Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun kahvihetkistä tuli arkipäivää – Juhani Ahon museon kesänäyttely kuvaa 1800-luvun lopun ruoka- ja juomakulttuurin murrosta

Myös Suomen sodan aikaisesta Koljonvirran taistelusta kertovaa luontopolkua on uudistettu.

Savolaiset pitävät hengissä Sandelsin menuta, jota ei koskaan edes syöty

Kalaa,lintua ja nautaa, sitä pitää Sandelsin menussa olla. Taitava sotamarsalkka peittosi ylivoimaiset venäläiset yli 200 vuotta sitten. Nyt hän komeilee oluttölkin kyljessä, mutta herkkusuu on saanut myös oman Runebergin runoon perustuvan menun.

Arpavaras sai poliisin runolliseksi: "Voittoaan odotellessaan kandidaatti nauttii viemäänsä olutta ja polttelee pystytupakkaa"

Jokilaaksojen poliisilaitoksen ylikonstaapeli heittäytyi runolliseksi kuvatessaan huoltoasemalle murtautuneen varkaan keikkaa. Varas vei huoltamolta arpajaisvitriinin, mikä innosti poliisin runoilemaan hilpeän tarinan tiedotteeseen.

Sotilaan päiväannos: 3,2 litraa olutta

Vanhimmat tunnetut olutreseptit ovat noin 5000 vuotta vanhoja, ja arkeologiset löydöt osoittavat, että olut on syntynyt viimeistään yhdessä maanviljelyn kanssa. Uusi kirja käy läpi oluen historiaa. Olut on ollut esimerkiksi sotilaiden ja urheilijoiden juoma.