Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulkolinja: Kenen asialla on WHO? – Maailman terveysjärjestö joutunut suurvaltojen ristituleen

Koronapandemia koettelee kansainvälista terveysyhteistyötä.

Vanhukset ovat tutkitusti yksinäisimpiä, korona vain nosti asian esiin – Sirkka Kurkela, 76, tutkii pörssikursseja ja soittaa kahta radiota

Vanhojen yksinäisyys on terveysriski. Mutta jo mahdollisuus tavata naapureita voi pelastaa monen vanhuksen arjen.

Marja Sannikka: Korona pakottaa vaikeisiin valintoihin

Vapaus vai kuolema, rahat vai henki? Mitä kaikkea korona pakottaa meidät valitsemaan, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Ulkolinja: Rokotussodat

Miten rokotusvastaisuus syntyi ja miten se leviää?

Asiantuntijoilta kylmää kyytiä eloonjäämistaistelua käyvälle sotelle – "Ehkä 10 prosentin todennäköisyys läpimenoon"

Kysyimme joukolta asiantuntijoita, millaisena he näkevät hallituskauden suurimman hankkeen kohtalon.

Haaveena seksimyönteinen Suomi – 50 vuotta täyttävä Sexpo vaatii seksuaalisuuden huomioimista kaikessa päätöksenteossa

Seksuaalioikeuksia ajava Sexpo toivoo parempaa seksuaalikasvatusta ja seksuaalisuuden monimuotoisuuden ymmärtämistä.

Ministeri nosti puoskarilain pöydälle: haluaisi uskomushoitajat rekisteröitäväksi – "vaihtoehtohoitoja" rajoittava laki viimein valmisteluun

Yle kertoi viime viikolla pohjalaisyrittäjän käyttäneen "mustaa salvaa" ihosyövän hoitoon, vaikka salva voi syövyttää reikiä ihoon. Ministeriön mukaan laki suojaisi toteutuessaan erityisesti haavoittuvia potilasryhmiä.

Finland marks the Night of the Homeless on Wednesday

A variety of events draw attention and provide temporary help for the more than 7,000 people living without a permanent address in Finland.

Entistä vahvempaa kannabista viljellään ammattimaisesti Suomessa – KRP: Kannabiskontteja on löydetty jo kaksi

Kannabiksen ammattimainen kasvatustoiminta on yleistynyt Suomessa. Huumekulttuureiden tutkija ei huolestuisi siitä, että kannabistuotteet ovat nykyään entistä päihdyttävimpiä.

Entistä useampi sote-johtaja katsoo sote-uudistuksen huonoksi, lähes kaikki uskovat suurten yritysten hyötyvän

Uudistuksen riittävään valmisteluun luottaa nyt aiempaa useampi. Kustannuksia sote-uudistuksen uskoo hillitsevän entistä harvempi.

Toimiiko opposition matematiikka? Katso suorana klo 17 mitä mieltä eduskunta on hallituksen miljardileikkauksista ja veronalennuksista

Suurin osa oppositiosta pitää hallituksen toimintaa vääränä ja haluaa eduskunnalta tukea vaatimukselleen välikysymyksellä.

Professori Juho Saari suomalaisista: Emme enää koe, että olemme samassa veneessä

Tutkimusten mukaan eriarvoisuus johtaa konflikteihin ja hyvinvoinnin ja terveyden heikkenemiseen.

Tavalliset ihmiset paljastavat syvimmät pelkonsa tanssina – "Kaikki tunteemme ovat tallentuneina kehoon"

Miltä pelko näyttää tanssina? Kajaanilaiset sukelsivat syviin vesiin tutkimaan omia pelkojaan liikkeen kautta.

PM Sipilä sets up expert group to check growing inequality

Prime Minister Juha Sipilä says he wants to put a stop to increasing inequality in Finland - and has set up a working group to help reverse the trend. Speaking in Tornio, northern Finland, Sipilä said that he had tipped Professor Juho Saari of Tampere University to lead the team.

Kolumni: Kylmän kauden sosiaalipolitiikka ja eriytyvä Suomi

Työllisyysaste ei ratkaisevasti nouse, mutta korjauskeinoiksi sosiaalisen eheyden haasteeseen tarjotaan aina samaa vanhaa: työ ja kannustimet. Väestö eriytyy pysyvästi, jos vaihtoehtoja ei oikeasti pian haeta, kirjoittaa Juho Saari.

Neljä asiantuntijaa: Näin selätetään kansantaudit 2020-luvulla

Neljä asiantuntijaa hahmotteli Yle Uutisten pyynnöstä, millainen olisi 2020-luvun Pohjois-Karjala-projekti. Tulevaisuuden Suomessa juotaisiin vähemmän alkoholia, syötäisiin entistä terveellisemmin ja liikuttaisiin enemmän. Vanhuksilla olisi yritystoimintaa. Rikkaat ja köyhät olisivat yhtä terveitä.

Näkökulma: Lääkekulut kuriin – tervauskeskus joka kuntaan!

Terveydenhuollon rahoitusongelma on ratkaistu. On palattava perinnelääkintään.

Ääniharavaksi haluava kuuntelee, puhuu arjesta ja välttelee vaikeita aiheita

Vaaleissa äänisaalista metsästävien ehdokkaiden kannattaa suosia äänestäjäryhmän arkea lähellä olevia aiheita kampanjoinnissaan. Mikäli potentiaalisen äänestäjän päivittäisen elämän kokemukset ovat tuttuja, on äänen saaminen omaan haaviin hitusen helpompaa.

Tuhansia menetettyjä elinvuosia – näille alueille ongelmat keskittyvät

Kaupunginosien välisiä terveyseroja on tutkittu Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Suuret kaupungit, kuten Helsinki, Oulu ja Turku, jakautuvat terveyserojen perusteella hyvinvoiviin ja huono-osaisiin alueisiin. Ylen kartasta näet menetettyjen elinvuosien määrän kolmessa eri kaupungissa. Tutkijoiden mukaan terveyspolitiikkaa on tehty Suomessa kaupunkitasolla huonosti.

Terveyspolitiikkaa rakennepuuhastelun sijaan, vaatii arkkiatri Risto Pelkonen

Arkkiatri Risto Pelkonen kaipaa edes jonkinlaista terveyspolitiikkaa Suomeen. Nyt terveydenhuollossa askarrellaan vain rakenteiden parissa. Eilen Savonlinnassa puhunut Työterveyslaitoksen professori Kari Reijula vaati parhaita ja kokeneimpia lääkäreitä terveyskeskuksiin, koska ensidiagnoosit ovat ratkaisevia. Arkkiatri on samaa mieltä.

Satakunnan Vihreät tavoittelevat jopa kahta paikkaa eduskunnasta

Vihreiden kampanja nojaa puolueen valtakunnallisiin teemoihin; Talous, työ, ympäristö sekä suvaitsevaisuus. Alueellisina aiheina esiin nousevat myös julkinen liikenne ja terveyspolitiikka.

WHO pelkää köyhien maiden jäävän ilman sikainfluenssarokotetta

Maailman terveysjärjestö WHO on huolissaan siitä, että köyhyys voi estää joitakin maita saamasta sikainfluenssarokotetta. WHO:n pääjohtaja Margaret Chan pelkää, että valtaosa rokotteista menee rikkaisiin maihin.

Ystävyyskaupungit koolle Kuopion vuonna 2010

Kuopio kutsuu ensi vuonna ystävyyskaupunkinsa koolle Kuopioon. Kuopion ohella Norjan Bodø, Ruotsin Jönköping ja Tanskan Svendborg ovat järjestäneet vuorotellen virallisia ystävyyskaupunkikokouksia.

Suomen terveysmenot alhaiset EU:ssa

Suomessa terveydenhuoltomenojen osuus bruttokansantuotteesta on EU-maista kolmanneksi pienin. Tieto käy ilmi torstaina julkaistusta Suomalaisten terveys -kirjasta, joka on syntynyt Duodecimin, Stakesin ja Kansanterveyslaitoksen yhteistyönä.