Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ypäjän hevosopisto mukana kehittämässä kansainvälistä ratsastuksenopetusta

Hankkeen tavoitteena on muun muassa edistää ratsastuksenopettajien työllistymistä kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Ypäjän orihevoset pääsivät kesälaitumelle ja taistelu johtajuudesta alkoi – Tätä hetkeä on odotettu!

Ypäjän hevosten laskeminen laitumelle on paikkakunnan yleisötapaus. Pitkän kevään jälkeen Hevosopiston työntekijät ovat huojentuneita, sillä laidunkauden alkaminen tietää työtaakan kevenemistä.

Undercover Top Gun jäi orvoksi 10 päivän iässä, mutta onneksi keinoemo auttoi – isona hevosesta toivotaan "pyssyä" raviradoille

Usein keinoemo löytyy keinoemovälityksen kautta, mutta nyt uusi emä löytyi puskaradion välityksellä.

Ypäjällä on tiedossa poikkeuksellinen kesä – iso osa ratsastuskisoista jää väliin

Pienempien kilpailujen järjestämisen mahdollisuutta selvitetään vielä.

Suomen hevosen historia saa uuden kodin Ypäjältä

Hevosopiston yhteydessä sijaitsevaan Hevosurheilumuseoon on siirretty Suomen Hippoksen hallussa ollut suomenhevosen ja suomalaisen hevosen jalostusarkisto.

Loimijoki on levinnyt pelloille Ypäjällä

Loimaan ja 10-tien välinen maantie on poikki.

Ypäjälle valittiin Suomen nuorin kunnanjohtaja Tatu Ujula, 26: "Ikä on ihan toissijainen juttu"

Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu 26-vuotias diplomi-insinööri ja yhteiskuntatieteiden maisteri Tatu Ujula.

Ypäjän hevosopisto panostaa ratsastusurheiluun

Tiiviimpi yhteistyö alue- ja maajoukkuevalmentajien kanssa mahdollistaa kilparatsastuksen tuomisen hevosopiston arkeen aiempaa paremmin.

Suomenhevoskanta on pienentynyt Ypäjällä hivenen

Ypäjän hevosopisto on vähentänyt suomenhevosten määrää noin puolella tusinalla yksilöllä.

Liikuntapaikoille avustusta Kanta-Hämeessä – suurin potti Lopelle

Kanta-Hämeessä liikuntapaikkarahaa sai kaikkiaan kahdeksan kohdetta. Suurin yksittäinen avustussumma oli 100 000 euroa.

Ministeriöltä yli miljoona euroa ammatillisen koulutuksen kehittämiseen Kanta-Hämeessä

Kuusi kantahämäläistä koulutuksen järjestäjää pääsi osalliseksi 34 miljoonan euron tukipotista.

Hevosalalle saadaan ensimmäiset tradenomit Suomessa

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Ypäjän Hevosopisto aloittavat hevosalan tradenomiksi tähtäävän koulutuksen ensi syksynä Forssassa ja Ypäjällä.

Ypäjän Hevosopisto lakkauttaa 16 työsuhdetta ja luo 10 uutta

Hevosopiston yhteistoimintaneuvottelut koskivat 70 työntekijää.

Lantarallia Ypäjältä Loimaalle

Hevosen lantaa ryhdyttäneen kuljettamaan Ypäjän Hevosopistolta Loimaalle poltettavaksi.

Ypäjän Hevosopisto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Kunta ratsastaa hevospitäjän imagolla – pikkuruinen Ypäjä on maailmallakin tuttu nimi hevospiireissä

Ypäjäläiset ovat saaneet aikaan pienen ihmeen: Ypäjä on tunnettu myös maailman, ei pelkästään Suomen hevospiireissä.

Ratsastajien Ypäjä keskittyy myös ravureihin

Ypäjän Hevosopisto ottaa yhä enemmän jalansijaa raviurheilussa ja aloittaa nuorten hevosten akatemiaopetuksen.

Hevosopistossa riemuitaan: hevosurheilun valmennuskeskus Ypäjälle

Ypäjän Hevosopisto vahvistaa asemaansa hevosalan valtakunnallisena valmennuskeskuksena.

Ypäjän yrittäjille vihdoin luvassa tukea – On sitä odotettukin

Ypäjälle on perusteilla yhteistyöryhmä edistämään yritystoimintaa. Kunta kutsuu työryhmään muun muassa Hevosopiston ja yrittäjien edustajat.

Equine college eager to access local biofuel: horse manure

The government is just releasing a new climate and energy policy aimed at boosting renewable energy – yet using horse manure as fuel remains illegal in Finland, unlike many other countries.

Hevosopisto ei saa korvata tuontiöljyä lannalla, vaikka sillä lämmittäisi koulunkin

Hevosopisto suunnittelee silti uutta lämmityslaitosta, jossa voisi polttaa lantaa. Sillä lämmitettäisiin opiston rakennusten lisäksi myös kunnan yläaste. Nyt Ypäjälle tuodaan lämmitysöljyä 200 kilometrin päästä Porvoosta, ja lanta viedään sadan kilometrin päähän Turkuun.

Hevosopisto sanoo irti 8 työntekijäänsä

Ypäjän Hevosopisto joutuu säästöjen takia vähentämään väkeä opetuksesta, talleilta, keittiöiltä, siivouksesta, kunnossapidosta ja toimistosta.

Hevosenlannan poltosta talleille satojen tuhansien säästöt

Hallitusohjelman lupaus sallia hevosenlannan käyttö energiatuotantoon säästää suurille hevostalleille parhaimmillaan satoja tuhansia euroja vuodessa. Ypäjän Hevosopiston tiloissa on vajaat kolmesataa hevosta. Ne tuottavat lantaa 6 500 kuutiometriä vuodessa. Nyt opisto joutuu maksamaan siitä, että lanta viedään pois alueelta.

Loimaan koulutoimi tasapainoilee säästöpaineessa

Säästöpaineet kasvavat, mutta kaupunki lähtee ensi vuoden talousarviossaan siitä, että rahaa nykyiseen malliin löytyy.

Tulevat eläinlääkärit pääsevät käsittelemään Ypäjän hevosia

Ypäjän hevosopisto ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta ottavat Ypäjän hevossairaalan eläinlääkäriopiskelijoiden harjoitus- ja opetuskohteekseen. Hevosopiston johtaja Petri Mellerin mukaan yliopistoyhteydellä on toteutuessaan tärkeä merkitys koko Lounais-Hämeelle.

Suolahuone puhdistaa röörit ja panee kavioihin vipinää

Maailmalla hevospiireissä hyvinkin yleinen hevosten suolahuone on nyt myös kantahämäläisten hevosten käytettävissä. Ypäjän Hevosopisto otti viime vuoden lopulla käyttöön suolahuoneen, jonne myös ulkopuolisilla on pääsy. Suolahuoneen vaikutukset hevosen suorituskykyyn ja hengityselinten toimintaan ovat kiistattomat. Ypäjällä testataan suolahuonetta myös iho-ongelmaisiin hevosiin.

Satulasepällä iso vastuu - huono satula voi jopa pilata hevosen

Huono satula on kuin hevoselle sama kuin ihmiselle kivi kengässä. Hevosten määrän kasvaessa yhä useampi ratsastaja on entistä kiinnostuneempi siitä, mitä hevosen selkään laitetaan. Alan ensimmäiset koulutetut satulasepät valmistuvat Ypäjän Hevosopistosta keväällä.

Hevosenlannan energiakäytöstä väännetään isolla talikolla

Lounais-Hämeessä haluttaisiin hyödyntää laajasti hevosenlantaa energiana. Ongelmana on kuitenkin edelleen Suomen tulkinta jätteenpolton EU-direktiivistä. Suomi sallii sen, että lämmitykseen käytetään lannasta tuotettua palavaa kaasua, ei sen sijaan esimerkiksi pellettejä. Kolmensadan hevosen ympäröimä Ypäjän Hevosopisto aikoo vielä vääntää byrokratiaa vastaan ja hakea ympäristölupaa lannalla toimivalle lämpölaitokselle.

Hevosopisto antaa potkut viidelle henkilölle

Ypäjän Hevosopistosta saa lopputilin viisi henkilöä. Eläkeputkeen opistolta pääsee lähivuosina 8 henkiöä. Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksesta tiedotettiin opiston henkilökunnalle keskiviikkona.

Ypäjän hevosopistolla suruliputus – opiskelija menehtyi esteharjoituksissa

Ypäjän hevosopiston opiskelija on menehtynyt Koski TL:ssä harvinaisessa onnettomuudessa esteradalla. Hevonen kompastui yksityisen hevostallin esteradalla ja kaatui nuoren naisen päälle, joka menehtyi heti.

Ypäjän Hevosopisto aloitti yt-neuvottelut

Hevosopisto varautuu vähentämään henkilökuntaansa 10-15 henkilötyövuodella. Syynä on opetusministeriön säästölinja eli rahoituksen lasku samalla, kun kustannukset nousevat. Yhteistoimintaneuvottelut alkoivat maanantaina.

Finnderby on hevosväen huipputapahtuma

Ypäjän Finnderbyyn kokoontuu täksi viikonlopuksi Suomen ratsastuksen huiput.  40-vuotisjuhlavuottaan viettävä tapahtuma on pitkäikäisin kansainvälinen ulkokauden hevoskilpailu Suomessa. Tapahtuma kerää jopa 10 000 kävijää viikonlopun aikana. Ypäjä on säilyttänyt kenttänsä eurooppalaisittain erinomaisella tasolla.

Ypäjän Hevosopiston "herpestallin" eristys päättyi

Hevosopisto eristi yhden tallinsa estääkseen hevosten virustaudin leviämisen. Viimeisestä kuumetapauksesta on kaksi viikkoa, joten opisto katsoo tautivaaran olevan nyt ohi. Varmuuden vuoksi Hevosopisto on uusinut tallikäytäntöjään estääkseen vastaavat epidemiat.

Hevosopiston varsoilla ei todettu herpestä

Ypäjän varsojen kuume ei johtunut tutkimusten mukaan herpesviruksesta, vaan varsakuumesta. Yhden hevosen tuloksia odotetaan yhä.

Meri-Lapissakin varaudutaan hevosherpeksen leviämiseen

Tornion Kaakamossa ratsastustallia pitävä Katariina Pajari palasi hevosensa kanssa Ypäjältä muutama päivä sitten ja laittoi hevosen varmuuden vuoksi karanteeniin.

Hevosopistolla tutkimustulokset vahvistavat ettei varsoilla ole herpesvirusta

Hevostautitilanne on rauhoittunut Ypäjän Hevosopistolla. Yhdellä hevosista on ollut herpesepäilyn aiheuttaneita hermostollisia oireita. Hevosen sierainnäytteestä ei kuitenkaan löytynyt herpesvirusta, mutta tutkimukset jatkuvat. Varmuus asiasta saadaan vasta verinäytteistä. Kuumeen vuoksi epäillyiltä ja tutkituilta varsoilta ei herpesvirusta löytynyt.

Vaarallinen hevosten virustauti leviää talleilla

Suomessa hevosten keskuudessa leviää virus, jota epäillään ykköstyypin herpesvirukseksi. Pahimmillaan se aiheuttaa hermosto-oireita ja voi olla hevoselle jopa kohtalokas.

Hevosala on nykyään naisten kauraa

Opiskelu Ypäjän Hevosopistolla on rankkaa. Opistolla opiskellaan vuoden jokaisena päivänä. Silti opistoon on kova tunku, ja koulutuspaikkoja on liian vähän. Opiston arjesta kuvattu tv-sarja lisäsi kiinnostusta entisestään.

Hevosalan konkari: Maneesien rakentaminen ja valvonta ollut kirjavaa

Ratsastusmaneesien rakentaminen ja rakennusten valvonta on ollut hyvin kirjavaa vuosikymmenet. Näin väittää Ypäjän Hevosopiston eläkkeellä oleva entinen toimitusjohtaja Hannu Kalalahti.

Hevosopiston johtaja palkkakohusta: "Jouduin politiikan välikädeksi"

Valtion omistajaohjausministeri Heidi Hautala (vihr.) kirjoitti viime viikon lopulla julkaistussa blogissaan kuinka opetus- ja kulttuuriministeriön  ohjauksessa oleva Suomen Hevosopisto Oy maksaa toimitusjohtajalleen palkkaa vuodessa 167 000 euroa ja että pääminsterin palkka on Suomessa 140 000 euroa.

TV-sarjan alla hevosopiston johtajan palkasta nousi äläkkä

Valtion omistajaohjausministeri Heidi Hautalan (vihr.) blogissaan esittämä huomio Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtajan palkasta verrattuna pääministerin ansioihin ei olisi voinut osua julkisuuden kannalta parempaan saumaan. Hevosopisto on ensi viikosta eteenpäin vahvasti esillä televisiossa.

Heidi Hautala: Niinistön esimerkki "kunnioitettava esitys"

Kehitysministeri muistuttaa vihreiden blogissa, että poliitikot eivät ole maamme korkeimmin palkattuja ihmisiä. Esimerkiksi Suomen Hevosopiston toimitusjohtaja tienaa enemmän kuin pääministeri, hän vertaa.

Ylen tv-sarja kuvaa hevostyttöjen karua arkea

Ypäjän Hevosopiston elämästä filmattu tv-sarja käynnistyy vuoden vaihteen jälkeen. Se kertoo suoraan, miten kovaa arki hevosalalla on jo opintojen aikana. Herätyskellot Ypäjän asuntoloissa soivat jo aamuviideltä.

Ypäjälle perusteilla urheiluakatemia

Hevosalan urheiluakatemian oppilaat osallistuisivat hevosalan koulutukseen Ypäjän Hevosopistolla. Heillä olisi lisäksi toinen opiskelupaikka jossakin lähiympäristön oppilaitoksessa.

Miljoonia tehnyt yrittäjä: Ypäjän pitäisi rakentaa teollisuushalleja

Ypäjällä syntynyt ja edelleen vaikuttava miljonääri Markku Helander on yrittäjä, joka nuorena poikana aloitti ahkerana duunarina Loimaan Metsäpuussa. Veri ja taito vetivät yrittäjäksi, ja hän perusti teurastamon, josta kasvoi yritysrypäs.

Tv-tuotantojen kysyntä on kasvanut

Yle hankkii ohjelmia yksityisiltä tuotantoyhtiöiltä aiempaa enemmän. Parhaaseen katseluaikaan on kuitenkin vaikea saa kotimaista tuotantoa.

Ainutlaatuinen maailma avautuu katsojille Ypäjän Hevosopistosta

Pohjoismaiden suurin hevosalan oppilaitos Ypäjän Hevosopisto on ensi vuonna myös "teeveestä tuttu". Opiston toiminnasta kuvataan tämän kesän ja syksyn aikana 20-osainen dokumentaarinen tv-sarja.

Huippuhevosta harjaa usein suomalainen hevosenhoitaja

Helsinki International Horse Showssa tänä viikonloppuna kisaavien huippuratsujen takana on usein suomalainen hevosenhoitaja. Suomalaiset ovat haluttuja työntekijöitä ulkomailla.

Islanninhevoset viikonlopuksi Ypäjälle

Islanninhevosten tämänvuotisista mestaruuskilpailuista ennakoidaan kovatasoisia. Mestaruudet ratkotaan 8. - 10. heinäkuuta Ypäjän Hevosopistolla. Mukana on 66 ratsukkoja ja startteja on luvassa yli 150.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle