Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahti Big Band esiintyy solistinaan Elina Pakkanen.

Lahden Jazztori hyppäsi Sibeliustalon syliin

Lahti Big Band etsi pitkään yhteistyökumppania torin telttatapahtumalle. Perinteikäs Jazztori siirtyy loppuvuoteen ja sisätiloihin.

Aylin Sahin soittaa trumpettia.

Jazztorin nuori tähti aikoo Miles Davisin jalanjäljille

11-vuotias lahtelainen Aylin Sahin ei jännitä suurta yleisöä, sillä hän osaa asiansa. Aylin sekä laulaa, että soittaa trumpettia Lahden Jazztorilla. Jazztorilla on tänä vuonna vahva paikallispainotus. Myös lapsille on ohjelmaa ja lapset esiintyvät Vesijärven sataman jazzteltassa.

Lahti Big Band.

Lahti Big Band kasvoi päiväkodin kellarista isojen lavojen swing-taituriksi

Lahti Big Band aloitti taipaleensa Martti Peipon johdolla 30 vuotta sitten. Tuolloin orkesterin harjoitustilana toimi päiväkodin kellari, jossa soittajat istuivat minikokoisilla lasten tuoleilla. Vuosien varrella orkesterin ympärille syntyi muun muassa koko kaupungin jazz-tapahtuma.

Lahden Jazztori vuonna 2013.

Lahden Jazztori yllättää juhlavuoden kunniaksi jazzilla

Moni itseään jazzilla markkinoiva tapahtuma tarjoaa kaikkea muuta kuin jazzia. Lahden Jazztorilla mennään jazz edellä.

Kim Heinonen ja Petra Ruonakoski Lahden satamassa.

Lahden Jazztorilla raikaa Katri Helena - "Jazz on laaja käsite"

Lahden satamassa alkaa torstaina 25. Jazztori. Tarjonta on aavistuksen verran viihteellisempää, mutta meiltä löytyy jazzia ja myös bluesia, lupaa tapahtuman tuottaja.

Kim Heinonen ja Petra Ruonakoski Lahden satamassa.

Lahden Jazztori muuttaa satamaan ja syyskuulle

25. Lahden Jazztori on tänä vuonna muutosten edessä: tapahtuma siirrettiin satamaan ja se järjestetään syyskuun alussa. Vaikka juhlahumua on jo havaittavissa, jännittää tapahtuman järjestäjiä hieman, löytävätkö ihmiset uudelle paikalle uutena ajankohtana.

Summer Up -festivaali Mukkulassa kesällä 2012

Summer Up - festarilla suotuisa maine Lahdelle

Onko positiivinen, nuorisoystävällinen mielikuva Lahdesta riittävä korvaus festarin häiriöstä? Tapio Enlund pohtii kesätapahtumien menestysreseptiä Lahden seudulla.

Ismo Haavisto yhdessä Lahti Big Bandin jäsenten kanssa.

Pienen pojan blueshaave kävi toteen

Lahden Jazztorilla nähdään torstaina ainutlaatuinen kokoonpano, kun Lahti Big Bandin solistiksi nousee ensi kertaa suuren yleisön edessä lahtelainen muusikko Ismo Haavisto.

Jazztorin teltasta muotoilun näyttämö

Jazztori valloittaa Lahden torin jo toukokuun lopussa. Kaupunkifestivaaliksi laajeneva tapahtuma tarjoaa musiikin lisäksi päivisin muotia ja muotoilua.

Lahden Jazztori jäi tavoitteestaan

Entistä jazzimpi Lahden Jazztori ei kiinnostanut yleisöä tavoitellusti. Kävijöiltä uudet järjestelyt keräsivät kiitosta, mutta budjetoidusta tavoitteesta tapahtumassa jäätiin.

Leroy Jones

Lahden Jazztori keskittyy entistä enemmän jazziin

Keskiviikkona käynnistyy 23. Lahden Jazztori. Erona aiempiin Jazztoreihin on se, että tänä vuonna tapahtumassa keskitytään jazz-musiikkiin. Ohjelmistosta löytyy jazzin lisäksi myös lasten oma päivä, jonka tarkoituksena on esitellä lasten musiikkiharrastusmahdollisuuksia.

Jazztorin telttojen rakenteet ovat alumiiinia.

Jazztori ei tuulta pelkää

Lahden Jazztorin järjestäjät luottavat telttojen kestävän myrkyissäkin. Yleisöä on loukkaantunut tapahtumissa kun loppukesän ukkosmyrskyt ovat repineet telttoja. Lahden torille pystytetyt jättiteltat on ankkuroitu useasta kohdasta lujasti maahan.

Stratovarius keikkailee pian Lahdessa.

Stratovarius esiintyy Jazztorilla

Lahden Jazztorin ensi kesän ohjelmisto muuttuu astetta rokahtavampaan suuntaan.

Lahden Jazztori on aiempaa jazzimpi

Lahden Jazztori palaa tänä vuonna aiempaa painokkaammin jazzin pariin. Tapahtuman kokonaisjärjestelyistä vastaavan Stopteltat Oy: n toimitusjohtajan Terttu Keskinen-Rönkön mukaan tältä osin tehdään paluuta juurille.

Discokuningatar Gloria Gaynor tänään Lahdessa

Jazztori on myyty illaksi loppuun. Yhdysvaltalaisen Gloria Gaynorin hitti I will survive on naisvoiman ylistyslaulu. Ikihitti julkaistiin jo 30 vuotta sitten.

Musiikkitapahtumat kiinnostavat myös matkailijoita

Kesätapahtumat ovat tuoneet Lahteen tänä kesänä runsaasti matkailijoita. Kiinnostusta ovat herättäneet myös joka kesä järjestättävät musiikkifestivaalit.

Gloria Gaynor Lahden Jazztorille

I will survive soi kesällä Lahden torilla.