Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Siperianhusky roikkuu käpälillään aitauksensa päällä.

Katso, miten huimaa kyytiä huskyvaljakolla saa etelän hangilla – luminen talvi on ollut yrittäjän pelastus

Ilman koronaa heinolalainen huskyfarmari olisi koiriensa kanssa Lapissa, mutta ulkomaisten turistien puute vei pohjoisen työt.

Koiria varten rakennetun kärryn tulee olla vahvarakenteinen.

Koiravaljakolla voi ajaa ilman lunta – lumeton ajelu käy kynsien päälle

Koiravaljakkoharrastajat joutuvat tyytymään renkailla toimiviin menopeleihin, kun lunta ei tunnu olevan riittävästi.

Koira.

Paukut ovat painajaista – satoja koiria karkaa vuodenvaihteessa

Etsijäkoiraliitto jäljittää karanneita eläimiä vuosittain nelisensataa kertaa. Uudenvuoden aikaan sijoittuu etsintätehtävistä jopa kymmenen prosenttia – eli alkavalla viikolla etsitään kymmeniä karkulaisia. Yhteensä uudenvuodenkarkureita on kuitenkin jopa satoja.

Koirat purivat naisen sairaalakuntoon Helsingissä

Kahden naisen ja neljän koiran ulkoilutus päättyi ikävästi, kun toinen naisista joutui sairaalaan ja toisen koirat määrättiin takavarikoitaviksi.

Piia Rajala ja siperianhusky

Menohaluinen husky ei murise työajoista

Elämyspalveluyrittäjä Piia Rajalan pihapiirissä mesoo joukko äänekkäitä alaisia. Seitsemäntoista siperianhuskya tervehtii tulijaa ilolla. Kuka tietää, ehkä ne pääsevät vieraan mukana töihin! Arki koiralauman kera vaatii aikaa ja paneutumista. Työkavereina huskyt ovat kuitenkin vertaansa vailla, tietää Piia Rajala.

Siperianhusky, jonka vasen silmä on ruskea ja oikea silmä sininen.

Sekasilmäisyys antaa ilmettä huskylle

Siperianhuskyjen erikoisnäyttely alkaa Ristijärven Saukkovaaralla lauantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Vastaavaa ei ole ennen järjestetty Kainuun maakunnassa. Näyttelyyn on ilmoitettu noin 250 huskya ympäri Suomen.

Huskyvaljakko Pielisen jäällä

Vetokoirilla sesonkiaika

Kuluva talvi on vetokoiravaljakoiden sesonkiaikaa. Arktisten rotujen koiria eivät pakkaset häiritse, vaan koirat pystyvät juoksemaan jopa sata kilometriä päivässä. Erityisen suosittua valjakkoajelu on ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa.

Vetokoira-ajelulla Liedon Yliskulmalla

Jaana Lintunen tietää, miten vetokoirien kanssa mennään. Ohjaksia ei tarvita - kuuluva ääni ja hyvä johtajakoira sen sijaan ovat paikallaan. Jou!

Koiranraadot: Poliisi epäilee paikallista yritystä

Poliisi on jäljittänyt yrityksen, joka on mahdollisesti jättänyt kymmenet koiranraadot Sodankylän Kakslauttasen maastoon. Lapin poliisilaitos sai eilen puhelun koiravaljakkoyrityksestä, joka sijaitsee Saariselkä-Kiilopää alueella.

Koiranraatoja jätetty petojen syötäväksi

Kymmeniä koiranraatoja on löytynyt Sodankylän Kakslauttasen maastosta. Koirat oli ilmeisesti jätetty petojen ja petolintujen syötäväksi. Viranomaiset tutkivat hangen alta paljastunutta poikkeuksellista löytöä.

Siperian husky

Koiravaljakko on ekologinen kulkupeli

Koiravaljakkoajeluille on nyt kysyntää. Siperianhusky on valjakkoajossa ehdoton kumppani, sillä koira on innokas työntekijä ja sillä on vetäminen verissä.

Konkurssihuskyt välttävät lopettamisen

Rovaniemeläisen konkurssipesän kaikki husky-koirat ovat saamassa uuden kodin. Konkurssipesän edustajan, varatuomari Sanna Luoman mukaan enää 20 koiraa on varaamatta.

Koiria valjakossa.

Puskaradio pelastamassa 85 huskya Rovaniemellä

Rovaniemeläisen huskysafareita järjestäneen yrityksen konkurssipesään kuuluvat koirat ovat pelastumassa harrastajien puskaradion kautta, kertoo tiistain Kaleva. Yrityksen 85:stä siperianhuskysta puolet on löytänyt kodin kahdessa päivässä.

Koiria valjakossa.

Valjakkokoirat mittelevät mestaruudesta

Siperianhuskyt ja muut rekikoirat kilpailevat valjakkoajon paremmuudesta tulevina viikonloppuina Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomessa. Valjakkoajossa valttia on hyvä johtajakoira ja tasainen ryhmä. Koirille suhde laumaan on tärkeämpi kuin jopa suhde ihmiseen.

Innokkaat koirat odottavat kisaa

Rekikoirat kilpasilla

Rekikoirat ovat ottaneet mittaa toisistaan Mäntsälässä. Viidentoista asteen pakkasessa käytyihin Ohkolan neljänsiin talviajoihin osallistui 40 koiravaljakkoa.

Belgianpaimenkoira nimeltä Börje.

Näkökulma: Koira pöydälle

MOT vuodelta 2007: näkökulma koirien jalostukseen.