Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olutta jo 25 vuotta – pienpanimo selviää kilpailusta seuraamalla mitä maailmalla tapahtuu

Saimaa Brewing company on selvinnyt koronakeväästä melko pienellä myynnin menetyksellä.

Firman pikkujoulut eivät ole enää maineensa veroiset: "Sisältävät muutakin kuin juomista"

Viinalla läträämällä ei enää kohoteta työporukan yhteishenkeä, sanoo juhlatutkija.

Alko to start selling bottled water

Finland's state-owned alcohol retailer said it wants to raise the importance of drinking water, particularly when having a tipple.

Olutsommelier Maria Markus pani olutta nunnan kanssa ja sai näpäytyksen Intiassa – "Vitsailen, etten käytä alkoholia muuten kuin töissä"

Millaisia tarinoita olut sisältää? Voiko mallasjuomasta tulla salonkikelpoinen? Muun muassa näihin vastauksen tietää Suomen ensimmäinen olutsommelier Maria Markus.

Ykkösolut elää uutta renessanssia: Känni ei ole enää cool, siksi yhä useampi valitsee matala-alkoholillisen oluen

Suomessa seurataan Keski-Euroopan trendiä, jossa panimot kehittävät täysin uudenlaisia matalan alkoholin juomia.

Analyysi: Alkoholittomien juomien myynti kasvanut huimasti – Kaipaatko nollaprosenttiseen juhlajuomaasi potkua vai riittääkö makuelämys?

Alkoholittomien suosio osana aiempaa kohtuullisempaa juomista on yleistynyt erityisesti Suomessa ja Pohjoismaissa, Alkosta kerrotaan.

Tarkkana alkoholittoman oluen kanssa – Alkoholittomasta ei ole urheilujuomaksi, eivätkä kaikki alkoholittomat oluet sovi alkoholiongelmaisille

Alkoholittoman oluen suosio kasvaa vauhdilla. Mikään terveysjuoma alkoholiton ei ole. Pullollisessa voi olla kaloreita kuin pullassa.

Oluthyllyllä kuplii: Alkoholittomuus kasvaa hanakasti – "Meidän nuoriso on nyt todella fiksua", kehuu kauppias

Vahvojen oluiden menekki on ollut pettymys monelle kauppiaalle, mutta alkoholittomien oluiden myynti kasvaa.

Nelosolut rynni kauppoihin – todellinen uutinen on nollakaljan suosion kasvu

Alkoholittomilla oluilla on silti vielä pitkä matka myyntilistojen kärkeen.

Holiton on hitti – "Ihmiset ovat ryhtyneet miettimään, mitä he laittavat suuhunsa"

Alkoholittomien juomien maine paranee koko ajan, ja niiden myynti on jo ylittänyt samppanjan myynnin. Yhä useammin kuluttajat haluavat, että tarjolla on myös alkoholiton vaihtoehto.

Suomi raitistuu – alkoholittomien juomien myynti hurjassa nousussa

Nollaprosenttisten juomien myynti yli kaksinkertaistui Alkoissa kesäkuussa. Ruokamarketeissakin kymmenien prosenttien kasvuja. Alkoholin kokonaiskulutus on laskussa.

Kauppa linjasi: Ei alkoholittomia juomia alaikäisille – pullojen muoto on väärä

Kaupat saavat kieltäytyä myymästä alkoholitonta siideriä tai olutta lapsille ja nuorille, vaikka laki myynnin salliikin.

Simatesti: Annoimme vapaat kädet simantekoon, täysin erilaiset tulokset

Perinteinen simaresepti on yksinkertainen ja helposti seurattava. Pienillä kikoilla simaan saa persoonallisuutta ja väriä. Yle Etelä-Karjalan maistelutilaisuudessa perinteet osoittivat vahvuutensa ja kaupan sima sai murska-arvion.

Tipattoman suosio kasvaa ravintoloissakin – näin asiantuntija korvaa viinin "nollavolttisella"

Kasvanut kysyntä on saanut ravintolat kiinnittämään entistä enemmän huomiota alkoholittomien juomien laatuun ja valikoimaan. Juoma voidaan rakentaa esimerkiksi täyteläiseksi tai kevyeksi sen mukaan, millaisen ruoka-annoksen kanssa sitä tarjoillaan.

Tässäkö uusi trendi? Alkoholittomien oluiden ja viinien suosio kasvussa

Alkoholittomia oluita ja viinejä on tullut lisää markkinoille ja tarjonta on monipuolistunut. Kyse on vielä toistaiseksi pienehköstä ilmiöstä. Silti muun muassa Alkossa uskotaan alkoholittomien tuotteiden kysynnän kasvuun vastaisuudessakin.

Brewery-funded study touts beer as recovery drink – health institute “sceptical”

The National Institute for Health and Welfare has criticised a Jyväskylä University study that recommends beer as a recovery drink for athletes. The research was funded by the brewery industry association.

THL:n erityisasiantuntija oluesta palautusjuomana: En suosittele

Erityisasiantuntija Heli Reinivuo huomauttaa, että oluessa ei ole palautumiseen tarvittavaa proteiinia. Lisäksi hän muistuttaa, että alkoholi lisää nestehukkaa.

Nettikeskustelu alkoholista: "Juomattomuus elämän paras päätös, jokailtaisen törpöttelyn jälkeen töihin, italialaiset ne vasta juovatkin"

Yhtä ainoaa viisasten kiveä ei löytynyt, kun Yle kysyi lukijoilta, mikä on alkoholin kohtuukäyttöä.

Paleface kannustaa kapinaan – "Life´s a bitch, mut mä taistelen sen lutkan puolesta"

Räppäri Palefacen mielestä kovat jätkät kyseenalaistavat auktoriteetit, mutta kovimmat jätkät kyseenalaistavat kaiken – mukaan luettuna itsensä.

Alkoholittoman oluen kulutus rajussa kasvussa Ruotsissa

Alkoholittoman oluen kulutus on kasvanut Ruotsissa kahdessa vuodessa 75 prosenttia, kertoo Ruotsin Yleisradioyhtiö SVT. Asiantuntijan mukaan taustalla on mm. lisääntynyt terveystietoisuus.

Viinattoman vapun viettäjä ei ole tasa-arvoinen

Vapusta pitäisi ottaa kaikki irti ja niin otetaankin. Kansa on karnevaalinsa ansainnut, mutta entä jos olisi raitis? Kuohuviinilasi kädessä huojuvaan verrattuna raitis on kuitenkin uhka.

Nettikeskustelijat yrittivät arvottaa tipatonta tammikuuta

Tipatonta tammikuuta viettäville on vielä varsin vähän tarjolla alkoholittomia panimotuotteita. Kolmella suurella panimolla on hyvin vähän alkoholittomia oluita tai edes ykkösoluita. Nettikeskustelijat ovat keskustelleet tipattomasta tammikuusta enemmän tai vähemmän tosissaan.

Tipatonta viettävälle niukasti alkoholittomia oluita

Tipatonta tammikuuta viettäville on vielä varsin vähän tarjolla alkoholittomia panimotuotteita. Kolmella suurella panimolla on hyvin vähän alkoholittomia oluita tai edes ykkösoluita. Panimot syyttävät valikoiman kapeudesta kysynnän puutetta.

Brittihallitus panostaa terveeseen ruokailuun 290 miljoonaa euroa

Britannian liberaalikonservatiivinen hallitus on paljastanut 290 miljoonan euron suunnitelman edistää terveellistä ruokaa ja ruokailua Brittein saarilla. Tavoite on taistella liikalihavuutta vastaan tukemalla terveitä ruokailutapoja ja terveyttä edistävää ruokaa.

Myös palestiinalaisilla on oma Oktoberfestinsä

Länsirannalla Taiben kylässä on vietetty olutfestivaalia. Kylä on Länsirannan ainoa kokonaan kristitty kylä ja paikallinen olut on nimetty sen mukaan. Suurin osa oluesta menee paikalliseen kulutukseen, sillä miehitys ja Israelin toimet vaikeuttavat vientiä. Panimo uskoo että jos rajoituksia vähennettäisiin, se voisi viedä alkoholitonta olutta Persianlahden maihin.

Viini hyväksi diabeetikoille

Ruoan kanssa nautittu viinilasillinen näyttää parantavan aikuistyypin diabeetikoiden glukoosiaineenvaihduntaa.