Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teemu Sippo ja paavi Benedictus XVI.

Salaperäinen puhelu vei katolisen Teemu Sipon Tukholmaan: syyksi paljastui paavi Benedictuksen historiallinen päätös

Benedictus jäi mieleen nöyränä ihmisenä, joka tunsi keskustelukumppaninsa taustat, emerituspiispa Sippo kertoo. Benedictuksen hautajaiset pidetään Vatikaanissa tänään torstaina.

Thaimaan suurlähettiläs Chavanart Thangsumphant seisoo rantamaisemassa ja hymyilee kameralle, taustalla vesistöä.

Thaimaan suurlähetystö alkaa selvittää marjanpoimijoidensa asemaa Suomessa – tavoite on kitkeä pois poimijoiden epäinhimillinen kohtelu

Thaimaan suurlähettiläs Chavanart Thangsumphant toivoo, että Suomi ja Thaimaa voivat yhdessä tukkia lakien porsaanreiät, jotta ihmiskauppaa ja korruptiota voidaan torjua yhteistyössä.

Lukiolaisnuoret kysyvät entiseltä diplomaatilta kysymyksiä.

“Miksi kansa ei nouse Putinia vastaan?” Näin pitkän linjan diplomaatti vastaa itäsuomalaisten lukiolaisten Venäjä-kysymyksiin

Entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs René Nyberg vastasi Varkauden lukiolaisten ajankohtaisiin kysymyksiin Venäjästä ja Ukrainan sodasta. Nuoria kiinnosti esimerkiksi Vladimir Putinin valta-asema.

Ihmiset lohduttavat toisiaan onnettomuuden jälkeen.

Suomen Etelä-Korean-suurlähettiläs Pekka Metso näki ihmismassat ennen onnettomuutta – ”Kuuden aikaan siellä oli jo pelottavan täyttä”

Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi Soulissa Itaewon kaupunginosassa halloween-juhlinnan yhteydessä. Suurlähettiläs Pekka Metson mukaan tragedia koskettaa korealaisia hyvin syvältä.

videostillejä Iranin mellakoista

Kun Iran sulkee median mellakoista, some raportoi hakkaamista, kyynelkaasua ja vallankumoushenkeä – tässä viisi varmennettua videota

Samaan aikaan Helsingin paraatipaikalla mieltä osoittaa iranilainen naiskolmikko, joka tietää miltä tuntuu, kun siveyspoliisi ottaa silmätikukseen.

Norjan suurlähettiläs Dag Stangnes kuvattuna Oulun vierailullaan 4.10.2022.

Norjan suurlähettiläs korostaa pohjoisen merkitystä vihreän siirtymän aikana

Kaksipäiväisellä Oulun vierailulla oleva Dag Stangnes muistaa Oulun lapsuutensa ensimmäisenä ulkomaanmatkakohteena. Nyt, suurten muutosten keskellä, hän kehottaa pitämään pohjoisen vahvuuksista kiinni.

Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov Paasikivi-Seuran kokouksessa joulukuussa 2018

Ulkoministeriö puhutteli Venäjän suurlähettilästä Itä-Ukrainan alueiden pakkoliitoksista

Puhuttelu pidettiin maanantaina aamupäivästä. Aiheena oli neljän alueen ”kansanäänestykset” ja pakkoliitokset osaksi Venäjää.

Rauhanmarssijoita Senaatintorilla.

Lauantai 3.9.2022 (radio)

Suomi Natossa. Gorbatšov haudattiin. Yrittäjien vaikeudet. Rauhankulkue Helsingissä. Sääennuste.

Diplomaattikonkari Pertti Torstila arvioi Suomen itäsuhdetta

"Paluuta entiseen ei ole", arvioi valtiojohto – veteraanidiplomaatin mukaan tarvitsemme omaa Venäjä-politiikkaa

Suurlähettiläspäivillä käytettiin suorasukaista kieltä Venäjästä. Valtiojohto evästi diplomaatteja viestillä, ettei paluuta entiseen ole. Veteraanidiplomaatti arvioi, että salissa vallitsi hämmennys.

Päivi Laine seisoo Pikku Parlamentin pihamaalla.

Suomen Kiovan-suurlähettiläs: Ukraina varautuu jo kovaan talveen

Sodan keskellä Ukrainassa kansalaisia valmistellaan siihen, että sähköstä ja lämmöstä tulee pulaa. Talven tullen tarvitaan väliaikaisasumuksia, kertoo Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Päivi Laine.

Sanna Marin pitää puhetta.

Pääministeri Marin: Ukrainalaiset päättävät itse, millaisen rauhan he hyväksyvät

Presidentti Niinistö vaati Suomen Venäjä-suhteen uudelleenmäärittelyä. "Kaikki riippuvuudet, joita voidaan käyttää meitä vastaan, on otettava tarkkaan syyniin", hän sanoi.

Mikhailo, 5 vuotta, odotti pommisuojassa pehmolelun kanssa.

Maanantai 22.8.2022 (radio)

Ukrainan lapset. Haavisto arvioi Ukrainan sotaa. Rypsin ja rapsin viljely. Yleisurheilun EM-kisat. Sää

Pekka Haavisto puhumassa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa Pikkuparlamentissa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan mullisti maailman ja Nato-hakemus muokkasi lisää – suurlähettiläät kokoontuivat pohtimaan muuttunutta työtään

Ulkoministeri Pekka Haavisto selvitti suurlähettiläille perusteita hakea Nato-jäsenyyttä. Suomen Turkin-suurlähettiläs Ari Mäki ei halua ennustaa, milloin Turkki ratifioi Suomen jäsenyyden.

Pekka Haavisto puhujan korokkeella, jossa lukee Ministry of Foreing Affairs of Finland.

Haavisto: Sodan eskaloituminen mahdollista mutta epätodennäköistä, Nato tuo turvaa ennalta arvaamattomissa tilanteissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto totesi suurlähettiläspäivillä muun muassa, että Venäjällä tai Ukrainalla ei tällä hetkellä ole kykyä ratkaista sotaa nopeasti ja sota voi kestää vielä vuosia.

Yhdysvaltojen suurlähettiläs Douglas Thomas Hickey jätti tasavallan presidentti Sauli Niinistölle valtuuskirjeensä Mäntyniemessä.

Yhdysvaltain suurlähettiläs vahvistaa Ylelle: Senaatin päätös ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on viesti muillekin maille

Yhdysvallat on sanonut tukevansa Suomea ja Ruotsia koko Nato-jäsenyysprosessin ajan. Suurlähettilään mukaan maa on sitoutunut Euroopan turvallisuuden parantamiseen myös tulevaisuudessa.

 Suurlähettiläs Jari Vilén Kuusamon Rukalla.

Pohjoisen alueen Barents-yhteistyön jatkoa sovitellaan Kuusamon huipputason konferenssissa

Kuusamon Rukalla on konferenssissa pohditaan uusia askelia Barents-yhteistyölle Venäjän edustajien poissaollessa.

Jens Stoltenberg.

Jos Suomi liittyy Natoon, se voi kestää kuukausista jopa vuoteen – käytännössä se tapahtuisi näin

Nato-jäsenyyden hakeminen ja siihen liittyminen on monivaiheinen tapahtumaketju. Suomen osalta jotkut tekniset yksityiskohdat ovat vielä avoinna.

Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala.

Suurlähettiläs Mikko Hautala: Suomi elää nyt vaaran vuosia, jokaisen tulee pitää katse pallossa

Ulkopoliittisen johdon kantoja Suomen Nato-ratkaisuun voi tulla jo ensi viikolla. Suomi varautuu Venäjän systemaattiseen valehteluun.

Jari Vilén Kajaanissa.

Barents-suurlähettiläs Jari Vilén: Suomi, Ruotsi ja Norja syventävät yhteistyötään – Venäjän menetys on verkostolle uuden alku

Suomi on parhaillaan puheenjohtajamaa Barentsin euroarktisessa neuvostossa, missä pyritään edistämään muunmuassa ihmisten kanssakäyntiä Barentsin alueella. Kainuussa yhteistyöstä odotetaan apua esimerkiksi työvoiman saantiin.

Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministerit tapasivat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin Kiovassa

Yhdysvaltain ulkoministeri ja puolustusministeri tekivät varjellun vierailun Kiovaan: "Ukraina on olemassa pitempään kuin Putin"

Matka yritettiin pitää New York Timesin mukaan salassa, mutta Ukrainan presidentti tiedotti asiasta etukäteen, mikä oli yllätys amerikkalaisille.

Venäjän suurlähetystön portti.

Suomi karkottaa kaksi Venäjän suurlähetystön työntekijää, yhden viisumia ei jatketa

Suomi päätti tänään seurata muiden EU-maiden esimerkkiä ja karkottaa käytännössä kolme Venäjän suurlähetystön työntekijää.

Haavisto kommentoi takavarikoituja taideteoksia.

Venäjä kutsui Suomen suurlähettilään puhutteluun taidetakavarikon takia – Haavisto: "Kyllä niiden pitäisi palata niihin museoihin, minne ne kuuluvat"

Venäjän hallinnon edustajat ovat jo aiemmin vaatineet takavarikoitujen taide-esineiden palauttamista. He ovat pitäneet takavarikkoa laittomana ja vaatineet Suomelta korvausta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) oli ulkoasianvaliokunnan kokouksessa kuultavana asiantuntijana maaliskuussa.

Suomi valmistelee venäläisdiplomaattien karkotusta – EU-maat antavat nyt lähtöpasseja venäläisdiplomaateille

Tanska ja Ruotsi syyttävät venäläisiä diplomaatteja vakoilusta ja antavat lähes 20:lle lähtöpassit. EU-maat ovat kertoneet diplomaattien karkotuksista sen jälkeen, kun Butšan kaupungista Ukrainasta paljastui siviilien joukkohauta.

Kö på flygplatsen i Kiev, Boryspil.

Suomi kotiuttaa osan suurlähetystön henkilökunnasta ja kehottaa jälleen kansalaisiaan poistumaan Ukrainasta – suurlähettilään mukaan tilanne on vakava

Suurlähettilään mukaan kehotus liittyy vahvistamattomiin väitteisiin, joiden mukaan lentoliikenne Ukrainaan olisi vaikeutumassa merkittävästi lähiaikoina.

Kuvassa marssii Bosnia-Hertsegovinan serbitasavallan poliisijoukkojen sotilaita mustissa asuissa. Sotilailla on käsissään rynnäkkökiväärit.

Ammuskelua moskeijoiden liepeillä ja sotarikollisten ylistämistä: serbinationalistien provokaatiot yleistyneet viime päivinä Bosniassa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj varoittaa Bosnia-Hertsegovinan jännitteistä. Järjestön suurlähettiläs sanoo Ylelle, että poliitikkojen kovat puheet ja serbitasavallan vuosipäivän juhlinta ovat lietsoneet ihmisiä provokaatioihin.

Caroline Kennedy  hymyilee.

Yhdysvaltain senaatissa kinataan diplomaattinimityksistä  – ehdokaslistalla surmatun presidentin tytär ja olympiamitalisti

Demokraatit ovat varoittaneet, että republikaanipuolueen yritykset estää Joe Bidenin diplomaattinimitykset voivat aiheuttaa haittaa Yhdysvalloille.

Pekingin talviolympialaisten olympiarenkaat Zhangjiakoussa. Kuvassa vielä paljas mäki.

“Yhdysvallat loukkaa olympialaisten henkeä” – Kiina tuomitsee USA:n päätöksen boikotoida Pekingin olympialaisia

Yhdysvallat ei lähetä Pekingin talviolympialaisiin korkean tason kisavieraita. Yhdysvallat sanoo vastustavansa boikotilla ihmisoikeusloukkauksia. Kiina vaatii USA:ta lopettamaan urheilun politisoimisen.

Mielenosoittajia kadulla.

Sudanin syrjäytetty pääministeri: Valta takaisin siviilihallinnolle – pidätettyjen hallinnon edustajien olinpaikka edelleen mysteeri

Syrjäytetty pääministeri Hamdok on ollut kotiarestissa noin viikon verran. Muiden pidätettyjen siviilihallinnon edustajien olinpaikasta ei ole edelleenkään tietoa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkin Erdoğan leppyi diplomaattisessa kiistassa: Uhkasi aiemmin karkottaa muun muassa Suomen suurlähettilään

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan raivostui, kun ryhmä suurlähettiläitä vaati aktivisti Osman Kavalan vapauttamista. Erdoğanin mukaan lähettiläät ovat nyt perääntyneet kiistassa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkish president labels Finnish ambassador, nine other diplomats "undesirables"

In international diplomacy, the use of the term is usually followed by expulsion from the country.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkin Erdoğan: Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläistä ei-toivottuja henkilöitä

Termillä tarkoitettaan diplomaattisessa prosessissa ensimmäistä askelta suurlähettiläiden karkottamiseksi. Erdoğan uhkasi aiemmin tällä viikolla karkottaa maasta Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläät.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkish President threatens to expel Finnish ambassador

Ambassadors from ten countries, including Finland, were summoned to Turkey's foreign ministry earlier this week after jointly demanding the release of a Turkish activist.

Eurooppalaisten suurlähetystöjen edustajia saapui seuraamaan Osman Kavalan oikeudenkäyntiä Istanbulissa joulukuussa 2020.

Turkey summons Finnish ambassador over support for political prisoner

The ambassadors of Sweden, Denmark, Norway, Germany, the Netherlands, France, the United States, Canada and New Zealand were also summoned by Turkey's foreign ministry.

Eurooppalaisten suurlähetystöjen edustajia saapui seuraamaan Osman Kavalan oikeudenkäyntiä Istanbulissa joulukuussa 2020.

Turkki kutsui Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläät nuhdeltaviksi

Suurlähetystöt olivat yhteisessä vetoomuksessa vaatineet turkkilaisen kansalaisaktivistin Osman Kavalan vapauttamista.

Giuseppe Sala, Nancy Pelosi ja Douglas Hickey

US President nominates new Finland ambassador

Joe Biden has nominated a telecom executive to be his new envoy to Finland.

Giuseppe Sala, Nancy Pelosi ja Douglas Hickey

Biden: Douglas Hickey ehdolla Yhdysvaltain uudeksi Suomen-suurlähettilääksi

Hickeylla on taustaa teknologia- ja tietoliikennealalla.

Suomen Afganistanin-suurlähettiläs Pekka Kosonen (ja Suomen Egyptin-suurlähettiläs alkaen 1.9.2021)

Finland's Ambassador to Afghanistan surprised by sudden power shift

The ambassador says the Taliban's rapid seizure of power also came as a surprise to experts.

Suomen Afganistanin-suurlähettiläs Pekka Kosonen (ja Suomen Egyptin-suurlähettiläs alkaen 1.9.2021)

Tapahtumien vyöry pääsi yllättämään Suomen suurlähettilään Afganistanissa – "En vieläkään ymmärrä, miten tässä pääsi näin käymään"

Suomen Afganistanin-suurlähettiläs Pekka Kosonen seurasi Afganistanin tapahtumia kaksi vuotta pääkallopaikalta. Silti elokuun puolivälin tapahtumat yllättivät hänetkin täysin.

Haavisto: Suomi on evakuoinut yli 140 henkilöä

Ulkoministeri Haavisto: Pääosa Suomeen tulleista afganistanilaisista on naisia ja lapsia

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi, että ihmisten evakuoinneille Afganistanista voi olla aikaa pahimmillaan vain joitakin päiviä. Suurlähettiläskokouksessa Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt kokoontuvat vuosittaiseen tapaamiseensa.

Viron entinen suurlähettiläs Clyde Kull.

Viro kutsui Ranskan-suurlähettiläänsä kotiin – Tallinnassa diplomaattia odotti pidätys ja rikosepäily kavalluksesta

Kolmenkymmenen vuoden uran tehnyt Clyde Kull on Viron pitkäaikaisempia diplomaatteja. Häntä epäillään vuosikausia jatkuneesta kavalluksesta sekä salaisten asiakirjojen käsittelyyn liittyvien sääntöjen rikkomisesta.

Kyaw Zwar Minn median ympäröimänä Lontoossa.

Britannia sallii erotetun Myanmarin Lontoon-suurlähettilään jäädä maahan – lukittiin ulos omasta lähetystöstään

Britannia myös kiitti suurlähettiläs Kyaw Zwar Minniä Myanmarin kansan puolustamisesta.

Bil står parkerad utanför Italiens ambassad i Kinshasa i Demokratiska republiken Kongo.

Italian suurlähettiläs ammuttiin Kongossa

Kongon sisäministeriö syytti väijytyksestä ruandalaisia hutukapinallisia.

Buckinghamin palatsi

BBC: Britannia ja EU eri mieltä siitä, onko EU:n Lontoon-suurlähettiläs diplomaatti vai ei

Britannian mielestä EU-lähettilästä ei voida kohdella kuin muita diplomaatteja.

Amerikan lippuja

Washingtonin juhlallisuuksiin kutsuttu suurlähettiläs Mikko Hautala odottaa tulevan presidentin puhetta: "Historiallisen mittaluokan tehtävä"

Suomen suurlähettilään mukaan tunnelma Washingtonissa oli virkaanastujaisten alla rauhallinen.

Poliisi vartioi kadulla Wienissä.

Wienissä herättiin iskun jälkeiseen epätietoisuuteen – suomalaisasukas: "Oli viimeinen ilta ennen koronasulkua, joten monet olivat lähteneet ulos"

Suomen Itävallan-suurlähettilään mukaan ei ole tiedossa, että hyökkäys olisi vaatinut suomalaisuhreja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle