Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Säätösähkön ylössäätöhinta 1.–11.12.

Sähkön hinta nousi ennätyksiin – Olkiluodon häiriö 25-kertaisti hinnan päivässä

Olkiluodon ongelmat ovat tuottaneet tänä vuonna jo kaksi ennätyksellistä hintapiikkiä sähkömarkkinoille.

Fingridin varavoimalaitos vihkiäispäivänään 25. maaliskuuta

Kireä pakkanen nosti myös sähkön hintaa – keskiviikkona taksa kolminkertaistui

Sähkön menekkiä korvataan nyt tuomalla sähköä. Varavoimalaitosten käynnistämiseen on vielä matkaa.

Sähkötöpseli -grafiikka.

Hyytävää keliä luvassa – Rikkoutuuko sähkönkulutuksen tämän talven ennätys?

Sähkön kysyntäpiikki iskee jälleen kovilla pakkasilla. Talven kulutusennätys voi mennä rikki alkuviikolla.

Sebastien Ogier kuvassa

Ogierin kartturille suositellaan sairaslomaa – MM-sarjan pistejohtajan kisatilanne sunnuntaille avoimena

Sebastien Ogier säilytti kuitenkin mahdollisuudet kisata sunnuntaina Jyväskylän MM-rallissa.

Tuulivoimala Simossa.

Rauli-myrsky nosti tuulivoimaloiden tehon uuteen ennätykseen

Suomen tuulivoimatuotanto ylitti ensi kertaa 1 000 megawatin rajan, kantaverkkoyhtiö Fingrid kertoo. Tuulivoimalat tuottivat lauantaina enemmän sähköä kuin yksittäinen Olkiluodon ydinreaktori.

Fingrid: Olkiluodon ydinvoimalan ongelmat vievät Suomen sähköntuotannosta noin 10 prosenttia

Viallisten polttoainesauvojen aiheuttamat korjaustyöt pysäyttävät Olkiluodon ydinvoimalan ykköslaitosyksikön arviolta viikoksi. Maanantaina alkavaa sähköntuotantokatkosta paikataan todennäköisesti tuontisähköllä.

Fortumin Suomenojan voimalaitos pakkasella.

Sähkönkulutus nousi kaikkien aikojen ennätykseen – piikistä selvittiin tuonnilla

Sähköä on riittänyt kaikille päivän kulutuspiikeistä huolimatta. Teollisuuden sähkön hinta on heilahdellut päivän aikana paljon ja on nousemassa uudelleen illaksi.

Nosturi onnettomuusapaikalla.

Suomessa katkaistaan sähköt kymmeniltätuhansilta, jos yksikin ihminen voidaan pelastaa

Voimajohtoon osunut nosturi aiheutti keskiviikkona Turun seudulla poikkeuksellisen häiriön alueen sähkönjakeluun. Fingrid kytki voimajohdon hetkellisesti irti pelastusviranomaisten pyynnöstä, jolloin sähköt katkesivat kymmeniltätuhansilta.

Fingridin voimalinjoja Ylikkälässä.

Finland exports electricity to Russia for first time

Cheap Nordic electricity has resulted in a reversal of the traditional energy relationship between Finland and its eastern neighbour, with exports to the St Petersburg region beginning on Sunday.

Fingridin voimalinjoja Ylikkälässä.

Suomesta viedään ensimmäistä kertaa sähköä Venäjälle

Sopimus kaupallisen sähkön viennistä Venäjälle saatiin aikaan viime vuoden lopulla. Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan sähkön hinta on Venäjällä todennäköisesti juuri nyt kovempi eli siksi kannattaa tulla ostamaan sähköä Suomesta.

Helsingin keskustaa Earth Hourin aikana.

Ei muutoksia kantaverkon mittarilukemissa – Earth Hour tuskin näkyy sähkönkulutuksessa

Maailman luonnonsäätiö WWF kannusti kansaa sammuttaman valot tunniksi lauantai-iltana. Kantaverkkoa ylläpitävässä Fingridissä ei huomattu muutoksia mittarilukemissa.

Leustu 1 yleisö

Raju helle on uuvuttanut katsojia MM-rallissa - ihmisille jouduttu antamaan suonensisäistä nesteytystä

Helle on vaatinut veronsa Jyväskylän MM-rallissa. Kenelläkään katsojalla ei kuitenkaan ole hätää.

Mies heittää löylyä kiukaalle ulkona.

Tämäkin piti selvittää: Iisalmessa ratkottiin maailman tarkin löylynheittäjä

Erikoisten suomalaisten kesäkilpailuiden joukkoon saatiin uusi tulokas, kun Iisalmessa etsittiin maailman tarkinta löylynheittäjää. Myös neljä vuotta sitten saunomisonnettomuudessa julkisuuteen noussut "Sauna-Timo" Kaukonen koetti onneansa uudessa kilpailussa.

Timo Kaukonen pihallaan.

Sauna-Timon tie vei metallimiehestä kuppariksi: "Alkaa tuntua siltä, että kaikella on ollut jokin tarkoitus"

Löylynheiton MM-kisat vuonna 2010 muuttivat Timo Kaukosen elämän. Vakava loukkaantuminen pakotti miehen luopumaan metallimiehen ammatista, mutta tilalle tuli jotakin parempaa. Sauna-Timo kertoo löytäneensä unelmiensa ammatin.

Nivel röntgenkuvassa

Metallisia tekoniveliä uusitaan

Oulun yliopistollisen sairaalan alueella joudutaan uusimaan noin sata tekonivelleikkausta. Kyseessä on metalliset tekonivelet, joista osa aiheuttaa kudosoireita ja potilaan vereen voi liueta kromi- ja koboltti-ioneja. Metallipitoisuudet eivät kuitenkaan aiheuta myrkytyksiä. Kyseisiä tekoniveliä käytetään edelleen, mutta aiempaa harkitummin.

Timo Kaukonen on toipunut löylyonnettomuudesta.

Sauna-Timo viihtyy löylyhuoneessa paremmin kuin koskaan

Timo Kaukonen loukkaantui vakavasti löylynheiton MM-kisoissa vuonna 2010. Toipuminen vei vuosia. Kuviteltiin, että löylymiehen saunomiset olivat saunottu, mutta toisin kävi. Nyt hän opiskelee saunaterapeutiksi.

Timo Kaukonen on toipunut hyvin.

Sauna-Timo haaveilee töihin paluusta

Tauoton rasvaaminen ja ahdistava painepaita ovat saaneet jäädä. Hyvin toipunut Timo Kaukonen pohtii jo töihin paluuta.

Löylyn MM-kisat Heinolassa.

Sauna-Timon kolme syntymää kirjaksi

Kirjailija Timo Sandberg kirjoitti kirjan ystävästään Timo Kaukosesta, joka voitti löylyn maailmanmestaruuden ja meinasi itse menehtyä viimeisessä kilpailussa, jossa kilpakumppani kuoli. Dekkaristille Kaukosen tarina kiteytyy suomalaisuuden piirteisiin.

Tampereellakin toimi valelääkäri?

Tampereella heräsi viime viikolla epäily, että Attendo Medonen palveluksessa olisi toiminut valelääkäri. Epäily on syntynyt yhden nimettömän ilmiannon perusteella.

Lääkäri tutkimassa potilaskansiota potilas vierellään.

Lääkäriliiton puheenjohtaja: Valelääkäreitä saattaa löytyä lisää

Lääkäriliiton puheenjohtaja Timo Kaukonen arvelee, että valelääkäreitä löytyy Suomesta lisää. Kaukosen mukaan Valvira epäonnistui pahoin valelääkäriksi epäillyn Esa Laihon tapauksessa. Puheenjohtaja kuitenkin rauhoittelee kansalaisia ja sanoo, että suomalaisen lääkärin ammattitaitoon voi edelleen luottaa.

Timo Kaukonen.

Vuosi onnettomuuden jälkeen Sauna-Timo haaveilee jo maratonista

Sunnuntaina 7. elokuuta tulee kuluneeksi vuosi Heinolan löylynheiton MM-kisoissa sattuneesta onnettomuudesta, joka vaati yhden kilpailijan hengen. Myös Timo Kaukosen henki oli hiuskarvan varassa pitkään saunaonnettomuuden jälkeen. Nyt Timolle kuuluu hyvää. Ensi vuonna mies aikoo omien sanojensa mukaan "löntystellä" maratonin.

Kesän mahdollisesti ainut saunomiskilpailu järjestetään Etelä-Karjalassa

Saimaan Saunaseuran järjestämä Saimaan Löylycup järjestetään tänäkin vuonna, vaikka viime kesänä saunomisen MM-kisat Heinolassa päättyivät traagisesti venäläiskilpailijan menehtymiseen.

Karenina ja Timo Kaukonen.

Sauna-Kaukonen kiitollinen tukikeräyksestä

Löylyn MM-kisoissa Heinolassa viime kesänä loukkaantunut Timo Kaukonen on kiitollinen perheensä tueksi järjestetystä keräyksestä. Timo ja Karenina Kaukonen kertovat lahjoitusten olleen suuri apu perheen selviytymisessä.

Loviisa ykkösen alasajo ei aiheuta sähköpulaa

Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan Loviisan ydinvoimalayksikön korjaustyöt eivät aiheuta Suomeen pulaa sähköstä, koska viikonlopun aikana sähkönkulutus on arkipäiviä huomattavasti vähäisempää. Yksikkö on tarkoitus saada toimintaan sunnuntain aikana.

Löylyn MM-kisat Heinolassa.

Heinolan löylykisojen tapahtumat etenevät syyteharkintaan

Viime elokuussa pidettyjen Heinolan löylyn MM-kisojen tapahtumat siirtyvät poliisilta syyteharkintaan. Syyttäjä päättää, nostetaanko asiassa syyte.

Kaapeleita hallissa.

Suomen ja Viron välinen sähkökaapeli korjattu

Viron ja Suomen välisessä Estlink 1 -sähkönsiirtokaapelissa ollut vika on saatu korjattua. Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid odottaa virolaisosapuolelta selvitystä vian syystä.

Viron ja Suomen välisessä sähkökaapelissa poikkeuksellinen häiriö

Viron ja Suomen välisen Estlink 1 -sähkönsiirtokaapelin yhteys on katkennut. Häiriötä korjataan paraikaa. Sen aiheuttajasta ei ole vielä täyttä varmuutta, kertoo kantaverkkoa ylläpitävän Fingridin suunnittelupäällikkö Timo Kaukonen.

Fingridin mukaan pohjoisen rannikkoseuduille rakennetaan uutta tuulivoimaa noin 1900 megawattai vuoteen 2025 mennessä.

Sähkönkulutus yltänee uuteen ennätykseen alkuvuodesta

Kireät pakkaset lisäävät joulunajan sähkönkulutusta, mutta kulutushuippu rikkoutunee vasta alkuvuodesta, kun teollisuuden jouluseisokit päättyvät. Sähköyhtiöt toivovat kotien jouluaskareisiin malttia, etteivät sulakkeet joudu liian kovalle koetukselle.

Lääkäreitä.

Potilastiedot eivät kulje talosta toiseen

Suomen Lääkäriliitto on huolissaan potilasturvallisuudesta, kun eri hoitoyksiköiden tietokoneet eivät keskustele keskenään. Potilaalta saatetaan ottaa esimerkiksi useampaan kertaan laboratoriokokeita, joista olisi valmiit tulokset perusterveydenhuollon puolella.

Lääkäriliitto aloittaa yt-neuvottelut

Suomen Lääkäriliitto aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat sen koko 70 hengen henkilöstöä. Lääkäriliiton puheenjohtajan Timo Kaukosen mukaan vähennystarve on korkeintaan kahdeksan henkilöä, mutta tarkkaa määrää ei vielä tiedetä.

Löylykilpailun loppuvaiheessa ensiapupartiolla oli kaksi tehohoidettavaa potilasta.

Finalist Dies in Sauna Competition

The “World Sauna Championships” in the Finnish city of Heinola came to a tragic end on Saturday evening when one of the finalists, a Russian man, died in the end stages of the competition. He was competing against a Finnish man who was hospitalised.

Löylyn MM-kisat lauantaina.

Saunakuolema kiinnostaa myös kansainvälisesti

Löylyn MM-kilpailujen dramaattiset käänteet kiinnostavat myös maailmalla. Venäläinen mies kuoli kilpailun finaalissa yllättäen. Poliisin mukaan tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Löylykilpailun loppuvaiheessa ensiapupartiolla oli kaksi tehohoidettavaa potilasta.

Mies kuoli löylyn MM-kilpailuissa

Heinolassa järjestetyt löylyn MM-kilpailut ovat keskeytyneet dramaattisesti lauantai-iltana, kun venäläinen mies yllättäen kuoli kilpailun finaalissa. Lisäksi suomalainen kilpailija on viety kisapaikalta sairaalahoitoon. Hänen kunnostaan ei ole tarkempia tietoja.

Kuntalääkärit sopivat maltillisista palkankorotuksista

Kunta-ala ja kunnalliset lääkärit ovat saaneet neuvoteltua uuden työehtosopimuksen. Paperi on tarkoitus allekirjoittaa maanantaina illalla. Kuntalääkärien palkat nousevat helmikuussa 0,6 prosenttia ja ensi syksynä palkkoihin tulee 0,7 prosentin korotuserä.

Sähkötöpseli.

Peak Electricity Consumption Lower than Previous Years

In spite of freezing outdoor temperatures, electricity consumption has been at a significantly lower level than at peak consumption times in previous years. The main factor in the lower consumption level is reduced demand for electricity by industry.

Sähkötöpseli.

Sähkön kulutushuiput aiempia vuosia alhaisempia

Kovista pakkasista huolimatta sähkön kulutus on selvästi alhaisemmalla tasolla kuin kulutushuiput aiempina vuosina. Kulutusta laskee ennen kaikkea teollisuuden vähäisempi energian tarve.

Sähköä riittää pakkaskaudella

Suomessa käytettävissä oleva sähkö näyttää tällä hetkellä riittävän hyvin. Talven huipputeho saavutettiin aamulla, kun tunnin keskikulutus nousi 13 500 megawattiin. Sähkön riittävyyden taustalla on teollisuuden sähköntarpeen vähentyminen taantuman seurauksena.

Naisen rintaa kuvataan röntgenlaitteella

Lääkäriliiton puheenjohtaja: Rintoja ei tutkita imemällä

Lääkäriliiton puheenjohtaja Timo Kaukonen kummastelee potilaan rintoja imeneen lääkärin toimintatapoja. Rovaniemen hovioikeus päätti perjantaina hylätä syytteet lääkäriä vastaan. Kaukosen mukaan rintoja ei ole tutkimusta tehdessä tarvetta imeä.

Löylyn maailmanmestari on myös sauna-lähettiläs

Timo Kaukonen on voittanut kuudesti löylyn MM-tittelin. Tässä on mukana viisi henkilökohtaista mestaruutta ja yksi Business-sarjan voitto. Mestaruuksien lisäksi mies vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle.

Löylyn MM-kisoissa kärvisteltiin Heinolassa

Heinolassa on jälleen mitelty saunomisen maailmanennätyksestä. Miesten finaalin voitti meni Suomeen, kun taas naisten sarjan voittaja tuli Venäjältä.

Plastiikkakirurgista lääkäriliiton uusi puheenjohtaja

Lääkäriliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu oululainen plastiikkakirurgi Timo Kaukonen, 43. Varapuheenjohtajina jatkavat erikoistutkija Samuli Saarni Kansanterveyslaitokselta ja ylilääkäri Mikko Valkonen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä YTHS:stä.

Fingrid varoitti sähkön kiristyneestä tehotilanteesta

Kantaverkkoyhtiö Fingrid antoi lauantai-iltana varoituksen kiristyneestä sähkön tehotilanteesta. Käytännössä varoitus tarkoitti, että sähkön tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti olisi riittäneet kattamaan kulutusta. Varoitus annettiin lauantaiksi kello 22 - 24. Vaje johtui käytännössä Olkiluodon kakkosreaktorin korjausseisokista.

Cold Weather Brings Leads to Electricity Consumption

Electricity consumption could come close Tuesday evening to reaching previous record highs of about 14,000 megawatts, according to grid operator Fingrid.