Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Arthur Millerin klassikko iskee viisikymppisten elämänpettymykseen – Hinta kysyy, mitä valinnoistaan joutuu maksamaan

Ensimmäistä kertaa Helsingin Kaupunginteatteriin ohjaava Paavo Westerberg tuo näyttämölle harvoin nähdyn perhedraaman.

Helsingin Kaupunginteatterin johtaja tomuttaa talon kepeää mainetta: Uusia ohjaajia, uusia näytelmiä, uusia kotimaisia musikaaleja

Kari Arffman on ensimmäisenä johtajavuotenaan rekrytoinut taloon kovia ohjaajanimiä. Seuraavaksi luvassa on kotimaisia kantaesityksiä.

Nämä seitsemän teatteriensi-iltaa eivät jätä kylmäksi – tarjolla Suosaloa, sotaa ja yksi Finlandia-voittaja

Kevään teatteriensi-illoissa pureudutaan masennukseen, perheeseen ja nuoreen rakkauteen.

Näytelmäkirjailija Edward Albee on kuollut

Pulitzer-palkittu näytelmäkirjailija oli syntynyt vuonna 1928.

Peltolan uutuus ja vahvoja klassikoita Jyväskylän kaupunginteatterin syksyssä

Jyväskylän kaupunginteatterin syysnäytäntökaudella nähdään peräti neljä ensi-iltaa. Luvassa on Niskavuoren naiset, Kauppamatkustajan kuolema, musikaali Lainahöyhenissä ja Sirkku Peltolan Pieni Raha.

Kauppamatkustajan kuolema Vaasaan

Vaasan kaupunginteatterissa on valmistumassa ensi-iltaan kevään suursatsaus Kauppamatkustajan kuolema. Arthur Millerin klassikkonäytelmän Vaasan kaupunginteatterille ohjaa vierailijana Fiikka Forsman.

Kulttihotelli Chelsea myydään

New Yorkissa sijaitseva Chelsea-hotelli myydään. Maailmanmainetta Andy Warholin ja Jim Morrisonin kaltaisilla taiteilijavieraillaan saavuttanut hotelli on ollut samojen perheiden omistuksessa 65 vuotta, ja hotellinpitäjät varoittavatkin tekemästä taloon muutoksia.

Scarlett Johansson menestyi USA:n teatterigaalassa

Maailmankuulut elokuvatähdet ovat menestyneet teatterialan Tony-palkintogaalassa Yhdysvalloissa.

Noitavainoista kehkeytyy jännitysnäytelmä

Jyväskylän kaupunginteatterissa saa huomenna ensi iltansa harvoin esitetty Arthur Millerin näytelmä Tulikoe. Produktiossa on mukana koko kaupunginteatterin taiteellinen henkilökunta.

Kaupunginteatteri tarjoaa laajasti

Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa kevätkaudella laajalla skaalalla. Kuun lopulla saa ensi-iltansa Arthur Millerin 1950-luvun klassikko Tulikoe, myöhemmin keväällä taas koko perheelle suunnattu Heinähattu ja Vilttitossu. Pienellä näyttämöllä ensi iltaan tulee Faijat.

Näyttelijä Karl Malden kuollut

Yhdysvaltalainen näyttelijä Karl Malden on kuollut. 97-vuotiaana kuollut näyttelijä muistettaneen parhaiten elokuvasta Viettelysten vaunu ja 1970-luvun tv-sarjasta San Franciscon syke.

Kirjailija Arthur Miller kuollut

Maailmankuulu kirjailija Arthur Miller on kuollut. 89-vuotiaana kuollut yhdysvaltalainen Miller oli aikansa merkittävimpiä näytelmäkirjailijoita. Teoksissaan Miller käsittelee usein mm. perhettä, rakkautta, arvojen murtumista sekä yksilön ja yhteiskunnan vastuuta. Miller sai uransa aikana lukuisia palkintoja kotimaassaan ja ulkomailla. Kauppamatkustajan kuolemasta (1949) hän sai arvostetun Pulitzer-palkinnon. Teos on esitetty lukuisia kertoja myös Suomessa ja siitä on tehty elokuvia. Miller oli kuuluisa myös viiden vuoden avioliitostaan Marilyn Monroen kanssa.

Kirjailija Arthur Miller kuollut

Maailmankuulu kirjailija Arthur Miller on kuollut. 89-vuotiaana kuollut yhdysvaltalainen Miller oli aikansa merkittävimpiä näytelmäkirjailijoita. Hänen tunnetuin teoksensa on Kauppamatkustajan kuolema.