Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turkuun haetaan lupaa rakentaa geoterminen laitos – lämpökaivot porataan useiden kilometrien syvyyteen

Turku Energia hakee toimenpidelupaa yhteistyössä Turun Seudun Energiatuotannon kanssa lämpölaitoksen perustamiseksi.

Turun kaupungin pelloilta voi poimia taas auringonkukkia

Turun kaupungin pelloilta voi perinteisesti alkusyksystä poimia itselleen auringonkukkia.

Turku ilahduttaa jälleen kaupunkilaisia ilmaisilla auringonkukilla

Näyttävät auringonkukat ovat jokavuotinen piristys kaupungin pelloilla.

Salakalastajia jäi kiinni Aurajoella

Poliisi osallistui viisikon kiinniottoon. Joen poikki oli viritetty verkko.

Kysely: Turkuun kaivataan lisää palveluja – pyöräily vaarallista ydinkeskustassa

Tulevaisuuden Turku 2029 -kyselyssä keskustaan toivottiin eniten lisää kauppoja ja ravintoloita.

Puutarhayhdistys kavahtaa siirtoaikeita: "Kupittaan siirtolapuutarhalle paras paikka on Kupittaa"

Työryhmä selvitti vaihtoehtoja paikoista, jonne Kupittaan siirtolapuutarha voisi muuttaa. Alueen maanvuokrasopimus on päättymässä 2020. Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistyksen puheenjohtaja on kummissaan muuttoaikeista.

Kupittaan siirtolapuutarha voi joutua muuttamaan – suuntana Koroinen?

Kupittaan siirtolapuutarhan vuokrasopimus on päättymässä, ja sitä voi odottaa muutto muualle. Kaupungin työryhmä on kartoittanut sopivia vaihtoehtoja. Koroinen on niistä paras.

Turun Koroistenkaareen massiivinen kaupan keskittymä

Lausuntokierroksella oleva kaavamuutosehdotus mahdollistaisi uutta rakennusoikeutta yli 50 000 neliön verran. Kyse olisi muun muassa tilaa vievää kauppaa palvelevista rakennuksista.

Roskikset puhuisivat Turun murretta, jos kaupunkilaiset saisivat päättää

Turkulaiset ovat lähettäneet pari sataa ehdotusta kaupungin kaunistamisrahaston käyttämiseksi. Kesän aikana selviää, mihin rahaa lopulta käytetään.

Öljyvuoto Turun Koroisten lämpökeskuksessa

Arvion mukaan öljyä valui maahan ylivuotona noin 400 litraa. Maaperän puhdistustyöt ovat käynnissä.

Yhteisöasuminen – tulevaisuuden asumismuoto?

Yhteisöasuminen lisääntyy tulevaisuudessa, uskoo asuinyhteisövalmentaja ja arkkitehti Johanna Kerovuori. Kerovuoren mukaan etenkin ikääntyvät ihmiset hyötyisivät yhdessä asumisesta. Oleellista yhteisöasumisessa on se, että asukkailla on säännöllistä yhteistä toimintaa.

Rautatiesilta ei häikäise kauneudellaan – "on harmittavaa, että tämä on näin ruma"

50-luvulla rakennettu Turun Rautatiesilta ei ole yhtä kaunis kuin rautatiesillat parhaimmillaan voisivat olla. Silta hoitaa kuitenkin tehtävänsä, ja siitä on komea näkymä Koroisten ristille.

Suositut kaupunginosaviikot jatkuvat Turussa

Kulttuuripääkaupungin aloittama ohjelmasarja jatkaa edelleen. Hankkeen tarkoituksena on korostaa kaupunginosien erityispiirteitä.

Turun Tuomaansillalla voi katsoa 1800-luvulle

Ennen vuosituhannen vaihdetta rakennetulta vilkasliikenteiseltä Tuomaansillalta avautuu maisema, joka voisi olla suoraan 1800-luvulta. Siltaan liittyy myös uskonnollisia vivahteita.

Kouluttaja: Hamppuseinä sopii myös Suomeen

Talvi ja kylmyys eivät hamppuseinää kaada, jahka yksityiskohdat saadaan hiottua meikäläiseen ilmastoon sopiviksi.

Koirakuri on heikentynyt Turussa

Lain mukaan koirat on pidettävä kiinni sekä taajama-alueilla että niiden ulkopuolella, mutta lakia rikotaan usein.

Kiinteistöyhdistys: Jyväskylän vesi törkeän kallista

Kalliista vedestä moitittu Jyväskylä pitää edelleen kärkipaikkaa Kiinteistöyhdistyksen vertailussa. Vesi on Jyväskylässä reilusti yli puolet kalliimpaa kuin Helsingissä ja lähes puolet kalliimpaa kuin suurissa kaupungeissa keskimäärin.

Sähköt olivat poikki osassa Turkua

Turussa noin 25 000 käyttöpaikkaa koskenut laaja sähkönjakelun keskeytys Turun keskustan, Koroisten pohjoispuolisten alueiden, Raunistulan ja Hirvensalon alueella on päättynyt. Vika alkoi noin kello 18.50 ja suurimmalle osalle asiakkaista sähköt saatiin palautettua noin 19.30 mennessä. Paikallisia sähkönjakelun häiriöitä on kuitenkin ollut vielä tämän jälkeenkin muun muassa Topinojan pohjoispuolella.

Luomusta parempi sato ikivanhoilla menetelmillä

Turun ammattikorkeakoulussa kokeillaan entistä tuottavampaa tapaa viljellä luomua. Viljelypalstalle istutetaan erilaisia kasveja, millä jäljitellään luonnon monimuotoisuutta. Eri kasvit auttavat toisiaan, jolloin hoidon tarve vähenee, ja palsta tuottaa enemmän ruokaa.

Mozart soi ja nyrkit puhuvat Taiteiden yössä

Taiteiden yö värittää Turun keskustan katuelämää ja Aurajokivartta torstaina. Koettavaa riittää äärestä laitaan: Kauppatorilla käydään kulttuurikaupunkien välinen nyrkkeilyottelu, kun taas VPK-talolla kuullaan raskaan sarjan klassista kolmella fortepianolla.

Turku-tulppaani saa seuraajan

Turkulaiset ihastuttanut oma Turku-tulppaani saa seuraajakseen Turku-pelargonin. Sen toivotaan korvaavan väriloiston pihoilla sen jälkeen kun keväiset tulppaanit ovat nahistuneet.

Kuntoa ja kulttuuria Aurajokivarressa

Aurajokivarteen on valmistunut kulttuurikuntoilureitti Suomen sydän. Reilun 11 kilometrin pituinen reitti kulkee Turun tuomiokirkon kupeesta, Suomen sydämestä, Aurajokivartta seuraillen Liedon Vanhalinnaan asti.

Ensimmäiset kirsikkapuut puhkesivat kukkaan Turussa

Aurajoen varteen Turkuun vuosi sitten istutetuista kirsikkapuista ensimmäiset ovat alkaneet kukkia. Kirsikkapuita istutettiin pieniksi ryppäiksi Aurajokivarteen alajuoksulta Koroistenniemen reunoille asti. Yhteensä puita istutettiin 222 kappaletta.

Paina villaisella villakoulussa

Tämä vuosi on nimetty kaiken kansan villavuodeksi. Tarkoituksena on kohottaa suomenlampaan villan arvostusta. Maanantaina alkaa kaikille avoin villakoulu Turussa.

Kulttuuripääkaupunkipuisto syntymässä

Juhlavuoden kunniaksi perustetun Turun kulttuuripääkaupunkipuiston suunnitelmat ovat tulleet hyväksymisvaiheeseen.

Arvopuu saa uuden elämän

Turun puistoista kaadetut puut saavat uuden elämän veistoksina Turun ammattikorkeakoulun LUMO-keskuksen Puistopuusta veistokseksi -kurssilla. Valmiit työt tuodaan näytteille Tuomiokirkon ympäristöön ensi viikolla.

Turussa kirsikkapuutalkoot

Lähes kaksisataa turkulaista ahertaa lauantaina kirsikkapuiden istutustalkoissa. Puut istutetaan Aurajoen yläjuoksulle Raunistulan rautatiesillan ja Koroisten väliselle alueelle sekä joen vastakkaiselle puolelle Nummenrantaan.

Kirsikkapuiden istutustalkoot tulossa

Kirsikkapuiden istutustalkoot käynnistyvät kahden viikon kuluttua 22.5. Aurajoen rannalla. Turun lahjoituksina saamien puiden istutukseen kaivataan pariasataa vapaaehtoista.

Kirsikkapuiden istutus Aurajoen rantaan alkaa

Kirsikkapuistojen rakentaminen Aurajokirantaan alkaa keskiviikkona. Tiistaina vastaanotettiin noin sata tainta eli puolet tilatuista taimista. Eri aikaan kukkivia puita tulee yli 200.

2011 tuo kirkkoon kuvataiteen, tanssin, musiikin ja teatterin

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on vahvasti mukana Turun kulttuuripääkaupunkivuodessa 2011. Kirkolla on Turku 2011 -ohjelmassa kolme suurhanketta.

Ruovikkoja leikataan laajoilla alueilla

Varsinais-Suomen ELY ja Turun ammattikorkeakoulu aloittavat tiistaina ruovikoiden talvileikkuun laajoilla alueilla. Leikkaukset aloitetaan Mietoisten lahdella ja työ jatkuu Natura-alueilla Halikonlahdella, Raisionlahdella ja Perniön Saarenjärvellä.

Seurakuntayhtymä mukaan 2011-hankkeisiin

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä lähtee mukaan Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen. Kirkkoneuvosto päätti asiasta torstaina. Suunnitteilla on kymmenen eri hanketta, joista kolme olisi seurakuntien omia tilaisuuksia.

Kirsikkapuutarha eteni lautakunnassa

Turkuun suunniteltu kirsikkapuutarha on yhtä askelta lähempänä toteutumista. Ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi hankesuunnitelman tiistaina.

Tuohi taipuu moneksi

Salolainen Seija Laaksonen kerää lähiluonnosta luonnonmateriaaleja kudontaan. Tuohitöillään Laaksonen yhdistää vanhan kudontatekniikan ja perinteisen materiaalin luoden aivan uutta osaamista.

Kirsikankukat jo paperilla

Kirsikankukkien kaunistamaa Aurajokivartta voi ihastella kahden viikon ajan paperilla. Suunnitelmaehdotus jokivarren kirsikkapuutarhasta on kaupunkilaisten nähtävillä Turun ympäristö- ja kaavoitusvirastossa..

Nyt myös papeilla on poikakalenteri

Varsinaissuomalainen pappiyhtye Viis papeista on tehnyt Suomen ensimmäisen pappien poikakalenterin. Aiemmin muun muassa katolisessa maailmassa on julkaistu Vatikaanin pappikalenteri.

Kirsikkapuutarha hahmottumassa Turkuun

Suunnitelmaehdotus Turun Aurajokivarteen istutettavasta kirsikkapuutarhasta on valmistunut. Siitä selviää yksityiskohtaisesti, minne kirsikkapuita on tarkoitus istuttaa. Puita on tulossa yli 200.

Naisen ruumis löytyi Aurajoesta

Ohikulkija havaitsi Aurajoessa hieman Halistenkosken alapuolella Koroisissa naisen ruumiin torstai-iltapäivänä. Poliisin mukaan hukkunut on ollut vedessä jo jonkin aikaa.

Rakennusperinnön hoitoon tukea

Kulttuuriseura Walo saa ympäristökeskukselta tukea tuhopoltossa viime syksynä vaurioituneen Laitilan rukoushuoneen korjaukseen. Loimaa-seurakin saa avustusta vanhan kirkon hirsiaidan kunnostukseen.

Jättiputken torjujia etsitään

Haitallisen jättiputki-kasvin torjunta on käynnissä jo yli sadalla Varsinais-Suomen kasvupaikalla. Lisäksi hoitamatta on vielä 130 jättiputkiesiintymää.

Pikavippeihin perätään vastuuta

Eduskunnan talousvaliokunta esittää, että eduskunta patistaisi hallitusta harkitsemaan pikavipeille säätelyä. Talousvaliokunta harkitsisi esimerkiksi pikaluottoyritysten rekisteröitymisvelvoitetta.