Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kela laajentaa yksityisten lääkärin etävastaanottojen korvauksia – kuluttajille hinnat halventuvat vain vähän

Kela korvaa omalla rahalla maksaville asiakkaille osan yksityisten lääkäriasemien etälääkärikuluista. Jo aiemmin korvattujen videovastaanottojen lisäksi korvausta saa jatkossa myös lyhyistä chat-, puhelin- ja sähköpostivastaanotosta.

Digitreenien peruskurssi: Verkko-ostokset

Opettele verkosta ostamisen perusasioita ja niksejä.

Suurperheen poika rahoittaa lukio-opintojaan laulamalla – hintavertailumme kertoo, että yksi kirja voi maksaa jopa 80 euroa

Opiskelijat järjestävät tänään Helsingissä mielenilmauksen maksuttoman toisen asteen opiskelun puolesta. Kokosimme esimerkkejä lukiokirjojen hinnoista.

Kodintekniikan hintakilpailu kiristyy Turun seudulla – Verkkokauppa.com houkutteli satoja jonottajia Raisioon

Powerin ja Gigantin mukaan on asiakkaille helpointa, kun alan toimijat ovat lähekkäin ja hintoja on helppoa vertailla.

Voit säästää hyödyntämällä netin hintavertailusivustoja – Selvitä kuitenkin sivuston kattavuus ja vertaiskommenttien aitous

Suomalaiset käyttävät netin vertailusivustoja apuna etenkin ostaessaan elektroniikkaa, ottaessaan vakuutuksia sekä varatessaan lentoja ja hotelleja.

Vikasietotila: Vertailusivustojen vertailu kannattaa

Netin vertailusivustot vaativat käyttäjältä kriittisyyttä

Päiväkirjat paljastavat verkko-ostokset: Kodintekniikkaa Suomesta, naistenvaatteita ulkomailta

Alle 25-vuotiaat käyttävät mobiililaitteita myös ostamiseen, kun taas vanhemmat hyödyntävät kännyköitä ja tabletteja lähinnä tiedonhakuun.

Halpa pitsa paljasti: Suomalainen tietää tarkasti paljonko leipä maksaa, mutta ei sitä mistä hinta muodostuu

Vaikka suomalainen kuluttaja on erittäin hintatietoinen, hän ei välttämättä tiedä miksi vaikkapa rehellinen pitsa tai siivooja maksaa niin paljon. Kuluttajatutkijan mielestä ravintoloiden ja kaupan pitäisi kertoa avoimemmin mistä hinnat muodostuvat.

Taantuma kirittää verkkokauppaa – Myynti kasvoi alkuvuonna viidenneksen

Heikko taloustilanne on ajanut asiakkaat verkkoon tekemään hintavertailuja ja ostoksia, kertoo verkkokauppaa tilastoiva Vilkas Group.

Matkan hinta vaihtelee rajusti – kulkupeli ei määrää millä hinnalla Oulun ja Helsingin väliä reissaat

Säästäväinen matkantekijä joutuu tarkkaan miettimään, millä kulkupelillä ja milloin reissun kannattaa lähteä. Edestakaisin sahaavat matkalippujen hinnat muuttavat myös eri kulkupelien keskinäisiä kilpailuasetelmia.

Komissiolta moitteet Googlen hintavertailulle

Komissio aloittaa myös Androidia koskevan virallisen tutkinnan.

Matkusta varhain tiistaiaamuna – Näin lentolipun ja hotellin hinnat määräytyvät

Matkailualan toimijoiden palveluiden hinnoittelu aiheuttaa joskus päänvaivaa. Esimerkiksi lentoyhtiöt käyttävät omia hinnoitteluperusteitaan, jotka perustuvat muun muassa lentojen suosiosta tehtyihin pitkällisiin analyyseihin. Kuluttajan kannalta hinnoittelu ei aina tunnu reilulta.

Auton katsastus ei ole rahasta kiinni

Lapissa katsastusasemien hintakilpailu on mennyt jo niin pitkälle, että asiakkaat eivät välttämättä enää kiinnitä huomiota hintaan. Monille asiakkaille hintaa tärkeämpi on hyvä palvelu ja läheinen sijainti.

Hinnanvaihtelut eivät välttämättä heti näy sähkölaskussa

Sähkönhinta on viime aikoina ollut hienoisessa laskussa, kertoo Energiaviraston johtaja Antti Paananen. Hintaan vaikuttaa muun muassa vallitseva taloustilanne. Kuluttajalle hinnanvaihtelut eivät välttämättä heti näyttäydy.

Jopa autohuollon voi kilpailuttaa netissä

Hintavertailuja ja -kilpailutuksia tarjoavat verkkosivustot yleistyvät nopeasti. Kuluttajan kannattaa olla tarkkana, sillä pelkkään hintaan pohjautuva vertailu ei välttämättä kerro kaikkea palvelun sisällöstä.

Aurinkoenergia nousussa – Hiili häviämässä hintavertailun Australiassa

Australian Queenslandissa hiilivoima ei enää pärjäisi aurinkoenergialle, vaikka se olisi ilmaista, sillä pelkästään sähkön kuljettamiseen liittyvät verkkomaksut tekevät siitä kalliimpaa, raportoi Guardian-lehti. Suomessa aurinkopaneelien yleistymistä haittaavat ensisijaisesti järjestelmän esteet, arvioi Aalto-yliopiston uusiin energia-teknologioihin erikoistunut professori Peter Lund.

Oulu-Helsinki -matkalippujen hinnoissa isoja eroja

Hintahaitaria matkalipuissa on venyttänyt moni uudehko ilmiö. Halpabussiyhtiöt ovat laajentaneet ja laajentamassa palveluaan Oulun korkeudella. Heinäkuun alussa vapautui linjaliikenteen kilpailu. Myös VR:n lippu-uudistus on tuonut hintoihin kirjavuutta jopa saman vuorokauden sisällä.

Nettikauppa polkee tuotteista tinkivaran

Kauppias on tiukilla, kun asiakas vetoaa internetin hinnoitteluun ja juoksee tarjousten perässä. Kilpailuun on pakko lähteä mukaan, vaikka kaupan päällisinä asiakas saisikin hyvää palvelua. Asiakkaat hakevat hintavertailua reaaliajassa esimerkiksi mobiililaitteiden avulla, toteaa Erikoiskaupan liiton tutkija.

Helsingin Sanomat kokeilee venäjää netissä

Kokeilun päämäärät ovat sekä journalistiset että liiketoiminnalliset. Toistaiseksi jutut ovat olleet käännöksiä suomenkielisistä jutuista.

Pohjois-Karjalassa maan kalleinta bensaa

Pohjois-Karjalassa tankataan tällä hetkellä maan kalleinta polttoainetta. Polttoaine.net-sivuston hintavertailussa peräti neljä kuntaa nousee maan kärkikastiin.

Energiapolar myy hintavinta sähköä

Lappilainen sähkönmyyntiyhtiö Energiapolar myy Suomen kalleinta sähköä. Hintavertailun tehnyt Energiamarkkinavirasto muistuttaa, että sähköntoimittajan kilpailuttamisella voi säästää keskimäärin jopa 185 euroa vuodessa.

Kilpailuttaminen tärkeää mutta hankalaa

Kodin sopimusten kilpailuttaminen koetaan tärkeänä ja hyödyllisenä. Yli puolet kyselytutkimukseen vastanneista pitää kilpailuttamista kuitenkin vaikeana ja vaivalloisena. Esteinä pidetään tiedon ja osaamisen puutetta sekä pitkää nykyistä asiakassuhdetta, bonuksia ja keskittämisetuja.

Servean kauppakassipalvelu raivostuttaa Tuusulassa

Vanhusten kauppakassipalvelu on saanut omaiset raivon partaalle Tuusulassa. Palvelun sai kesäkuussa kilpailutuksen kautta hoitaakseen Servea, jonka toiminnasta on tullut kunnalle lukuisia valituksia.

Sähkön hinta kiinnostaa kuluttajia

Sähköä käyttäviä innostaa hintojen kilpailuttaminen. Internetin hintavertailusivustojen kävijämäärä on kasvanut huimasti.

Kuluttajat hakevat internetistä tietoa ostopäätöksen tueksi

Kuluttajat etsivät tuotetietoa entistä enemmän internetistä. Keskustelupalstoilla vertaillaan innokkaasti tavaroiden ominaisuuksia ja vaihdetaan tietoja tuotteiden vioista ja ostopaikoista. Nyt nämä keskustelut ovat alkaneet kiinnostaa myös yrityksiä.

Tietoiset kuluttajat hakevat ruoan tuotetietoja internetistä

Kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota ostamansa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin. Tietoja näistä löytyy harvoin pakkauksista tai kauppojen hyllyiltä, mikä on saanut kuluttajat kääntymään internetin puoleen.

Fortumin hintakohu herätti kuluttajat

Fortumin reilun viikon takainen ilmoitus sähkön hinnan nostosta sai kuluttajat vertailemaan sähkön hintaa innokkaammin kuin koskaan, kirjoittaa Kaleva.

Telemaksut laskivat ennätyksellisesti

Telepalveluiden hinnat laskivat vuonna 2004 poikkeuksellisen paljon, keskimäärin 6,6 prosenttia edellisvuodesta, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Jos myös laajakaistapalvelut otetaan huomioon, keskimääräisen käyttäjän kulut laskivat peräti 10 prosenttia.