Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Maryja Kalesnikava sai 11 vuoden vankeustuomion

Kalesnikava on yksi Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa vastustavan oppositioliikkeen näkyvimmistä hahmoista.

AP: Kansalaisyhteiskunnan synkät ajat Valko-Venäjällä jatkuvat – toimittajalle vankeustuomio väitettyjen herjaavien chat-viestien takia

Toimittajien ja kansalaisaktivistien pidätykset kiihtyivät Valko-Venäjällä heinäkuussa. Ainakin 29 toimittajaa on vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä tai jo suorittamassa tuomiotaan, kertoo uutistoimisto AP.

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Valko-Venäjän pikajuoksija Krystsina Tsimanouskajalle tarjottiin humanitaarinen viisumi Puolan suurlähetystöstä, jonne turvallisuutensa puolesta pelkäävä sprintteri matkasi kieltäydyttyään palaamasta kotiin.

Valko-Venäjän kansalaisjärjestöjen "musta viikko" – Lukašenkan hallinto laukaisi ennennäkemättömän pidätysten ja kotietsintöjen aallon

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukašenka pyrkii suitsimaan kansalaisjärjestökentän. Viranomaiset pyrkivät sulkemaan muun muassa sananvapausjärjestö PENin Valko-Venäjän keskuksen ja Valko-Venäjän journalistiyhdistyksen BAŽ:n.

Valko-Venäjän vangittu oppositioaktivisti esiintyi itkuisella "tunnustusvideolla"  – Isä: Hänet on murrettu

Raman Pratasevitš sanoo videolla Valko-Venäjän diktaattorin Aljaksandr Lukašenkan tekevän oikeita asioita.

Eurooppa-kirje: Moskova seisoo Valko-Venäjän yhä röyhkeämmäksi käyvän "isäukko-Lukašenkan" takana

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Tutkijan mukaan Valko-Venäjän sulkeminen jääkiekon MM-kisoista ei vaikuttaisi maan poliittiseen tilanteeseen: "En lähtisi yliarvioimaan niitä keinoja, mitä urheilulla on"

Kansainvälisessä olympiakomiteassa vaikuttavan Sari Essayahin tiedossa ei ole, että Valko-Venäjän sulkemisesta olympialaisista olisi keskusteltu KOK:n pöydissä. Järein toimi tähän asti on ollut presidentin ja hänen poikansa porttikielto olympialaisiin.

Rikosoikeuden professori arvioi Valko-Venäjän toimia jopa terroristisiksi: Tällaista tapahtuu vain kovissa diktatuureissa

Professori Kimmo Nuotion mukaan puuttumalla lentomatkustamiseen Valko-Venäjä loittonee kansainvälisestä yhteisöstä. Tapauksesta poikkeuksellisen tekee Valko-Venäjän tapa puuttua oman maan kansalaisen toimiin, Nuotio sanoo.

Röyhkeä kaappaus Ryanairin lennolta – näin silmukka Lukašenkan vastustajien ympärillä on kiristynyt Valko-Venäjällä

Itsevaltias presidentti Aljaksandr Lukašenka on käynyt vastustajiensa kimppuun yhä rajummin ottein. Mahdollisuudet protestoida ovat heikentyneet kuukausi kuukaudelta. Uusin episodi on oppositioaktiivi Raman Pratasevitšin pidätys.

Jääkiekon MM-kisojen kulisseissa jännitteitä – Valko-Venäjän kiekkopomo on nimittellyt urheilijoita maanpettureiksi ja saanut itse porttikiellon Latviaan

Keskustelu Valko-Venäjän ihmisoikeuksista hiipui mediassa sen jälkeen, kun jääkiekon MM-kisat vietiin maasta. Minskin kovakourainen diktatuuri ei ole kuitenkaan hävinnyt minnekään.

Valko-Venäjällä opposition rivit rakoilevat – Pikkupuolueiden perustaminen uhkaa hajottaa demokratialiikettä

Myös Venäjän voimistuva rooli huolestuttaa Valko-Venäjän oppositiota, joka on kovilla maan johtajan Aljaksandr Lukašenkan väkivaltakoneiston puristuksessa.

Venäjällä vieraileva Valko-Venäjän Lukašenka: edistystä valtioliittoa koskevissa kysymyksissä

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti on vierailulla Moskovassa. Valtioliiton lisäksi luvassa on puhetta taloudesta ja koronasta.

Järjestö: Valko-Venäjällä on pidätetty kymmeniä mielenosoittajia ja ainakin viisi toimittajaa

Hallinto pyrkii estämään uusien mielenosoitusten järjestämisen.

Valko-Venäjän oppositiojohtaja vierailee Suomessa: Kotiäiti ryhtyi presidenttiehdokkaaksi, joutui maanpakoon ja tapaa nyt maailman johtajia

Svjatlana Tsihanouskaja tapaa tällä viikolla Suomessa tasavallan presidentin, pääministerin ja ulkoministerin.

Valko-Venäjällä tuomittiin vankilaan kaksi mielenosoituksia kuvannutta toimittajaa

Toimittajat kuvasivat presidentti Aljaksandr Lukašenkan vastaisia mielenosoituksia marraskuussa puolalaisomisteiselle Belsat-kanavalle.

Reuters: Valko-Venäjällä järjestetään äänestys perustuslaista ensi vuoden alussa

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukašenka myöntää, että hänelle on kasaantunut liikaa valtaa. Perustuslakia on määrä uudistaa ja järjestää siitä kansanäänestys.

Kommentti: Jääkiekon MM-kisat siirrettiin pois Valko-Venäjältä tavalla, joka paljasti, että jääkiekon arvomaailma on huipulla mätä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton tiedotteesta puuttui olennainen sana, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Rene Fasel selvitti sveitsiläismedialle tapaamistaan Lukašenkan kanssa, myönsi leikkineensä tulella halailullaan: "Se näytti hieman tyhmältä"

Fasel sanoo yrittäneensä saada aikaiseksi jotain hyvää tapaamalla Lukašenkan. MM-kisojen kohtalosta pyritään päättämään viimeistään tammikuun lopussa.

Kummola: Fasel kertoo IIHF:lle Lukašenka-tapaamisensa tuloksista myöhään tiistaina

Jääkiekon miesten MM-kisojen pelipaikka on puhuttanut paljon viime kuukausina toisen kisaisännän Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen takia.

Uutistoimisto: Valko-Venäjän Lukašenka aikoo järjestää kansanäänestyksen

Mielenosoitukset presidenttiä vastaan ovat jatkuneet elokuusta lähtien.

Teinityttö sai erityisen huomionosoituksen, kun Valko-Venäjän presidentti haki häntä tanssimaan – sittemmin juhlitusta sankarista tuli Aljaksandar Lukašenkan halveksunnan kohde

Valko-Venäjän urheilusankarit ovat yhdistäneet voimansa vastustaessaan Aljaksandar Lukašenkan hallintoa. Siitä on kasvanut historiallisen suuri urheilijoiden protestiliike.

"Tilanne ei ole koskaan ollut näin paha" – valkovenäläinen jääkiekkotoimittaja kertoo Ylelle suositun urheilumedian kohtaamasta rajusta painostuksesta

Valko-Venäjän suurimpiin riippumattomiin medioihin kuuluva Pressball on toimittajien mukaan pulassa jouduttuaan vallanpitäjien hampaisiin.

Valko-Venäjällä mielenosoittajat uhmasivat jäistä säätä ja marssivat kaduille – poikkeuksellisesti metrot kulkivat ja internet toimi

Oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja arvioi maata hallitsevan Lukašenkan valtakauden voivan päättyä keväällä.

Valko-Venäjän mielenosoittajilla uusi taktiikka – "Poliisit juoksevat esikaupungista toiseen"

Poliisit yrittivät estää mielenosoituksia pampuilla ja kyynelkaasulla.

Valko-Venäjän oppositio ei anna periksi – kymmenet tuhannet lähtivät kaduille Lukashenkaa vastaan

Mielenosoitukset ovat jatkuneet viikoittaan elokuussa pidettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Kommentti: Vieläkö Valko-Venäjän jääkiekkojuhlan järjestämistä pitää oikeasti harkita? Nämä karut ihmiskohtalot kertovat kaiken oleellisen

Kansainvälisen urheiluyhteisön alkaa olla vaikea kääntää katseitaan Valko-Venäjän räikeistä ihmisoikeusrikkomuksista. Niiden kohteeksi on joutunut myös iso joukko urheilijoita, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Valko-Venäjän opposition julistama yleislakko näkynyt joissakin valtionyhtiöissä ja kaupoissa – protestin laajuus on kuitenkin arvoitus

Opposition johtohahmo Tsihanouskaja julisti yleislakon presidentti Lukašenkan jätettyä erovaatimukset huomioimatta.

Valko-Venäjä etsintäkuulutti oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan

Tsihanouskaja on ollut maanpaossa presidentinvaalien jälkeen.

EU varautuu asettamaan pakotteita Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa vastaan

Lopullista päätöstä ei vielä tehty. Mielenosoittajien pidätykset ja poliisin kovat otteet ovat jatkuneet Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjän Lukašenka tapasi poliittisia kilpailijoitaan vankilassa – oppositio: edistysaskel, mutta dialogiin on vielä matkaa

Lukašenkan kerrotaan esiintyneen näennäisen sovinnollisena. Hän totesi kuitenkin vangeille, ettei perustuslakia muuteta kadulta käsin.

Valko-Venäjän itsevaltiaan yksi virhe loi vahvan kansan, jota pelotellaan nyt hiljaiseksi – Olga pelkää menettävänsä lapsensa

Aiemmin Valko-Venäjän yhteiskuntaa leimasi hajanaisuus. Nyt kansa on yhdistynyt tavalla, jota kokenut tutkija ei ole aiemmin nähnyt.

Kirjeenvaihtajalta: EU:n ulkopoliittinen uskottavuus on heikko

EU:n päätös Valko-Venäjän vastaisista pakotteista on paitsi myöhässä, myös vajaa, koska Lukašenkalle ei asetettu pakotteita, kirjoittaa EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen.

Kyynelkaasua, tainnutuskranaatteja ja pidätyksiä – poliisi suitsii jälleen ankarin ottein Valko-Venäjän protesteja

Minskissä kymmenet tuhannet mielenosoittajat vaativat Lukašenkan eroa. Protestit jatkuvat jo seitsemättä viikkoa.

Valko-Venäjän opposition naistenmarssilla pidätettiin kymmeniä – mukana viisi toimittajaa, joista yksi edelleen vangittuna

Vilpillisenä pidettyjä presidentinvaaleja vastustavat mielenilmaukset jatkuvat Valko-Venäjällä jo seitsemättä viikkoa.

Näky valkovenäläisen vankilan edessä pysäytti – urheilijatähdet kertovat Yle Urheilulle, mikä sai heidät voittamaan pelkonsa ja nousemaan uhkauksista huolimatta Lukashenkoa vastaan

Sadat valkovenäläiset urheilijat saivat tarpeekseen presidentti Aleksandr Lukashenkon hallinnon toimista. He ryhtyivät vastarintaan, jollaista ei ole ennen nähty.

Valko-Venäjän poliisien tietoja varastettiin ja julkaistiin kostona kovista otteista – "Kommandopipokaan ei auta pysymään nimettömänä"

Presidentti Aljaksandr Lukašenkaa vastustavat mielenosoitukset ja protestoijien kiinniotot ovat jatkuneet tänäänkin.

Valko-Venäjä uhkaa Eurooppaa vastatoimilla – suurlähettiläs keskeytti useita kertoja YK:lle puhuneen oppositiojohtajan

YK:n ihmisoikeuskomissaari sai perjantaina tehtäväkseen selvittää Valko-Venäjän epäillyt ihmisoikeusrikokset.

Lukašenka sulki Valko-Venäjän Puolan ja Liettuan vastaiset rajat

Kiistelty presidentti kertoi myös määränneensä maan armeijan korkean valmiustason tilaan.

Putin Sotšin neuvotteluista: Valko-Venäjän saatava hoitaa itse omat ongelmansa, Lukašenka on maan laillinen johtaja

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun mukaan Valko-Venäjältä tulee hälyttäviä tietoja

Venäjä tukee Valko-Venäjän johtajaa mutta Kremlin luottamus Aljaksandr Lukašenkaan on järkkynyt pahoin

Protestiaallon keskellä kamppaileva Lukašenka vierailee Venäjällä Sotšissa tänään maanantaina.

Valko-Venäjän poliisi otti kovin ottein kiinni kymmeniä naisia mielenosoituksissa

Maan presidentin Aljaksandr Lukašenkan on määrä tavata maanantaina presidentti Vladimir Putin Venäjällä.

Lukašenka Venäjän medialle: Olen saattanut jatkaa presidenttinä hieman liian kauan, mutten eroa

Oppositiojohtaja vetoaa kansainväliseen yhteisöön Lukašenkan syrjäyttämiseksi vallasta.

Sunnuntai 6.9.2020 (radio)

Liikennevirhemaksut. Suomen koronatartunnat. Svjatlana Tsihanouskaja. Max Seeck. Sateinen sää.

Valkovenäläistoimittaja uskoo kotimaansa muuttuneen pysyvästi – "Presidentti Lukašenkaa kutsutaan torakaksi ja psykopaatiksi"

Toimittajan mukaan paikallisia toimittajia on korvattu valtionmediassa Venäjä-myönteisillä toimittajilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle