Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pedersöre Kyrka

Ruotsinkielisen Pedersören seurakunnan pastori jättää tehtävänsä – ei koe voivansa tehdä yhteistyötä naispappien kanssa

Pohjalainen Pedersören seurakunta saa naiskirkkoherran joulukuun alussa. Porvoon hiippakunnan piispan mukaan Dennis Svenfeltin edellytykset toimia pappisvirassa jatkossa joudutaan pohtimaan.

Kuvassa Bo-Göran Åstrand

Kirkkoherra Bo-Göran Åstrand sai eniten ääniä piispanvaalissa

Porvoon hiippakunnan vaalissa mennään toiselle kierrokselle.

Läheltä

Porvoon piispanvaalin 1. kierros tänään – mukana Pietarsaaren kirkkoherra

Vaali voi ratketa jo 1. kierroksella, jos yksi ehdokas saa yli puolet äänistä.

Porvoon tuomiokirkko

Porvoon hiippakunnan piispaksi neljä hakijaa

Vaalin ensimmäinen kierros on maaliskuun 19. päivä. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli 50 prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella, järjestetään toinen vaalikierros 10. huhtikuuta kahden eniten ääniä saanen ehdokkaan kesken.

Paneelikeskustelu 21.01.2014

Clergy seeking political role

Members of Finland's clergy are showing a greater interest in EU politics. Representing four different parties and both the Lutheran and Orthodox churches, five will be on the ballot in the next European Parliament elections.

Kuvassa Kurt Hellstrand

Pietarsaaren pedofiilin uhreille kriisiterapiaa

Pedofiliaskandaalin uhrit saavat tämän vuoden ajan ilmaista terapia-apua Pietarsaaressa. Skutnäsin rukoushuoneyhdistys on kerännyt varoja kolehdein ja konsertein ja pystyy maksamaan kriisiterapeuttikustannukset.

Turvapaikanhakija.

Ekumenialla apua maahanmuuttajille

Kirkkokuntien yhteinen maahanmuuttajatyö ja kriisityö kiinnostavat seurakuntia Pietarsaaren seudulla. Asia on noussut esiin Suomen luterilaisen kirkon ja Suomen baptistiyhdyskunnan teologisissa neuvotteluissa.

Porvoon tuomiokirkko

Porvoossa piispanvaalin ensimmäinen kierros

Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand on ehdolla Porvoon hiippakunnan uudeksi piispaksi. Piispanvaalin ensimmäinen äänestyskieros järjestetään keskiviikkona.

Porvoon tuomiokirkko

Porvoon piispanvaali alkaa

Porvoon hiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros järjestetään tänään. Ehdolla uudeksi piispaksi on neljä miestä ja yksi nainen

Porvoon hiippakuntaan valitaan uusi piispa

Porvoon hiippakunnassa käydään keskiviikkona piispan vaalin ensimmäinen kierros. Ehdolla on neljä miestä ja yksi nainen.

Åstrand piispaehdokkaaksi

Porvoon piispanvaalissa on asetettu kaksi uutta ehdokasta. Ehdolle on asetettu Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand ja rovasti Juanita Fagerholm-Urch.

Gustav Björkstrand ja Eero Huovinen

Viisi ehdolla Porvoon piispaksi

Porvoon uudeksi piispaksi pyrkii viisi ehdokasta. Porvoon hiippakunnan tuomiokapitulille on jätetty viiden valitsijamiesyhdistyksen esitykset.

Piispaehdokkaiden lista kasvaa

Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand asettuu ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaalissa.

Piispanvaali lähenee

Porvoon hiippakunnan piispanvaalijärjestelyt ovat vauhdittumassa. Seurakunnat seurakunnat valitsevat 12. helmikuuta vaalin maallikkovalitsijat.