Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Virossa karkuteille suhahtanut ohjus yhä kateissa – "Syytä olettaa, että räjähti maahan osuessa"

Laajaa etsintäaluetta haravoidaan kolmen helikopterin voimin.

Espanjalainen hävittäjä laukaisi vahingossa ilmataisteluohjuksen Viron ilmatilassa – puolustusvoimat etsii ohjusta

Ohjuksessa on itsetuhomekanismi, mutta on mahdollista, että ohjus on osunut maahan.

Venäläiskone loukkasi Viron ilmatilaa – toista kertaa tällä viikolla

Venäläinen Iljushin IL-76 -kone pysyi alle minuutin ajan ilmatilassa Vaindloon saaren yllä, sanoo Viron puolustusvoimat.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence ja Baltian presidentit tapaavat – seuraa suorana noin klo 11

Kaksipäiväisellä vierailulla Virossa olevan Yhdysvaltain varapresidentin odotetaan vakuuttavan tukea Nato-liittolaisilleen.

Ulkoministeriö puhutteli Venäjän suurlähettilästä

Suurlähettiläs sai ulkoministeriöltä tiedot epäillyistä ilmatilaloukkauksista.

Viro aloitti sotaväen yllätysharjoitukset – koko armeija mukana

Virossa yöllä alkaneen harjoituksen tavoitteena on valmistautua nopeiden uhkien torjumiseen.

Eesti Päevaleht: Viron Odineissa toimii myös sotilaita

Useat Viron armeijan ja vapaaehtoisen puolustusjärjestön Suojeluskunnan jäsenet tukevat Facebookissa Eesti Päevaleht -lehden mukaan Viron Soldiers of Odin -järjestön toimintaa. Tämä ei ole Viron puolustusvoimien eikä Suojeluskunnan johdon mukaan ongelmallista. Viron entinen puolustusministeri Sven Mikser tuomitsee sen.

USA:n asevoimat entistä tiiviimmin Virossa

Viron hallitus hyväksyi torstaina sopimuksen, joka laajentaa Yhdysvaltain asevoimien oikeuksia käyttää Viron puolustusvoimien alueita ja rakennuksia.

Amerikkalaispanssareita Viroon syksyllä

Yhdysvallat tuo Baltian maihin ja Puolaan panssarikalustoa lokakuussa. Tuolloin panssarein varustettu ratsuväkiyksikkö korvaa nyt Baltian maissa olevat laskuvarjokomppaniat.

Virolaislehti: Venäläiskoneet loukkasivat Viron ilmatilaa

Kaksi Iljušin-konetta kävi Viron ilmatilassa keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä, kertoo Postimees.

Vapaaehtoisten määrä Viron suojeluskunnassa kasvaa – video

Harjoituksessa paikallisen varuskunnan sotilaat yrittävät vallata suojeluskuntalaisilta entisen koulun. Lähes kaikki on kuin tosi-taistelussa – vain patruunat eivät ole kovia.

Viro aikoo vahvistaa armeijaansa - "Suomen liittyminen Natoon olisi turvallisuutta lisäävä tekijä"

Viron puolustusvoimien vuotuinen pääsotaharjoitus Kevätmyrsky huipentuu tällä viikolla.

Researcher: Supo warned Jyväskylä police before library attack

Finland’s Security Police Supo has declined comment on possible discussions with Jyväskylä police, but has confirmed that the library event, in which one individual was stabbed, had been on the organisation’s radar.

Viro karsii armeijan asehankintoja

Viron hallitus aikoo luopua monista asehankinnoista, joita armeija on toivonut lähivuosille. Tämä käy ilmi suunnitelmasta, joka on vuotanut lehdistölle. Puolustusministeri kiistää puolustuksen heikkenevän.

Viron vesillä kelluu ennätyspaljon räjähteitä

Viron pelastuslaitos on löytänyt mereltä eniten tuhottavaa 20 vuoteen. Räjähteisiin kajonneilta siviileiltä on mennyt sormia ja käsiä.

Viron komentaja liittäisi Suomen Natoon

Viron puolustusvoimien komentaja Riho Terras toivoo Suomen liittyvän Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton täysjäseneksi. Terrasin mielestä jäsenyydelle ei ole ainakaan teknisiä esteitä.

Virolaiskenraali: Venäjän sotilasmahti huolettaa Itämeren maita

Viron asevoimien komentaja kenraali Ants Laaneots sanoo, että Venäjän sotilasoperaatioiden lisääntyminen Itämeren alueella huolestuttaa Baltian maita, Suomea, Ruotsia ja Puolaa.

Viro ostaa vanhoja Paseja Hollannista

Viron puolustusvoimat ostaa runsaat 80 suomalaisvalmisteista panssaroitua miehistönkuljetusvaunua käytettyinä Hollannista. Sisu XA-188 vaunut otetaan ensiksi käyttöön Afganistanissa, missä virolaiset joukot käyvät sotaa talibaneja vastaan Helmandin maakunnassa.

Viro ostaa 80 käytettyä panssariajoneuvoa Hollannista

Viro ostaa yli 80 käytettyä panssariajoneuvo Sisu XA-188:a eli Pasia Hollannilta. Asiasta kertoi Viron puolustusministeri Jaan Aaviksoo torstaina. Kyseessä on suurin asevälinekauppa minkä Viro on koskaan tehnyt.

Sotilasmarssit kiinnostivat tuhansia Senaatintorilla

Mini-Tattoo keräsi Senaatintorille monituhatpäisen yleisön. Laivaston Soittokunta ja Satakunnan Sotilassoittokunta saivat seuraa virolaisista ja belgialaisista kollegoistaan.

Kreikka oli esillä myös Halosen Viron-matkalla

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ovat tänään aloittaneet kaksipäiväisen valtiovierailun Viroon. Halonen aloitti vierailun tarkastamalla Viron armeijan kunniakomppanian. Mukana presidentin seurueessa on myös opetusministeri Henna Virkkunen (kok.).

Virolaissotilas haavoittui Afganistanissa

Virolainen rauhanturvaaja on haavoittunut vakavasti pommiräjähdyksessä eteläisessä Afganistanissa. Hänen vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Viro syyttää Venäjää alueloukkauksesta

Viro syyttää jälleen Venäjää ilmatilansa loukkauksesta. Viron asevoimien mukaan loukkaus tapahtui aamupäivällä Vaindloon saaren yläpuolella Suomenlahdella.

Kaksi virolaissotilasta kuoli Afganistanissa

Etelä-Afganistanissa on kuollut kaksi virolaista rauhanturvaajaa. Virolainen pioneeriyksikkö oli raivaamassa eilen iltapäivällä maamiinoja Helmandin maakunnassa, kun kapinallisten ryhmä räjäytti rauhanturvaajien auton vieressä itse tehdyn pommin.

Ranska tarjoaa Virolle aseistusta

Ranskan armeija on tarjonnut Virolle ylijäämäkalustoaan. Joukossa on muun muassa panssareita ja helikoptereita. Viron armeija ei ole ottanut kantaa tarjoukseen, vaan sanoo tutkivansa sitä ensin.

Viro ei hanki lisää Pasi-ajoneuvoja Suomesta

Viro on päättänyt olla hankkimatta lisää suomalaisia Pasi-panssariajoneuvoja. Viron armeijan edustaja kertoi Baltian uutistoimistolle BNS:lle, että maan puolustusministeriö on ilmoittanut leasing-kauppatarjouksen torjumisesta Suomen puolustusministeriölle tällä viikolla.

Puolustusvoimat ostaa maihareita neljällä miljoonalla

Jalkinevalmistaja Jalas on voittanut Puolustusvoimien taistelijan jalkineista käydyn tarjouskilpailun. Jalas toimittaa Puolustusvoimille noin 80 000 paria M05-mallin erikoisjalkineita.

Viro: Venäläiskone loukkasi ilmatilaa

Viron asevoimat kertoo venäläisen sotilaskuljetuskoneen loukanneen Viron ilmatilaa.

Virolaissotilas kuoli Afganistanissa

Viron armeijan kuljetusjoukkojen sotilas on saanut surmansa Afganistanissa. 30-vuotias kersantti oli purkamassa kuormaa raskaasta ajoneuvosta, kun ajoneuvon vararengas putosi hänen päälleen.

Virossa juhlitaan itsenäisyyspäivää

Viro on aloittanut lauantaina itsenäisyyspäiväjuhlallisuudet Pärnussa, jossa ensimmäistä kertaa 90 vuotta sitten luettiin Viron itsenäisyysjulistus. Itsenäisyyspäivän vietto huipentuu varsinaisena itsenäisyyspäivänä sunnuntaina Tallinnassa.

Naton kyberkeskus Viroon

Nato perustaa Viroon internethyökkäysten torjuntaan erikoistuvan keskuksen, joka kouluttaa sotilasliitolle verkkosodan asiantuntijoita.

Virolaiskenraali: Venäjä on muodostumassa yhä vaarallisemmaksi

Venäjän sotilaallinen varustautuminen on tekemässä maasta yhä vaarallisemman, sanoo Viron puolustusvoimien komentaja, kenraaliluutnantti Ants Laaneots. Samalla hän huomauttaa, että Venäjän varustautumista ja Venäjää aliarvioidaan lännessä.

Sako myy aseita Viroon

Viron puolustusvoimat on tehnyt hankesopimuksen suomalaisen asevalmistajan Sakon ja ranskalaisen PGM Precisionin kanssa tarkka-ampujakiväärien ostamisesta.

Tallinnassa haudattiin neuvostosotilaiden jäänteitä

Kahdeksan neuvostosotilaan jäänteet on haudattu uudelleen Tallinnassa. Uusi hautapaikka on Viron puolustusvoimien hautausmaalla, jonne kiistelty pronssisoturipatsas siirrettiin huhtikuun lopussa.