Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäläinen Iskander-ohjusten laukaisualusta.

Asiantuntija: "En halua pelotella enkä liioitella, mutta ydinaseen käyttö on mahdollista" – Venäjä voisi valita näistä neljästä vaihtoehdosta

Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että ydinaseen käyttö ei olisi Venäjän kannalta järkevää. Siksi se on epätodennäköistä.

Natanzin ydinlaitos.

Iranin ydinsopimus murenee edelleen – Iran esti IAEA:n tarkkailijan pääsyn Natanzin ydinlaitokseen

Iran alkoi syöttää uraanikaasua sentrifugeihin Fordon ydinlaitoksessa. Yhdysvallat vaatii lisää painetta Irania vastaan.

 Iskander  -ohjusta asetetaan laukaisualustalle.

Lukijat kertoivat, mikä ydinaseissa juuri nyt pelottaa: oikukas hallitsija, vahinkolaukaisu tai kärjistynyt kriisi

Ydinaseet eivät pelota suomalaisia samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten, mutta kysymys ydinaseiden käytöstä kilvoitti sadat kertomaan Ylelle omat epäilynsä.

Mika Aaltola ja Laura Lodenius

Ennakoiko Maailmanlopun kello ydinaseuhan kärjistymistä – mikä uhkaa maailmanrauhaa? Näin tutkija ja rauhanaktivisti vastaavat kysymyksiin asevarustelusta ja uhkakuvista.

Mikä on ydinuhan tila – tässä ohjelmajohtaja Mika Aaltolan ja rauhanaktivisti Laura Lodeniuksen vastaukset yleisön kysymyksiin.

Pohjois-Korea ilmoitti toukokuussa tuhonneensa Punggye-rin ydinkokeiden testipaikan.

CNN: Satelliittikuvat näyttävät, että Pohjois-Korea on jatkanut ydinlaitoksen rakentamista

Pohjois-Koreaa tarkkailevan ryhmän mukaan 21. kesäkuuta otetut kuvat kertovat rakennustöiden jatkuneen normaaliin tapaan, vaikka Trumpin hallinto yrittää vakuuttaa toista maan ydinaseohjelmasta.

Pohjois-Korean ja Etelä-Korean edustajat tapasivat Pohjois-Koreassa 20. maaliskuuta.

Pohjois-Korea kiistää pakotteiden ajaneen sen neuvottelupöytään

Maan johdon näkemyksiä levittävän uutistoimiston mukaan kyse on Pohjois-Korean itsevarmuudesta.

Kuvassa on Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Trump: Venäjä heikentää Pohjois-Koreaan kohdistettujen sanktioiden tehoa

Ulkoministeri Rex Tillerson puolestaan kehui kansainväliset pakotteiden alkavan tehota ja kiitti Kiinaa sen toimista.

Pääministeri Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä: Hallituspuolueet sitoutuneet sote-uudistukseen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo sote-uudistuksen olevan maalissa ensi kesänä, kun eduskunta on saanut tarvittavat lait päätettyä.

Kim Jong-un ja Donald Trump

Trump ja Kim haukkuvat toisiaan rakettimieheksi ja huru-ukoksi – Huomion hakua vai sodanlietsontaa?

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajat viljelevät poikkeuksellisen sotaisaa ja henkilöön käyvää kieltä. Haastattelemamme retoriikan tutkija pelkää, että kunniakas perääntyminen ei pian enää ole mahdollista.

Venäläiset sotilaat lastaavat Iskander-M-ohjusta kuljetusalustalle Astrahanin alueella Etelä-Venäjällä toukokuussa 2015.

Ruotsissa varoitetaan Venäjän kasvavasta ydinaseuhasta

Ruotsin puolustuksen tutkimuslaitos FOI sanoo, että Venäjä on jatkanut taistelukentällä käytettävien taktisten ydinaseiden kehittämistä ja ylläpitoa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson tapasi Etelä-Korean ulkoministerin Yun Byung-Senin perjantaina 17. maaliskuuta 2017 Soulissa.

USA:n ulkoministeri: Kaikki keinot Pohjois-Koreaa vastaan mahdollisia, myös sotilaalliset

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson vierailee Etelä-Koreassa.

Putin katsoo vakavana kuvan vasenta reunaa kohti. Hänellä on tumma puku, tummanpunainen kravatti, jossa on sinistä kuviota. Taustalla näkyy Venäjän lippu.

Putin: Naton ohjuskilpi on askel kohti varustelukilpaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että asevoimien varustelusuunnitelmia on muokattava Eurooppaan rakennettavan ohjuspuolustusjärjestelmän takia.

Ballistinen ohjus.

Pohjois-Korea uhittelee jälleen ydinaseilla – testaus alkaa "pian"

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ilmoittaa maansa testaavan lähiaikoina ydintaistelukärkiä, kertoo Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA.

Suuri määrä eteläkorealaisia ja yhdysvaltalaisia laivaston aluksia harjoituksissa Etelä-Korean rannikolla

Suuri laivasto-osasto harjoittelee Etelä-Korean rannikolla – video

Soulin eteläpuoliselle merialueelle on kokoontunut vaikuttava, monikansallinen laivasto-osasto. Laivasto- ja maihinnousuharjoitus kestää kymmenen päivää.

Pohjois-Korean valtiollinen televisiokanava KRT julkaisi keskiviikkona 6. tammikuuta kuvia Kim Jong-unista allekirjoittamassa käskyä ydinkokeen toimeenpanosta.

Asiantuntija: Kiina voisi painostaa Pohjois-Koreaa, mutta motivaatio puuttuu

Suomalaisen Itä-Aasian asiantuntijan mukaan Pohjois-Korean rakettilaukaisu lisää painetta maahan kohdistuvien pakotteiden kiristämiseksi. Kiinalla olisi paras mahdollisuus vaikuttaa Pohjois-Korean toimintaan.

Mies ja panssarivaunu ja useita panssareita junavaunujen kyydissä.

Raportti: Venäjä pystyisi valtaamaan Baltian maat alle kolmessa päivässä

Amerikkalaisen ajatuspajan mukaan sotilasliitto Natolle jäisi kolme huonoa vaihtoehtoa, jos Venäjä valtaisi Baltian maat. Naton pitäisi sijoittaa seitsemän prikaatia Baltiaan Venäjän aiheuttaman uhkan torjumiseksi.

Ilkka Kanerva.

Kanerva valmiusjoukkojen perustamisesta: Linjassa muun Euroopan kanssa

Venäjä ja Naton jäsenmaat ovat molemmat kilpaa lisänneet joukkojaan ja sotilaallisia aktiviteettejaan. Tämä kierre on katkaistava, ja tavoitteena on saada aikaan poliittinen diplomaattinen sovitteluratkaisu, toteaa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, Etyj-tarkkailija Ilkka Kanerva. Kaiken ytimenä on Ukrainan kriisin ratkaisu.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puhui YK:n yleiskokouksessa 27. syyskuuta.

Nolo tietovuoto Israelille – Iranilla ei ollutkaan ydinasevalmiutta ?

Mediatietojen mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu johti harhaan YK:ta ja liioitteli Iranin ydinaseuhkaa vuonna 2012.

Bushehrin ydinvoimala Iranissa.

Wienissä neuvotellaan Lähi-idän ydinaseuhan välttämiseksi

Vaikeiden asioiden ratkaisemiseen on enää viisi viikkoa. Varsinkin Israel suhtautuu epäluuloisesti Iranin ydinaikeisiin.

Ban Ki-moon.

YK:n Ban Ki-moon Pohjois-Koreasta: Ydinaseilla uhkailu ei leikin asia

YK:n pääsihteerin mukaan aggressiivinen retoriikka ja sotilaallinen uhkailu aiheuttavat vain vastatoimia ja lisäävät pelkoa ja epävakautta.

Valtavasti ihmisiä aukiolla.

Tutkija: Sotatila terminä poikkeuksellinen, mutta mikään ei viittaa koviin toimiin

Pohjois-Korean johdon kovat puheet eivät ole tähän asti johtaneet sotilastoimiin, vaan provokaatiot ovat tulleet yllättäen, sanoo tutkija Antti Leppänen.

Jalonen Ari (ps.)

Parlamentaarikon blogi: Ari Jalonen

Viime aikoina on hallituksemme julkaissut elämäämme muokkaavia uudistuksia. Kuntakartan julkaisu on niistä se, mikä koskettaa ihmistä kaikkein läheisimmin. Pelko oman kunnan häviämisestä luo monenlaisia tunteita.

Yhdysvaltojen ilmavoimien B-52 pommikone

Väite: Lappia uhkasi ydinisku

Lappi oli ydinpommien maalitauluna 1950- ja 1960-luvuilla, väittää toimittaja-kirjailija Jukka Rislakki.

Kokoomusministereiden ja Venäjän nokittelu sytytti nettikeskustelun

Johtavien kokoomusministereiden arviot V enäjän heikosta suurvalta-asemasta herättävät hämmennystä Moskovassa. Nettikeskustelijat ovat vyöryttäneet kommentteja Suomen ja Venäjän välisistä suhteista. Kommenteissa on käsitelty Kokoomuksen peliä ja suurvaltavaltion käsitettä.

Puola hyväksyy USA:n uudet torjuntaohjukset

Puola on valmis ottamaan alueelleen Yhdysvaltain uudet torjuntaohjukset, sanoo maan pääministeri Donald Tusk. Hän on tavannut Puolassa vierailleen Yhdysvaltain varapresidentin Joe Bidenin.

Joukkoaseiden huipputuntijat Jyväskylässä

Jyväskylään kokoontuu tänään kansainvälinen joukkotuhoaseiden asiantuntijajoukko. Mukana oat kemiallisen, biologisten, säteily- ja ydinaseuhkien asiantuntijat.

Intia ja Pakistan avaavat kauppareitin Kashmirin läpi

Intia ja Pakistan ovat avanneet kauppareitin kiistanalaisen Kashmirin läpi. Kauppareitti avattiin kuuden vuosikymmenen tauon jälkeen.

Gates: Aasian tuettava Afganistania

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates vaatii Aasian mailta enemmän toimia Afganistanin tilanteen parantamiseksi.

Solana: Ohjusjärjestelmä uhka EU:lle

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana varoittaa, että eräiden jäsenmaiden alueelle suunniteltu ohjuspuolustusjärjestelmä voi uhata koko EU:n turvallisuutta.

Barroso: Kiina ja Taiwan neuvonpitoon

EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barroso vaatii Kiinaa parantamaan suhteitaan Taiwaniin ennen Pekingin vuoden 2008 olympialaisia. Hän sanoo Kiinan-vierailullaan, että vuoropuhelu Taiwanin kanssa parantaisi Kiinan kansainvälistä asemaa.

Pohjois-Korea tarjoaa aseriisuntaa

Pohjois-Korean mukaan sen ydinaseohjelmaa koskevat, nyt keskeytyksissä olevat neuvottelut tulee kääntää kattaviksi aseriisuntaneuvotteluiksi. Asiasta kertoo eteläkorealainen uutistoimisto.

Intia vetää joukkojaan Kashmirista

Intian armeija vähentää joukkojaan Kashmirissa huomisesta alkaen, jolloin maan pääministeri Manmohan Singh vierailee alueella ensimmäistä kertaa.

Yhdysvaltain tiedusteluremontti etenee

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt lakiesityksen, jolla uudistetaan maan tiedustelupalvelujen toimintaa. Muutosten tarkoitus on tehostaa terrorismin vastaista toimintaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle