Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhteisöllisten ihmisten asuinpaikka – Taalintehdas on Vuoden kylä Varsinais-Suomessa

Kemiönsaaressa sijaitseva Taalintehdas on valittu Vuoden kyläksi Varsinais-Suomessa. Uusi kyläkoulu toi Kyläteko-tunnustuksen Nousiaisten Valpperiin.

Kolari aiheutti pahan ruuhkan Porin prikaatin valatilaisuuden jälkeen

Satakunnan Säkylässä sattunut kolari on ruuhkauttanut liikennettä. Kolarissa henkilöauto ajoi toisen eteen kolmion takaa ja yksi henkilö loukkaantui.

Ralli lähti käsistä Alastarolla – siirtonurmikentän tuhoajasta palkkio

Joku päätti viikonloppuna kokeilla Alastarolla, kuinka autoilu sujuu moottoriradan viereisellä siirtonurmen kasvatuskentällä. Vahinkojen suuruus selviää vasta keväällä.

Loimaan kirjastoverkkoon suunnitellaan supistuksia

Kirjastopalveluselvitys suosittaa Virttaan lainausaseman toiminnan lopettamista. Lisäksi Mellilän, Alastaron ja Hirvikosken kirjastojen aukiloajat lyhenisivät.

Yksi kuoli pakettiauton ja kuorma-auton törmättyä toisiinsa Loimaalla

Onnettomuudessa oli osallisena kolme ihmistä. Heistä kaksi on kuljetettu sairaalaan.

Suden peurajahti päättyi kolariin

Suden iltapala jäi saamatta, kun petoeläin juoksi peurojen perässä auton kylkeen.

Virttaan vesiputki lähestyy Paraisten rajaa

Vesiputken rakentaminen Kaarinasta Paraisille on hyvässä vauhdissa. Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksella tuotettua vettä alkanee virrata paraislaisten hanoista ensi vuoden loppupuolella.

Alastarolta varastettiin VTT:n mittausasemarakennus

Kahdeksan neliön kokoinen asemarakennus vietiin Virttaalla sijaitsevan lentokoneiden varalaskupaikan lähistöltä syyskuun viimeisen viikon aikana.

Säkylän maat putsataan 60 vuoden ammuksista

Säkylän varuskunnan ampumarata laitetaan uuteen uskoon ja maaperästä seulotaan aimo annos vuosien kuluessa sinne kerääntyneitä raskasmetalleja.

Minne katosivat Pyhäjärven muikut?

Arvokalat ovat kadonneet kalastajien mukaan Säkylän Pyhäjärvestä. Esimerkiksi tämän talven muikkusaalista on arvioitu huonoimmaksi ikinä. Kalastaja Markku Lehtisen mukaan järven vedenlaatu on heikentynyt huolestuttavasti. Hänen mukaansa syyksi epäillään Virttaankankaan tekopohjavesihanketta.

Tekopohjavesialueen korjaukset jatkuvat - juomavesi normaalia

Turun seudun tekopohjavesilaitoksella Loimaan Virttaanharjulla joudutaan tekemään kunnostustöitä ainakin kolmella imeytysaltaalla. Altaiden imuteho on laskenut, sillä niiden pohjaan on muodostunut sakkaa. Turun Seudun Veden mukaan syynä ovat puutteet Kokemäenjoen vettä esikäsittelevän Huittisten laitoksen toiminnassa.

Tekopohjaveden imeytysallasta korjataan Loimaalla

Turun Seudun Veden imeytysaltailla Virttaankankaalla on ilmennyt korjaustöitä vaativia ongelmia. Yksi imeytysallas ei vedä vettä, vaan vesi tulvii yli äyräidensä. Varsinais-Suomen ELY-keskus seuraa tilannetta ja toivoo, että altaan ongelma korjataan nopeasti. Turun Seudun Vesi on maanantaina jatkanut viime viikolla aloittamiaan kunnostustöitä.

Vedenteko Raisiossa loppuu

Raision-Naantalin vesilaitos lopettelee toimintaansa. Laitoksen oma vedentuotanto päättyi vajaa viikko sitten, kun kaikki vesi alueelle alkoi tulla Turusta. Raisiossa 80 prosenttia vedestä on nyt Virttaankankaan tekopohjavettä ja loput Turun Halisten vettä.

Lisää tekopohjavettä juomalaseihin

Turun vedessä tekopohjaveden määrä on lisääntymässä. Nyt jo puolet vesihanoista virtaavasta vedestä tulee Loimaan Virttaanharjulta. Toinen puoli on Aurajoen vettä Halisten vesilaitokselta.

Kokemäenjoen vesi alkaa virrata Turkuun

Tekopohjavesi alkaa virrata Loimaan Virttaankankaalta Turun vesijohtoverkostoon tänään. Raisioon ja Naantaliin vedentoimitus alkaa tämän kuun puolivälissä. Kokemäenjoesta otettava vesi käsitellään Huittisissa esikäsittelylaitoksessa. Tämän jälkeen vesi johdatetaan Virttaanharjulle, jossa se imeytetään tekopohjavedeksi.

Tekopohjavesihankkeen lisätarkkailut jäivät pois

Aluehallintovirasto on muuttanut osittain Virttaankankaan tekopohjavesihankkeen tarkkailupäätöksiä. Varsinais-Suomen Ely-keskus olisi halunnut laajentaa valvontaa, mutta aluehallintoviraston mukaan ELY:llä ei ole toimivaltaa määrätä tarkkailuvelvoiteesta lainvoimaisissa lupapäätöksissä määrättyä laajemmin.

Virttaankankaan tekopohjavesihanke sai suurlainan investointipankilta

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on myöntänyt Turun Seudun Vesi Oy:lle 50 miljoonan euron lainan, jolla rahoitetaan Turun seudulla toteutettavaa tekopohjavesiprojektia. Uusi järjestelmä palvelee noin 290 000:ta asukasta seitsemän kunnan alueella.

Kalakuolemat herättävät tunteita ja epäilyksiä Oripäässä

Oripään asukkaat ovat tiistain kuluessa pohtineet äkillisten kalakuolemien syitä. Myllylähteen rannalta Varsinais-Suomesta löytyi maanantaina satoja kiloja kuolleita särkiä, haukia ja ahvenia. Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta arvellaan kalojen kuolleen talven aikana hapen puutteeseen.

Putkityöt sotkevat vesijohtovettä Turun seudulla

Vesijohtoveden haju ja maku muuttuu ensi viikolla Liedon, Kaarinan, Turun pohjoisosan ja Paimion alueilla. Turun seudun vesi aloittaa vappuun kestävät muutostyöt veden siirtolinjoissa, jonka vuoksi vesijohtoverkkoon johdetaan eri vettä.

EU haluaa lisäselvityksiä Virttaankankaasta

Komissio pyytää Suomelta lisäselvityksiä Turun tekopohjavesihankkeesta Virttaankankaan harjulla. Komissio haluaa yksityiskohtaiset tiedot muun muassa lupa-asioista sekä joki- ja pohjavedenlaadusta. Vastausaikaa Suomella on muutama kuukausi.

Turun tekopohjavesihankkeesta valitettu EU:lle

Huittislainen kansalaisaktivisti Anne Bland on tehnyt EU:lle valituksen Turun tekopohjavesihankkeesta Virttaankankaan harjulla. Blandin mukaan Turku jatkaa hankettaan, vaikka tietää sen olevan EU-direktiivien vastainen.

Ilmavoimien lentoharjoitus sulkenut tienpätkän Loimaalla

Satakunnan lennoston harjoitus on sulkenut tienpätkän Loimaan Virttaalla kantatiellä 41. Harjoituksen vuoksi kantatiellä oleva varalaskukenttä on otettu käyttöön perjantaihin asti ja liikenne ohjataan kiertotielle.

Lennosto harjoittelee Virttaalla

Satakunnan lennoston Parru 2010 -harjoitus alkaa Virttaalla sunnuntaina. Varatukikohtaharjoituksen lento-osuudet ovat ensi viikolla. Virttaan varalaskupaikka suljetaan liikenteeltä tiistaina illalla.

Tekopohjavesi virtaa jo Alastarolla

Turun Seudun Vesi on aloittanut Alastaron Virttaankankaalla Kokemäenjoen veden koeimeytyksen maaperään. 20 000 kuutiota vuorokaudessa on vajaa kolmasosa tulevasta tehosta. Tampereen seudun vesiyhtiö Tavase on suunnitellut omaan hankkeeseensa Pälkäneelle sadetusimeytystä.

Kokemäenjoen vesi pulppuaa Virttaankankaalla

Turun Seudun Veden tekopohjavesihanke on edennyt vastustuksesta huolimatta tekopohjaveden valmistukseen asti. Kokemäenjoen vettä imeytetään nyt Loimaan Virttaankankaalla koemielessä.

TSV aloittanut Kokemäenjoen veden imeytykset Loimaalla

Turun Seudun Vesi on aloittanut Kokemäenjoen pumppaamisen ja imeyttämisen Loimaan Virttaanharjuun.Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Jyrki Valtosen mukaan keskiviikkona aloitetulla vedenotolla testataan laitteiden toimivuutta.

Vesihankkeen imeytysaltaat koekäyttöön

Turun kiistellyn tekopohjaveden valmistus etenee. Viime viikolla Turun Seudun Vesi Oy on aloittanut Virttaankankaalla imeytysaltaiden koekäytön.

Prikaatilaiset vannovat valansa moottoriradalla

Porin Prikaatin heinäkuun saapumiserän alokkaat vannovat sotilasvalansa Loimaalla Alastaron moottoriradalla perjantaina klo 11 alkaen. Yli tuhannen alokkaan valaa seuraamaan odotetaan lähes 5 000 omaista ja ystävää.

Virttaankankaan valitus nurin KHO:ssa

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös lopettaa pitkään jatkuneen kiistan Turun seudun tekopohjavesihankkeen toteutumisen tiimoilta.

Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksen vastustajat uskovat EU:n voimaan

Loimaan Alastarolla sijaitsevan Virttaankankaan tekopohjavesilaitos on kohdannut vuosien aikana voimakasta vastarintaa. Pro Virttaankankaan jäsenet uskovat, että EU tulee kieltämään tekopohjavesilaitoksen.

Tekopohjavesilaitos käyntiin vuoden lopussa

Turun Seudun Veden pohjavesihanke on edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäisen vesivirran Loimaan Virttaankankaalta arvioidaan tulevan Turun suuntaan tämän vuoden loppupuolella. Näin tapahtuu, jos monia valituksia ja viivästymisiä kohdanneen hankkeen aikataulu pitää.

Tekopohjavesityömaalla jälleen ilkivaltaa

Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksen työmaalta Aurasta anastettiin polttoainetta. Lisäksi säiliön polttoaineletku katkaistiin.

Turun vedessä hajuhaittoja

Sulamisvedet ovat saaneet Turun Aurajoesta otettavan raakaveden haisemaan ja maistumaan pahalta. Vesilaitokselle on tullut muutamia valituksia veden ajoittain ummehtuneesta ja pistävästä hajusta. Käyttöpäällikkö Liisa Piirtolan mukaan veden käyttö ei ole terveydelle vaarallista.

Rattijuopumussuma Satakunnassa

Poliisi otti sunnuntain ja maanantain välisenä aikana kiinni kolme törkeään rattijuopumukseen syyllistynyttä kuljettajaa. Kuljettajat otettiin kiinni Porissa ja Säkylässä.

TSV valittaa allasluvasta

Turun Seudun Vesi aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen imeytysallasluvastaan. Hankepäällikkö Reijo Koskenkorvan uskoo, että valitus on nopein tapa saada luvat voimaan.

Virttaanharjun vesiasiaa puidaan jälleen

Virttaanharjun vesiasiaa puidaan Loimaalla jälleen keskiviikkona. Loimaan ympäristölautakunta ottaa asiaan kantaa illan kokouksessaan.

Turun seudun tekopohjavesihankkeelle takapakkia

Turun hallinto-oikeus on kumonnut Turun seudun pohjavesihankkeen imeytysaltaille Loimaan Virttaanharjulle myönnetyn toimenpideluvan. Kyse on yli 300 hehtaarin kokoisesta rakennuspaikasta, jolla ei ole yksityiskohtaista kaavaa.

Virttaan osayleiskaava on lainvastainen

Turun hallinto-oikeus pitää lainvastaisena Loimaan Virttaan alueelle laadittua osayleiskaavaa. Hallinto-oikeuden mukaan kaavaa varten ei selvitetty riittävästi rakentamisen vaikutuksia pohjavesialueelle.

Hallinto-oikeus: Raakaveden esikäsittelylaitokselle lupa

Virttaankankankaan tekopohjavesihankkeen raakaveden esikäsittelylaitoksen rakentaminen Huittisissa etenee. Turun hallinto-oikeus on kumonnut Huittisten ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksen estää esikäsittelylaitoksen rakentamisen.

Virttaankankaan tekopohjavesihanke Euroopan parlamentin käsittelyyn

Virttaankankaan tekopohjavesihanke päätyy Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnan käsiteltäväksi. Vetoomusvaliokunta on hyväksynyt käsittelyynsä vampulalaisen yksityishenkilön tekopohjavesihankkeesta jättämän vetoomuksen. Myös Euroopan Komissio selvittää, onko Suomen hallitus rikkonut direktiivejä tekopohjavesihankkeen ympäristöluvan myöntämisessä.

Ilkivalta pahenee Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksella

Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksen työmaalla tehdään yhä pahempaa ilkivaltaa. Vandalismin kohteena jo aiemmin olleella työmaalla on kaadettu imeytysaltaisiin öljyä, ja lisäksi putkirikko aiheuttaa ongelmia.

Loimaa supistaa kouluverkkoa

Loimaa aikoo lakkauttaa kuusi koulua. Samalla perustetaan kaksi noin 600 oppilaan yhtenäiskoulua. Kouluverkko on kaupunginhallituksen pohdittavana maanantaina.

Tekopohjavesityömaalla tehty ilkivaltaa

Turun Seudun Veden työmaalla, Loimaan Alastarolla, on tehty ilkivaltaa. Yhteen vesiputkeen oli porattu reikä.

Tekopohjavesihankkeen vastustus kovenee

Virttaankankaan tekopohjavesihankkeen vaikutusalueella asuvat kuntien luottamushenkilöt vetoavat torstaina turkulaispäättäjiin hankkeen lopettamiseksi. Allekirjoittajista koostuva lähetystö on luovuttanut puoliltapäivin vetoomuksen Turun valtuuston puheenjohtajalle Jukka Mikkolalle.

Virttaankankaan imeytysaltaiden työt seisovat

Virttaankankaan tekopohjavesilaitoksen imeytysaltaille myönnettiin keskiviikkona toimenpidelupa Loimaan ympäristölautakunnassa.

Tekopohjavesihankkeen vastustus kovenee

Virttaankankaan tekopohjavesihankkeen vaikutusalueella asuvat kuntien luottamushenkilöt vetoavat torstaina turkulaispäättäjiin hankkeen lopettamiseksi. Allekirjoittajista koostuva lähetystö on luovuttanut puoliltapäivin vetoomuksen Turun valtuuston puheenjohtajalle Jukka Mikkolalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle