Uusimmat artikkelit
Tässä on syksy lautasella – kokeile Kenny Sundqvistin paistettua kassleria happaman chutneyn ja palsternakka-perunamuusin kera
Happo on rasvaisen ruoan ystävä.

Tässä ovat kauppojen juhannuksen hittituotteet: Etelä-Suomessa syödään laadukkaampaa makkaraa kuin muualla maassa
Makkara ja perusolut myyvät juhannuksena, mutta uusia rynnistäjiä ovat esimerkiksi pienpanimo-oluet ja vegaaniherkut.

Colapossua heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun
Aamu-tv:n kesäkokki Sami Garam valmisti heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun colapossua, grillibataatteja sekä chimichurria. Nappaa tästä reseptit ja kauppalappu talteen.

Tiskivuori odottaa nuorta mestarikokkia – "Sillä näytetään, onko sinusta oikeasti työhön"
Perunavannike ei onnistu aina, mutta Taitaja 2016-kilpailussa se onnistui. Niin onnistui muukin, sillä 19-vuotias Adele Kinnunen nappasi voiton ravintolakokki-sarjassa. Pian valmistuva kokki aloittaa kesäkuussa ravintolassa, jota ei vielä ole. Silti Kinnunen tietää jo, mitä kesäkuussa tekee: tiskaa.

Heikki teurasti siat joulupöytään – "Jännitti, juoksevatko ne pulttipistooli päässä ympäri kyliä"
Kävimme kesällä ihailemassa possuja Miehikkälän perukoilla Heikki Pitkäsen luona. Torstaina Pitkänen teurasti ne joulupöytää varten.

Lihamestarin tähtäimessä on maukas ja murealihainen naarashirvi
Uroshirven ja naarashirven lihan välillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Lihamestari Pentti Kalmun mukaan uroshirven liha on kiima-ajan jälkeen kuivaa ja suhteellisen sitkeää. Siksi Kalmu valitsee murean naaraan, jos valinnanvaraa on. Hirvenmetsästys on siinä vaiheessa, että jahtiporukoiden pakastimet täyttyvät hyvää vauhtia.

Rosvopaisti – ruoka, jonka valmistukseen tarvitaan lapio
Rosvopaisti on suomalaisia klassikkoruokia. Laukaassa valmistetaan tänään rosvopaistia sadoille veteraaneille. Rosvopaistin valmistelut ovat alkaneet aamuyöstä, valmista tulee iltapäivällä.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajalle jatko-osa
Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja saa huhtikuussa jatko-osan. Siinä Mielensäpahoittaja yrittää tehdä ruokaa, vaan mistä löytää opas, joka tarjoaisi helppoja kotiruokaohjeita. Ensimmäinen Mielensäpahoittaja nosti Kyrön kansansuosikiksi, kun kirjaa luettiin YLE Radio Suomessa.

Kaalikeitto ei kelpaa kilojen karistajalle
Kaalisoppa, kivennäisvesi ja atkinsoni liittyvät kaikki kilojen karistamiseen. Tai ainakin niiden väitetään liittyvän – kyseessä voi olla myös urbaani legenda. Pakinassaan Hanna Poikolainen pohtii, olisiko painonhallintaan olemassa parempiakin konsteja.

Eväsreppu : Savukassler
Lihaakin kannattaa savustaa, joskin hieman miedommin kuin kalaa. Janne Pekkalan ja Timo Nykyrin vinkki kesäkokeille.