Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin kirjamessut alkoivat – tänä vuonna esillä Italian kirjallisuus

Helsingin kirjamessut alkoivat torstaina. Suomen suurimpaan kirja-alan tapahtumaan odotetaan noin 80 000 kävijää. Tämän vuoden teemamaa on Italia.

Italo Calvino: Kenraali kirjastossa

Italo Calvino on yksi 1900-luvun merkittävimmistä eurooppalaisista kirjailijoista. Monet Kenraali kirjastossa -kirjan faabeleista ja satiireista on alunperin julkaistu Italian kommunistisen puolueen lehdissä. Lue Juha Pikkaraisen kirja-arvio.

Kirjallisuuden ja kuvitustaiteen valtionpalkinnot kolmelle naiselle

Kirjallisuuden valtionpalkinnon saivat kirjailija Monika Fagerholm ja suomentaja Liisa Ryömä. Ensimmäisen kuvitustaiteen palkinnon sai kuvittaja Erika Kallasmaa.

Mikä kirja on jäänyt sinulta kesken?

Suomalaiset ovat lukukansaa; silti monelta jää kirja kesken - jopa useasta yrityksestä huolimatta.

Kirjailijan suku hakee teoksista aina johtolankoja

Luovan kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen puolustaa kirjailijan oikeutta käyttää hyväkseen kaikkea, mitä hän kokee. - Me haluamme olla salamatkustajia toistemme elämässä ja tyydyttää uteliaisuutta, hän sanoo. Naapuri tai lähipiiri voi kuitenkin kokea löytävänsä itsensä kirjasta, vaikka kirjailija ei olisi niin tarkoittanutkaan.

Pikku Aasin nukketeatteri valtakunnallisen kilpailun finaaliin

Vaasalainen Pikku Aasin Nukketeatteri on valittu valtakunnallisen nukketeatterikilpailun finaaliin. Oulussa käytävään kilpailuun osallistuu yhteensä seitsemän näytelmää, joista Vaasan lisäksi neljä on Turusta, yksi Helsingistä ja yksi Uudestakaupungista.

Tanssi kiinnostaa maakuntien teattereissa

Maakuntien teatterit tarjoavat yhä useammin tanssia. Muun muassa Seinäjoen ja Rovaniemen teattereissa nähdään tänä syksynä useita tanssiteoksia. Tanssin avulla haetaan uusia teatterin tekemisen tapoja ja houkutellaan myös nuorta yleisöä.

Nukketeatteri potee tilanahtautta Vaasassa

Vaasassa toimiva nukketeatteri Pikku Aasi kärsii harjoitus- ja varastotilojen puutteesta. Tällä hetkellä teatteri pitää varastoaan ammattikorkeakoulu Novian tiloissa vanhalla kasarmialueella.