Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saariston puoti.

Tässä ovat kauppojen juhannuksen hittituotteet: Etelä-Suomessa syödään laadukkaampaa makkaraa kuin muualla maassa

Makkara ja perusolut myyvät juhannuksena, mutta uusia rynnistäjiä ovat esimerkiksi pienpanimo-oluet ja vegaaniherkut.

Joonas Turunen ja Sami Garam grillauspuuhissa.

Colapossua heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun

Aamu-tv:n kesäkokki Sami Garam valmisti heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun colapossua, grillibataatteja sekä chimichurria. Nappaa tästä reseptit ja kauppalappu talteen.

Adele Kinnunen.

Tiskivuori odottaa nuorta mestarikokkia – "Sillä näytetään, onko sinusta oikeasti työhön"

Perunavannike ei onnistu aina, mutta Taitaja 2016-kilpailussa se onnistui. Niin onnistui muukin, sillä 19-vuotias Adele Kinnunen nappasi voiton ravintolakokki-sarjassa. Pian valmistuva kokki aloittaa kesäkuussa ravintolassa, jota ei vielä ole. Silti Kinnunen tietää jo, mitä kesäkuussa tekee: tiskaa.

Porsaita sikalassa.

Heikki teurasti siat joulupöytään – "Jännitti, juoksevatko ne pulttipistooli päässä ympäri kyliä"

Kävimme kesällä ihailemassa possuja Miehikkälän perukoilla Heikki Pitkäsen luona. Torstaina Pitkänen teurasti ne joulupöytää varten.

Jahtipäällikkö Vesa Lautamäki ja lihamestari Pentti Kalmu tutkivat pakastimen aarteita.

Lihamestarin tähtäimessä on maukas ja murealihainen naarashirvi

Uroshirven ja naarashirven lihan välillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Lihamestari Pentti Kalmun mukaan uroshirven liha on kiima-ajan jälkeen kuivaa ja suhteellisen sitkeää. Siksi Kalmu valitsee murean naaraan, jos valinnanvaraa on. Hirvenmetsästys on siinä vaiheessa, että jahtiporukoiden pakastimet täyttyvät hyvää vauhtia.

Rosvopaistin kuoppa tekeillä.

Rosvopaisti – ruoka, jonka valmistukseen tarvitaan lapio

Rosvopaisti on suomalaisia klassikkoruokia. Laukaassa valmistetaan tänään rosvopaistia sadoille veteraaneille. Rosvopaistin valmistelut ovat alkaneet aamuyöstä, valmista tulee iltapäivällä.

Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajalle jatko-osa

Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja saa huhtikuussa jatko-osan. Siinä Mielensäpahoittaja yrittää tehdä ruokaa, vaan mistä löytää opas, joka tarjoaisi helppoja kotiruokaohjeita. Ensimmäinen Mielensäpahoittaja nosti Kyrön kansansuosikiksi, kun kirjaa luettiin YLE Radio Suomessa.

Hanna Poikolainen.

Kaalikeitto ei kelpaa kilojen karistajalle

Kaalisoppa, kivennäisvesi ja atkinsoni liittyvät kaikki kilojen karistamiseen. Tai ainakin niiden väitetään liittyvän – kyseessä voi olla myös urbaani legenda. Pakinassaan Hanna Poikolainen pohtii, olisiko painonhallintaan olemassa parempiakin konsteja.

Kassler savustetaan miedosti

Eväsreppu : Savukassler

Lihaakin kannattaa savustaa, joskin hieman miedommin kuin kalaa. Janne Pekkalan ja Timo Nykyrin vinkki kesäkokeille.