä metrejä.

Tiistai 30.3.2021 (tv)

Koronarokotukset. Katujen puhdistus. Nuohousala. Sää.

Katujen puhdistus talven jäljiltä alkaa pian Riihimäellä

Kaupungilla on käytössään kaksitoista harjakone- ja pesuautoa.

MTK:n jäsenet: Etelä-Savon tiet surkeassa kunnossa

MTK:n kyselyyn vastanneista yli puolet piti teiden kuntoa huonona tai erittäin huonona.

Tervolan asukkaat ovat huolissaan Itäpuolentien huonosta kunnosta

Asukkaiden mukaan tie on ollut huonossa kunnossa eikä siinä ole kevyen liikenteen väylää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle