Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

bild på en blå skjorta där det står nödcentralsverket och 112 på.

58 hätäkeskuspäivystäjää oli epäiltynä tietojen urkkimisesta Porvoon poliisiampumisen takia – syyttäjän mukaan kukaan ei tehnyt rikosta

Syyttäjän ratkaisujen mukaan Hätäkeskuslaitoksen ohjeistukset eivät olleet selkeitä ja vaikuttaa siltä, että päivystäjillä oli virkatehtäviin perustuva syy katsoa operatiivisia tietoja.

Poliisin hälytysvalo

Police officer shot in Hämeenlinna

Officers returned fire "to stop a dangerous person". The police officer who was shot has been released from hospital.

Heidi Foxell med glansig blick.

Työtehtävässä haavoittunut poliisi Heidi Foxell tietää, miltä tuntuu maata sairaalassa ammuttuna: "Jokainen laukaus jättää ikuiset jäljet"

Ruskolla sattunut poliisin ampumistapaus on nostanut Heidi Foxellin muistot omasta haavoittumisestaan Hyvinkäällä taas pintaan.

Viranomaisia aseistautuneena raskaasti Nantesissa

Puukkohyökkäys poliisia vastaan Ranskassa – puukottaja kuollut

Puukottaja oli hiljattain päässyt vankilassa. Hän kärsi poliisin mukaan vakavista mielenterveysongelmista. Terrorismitutkintaa ei aloiteta.

Sotilaita rivissä.

Mies ajoi autolla suojamuuriin ja hyökkäsi poliiseja kohti Capitolin alueen lähellä Yhdysvalloissa – yksi poliisi sekä epäilty tekijä saivat surmansa

Poliisin mukaan teon motiivina ei näytä olleen terrorismi. Epäillyn tekijän kerrotaan kärsineen mielenterveysongelmista.

Poliisi ajaa takaa ampujia ja yrittää kiilata heidät Tampereella

Poliiseja ampuneille veljeksille maksimirangaistus murhan yrityksistä – Oikeus: Ei mielentilatutkimusta, sillä ymmärsivät tekonsa täysin

Syyttäjän vaatimus yhdistelmärangaistuksesta hylättiin. Veljekset kiistivät oikeudessa murhan yritykset kokonaan.

Bild från rättegång.

Nettihaut paljastavat: Ruotsalaisveljekset olivat mahdollisesti pakenemassa Vaasaan

Raymond ja Richard Granholm ovat syytteessä vuonna 2019 tapahtuneista poliisiampumisista.

Ruotsalaisveljekset Raymond Granholm (vas.) ja Richard Granholm Porvoon ja Pirkanmaan poliisiampumisten pääkäsittelyssä Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden Porvoon istuntopaikassa 7. syyskuuta

Accused in Porvoo cop shooting case face 13-year prison sentence

The Swedish brothers are also being called on to pay tens of thousands in damages resulting from the alleged offences.

23-vuotias poliisi Daniel Kalejaiye Kuopiossa.

Suomalainen poliisi Daniel Kalejaiye, 23, ennakkoluuloista: hiki tuntuu selässä asti, kun ihmiset tuijottavat

"Onhan jääkarhu ja mustakarhukin karhuja, niillä on vain erivärinen karva", Kalejaiye sanoo.

Greta Thunberg postaama kuva Twitterissä

Keskiviikko 28.8.2019 (radio)

Porvoon ampumistapaus. Kevytautot eivät ehkä tule liikenteeseen. Ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Selkokirjailija Seija Niinistö-Samela. Torstai on lämmin päivä.

Maarit Laihonen

Taloustutkija hurahti ydinvoimaan ja vietti kuukausia aktivistileirillä – tutkii nyt maailman arvostetuimmassa yliopistossa ydinvoiman vastustajia

Ydinvoima, paljasjalkajuoksu ja askeettinen maaseutuelämä määrittelevät Maarit Laihosta. Juuri nyt hän juoksee ja kirjoittaa ydinvoimasta maailman arvostetuimmassa yliopistossa Harvardissa.

Katunäkymä Jaffasta.

Hautajaiset muuttuivat väkivaltaiseksi mielenosoitukseksi Tel Avivissa

Mellakointi sai alkunsa poliisin surmaaman nuoren miehen hautajaisista.

Aktivisteja ja poliiseja Pyhäjoella

Ydinvoimavastustajien otteet kovenevat Pyhäjoella – poliisiauto sytytettiin tuleen

Ydinvoimaa vastustavien mielenosoittajien otteet ovat koventuneet ydinvoimalan rakennustyömaan liepeillä Pyhäjoella. Aktivistit sytyttivät poliisiauton tuleen ja kivittivät poliiseja. Poliisin mukaan kyseessä on jo suunnitelmallinen väkivalta poliisia kohtaan.

Uutisvideot: Ranskan kahakka

"Viidakossa" puhkesi kapina – katso videolta, miten pakolaisleirin hajottaminen alkoi

Ranskan viranomaiset alkoivat maanantaina purkaa Viidakkona tunnettua Calais'n pakolaisleiriä. Pakolaiset kivittivät purkumiehiä ja useita siirtolaisten tilapäismajoja sytytettiin palamaan.

Pelaajat lämmittelemässä kentällä.

Koulut ja urheilupaikat avautuivat Baltimoressa – 3 000 poliisia paikalla

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama totesi tv-showssa, että poliisien pitäisi yrittää rakentaa luottamusta mustiin yhteisöihin.

Poliiseja ja mielenosoittajia vastakkain kadulla Baltimoressa.

Mellakoinnista kärsivään Baltimoreen julistettiin ulkonaliikkumiskielto

Kansalliskaarti on määrätty lopettamaan kauppojen ryöstely. Levottomuudet alkoivat poliisin pidättämän mustaihoisen miehen kuoltua.

Fastholman purettu huvila Helsingissä 10. maaliskuuta.

Huvilan purkaminen nostatti mielenosoituksen Helsingissä

Mielenosoittajat rikkoivat ikkunoita ja kivittivät poliisiautoja.

Poliisi vartioi Sultanahmetin alueella tehdyn poliisiasemaiskun vuoksi.

Poliisi kuoli itsemurhaiskussa Istanbulissa

Itsemurhaiskun tekijä on saanut surmansa, kertovat viranomaiset. Nainen pääsi poliisiasemalle ja räjäytti siellä itsensä.

Poliisit lähestyvät mellakoijia

Belfast kuohuu jälleen - "mieletöntä anarkiaa"

Mielenosoittajien ja poliisien yhteenotoissa on käytetty runsain mitoin kättä pidempää. Mielenosoittajat ovat muun muassa kivittäneet poliiseja, jotka ovat vastanneet kumiluodeilla.

Turkin mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua ja vesitykkejä hajaannuttaakseen mielenosoittajia Taksim-aukiolta Istanbulissa 1. toukokuuta 2013.

Turkissa poliisit ja mielenosoittajat ottavat yhteen toista päivää - video

Istanbulista alkaneet mielenosoitukset ovat levinneet eri kaupunkeihin.

Ruotsin nuorisomellakat näyttävät rauhoittuneen

Poliisi on valvonut tapahtumia vahvennetuin voimin. Yö on kuitenkin ollut hyvin rauhallinen.

Kuvagalleria: Jännitteet purkautuivat Tukholman lähiöissä

Tukholman maahanmuuttajavaltaisilla esikaupunkialueilla on mellakoitu jo kolme yötä. Nuoret ovat sytyttäneet tulipaloja, rikkoneet omaisuutta, polttaneet autoja kivittäneet poliiseja ja palomiehiä.

Opinto-ohjelmaansa tyytymättömät opettajaopiskelijat kivittivät poliisia

Meksikolaisopiskelijoiden mukaan englannin ja tietokonetaitojen opiskelemisesta ei ole hyötyä syrjäseuduilla. Lähes 180 opiskelijaa pidätettiin.

Rovaniemen mellakat 1968

Rovaniemellä mellakoitiin pääsiäisenä 1968

Suomi oli 1960-luvulla ainoa pohjoismaa, jossa julkiset huvit oli kielletty rukouspäivien aattoina. Huhtikuussa 1968 Rovaniemellä mellakoitiin huvikiellon johdosta. Mellakat nousivat valtakunnallisiin uutisiin radiossa ja televisiossa.

ANC:stä erotetun nuorisojohtajan tukijat ja vastustajat kahakoivat

Etelä-Afrikassa on puhjennut yhteenottoja ANC-puolueen entisen nuorisojohtajan Julius Maleman kannattajien ja vastustajien välillä. Yhteenotot puhkesivat, kun ANC oli ilmoittanut erottavansa Maleman. Eripuran kylvämisestä puolueessa syytetty Malema piti alun perin vain hyllyttää viideksi vuodeksi, mutta ANC kovensi tuomiota keskiviikkona.

Israelin mellakkapoliisi yhteenotossa palestiinalaisten kanssa 24. helmikuuta 2012.

Poliisi ja palestiinalaiset kahakoivat al-Aksan moskeijalla

Jerusalemissa useita ihmisiä on loukkaantunut poliisin ja palestiinalaisten yhteenotossa Temppelivuorella sijaitsevien al-Aksan moskeijan ja Kalliomoskeijan luona. Sadat palestiinalaiset kivittivät poliiseja ja poliisi käytti tainnutuskranaatteja taltuttaakseen mielenosoittajat.

Palanut poliisiauto.

Poliisiauton poltosta epäillyt vapautettiin

Poliisi otti neljä henkilöä kiinni epäiltynä viikko sitten Helsingin Herttoniemessä tapahtuneesta poliisiauton tuhopoltosta. Henkilöitä ei ole syytä epäillä teknisen näytön perusteella.

Palanut poliisiauto.

Poliisi otti kiinni poliisiauton poltosta epäiltyjä

Poliisi on ottanut kiinni henkilöitä liittyen perjantain vastaisena yönä Helsingissä poltettuihin poliisiautoihin. Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho vahvistaa, että kiinniottoja on tehty, mutta hän ei halua kommentoida kiinniotettujen määrää tarkemmin.

Mielenosoittaja juoksee kyynelkaasusumun läpi Kairon mellakassa 19.11.2011.

Lähes 700 loukkaantunutta yhteenotoissa Kairossa

Satoja ihmisiä on loukkaantunut mellakkapoliisin ja mielenosoittajien yhteenotossa Tahrir-aukiolla Kairossa. Ainakin kaksi ihmistä on menehtynyt, Egyptin terveysviranomaiset kertoivat sunnuntaiyönä. Egyptin väliaikaisen sotilasneuvoston johtajaa Mohamed Hussein Tantawia vastustavat ihmiset kivittivät poliiseja, jotka vastasivat kumiluodein. Väkivaltaisuudet alkoivat, kun poliisi repi aukiolla yöpyneiden teltat alas.

Chilen yleislakko muuttui yöllä mellakaksi

Chilen kaksipäiväinen yleislakko muuttui varhain torstaina jälleen väkivaltaiseksi mellakaksi naamioituneiden protestoijien kivittäessä poliisia, polttaessa autoja ja ryöstellessä kauppoja. Poliisi pidätti 108 protestoijaa ja yli 40 poliisia haavoittui yhteenotoissa.

Nuoret mellakoivat poliisia vastaan Göteborgissa

Mellakoivat nuoret ovat hyökänneet viime yönä poliisia vastaan Göteborgin lähiöissä. Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan nuoret heittivät poliiseja kohti polttopulloja ja kiviä.

Jemenin oppositio kehottaa Salehia luovuttamaan vallan varapresidentille

Jemenissä oppositio ehdottaa, että presidentti Ali Abdullah Saleh luovuttaisi vallan varapresidentilleen, jotta siirtymäkauden hallinnosta voitaisiin neuvotella. Sekä Salehin vastustajat että hänen tukijansa ovat jatkaneet jälleen lauantaina mielenosoituksiaan.

Mielenosoittajat ja poliisi kahakoivat Djiboutissa

Afrikan sarvessa sijaitsevassa Djiboutissa on puhjennut jälleen lauantaina yhteenottoja poliisin ja opposition mielenosoittajien välillä. Perjantaina tuhannet presidentin eroa vaativat mielenosoittajat kahakoivat mellakkapoliisin kanssa maan pääkaupungissa Djiboutissa.

Mielenosoitukset Jemenissä jatkuvat

Jemenissä Adenin kaupungissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut hallituksen vastaisessa mielenosoituksessa puhjenneessa yhteenotossa, kertoo uutistoimisto AFP. Yhteenotoja on jälleen ollut myös pääkaupungissa Sanaassa, jossa toistakymmentä ihmistä on loukkaantunut.

Venäjän Kaukasiassa verinen yhteenotto

Ainakin kahdeksan ihmistä sai tiistaina surmansa kapinallisten ja poliisien yhteenotossa Venäjän Kaukasiassa. Paikallisten poliisiviranomaisten mukaan kuolleista viisi oli kapinallisia ja kolme poliiseja. Yhteenotto sattui Kaukasian länsiosassa Stavropolin ja Karatshai-Tsherkessian alueiden rajalla.

Algeriassa mellakoita ruoan hinnannousun vuoksi

Algeriassa mielenosoitukset ruoan hinnannousua ja työttömyyttä vastaan ovat jatkuneet. Torstaina poliisi lähetti vahvistuksia ainakin Boumerdesin ja Bejalan kaupunkeihin, joissa protestoviat nuorisojoukot tukkivat pääteitä. Keskiviikkona mielenosoitus riistäytyi mellakoinniksi muun muassa pääkaupungissa Alger'ssa.

Tunisian rajalevottomuuksissa useita loukkaantuneita

Tunisiassa rajamääräysten kiristymistä vastustavat mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa. Useita ihmisiä on loukkaantunut ja pidätetty mielenosoituksessa Tunisian ja Libyan välisellä maantiellä.

Kymmeniä loukkaantui Bosnian sotaveteraanien mielenosoituksessa

Bosnia-Hertsegovinan pääkaupungissa Sarajevossa noin 60 ihmistä on loukkaantunut mieltään osoittavien sotaveteraanien ja poliisin yhteenotoissa. Sotaveteraanit ovat suivaantuneet siitä, että hallitus aikoo leikata heidän etuuksiaan.

Verinen isku poliisia vastaan Ingushiassa

Poliisia vastaan tehty isku on tappanut ainakin kolme ihmistä Venäjään kuuluvassa Ingushiassa. Ilmeisesti pommien aiheuttama räjähdysten sarja haavoitti lisäksi useita ihmisiä. Tiedot loukkaantuneiden määrästä vaihtelevat 15 - 28:aan.

Mielenosoittaja lisää puista kehikkoa kadulla palavaan roskikseen.

Nato-mielenosoitukset rauhoittuivat pieniksi kahinoiksi

Nato-vastaiset mielenosoitukset rauhoittuivat perjantaina edellispäivän väkivaltaisuuksien jälkeen. Poliisi odottaa Strasbourgiin 30 000-40 000 mielenosoittajaa Nato-kokouksen juhlaillallisen alla.

Autopommi tappoi kymmenen Irakissa

Irakissa Hamzassa ainakin 12 ihmistä on kuollut, kun autopommi räjähti torilla. Etelä-Irakissa sijaitsevalla alueella on tätä ennen ollut suhteellisen rauhallista useita kuukausia.

Kiina langetti kaksi kuolemantuomiota

Kiinassa on langetettu kuolemantuomio kahdelle miehelle poliiseja vastaan tehdystä hyökkäyksestä Xinjiangissa. Hyökkäys tehtiin muutamaa päivää ennen Pekingin olympiakisoja.

Nuoret mellakoivat Kööpenhaminassa

Kööpenhaminassa satojen nuorten mielenosoitus muuttui myöhään lauantai-iltana väkivaltaiseksi.

Humalaiset tanskalaislapset kivittivät poliisia

Tanskan poliisi joutui viikonloppuna vaikeuksiin humalaisten lasten kanssa Sjellannissa. 10 - 13-vuotiaiden lasten vanhemmat olivat soittaneet poliisin paikalle sen jälkeen, kun eivät olleet saaneet alkoholia nauttinutta jälkikasvuaan kuriin.

Nuoriso mellakoi Madridin kaduilla

Espanjan pääkaupungissa Madridissa sadat nuoret ovat jatkaneet mellakointiaan ja kivittäneet poliiseja ja toimittajia.

Yli 50 kuoli Brasilian poliisinvastaisissa mellakoissa

Brasiliassa ainakin 52 ihmistä on kuollut ja yli 50 loukkaantunut poliisia vastaan tehdyissä hyökkäyksissä ja niitä seuranneissa mellakoissa.

Työaikalain vastustus jatkuu Ranskassa

Pariisissa mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ovat ottaneet rajusti yhteen. Mielenosoittajat kivittivät poliiseja, jotka vastasivat mellakointiin kyynelkaasulla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle