Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hevoskuiskaaja Kari Vepsä muistuttaa hevostenkäsittelystä vieraantuneita suomalaisia: "Hevoset eivät ole lapsia"

Usein perheen äiti ja isä tuovat hevosen koulutukseen, ja ainut kokemus hevosenhoidosta on perheen murrosikäisellä tyttärellä, joka on käynyt vähän ratsastelemassa tallilla, sanoo Vepsä.

Hevoskuiskaaja Kari Vepsä: Hevosten kanssa toimitaan usein riskirajoilla

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Kari Vepsä on sekä muusikko että hevoskuiskaaja.

"Kansalaisopisto on kuin supermarketti"

Taiteilemista riittää, kun vapaana sivistystyönä järjestettäviä kursseja on kehitty kasaan Meri-Lapin kansalaisopistoissa. Eurot ovat tiukassa, mutta vapaassa sivistystyössä on hyvä tilanne. Työkaudeksi 2015-2016 on tarjolla aikaansa seuraavaa kurssitarjontaa myös taajamien ulkopuolella.

Kun Vladimir kuiskaa, Börje kuuntelee

Bulgarialainen ongelmahevosten kouluttaja ja hevoskuiskaaja Vladimir Georgiev opettaa hevosille ihmisten kuuntelua ja kunnioittamista. Vaikka hevonen olisi vaarallinen, hän koskettaa ja puhuu lempeästi, sillä kovilla otteilla ei hänen mielestään saada mitään hyvää aikaan.

Kari Vepsä valloittaa lännenratsastuksessa - "Kaikki, mikä laulaen on tullut, niin tänne se on mennyt

Paremmin muusikkona tunnettu Kari Vepsä kuuluu lännenratsastuksen - reiningin - Suomen maajoukkueryhmään.

Yhä useampi hevosen omistaja kaipaa lisäkoulutusta hevosen käsittelyssä

Ongelmia tuottaa usein se, että hevonen ottaa johtajan roolin ja omistajalle tulee vaikeuksia käsitellä suurta eläintä. Tämä voi heijastua päivittäisiin rutiineihin ja hankaloittaa helposti sekä hevosen että sen omistajan arkea.

Imatran kirkkovaltuuston puheenjohtaja: Papin puheet yksittäistapaus, ei oppiristiriita

Pappi poistettiin saarnastuolista kesken saarnan asiattomien puheiden takia.

Ville Virtasen romaani avaa kilparatsastuksen pimeää puolta

Näyttelijä, ohjaaja, kirjailija Ville Virtanen on viettänyt 22 vuotta hevosten parissa. Halu kirjoittaa kokemuksista muhi vuosia, ja nyt kirja on valmis. Romaani Hevosen taju julkaistiin alkukesästä. Ville Virtanen kertoi kirjastaan ja hevoskokemuksistaan tiistain Ajankohtaisessa kakkosessa.

Hevosen luottamusta ei oteta vaan ansaitaan

Hiljattain perustetun Hevostaitoliiton varapuheenjohtajaa Mia Kytölää voi hyvällä syyllä sanoa hevoskuiskaajaksi. Hän haluaa nimenomaan auttaa hevosia, mutta myös hevosten omistajia. Tärkeintä on saada kontakti hevoseen.

Mikkelin Markku lauloi Humppakuninkaaksi

Mikkeliläinen Markku Manninen vei komean tittelin 10 laulajan finaalissa. Humppakuninkaan tunnettuus ja arvostus on vielä kaukana Tankokuninkaallisten vastaavasta.

Oikea hevoskuiskaaja Buck

Vuonna 1998 elokuvassa Hevoskuiskaaja ( The Horse Whisperer) Robert Redford näytteli miestä, jolla oli ainutlaatuinen kyky käsitellä traumatisoituneita hevosia. Harva tietää, että hevoskuiskaajalla on aito esikuva, Buck Brannaman. Ensi-iltansa USAssa juuri saanut elokuva Buck kertoo aidon hevoskuiskaajan tarinan.

Hevoset oppivat ihmisen kehonkielestä

Hevonen on herkkä eläin, joka reagoi nopeasti ihmisen kehonkieleen. Näistä lähtökohdista hollantilainen hevoskuiskaaja Piet Nibbelink kouluttaa Alajärvellä sekä hevosharrastajia että alan ammattilaisia.

Lännenratsastuksessa lassotaan hevosen mieli

Jii-haa! Lasso kädessä ja stetsoni päässä kentällä ratsastava länkkäri kätkee sisälleen paljon muutakin kuin lännenmeininkiä. Lännenratsastuksessa olennaisinta on hevosen ja ratsastajan herkkä ja toimiva suhde.

Hevoskuiskaaja esitteli taitojaan Helsingissä

Maailmankuulu hevoskuiskaaja Monty Roberts vieraili tämän vuoden Helsinki Horse Show´n tähtenä. Yhdysvaltalainen 73-vuotias Roberts on kuuluisa taidostaan käsitellä ongelmahevosia.

MC-esteratsastusta Helsingissä myös tänä vuonna

Opetusministeriö ja Helsingin kaupunki ryhtyvät yhteistyöhön Helsinki International Horse Show’n kanssa. Tällä taataan tapahtuman maailmancup-arvo ainakin tälle vuodelle.

Perkiölle lännenratsastuksen SM-kultaa

Nurmijärveläinen Pete Perkiö otti lännenratsastuksen SM-kultaa reiningissä hevosella Boggies Little Lena Tampereella sunnuntaina. Hopealle ratsasti laulaja Kari Vepsä hevosella Two Eyed Bueno Jack ennen hyvinkääläistä Kristiina Piristä Docs Peggy Goldilla.