Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaja Mærk Egeberg ja taideperformanssi Ärjänsaaressa

Pienessä pohjoisen saaressa järjestetään festivaali, jossa ei myydä kaljaa eikä esiinny yhtään kaupallista artistia

Ekologisuus, pienet festivaalit, saari keskellä Oulujärveä ja väkeä alle tuhat ihmistä. Kajaanin Ärjänsaarella halutaan tuoda uusi kulttuurikokemus paikallisille ja hipstereille.

Aino Kajaniemi: Airam-Maria

Vihertaide mahdollistaa jättimäisiä installaatioita – tai pienen pieniä yllättäviä taideteoksia

Keravan taidemuseo Sinkka tarjoaa Vihreä maa - Kukkiva kaupunki -näyttelyssä katsaukseen vihertaiteeseen. Aiheesta on myös kirjoitettu kirja.

Sumopainia Kuortaneen urheiluopistolla.

Yläkoululaiset saivat tutustua harvinaisiin harrastuksiin Kuortaneella

Sport & Art -nuorisotapahtuma kokosi 400 yläkoululaista Kuortaneen urheiluopistolle kokeilemaan ja tutustumaan harrastuksiin, jotka eivät ole nuorille jokapäiväisiä. Tarjolla oli urheilulajeja, käsitöitä sekä bändimusiikkia.

Kuvassa punottu ympyräkehikko ja sen sisällä mansikan taimia sekä pieniä ihmisen muotoisia veistoksia

Kasvitaideteema versoi myös Kuplan ja Hurmeen

Kasvitaideteos Aallon syli saa seurakseen Kupla-teoksen Kokkolassa K.H. Renlundin museon pihalla. Roosin talon pihalle on ilmestynyt useita ympyrän muotoisia, turvepohjaisia kasvipenkkejä. Taide rönsyää myös tien toiselle puolelle. Hurme-niminen teos valmistuu Pedagogion pihalle.

Aaltoaiheinen ekotaideteos K.H.Renlundin museon pihalla Kokkolassa.

Peipeistä ja krasseista, kivistä ja pajuista on ekotaideteos tehty

Kokkolassa K.H. Renlundin museopihan ekotaideteos on rehevöitynyt kesän aikana. Istutetut kasvit ovat kuivien paikkojen vähään tyytyviä kukkia, mutta sadekesä on tehnyt niille terää. Teoksen avajaisia juhlitaan torstai-iltana.

Veikko Hirvimäki

Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinto kuvanveistäjä Veikko Hirvimäelle

Kalevalaseura on myöntänyt Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon kuvanveistäjä Veikko Hirvimäelle. Palkintosumma on 10 000 euroa. Akseli Gallen-Kallela oli Kalevalaseuran perustajia. Hänen elämäntyötään kunnioittava palkinto jaetaan joka kolmas vuosi taiteilijalle, joka on laajentanut, uudistanut tai kyseenalaistanut visuaalisten taiteiden ilmaisukieltä.

Ilmastonmuutokselle etsitään loppua myös taiteen keinoin

Taiteen ja ympäristön suhdetta pohditaan kaksipäiväisessä Grassroots-seminaarissa nykytaiteen museo Kiasmassa. Keskiviikon ja torstain seminaaripäiven päätteeksi esitetään ympäristöaiheisia elokuvia.