Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kissa on eläinlääkärillä koiraa harvinaisempi potilas, siksi sen hoitoon kiinnitetään nyt huomiota – kissaystävällisellä klinikalla saa katsella akvaariokaloja odotushuoneessa

Kissoja tuodaan eläinklinikoille hoidettaviksi koiria vähemmän. Niiden oireiden huomaaminen on vaikeaa, siksi vaasalaisklinikka halusi kehittää kissa-osaamistaan.

Nainen tuomittiin eläinsuojelurikoksesta – laiminlöi 22 koiran ja kuuden kissan hoidon

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi iäkkäälle naiselle sakkotuomion ja neljän vuoden eläintenpitokiellon. Nainen sai tuomion eläinsuojelurikoksesta myös kaksi vuotta sitten.

Ystävältä pyydetään lohdutusta, mutta ei isoa rahalainaa

Kun ystävä tarjoaa apuaan, kiitos on erityisen tärkeä sana. Ystävyys vaatii nimittäin enemmän huolenpitoa kuin suhde siskoon tai veljeen. Ystäviltä pyydetään apua varsinkin silloin, kun halutaan jakaa iloja ja suruja. Todella isoja palveluksia ystäviltä ei sen sijaan yleensä kehdata pyytää.

Kollilta pallit pois – Kuulostaa inhalta, mutta suojelee kissaa

Kastroitu kolli ei ole niin herkkä karkailemaan kuin kuohimaton kanssaveljensä. Se säästyy paremmin tappeluilta ja karkumatkojen onnettomuuksilta. Eikä astu kaikkia vastaan osuvia katteja. Kulkukollista tulee kotikissa.

Kissa ei ole turhaan nirso: ilman lihaa se sairastuu, liika hiilari tuo vatsavaivoja

Kissoja pidetään nirsoina nautiskelijoina, kun taas koiria kaikkiruokaisina hotkijoina. Yleistys pitää paikkansa ainakin siinä mielessä, että jo kissan terveys vaatii olemaan ruokavalion kanssa tarkempana.

Millaisia ongelmia kissan kanssa?

Eläintenkouluttajan mielestä kissan omistaja ei aina tajua, että kissan käytösongelma voi johtua hänestä itsestään. Erehdysten ja oppimisten jakaminen voi auttaa muita kissanomistajia.

Kissaakin voi kouluttaa, mutta naukumaan sitä ei välttämättä käskystä saa

Kissan naukuminen on tietokirjailija Päivi Ylikorven mukaan kesykissan erityisyys. Kissaa voi kouluttaa, mutta naukumisen opettaminen sille ei omistajalta helpolla onnistu. Toisinaan kissanomistaja voi kuitenkin opettaa kissan huomaamattaan turhankin kovaksi juttelijaksi.

Navettakissoja saa vielä olla – tiukennuksia tulevaisuudessa?

Maatiloilla ja navetoissa on tänä päivänä tarkka vierailuhygienia tautiriskien minimoimiseksi, mutta ainakaan toistaiseksi kissojen pitämisestä navetoissa ei ole säädöksiä tai kieltoja.

Kissojen hoidon laiminlyönnistä ehdollista vankeutta ja sakkoja

Rikokset tapahtuivat vuosien 2011-2013 aikana Turussa. Kissoja oli ollut useita kymmeniä. Eläimet olivat niin huonossa kunnossa, että ne jouduttiin lopettamaan.

Kirjaston lakkautus siirsi lehtilukusalin kahvilaan

Kylmäkosken kirjasto lakkautettiin vapunaattona, mutta lehtilukusali jatkaa elämäänsä lounaskahvilassa Kylmäkosken kauppakeskittymässä. Kirjoja voi myös palauttaa kahvilaan.

Vanheneva kissa ei valita oireistaan

Ikääntyvän kissan sairastumista on hankala havaita, sillä kissat eivät valita oireistaan. Näkyvin merkki sairastumisesta on yleensä nurkkaan käpertyminen. Ikääntyvät kissat sairastavat esimerkiksi dementiaa ja sokeritautia ja voivat kärsiä erilaisista iho-ongelmista.

Eläinsuojelusta eläinten hyvinvointiin

Eläintautien torjuntayhdistyksen toiminnanjohtajan mukaan valmisteilla oleva eläinsuojelulaki tulee tarpeeseen. Lain valmistelutyöryhmässä olevan Pirjo Kortesniemen mukaan eläinsuojelusta ollaan siirtymässä eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen. Hyvinvoinnin määritelmä on tekeillä ja sen indikaattoreita haetaan myös eläimistä itsestään.

Kissabuumi on houkutellut pentutehtailijat rahan tekoon

Kissaliitto rekisteröi vuosittain Suomessa yli 5 000 uutta kissaa. Rotukissojen suosion kasvu on houkutellut pentutehtailijat rahan tekoon.

Kissojen terveystiedot kerätään pankkiin

Suomalaisten kissojen terveystietoja kerätään nyt geenipankkiin. Helsingin yliopiston tutkijat ovat professori Hannes Lohen johdolla laatineet laajan verkkopohjaisen terveyskyselyn, jolla pyritään kartoittamaan eri rotujen terveystilannetta.

Seppo - Suomen kuuluisin kolli?

Yrmeännäköinen kissavanhus on kerännyt ihailijoita Facebookissa ja Youtubessa. Kouvolalaiskissasta on tullut muutamassa kuukaudessa nettijulkkis.

Eläinpäivystysten eriyttäminen takkuaa

Pien- ja suureläintenpäivystyksen erottaminen ei ole toteutunut kaikkialla lain vaatimalla tavalla. Ongelmana on löytää klinikoita, jotka suostuisivat pieneläinten viikonloppupäivystyksiin.

Asiantuntijat: Villiintynyt kissa ei ole haitallinen vieraslaji

Lemmikkieläinten hyvinvointia pohtiva neuvottelukunta vaatii villikissat pois haitallisten vieraslajien listalta. Asiantuntijoiden mukaan kissa on tullut Suomeen jo keskiajalla. Vieraslajien haitallisuutta on pohdittu vuoden 1850 tilanteen jälkeen.

Koiria ja kissoja viedään kesähoitoon

Monet lemmikkieläimet viettävät osan kesästään muiden kuin omistajansa hoidossa. Kesä on eläinhoitoloissa vilkkainta aikaa, ja lemmikkejä tuodaan myös hoitoon sukulaisille maalle ja mökeille.

Kissojen katastrofiyhdistys kiistää syytökset

Kissojen katastrofiyhdistys kiistää jyrkästi syytökset rahojen pimittämisestä. Yhdistyksen puheenjohtajan mukaan puheet väärinkäytöksistä saattavat juontaa neljän vuoden taakse, kun yhdistykseen ei saatu taloudenhoitajaa kuin palkkaamalla.

WC:hen teljetyn kissan kuolema johti syytteisiin

Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa käsitellään kissaan kohdistuvaa eläinsuojelurikosta. Kissan omistajaa syytetään lemmikin sulkemisesta päiviksi pimeään tilaan, kunnes se on kuollut nälkään ja janoon.

Kissa pudotettiin näkötornista

Lapualaismies pudotti kissansa tarkoituksella Simpsiön näkötornista maahan. Korissa ollut kissa kuoli pudotuksessa.

Kissa kuntoon kotiruoalla

Kissoille myytävät kaupan kuivamuonat ovat asiantuntijan mukaan riski kissojen terveydelle. Maukuvat lemmikit eivät edes tarvitsisi kuivaruokaa.

Opiskelijat ja vanhukset lyövät hynttyyt yhteen

Opiskelijoiden ja vanhusten yhteisasuminen on tulossa myös Suomeen. Ajatuksena on tuoda yhteen asuntoa vailla olevat nuoret sekä seuraa kaipaavat ikäihmiset.

Konstit katoavat kun vanha kolli leikataan

Kissan leikkaaminen ei ole kissan iästä kiinni. Tämä tuli todistettua moneen kertaan Turun Radion Jutellaan, soitellaan -kontaktiohjelmassa lauantaina.

Lemmikkieläinhoitolat pullistelevat heinäkuussa

Myös Lapin lemmikkieläinhoitolat ovat heinäkuussa täynnä tai lähes täynnä. Suosituin lomakuukausi on eläinhoitoloitten parasta sesonkia. Monissa eläinhoitoloissa on myös jonotuspaikkoja, ns. varasijoja, jos tulee peruutuksia.