Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sadan metrin mestariksi näyttävästi heittäytynyt suosikki ei toipunut 200 metrille

Yhdysvaltojen Tori Bowie joutui jättämään 200 metrin alkuerät väliin.

Oululaissiru petaa tietä puettavalle älylle – tarjolla miljardimarkkinat

Liikunta ja urheilu tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia ict-yrityksille. Muun muassa iProtoxin innovaatiot tuovat uudet teknologiat ja laitteet hyvinkin lähelle ihmisen arkea.

Nokian raunioilta nousee uusi urheiluteknologian osaaminen – suomalaiset startupit ottavat osan miljardimarkkinoista

Urheilubisnes tarjoaa mielenkiintoisen markkinan uusille suomalaisille yrityksille. Myös sijoittajat ovat kiinnostuneet suomalaissovelluksista ja -laitteista, mikä nähtiin tämän vuoden Slush-kasvutapahtuman yhteydessä.

Dataa, appeja ja pelejä – Helsingin SMASHissa esiteltiin huomisen urheiluteknologiaa

Urheiluviikonloppu vieraili harrastamiseen, kilpaurheiluun ja valmennukseen liittyviä teknisiä innovaatioita esitelleessä SMASH Startup-tapahtumassa Helsingissä.

Yhdysvallat hakee ylivoimaa teknologiasta: "Joidenkin valmentajien kanssa haasteita"

Yhdysvaltain Olympiakomitean innovaatio- ja teknologiajohtaja Mounir Zok on luotsannut jenkkejä kohti menestystä teknologian avulla.

Firstbeat yhdistää teknologian ja hyvinvoinnin – sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Firstbeat tuottaa sykemittaukseen perustuvia analyysejä, joilla mitataan ihmisten hyvinvointia ja suorituskykyä. Yrityksen teknologiaa käyttävät muun muassa Samsung ja osa NHL-joukkueista.

Salibandyn Superfinaalissa maalikameratarkistus – rankkarit voivat yhä herättää porua

Salibandyliitto tiedotti, että Suomen mestaruudet ratkaisevassa Superfinaali-tapahtumassa käytetään ensimmäistä kertaa maalikameratarkistusta.

Video: Linjatuomarilla kypäräkamera Suomi - Slovakia -pelissä

Linjatuomarilla oli kypäräkamera Suomen ja Slovakian välisessä jääkiekkomaaottelussa. Katso parhaat palat kameran kuvista!

Suomessa kehitetty teknologia auttaa urheilijaa parantamaan lajitekniikkaa – "Kyselyjä Yhdysvalloista asti"

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt urheiluteknologiaa uimareiden ja jousiampujien avustuksella. Anturit antavat tarkkaa tietoa lajitekniikasta valmentajan älypuhelimeen tai tablettiin. Valmiiksi on nyt saatu prototyyppi ja ensimmäinen sarja testejä on tehty.

Kurkista kulisseihin: Levin päätöskierros karsinasta käsin

Yle Urheilun haastattelukarsinassa kävi kuhina Levin pujottelun maailmancupin toisella kierroksella. Ylen kameramies Uula Kuvaja kuvasi GoPro-kameralla kierroksen tapahtumia.

Oululainen analysointisovellus Pohjois-Amerikan ammattilaiskiekkoliigoihin

Pohjois-Amerikan johtava jääkiekkotilastojen toimittaja Sports Technology Holdings on solminut kumppaanussopimuksen oululaisen teknologia-alan yrityksen KURU Digital Creationsin kanssa.

Pronssi karkasi Mikkoselta maalikameravertailussa

Jenni Mikkonen jäi täpärästi mitaleilta ratamelonnan EM-kisoissa Kroatian Zagrebissa. Miika Dietrichin kohtaloksi koituivat lumpeet.

Maalikamera ratkaisi: Itävalta vei yhdistetyn kultaa

Yhdistetyn suurmäen joukkuekilpailu sai huippujännittävän loppuratkaisun. Itävallan Mario Stecher venytti voittoon täpärästi 0,1 sekunnin erolla Saksan Tino Edelmanniin. Loppujärjestys tarkistettiin maalikameran kuvasta.

Potkua palloon, verkot vieterille

Jalkapallon tutkimus- ja valmennuskeskus Eerikkilän urheiluopistolla ottaa käyttöönsä Jyväskylän yliopiston urheiluteknologiaa. Ideana on myös luoda jalkapallovalmennukseen luokat, joista selviytymällä valmennettava pääsee siirtymään vaativampiin valmennusluokkiin.

Kajaanin Hokin kotihalli saa maalikamerat

Jyväskylä ja Oulu ovat ainoat mestispaikkakunnista ainoat joista maalikamerat jo löytyvät. Nyt perässä seuraavat loputkin kymmenen mestishallia, Kajaani mukaan lukien.

Maalikamerat myös mestishalleihin

Kajaanin Hokin mestispeleihin saadaan maalikamerat tulevalla kaudella. Videotarkastuslaitteiden asennustyöt pyritään aloittamaan lähiviikkoina.

Mestispeleihin saadaan maalikamerat

Joensuun Mestispeleihin saadaan maalikamerat tulevalla kaudella. Videotarkastuslaitteiden asennustyöt pyritään aloittamaan lähiviikkoina. Koska kustannuksista vastaa Suomen Jääkiekkoliiton säätiö, seuroille investoinnista ei koidu kuluja.

Maalikamerat myös mestishalleihin

Mikkelin ja Savonlinnan jäähallit saavat maalikamerat ennen Mestiskauden alkua. Videotarkastuslaitteiden asennustyöt pyritään aloittamaan tulevalla viikolla.

Maalikamerat tulossa Mestishalleihin

Videotarkastuslaitteiden asennus muunmuassa Kajaanin jäähalliin alkaa todennäköisesti ensi viikolla.

Fifa taipumassa maaliviivatekniikkaan

Jalkapallon MM-kisojen aikana puheenaiheeksi noussut maaliviivatekniikka on päässyt lajin säännöistä vastaavan kansainvälisen jalkapalloliiton hallituksen lokakuun kokouksen asialistalle.

Jalkapallon arvopelien maalikamera saa kannatusta

Entisen liigapelaajat Samuli Yliaska ja maalikuninkuuden RoPSin rivessä vuonna 1998 voittanut Matti Hiukka kannattavat lämpimästi maalikameroiden käyttöönottoa jalkapallon arvokisoissa, etenkin MM-tasolla.

Liigapelaajien määrää Mestiksessä ei rajoiteta

Liigapelaajien määrästä Mestis-joukkueissa keskustellaan, mutta muutosta ei ensi kaudeksi ole odotettavissa. Suomen Jääkiekkoliitto kustantaa ja asentaa maalikamerat jokaisen ensi kauden Mestis-hallin kattoon.