Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

vuoden korufinalisti

Kajaanilainen Silja Riihola hakee inspiraation luonnosta ja raamatusta – se kantoi korukisan finalistiksi

Kuuntele jutusta kuinka Elämän tie – korusarja syntyi Kolin maisemissa.

Jenni Ahtiainen työskentelee Nahkaamossa

Vuoden Koru tulee Hämeestä

Hämeenlinnalainen korutaitelija Jenni Ahtiainen on palkittu Vuoden Korun tekijänä.

Helena Lehtinen

Korut saavat muotonsa vaikka leikkuulaudasta tai kännykästä

Suomen nimekkäimpiin korutaiteilijoihin kuuluva Helena Lehtinen inspiroituu arjesta ja lähellä olevista asioista. Yli 40-vuotisen uran tehnyt taiteilija sanoo elävänsä edelleen unelmaansa, vaikka korutaide on yhä tuntematon taiteenlaji Suomessa, ja elanto korutaiteilijana niukka.

Joensuun Intersportin myyjät Tuukka Renkman (vas.) ja Sami Voutilainen ja kisapipot.

MM-kisat näkyvästi esillä Joensuun keskustassa: "Joutunut vähän englantiakin puhumaan"

Kisailme on näkyvästi esillä keskustan liikkeiden näyteikkunoissa. Urheilukaupoissa myyjät ovat täystyöllistettyjä, mutta kaikkialla kisahuuma ei näy yhtä selvästi.

Hopeakoru, jossa lukee Jaa Mää vai

Pirullinen koru kertoo porilaisuudesta

Jokaisen paljasjalkaisen tai henkisen porilaisen kunniaksi on luotu peräti kaksi korusarjaa. Piru- sekä Jaa mää vai-riipukset kertovat paikkakunnan ajatusmaailmasta.

Kuvassa näkyy taidegraafikko Mirka Johanssonin suunnittelemia Tyven koruja

Kotikaupunkia voi kantaa korunakin

Sata vuotta vanha omenapuu ja lapsuusmuistoista nouseva rannan tuoksu innoittivat taidegraafikko Mirka Johanssonia, kun hän suunnitteli kotipaikkakunnalleen Kokkolalle oman korusarjan. Hän halusi tehdä korun, joka viestii niin idealtaan, materiaaliltaan kuin tekijöiltään paikallisuutta.

Kaisu Mäkisen korusarjan korut pääsevät Linnan juhlien parketille.

Kaisun korut kimaltelevat Linnassa

Mikkeliläinen Kaisu Mäkinen seuraa Linnan juhlia tavallista tarkemmin, sillä korumuotoilijan suunnittelemat korut pääsevät ensimmäistä kertaa presidentinlinnan kristallikruunujen loisteeseen. Korujen suunnitteleminen kansakunnan ykkösjuhliin on muotoilijan uran yksi hienoimmista tehtävistä.

Mikko Rikola, Light never know where we have gone, 2010.

Photography collection donated to Finnish museum

The Finnish Photography Museum will host a collection of more than two hundred works by renowned photographers. The collection was donated by Erja Hannula and Jorma Hinkka.

Nurmes-koru.

Nurmekselle oma korusarja

Nurmeslainen Airi Hietala on saanut oikeuden käyttää koruissaan Nurmes-nimeä. Nurmes-nimen käyttö korusarjassa on kaupunginhallituksen mukaan perusteltua, koska korusarjan suunnittelija haluaa korujen kautta tuoda esille paikkakunnan luonnon ja rakennetun ympäristön omaleimaisuutta.

muotoilija Päivä Hartikaisen Veteni -korusarja

Koruja Rautavaaran luonnosta

Rautavaaran luonto ja ihmiset innoittivat muotoilija Päivi Hartikaisen suunnittelemaan ja toteuttamaan kotiseutuaan kuvaavan korusarjan. Opinnäytetyönä toteutettua korusarjaa varten Hartikainen haastatteli kymmentä rautavaaralaista.

Korumuotoilija rohkaisee: Miehet käyttäkää koruja!

Euralainen korumuotoilija Mari Syrén on valittu Satakunnan Taito-käsityöyrittäjäksi. Alueellisista ehdokkaista Taito-palkintoraati valitsee valtakunnallisen palkinnon saajan huhtikuun puolivälissä.

Kaupunkilaispihalle kaavaillaan muun muassa käsityöläisten työtiloja.

Jalometalli on kuin sulaa vahaa Jennin käsissä

Jenni Rutonen valmistui jalometallimuotoilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta puolisen vuotta sitten. Pian markkinoille on tulossa Jennin ensimmäinen oma, Ihka-niminen korusarja.

Museoviikko näkyy Lappeenrannan museoissa

Tämän vuoden Museoviikkoa 17.-24.5.2009 vietetään teemalla Museot ja kulttuurimatkailu. Lappeenrannan museot osallistuvat Museoviikkoon laajalla ohjelmalla.

Teuvalla luotiin kulkusista korusto

Teuvan rauta-aikainen hautalöytö innosti muinaiskulttuurin vaalijat luomaan sarjan kulkuskoruja. Paikallinen kultaseppä Rauno Lehtola valmistaa korusarjaa käsityönä.

King of Finland’s Items Go on Display

This summer the Kemi Gemstone Gallery is adding pieces related to the Finnish King to its collection, such as the blueprints for various castles that were to house the king.

Satakuntalaisuus näkyy vahvasti Juureva-mallistossa.

Juureva löysi yhtenäisen linjan

Syyskuussa lanseeratun malliston on toteuttanut 10 maakunnan käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaista. Juurevan tavoitteena on ollut parantaa taiteilijoiden toimintaedellytyksiä ja tuoda näkyvyyttä satakuntalaiselle käsityölle. Nyt monipuolinen mallisto viedään myös maakunnan rajojen ulkopuolelle.

Muotoilun valtionpalkinto kultaseppä Kirsti Doukasille

Valtion muotoilutoimikunta on myöntänyt vuoden 2006 muotoilun valtionpalkinnon kultaseppä Kirsti Doukasille. Pääsuunnittelijana Kalevala Korussa toimiva Doukas on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista.