Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valaistu suihkulähde, luistelurata, myyntikojut – Haminan kauppatori pesee kasvonsa

Viimeksi yli 30 vuotta sitten remontoidulle Haminan kauppatorlle on suuria suunnitelmia. Lähemmäs pari miljoonaa maksava peruskorjaus alkaa kukka-amppeleista.

Hämeenlinna aloitti satojen kukka-amppeleiden urakan

Hämeenlinnan kaupunki ripustaa kesäksi lähes puolen tuhatta kukka-amppelia kaupunkikeskustaan ja maaseututaajamiin. Kaikkiaan Hämeenlinna istuttaa noin 10 000 kesäkukkaa.

Puutarhoilla tohina päällä - taimien istuttamista kannattaa vielä viivyttää

Jos haluaa esimaistiaisia keväästä ja lämmöstä, kannattaa suunnata jonkun puutarhan isoon kasvihuoneeseen. Kasvihuoneen ovella vastaan lehahtaa lämmin kosteus, mullan ja kukkien tuoksu, kun kesäkukan taimia istutetaan puutarhoilla kiivaalla tahdilla.

Hämeenlinnassa alkoi tuhansien kesäkukkien istutusurakka

Eri puolilla Hämeenlinnaa on satoja kukka-amppeleita, joiden paikalleen ripustaminen alkoi tänään. Hämeenlinna istuttaa noin 11 000 yksivuotista kesäkukkaa. Linnanpuistossa on jo maassa 700 ryhmäruusua.

Lepaalla täysi kattaus puutarhan antimia

Kukat ja koneet kutsuvat Lepaalle. Puutarhamessuilla voi aistia värien sinfoniaa ja kuunnella puutarhakoneiden kolketta lauantai-iltaan saakka. Lepaan puutarhamessut järjestetään nyt jo 48. kertaa - ja Lepaalla suuri on kaunista. Näyttely on yksi suurimmista Pohjoismaissa. Kävijöitä odotellaan noin 8 000 tuhatta.

Torielämä kuuluu kaupunkilaisen kesään

Toriasiakkaat arvostavat lähituotteita ja käyvät torilla kahvikupillisella tuttavien kanssa. Kuumuus kuitenkin voi haitata sekä kukkia että asiakkaita.

Marja on kurrelasten keinoemo - katso kuvat

Kas kuusen latvassa oksien alla on pesä pienoinen oravalla, sen poikaset siinä ne leikkiä lyö ja pikku hampahin siementä syö. Aina oravapienokaisten elo ei ole yhtä autuasta kuin laulussa. Emonsa hylkäämät Tiku ja Taku päätyivät Marja Virtasen hellään huomaan.

Pahantekijät villiintyivät venetsialaisissa

Kokkolan venetsialaiset ovat perjantain ja lauantain välisenä yönä työllistäneet poliisia. Yöllä sattui puolenkymmentä pahoinpitelytapausta eri puolilla kaupunkia. Osa uhreista joutui hoidattamaan vammojaan ensiavussa.

Amppelikukat myyvät hyvin

Kesäkukkien myynti käy nyt kiivaana. Tänä vuonna suuressa suosiossa ovat olleet amppelikukat ja niistä muun muassa amppelivaula.