Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riippumattoilija herää keinuen uuteen aamuun: "Voi kölliä ja katsella, millainen päivä on tulossa"

Videolla retkeilybloggaaja Terhi Jaakkola näyttää, millaisella asennolla riippumatossa voi välttää selän kipeytymisen.

Lokinpoikaset kuoriutuivat Helsingin kerrostalojen katoilla – Kaupunki varoittaa vihaisista lokkiemoista

Poikuettaan puolustavat lokkiemot tekevät äänekkäitä valehyökkäyksiä ihmisten kimppuun.

Brittiläinen tutkija huolestui äitiyspakkausten turvallisuudesta, suomalaisen asiantuntijan mukaan ulkomailla levitetty vääriä tietoja

Kätkytkuolemiin perehtynyt tutkija on tyytymätön Skotlannin hallituksen esittämiin tietoihin vauvalaatikon turvallisuudesta. Hyksin Lastenklinikan apulaisylilääkäri pitää kritiikkiä ansaittuna.

Heitä on 7500, näkymättömiä, kuten Unto – "Piilopaikkoja on tosi vaikea löytää"

Asunnottomat nimittävät itseään näkymättömäksi kansaksi. He eivät ehkä halua tulla nähdyiksi – mutta emme mekään heitä halua välttämättä nähdä.

Nuku ensi yö ulkona Suomen suvessa – Pakkaa pipo mukaan

Suomen Latu haastaa Luonnon päivän kunniaksi kaikki nukkumaan yön ulkona. Kokosimme viisi vinkkiä onnistunutta yöretkeä varten.

Tarjoatko lemmikillesi mahdollisuuden lepoon? Jokainen eläin rentoutuu lajilleen tyypillisesti

Ihminen ja eläimen ympäristö ovat oleellisimmat asiat, jotka vaikuttavat eläimen rentoutumiseen ja stressaantumiseen.

Silminnäkijä: Auto yritti saada ihmisiä alleen

Tita Sirén istui terassilla 20 metrin päässä hyökkäyksestä.

Katujen karaisema Hessu nukkuu parkkihallissa: "Lopulta rokulipäiviä tuli liikaa"

Tamperelainen Hessu peri yösijansa toiselta asunnottomalta. Hessu haluaa pitää nukkumapaikkansa salassa vartijoilta.

Päiväkoti voi väistyä hätämajoituspaikan tieltä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupunki on tarvittaessa valmis sijoittamaan 50-70 turvapaikanhakijaa Hauholla sijaitsevaan Mäntykotoon. Tällä hetkellä Mäntykoto on osittain päiväkotikäytössä. Jos Mäntykotoa tarvitaan turvapaikanhakijoille, se saadaan käyttöön vuorokauden sisällä. Pysyvämpää hätämajoitusta varten kaupunki on valmis siirtämään parikymmentä päivähoitolasta toisiin tiloihin.

Suomen suurin vastaanottokeskus pullistelee pakolaisista – "Monet eivät saa nukutuksi ilman unilääkkeitä"

Lappeenrannan Joutsenossa sijaitseva Suomen suurin vastaanottokeskus on tupaten täynnä. Turvapaikanhakijoiden majoittamiseen etsitään parhaillaan lisätiloja. Pakolaisongelman ei odoteta kuitenkaan helpottavan lähiaikoina, sillä pakolaisten virta kriisimaista Eurooppaan jatkuu.

Sopu antaa sijaa seilatessa – vessareissuakaan ei ovi suojaa

Parikymmentä vuotta yhdessä purjehtineet pariskunnat ovat jo kuin yhtä perhettä. Pitemmällä matkalla neljän hengen paatissa ei auta ujostella.

Raja tuli vastaan – Musiikin Ajan on mahdotonta kasvaa

Yli 30-vuotias nykymusiikin festivaali on vaikeasta ajasta huolimatta onnistunut kasvattamaan rahoitustaan. Esiintyjien ja yleisön lisäämistä sen sijaan hankaloittavat varsin arkiset asiat.

Kemin päiväkotien kesäpäivystyksen arkea: Ryhmässä 40 lasta, lisätilaa haetaan naapurista

Ylisuuret päiväkotiryhmät ihmetyttävät vanhempia Kemissä. Kesäpäivystyksen vuoksi suurimmissa ryhmissä on jopa 40 lasta. Tilanahtaus ja ruuhka vaivaa, ja kaikilla lapsilla ei ole ollut mahdollisuutta edes päivälepoon.

Näkökulma: Näkymättömät miehet nukahtavat minne sattuu

Miehen suuntavaisto lakkaa toimimasta, kun ikää kertyy päälle viidenkymmenen. Ainakin oma sänky on pahasti hakusessa, kirjoittaa näkökulmassaan Ulla Ylönen.

Palkittu Pertti Pitkonen hurahti kulttuuriin jo polvenkorkuisena

Poikkitaidetta, teatteria, elokuvia ja viidakkosuomalaisia. Muun muassa näitä aiheita toimittaja Pertti Pitkonen on käsitellyt syvällisesti ansiokkaalla urallaan. Suomen Leijonan ansioristillä palkittu mies kokee, että iso osa kunniasta kuuluu hänen haastattelemilleen ihmisille.

Tihutyö sulki päiväkotiparakin Lahdessa

Vesikouruun työnnetty pesäpallomaila sai veden tulvimaan seinärakenteisiin. Metsäkankaan päiväkoti on toiminut toista vuotta väliaikaistiloissa kosteusongelmien takia.

Vesisade haittaa karhujen talviunta - osa karhuista on jättänyt pesän

Sateinen sää on häirinnyt karhujen talviunta. Talvipesän kastuminen on ajanut karhuja vaihtamaan pesää kesken talven.

Missä naakat nukkuvat?

Kaupungeissa tutun naakan elintavoista halutaan lisää tietoa. Nyt kaivataan havaintoja naakkojen nukkumapaikoista.

Karhu kuolee valmiiksi haudattuna

Karhu kuolee piilossa. Ihminen ei ole koskaan löytänyt luonnollisesti kuollutta karhua metsästä.

IL: Poliisit nukkuivat putkassa työajalla Suonenjoella

Suonenjoen poliisissa on paljastunut erikoinen käytäntö. Iltalehden mukaan poliisit olivat käyttäneet putkaa nukkumapaikkanaan kesken työvuoron. Salatakseen toimintansa poliisit olivat irrottaneet putkakäytävän valvontakameran kaapelin. Lehden mukaan töissä nukkumista oli jatkunut ainakin viiden vuoden ajan.

Palokunta sammutti asutun perunakellarin

Palokunta sammutti asuinpaikaksi muutetussa perunakellarissa palaneen tulen keskiviikkoiltana Outokummussa. Tapahtuma sai alkunsa, kun ohikulkija havaitsi savua nousevan keskustassa sijaitsevan kauppakeskuksen parkkialueen läheltä.

Immo Kuutsan mökillä riittää vilskettä

Entisen hiihtovalmentaja Immo Kuutsan kesämökillä Juuan Vinkarinniemessä viihtyvät niin lapset, lastenlapset kuin monet vuosien varrella tutuksi tulleet ihmisetkin. Yli kahden hehtaarin tilalla riittää tekemistä ja nukkumapaikkoja vaikka suurien sukujuhlien järjestämiseen.

Asunnottomuuden poistotoimet eivät ole purreet

Helsingissä ja Espoossa asunnottomuus on lisääntynyt viime vuonna, Vantaalla taas pysynyt ennallaan. Kaupungeissa on asunnottomina tällä hetkellä noin 4600 ihmistä.

Yöpymiset hotelleissa vähenivät

Yöpyminen hotelleissa ja majoitusliikkeissa on vähentynyt viime vuosina. Viime vuosina myös vuodepaikkojen määrä on pienentynyt.

Asunnottomien määrä kasvussa

Ihmisiä joutuu taivas alle taloudellisen taantuman seurauksena. Pääkaupunkiseudulla elää ilman kotia noin 3 500 ihmistä. Suuri osa heistä yöpyy tutuilla ja asuntoloissa, muutama sata etsii nukkumapaikan roskiksista, yleisistä vessoista, rappukäytävistä ja autoista.

Nykyiset väestönsuojat ovat hyvässä kunnossa

Väestönsuojat ovat Mikkelin seudulla pääosin hyvässä kunnossa. Evp palotarkastaja Ilmo Hokkanen kertoo, että viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana rakennetut väestönsuojat ovat nykyvaatimusten mukaisia.

Loputonta muttei lohdutonta

Keski-Pohjanmaalta on toimitettu jo yli vuosikymmenen ajan apua Pietarin katulapsille. Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat vieneet Pietariin tuhansia kiloja vaatetta, leluja ja ruokaa.

Nyt on hyvä aika nikkaroida siilille talvipesä

Siilit alkavat alkusyksystä haeskella sopivia nukkumapaikkoja talvea varten. Ne luonnonystävät, joilla vasara pysyy kädessä, nikkaroivatkin näihin aikoihin piikkisille kavereille mukavan talvipesän.

Karhut jo menossa talviunille

Suurin osa karhuista on jo talviunilla. Esimerkiksi Pohjois-Savossa riistanhoitopiirin tietoon tuli viime viikolla ainoastaan yksi karhuhavainto. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkija Samuli Heikkinen kertoo YLE Uutisille, että lokakuun loppupuoli on Suomen karhuille tavanomainen nukkumaanmenoaika.

Kaksi surmannut Kalajoen palo alkoi saunasta

Torstaina kahden ihmisen hengen vaatinut Kalajoen rakennuspalo sai alkunsa saunasta, poliisi kertoo.

Myanmarissa kuolleista kolmasosa lapsia

Myanmarin hirmumyrskyssä kuolleista kolmasosa saattaa olla lapsia, arvioi YK:n lastenapujärjestö Unicef. Järjestö myös varoittaa, että myrskystä hengissä selvinneet lapset saattavat joutua seksuaalisen hyväksikäytön tai laittoman ihmiskaupan kohteeksi.