Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aarikan esineitä pöydällä, kynttilänjalka ja pässi.

Perinteikäs Aarikka vaihtoi omistajaa – ostajana raisiolainen Martinex

Martinex uskoo kaupan vahvistavan sen brändivalikoimaa.

Vanhoja tavaroita myyntipöydällä.

Asiantuntija: Mitä kauemmas Helsingistä mennään, sitä kalliimpaa antiikki on

Monet huutokauppiaat hakevat antiikkiesineitä Helsingistä ja myyvät ne muualla Suomessa. Mitä kauemmas Helsingistä mennään, sitä korkeammalle vanhojen esineiden hinta kipuaa, kuvataideakatemian työmestari Oliver Backman sanoo.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka Pohjois-Amerikan kartan edessä.

Laitilalaisolut tahtoo Amerikan markkinoille

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tähtää vientimarkkinoille. Toimitusjohtaja Rami Aarikka iloitsee hallituksen esityksestä, joka laajentaa pienpanimoiden verohelpotuksia.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vieressä on jättikokoinen oluttölkki.

Laitilan Kukko-tölkki pois näkyviltä – lainvastainen vuodenvaihteessa

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta 8-tielle näkyvän jättioluttölkin kyljestä pitää poistaa tuotemerkin nimi vuodenvaihteessa voimaan tulevan alkoholilain vuoksi. Purkki on tehtaan vesivarasto.

Kaija Aarikka

Muotoilija Kaija Aarikka on kuollut

Menestysura muotoilijana alkoi 1950-luvlla puunapeista. Kaija Aarikka oli yksi suomalaisen muotoilun kulta-ajan vahvoista naisista. Hänet tunnetaan erityisesti suomalaista puuta hyödyntävästä tuotannosta.

Liisa Ilonen-Teivonen, Ilosen Puutyön toimitusjohtaja ja pääomistaja

Puutyöyrityksen vetäminen vaatii kovaa sisua - ja taitoa

On oikeastaan ihme, että olemme selvinneet tänne saakka, sanoo Hämeenlinnassa hauholaisen Ilosen Puutyön toimitusjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen. Isän 60 vuotta sitten aloittama firma on ollut monta kertaa kovan paikan edessä, mutta jatkanut sisulla. Seuraava totuuden paikka ovat uudet vakuutusyhtiöiden vaatimukset puuteollisuudelle. Edessä ovat isot investoinnit.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Wirvoitusjuomatehdas pohtii siirtymistä isojen sarjaan

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas suunnittelee laajennuksia. Yritys on jättänyt tarjouspyynnöt kahdesta eri vaihtoehdosta. Pienemmässä laajennuksessa käyttöön otettaisiin tehtaan nykyinen sisäpiha. Laajempi vaihtoehto pitää sisällään kokonaan uuden rakennuksen 8-tien varteen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Wirvoitusjuomatehdas liian iso Laitilaan?

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas jatkaa vahvaa tulostaan panimoalalla. Tehtaassa on tehty keväällä uusia laiteinvestointeja ja panimokapasiteettia kasvatettu, kertoo toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Ovenkahvasorvi laulaa yhä Viitasaarella

Kun Jouni Suvannon isä-Veikko perusti Kinnulaan kalustevetimiä valmistavan yrityksen vuonna 1985 olivat tulevaisuuden näkymät erittäin hyvät. Kalusteteollisuus tarvitsi käteen käyviä, puisia vetimiä. Niitä tehtiinkin parhaimpina aikoina miljoona kappaletta vuodessa.

Asiakas tarkastelee olutpulloa kaupassa. Olutpullo kädessä.

Oluen mielikuvamainonnan kielto saattaa johtaa ojasta allikkoon

Mietojen alkoholijuomien mainonnan tiukempi rajoittaminen voisi johtaa kilpailuun korkeammilla alkoholiprosenteilla ja alhaisemmalla hinnalla, pelkää Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka. Hän pitää nykysäädöksiä riittävinä, mutta kaipaa tiukempia rangaistuksia rikkeistä.

Yliopistokeskus saa paluumuuttokarhun

Helsingin yliopiston Satakuntalainen Osakunta on myöntänyt vuoden paluumuuttopalkinnon Porin yliopistokeskukselle. Osuuskunnan mukaan yliopistokeskus on muun muassa luonut uusia työpaikkoja Poriin.

Maansiirtokone levittelee lumikasoja Hakametsän lumenkaatopaikalla.

Tampereella sulatellaan viime talven lumia

Hakametsän ja Lielahden lumenkaatopaikoilla on edelleen lunta viime talven jäljiltä. Tampereen kaupungilla oli viime talvena käytössään ainoastaan kaksi lumenkaatopaikkaa, joihin kuormattiin noin 25 000 kuormallista lunta. Muun muassa Hakametsässä lunta on yritetty sulattaa ohentamalla lumikasoja ja siivoamalla kinoksista hiekoitussepeliä.

Murtovarkaat liikkuneet Tampereen Takahuhdissa

Tampereen Takahuhdin alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on tapahtunut lähiaikoina useita asuntomurtoja. Murrot ovat tapahtuneet juhannusviikolla ja juhannuksen aikana. Murron kohteina ovat pääasiassa olleet omakotitalot.

Polkupyörä hautautuneena lumeen.

Lumivuori voi pitää salaisuutensa syksyyn asti

Lumisin talvi miesmuistiin on saanut kaupunkien aurauskalustot jyrisemään lähes tauotta. Kun kuormia kasataan ja kipataan lumenkaatoalueille hurjaa tahtia, mukana menee aina välillä myös jotain ylimääräistä.

Nainen koettaa sormella hanasta valuvaa vettä

Vesijohtovesi sameaa Tampereen Hakametsässä

Vesijohtoverkoston hetkellisestä paineen vaihtelusta on aiheutunut veden väliaikaista samentumista. Samentuminen ei ole vaaraksi terveydelle.