Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rakenna portaat kaavan mukaan ja nouse niitä jouhevasti

Portaiden rakentaminen on matematiikkaa + nikkarointia.

Metsuriurheilun mm-kisoissa kirves heiluu ja sahanpuru lentää – Tämän vuoden show keräsi Liverpoolin Echo-areenalle tuhansia katsojia

Maailmanmestaruuden saavuttanut Laurence O’Toole kertoo harjoitelleensa lajeja Yhdysvalloissa.

Seitsemän vinkkiä: Näin hakkaat halkoja armeijan opeilla

Alokkaille opetetaan armeijassa muiden selviämistaitojen lisäksi halonhakkuuta. Katso videolta Haminan varuskunnan opit oikeaoppiseen puiden pilkkomiseen. Juttu on julkaistu heinäkuussa 2017.

Asento ja lyöntivoima paljastavat harjaantuneen klapintekijän

Klapintekotaitoja voi tarvita vaikkapa siinä vaiheessa, kun muuttaa asuntoon, jossa varalämmön lähteenä käytetään tulisijoja tai kun lomailee erähenkisessä paikassa.

Sahausta aamutuimaan, myrkytysepäilyjä, kiroilua kirves kädessä – Poliisi turhautui naapuririitoihin: "Kuin päiväkotilasten kiukuttelua"

Yksi kiroilee kirves kädessä, toinen haistattelee tiekunnan kokouksessa, kolmas tappelee naapurinsa kanssa oikeuksista myrkyttää hiiriä omalla terassillaan. Poliisi on turhautunut poikkeuksellisen monista rikosilmoituksiin johtaneista naapuririidoista Heinolan seudulla.

Halonhakkuu on tehotreeniä – samalla kiittää myös kukkaro

Aikoinaan polttopuiden tekeminen oli arkista aherrusta, jota ilman taloa ei saatu lämpimäksi eikä vettä kiehuvaksi. Nykyihmisille kirveeseen tarttuminen on keino kuntoilla ja nauttia ruumiillisesta työstä, mutta myös nipistää energialaskusta.

Halonhakkuussa ratkaisee taito, mutta oksainen kohta voi hyydyttää konkarinkin

SM-karsinnassa Lempäälässä kisattiin sateessa mutta pilkkeet lensivät iloisesti.

Metsä Wood moves to axe 140 jobs in Finland

Structural changes, cost cutting and sales growth are the new mantras outlined Thursday by Metsä Wood, a subsidiary of the forestry products company Metsä Group. The company said it will be chopping 140 positions off the payroll in Finland in an effort to improve performance.

Suomalainen puukko on eurooppalaisittain ainutlaatuinen

Puukolla on pitkä historia, vaikka sen suomalaisen nimen alkuperästä onkin kolme eri versiota. Pohjoisen kolkan myöhäinen asuttaminen on pitänyt puukomme omalaatuisena.

Roope Lipasti: Halkaisukirvesmies

Roope Lipastin kirjoituskokoelma Halkaisukirvesmies saa lukijansa hyvälle mielelle ja omaa arkea ja elämää alkaa kenties katsella hieman toisella tavalla, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Man threatens police with chainsaw

Police who responded to a report of a man behaving menacingly were met by the suspect brandishing a switched-on chainsaw.

Suomalaiskeksijän innovaatiosta tuli kansainvälinen netti-ilmiö – kehutaan estoitta useilla uutissivustoilla

Sipoolaisen Heikki Kärnän kehittämä vipukirves saa suitsutusta useissa tiedotusvälineissä ja blogeissa. Kirveen esittelyvideota on katsottu Youtubessa yli kolme miljoonaa kertaa.

Mies hyökkäsi postiauton kimppuun kirveellä ja vasaralla

Joensuulainen mies hyökkäsi sunnuntaiaamuna postinjakajan auton kimppuun. Mies löi autoa kirveellä. Naispostinjakaja pääsi pakenemaan paikalta.

Rovaniemen maaperästä nousee kivikirveitä ja talttoja

Valionrannan kivikautisen asuinpaikan arkeologiset tutkimukset ovat kestäneet kolmatta viikkoa. Maasta on löytynyt päivittäin tunnistettavia käyttöesineitä, kuten kirveitä ja jäätuuria. Vanhimmilla on esi-isä veistänyt venettä arviolta 7000 vuotta sitten.

Taitamaton teroittaja tuhoaa terän

Laadukkaan työkalun teroitus tulee usein halvemmaksi kuin uuden ostaminen. Teroitusta ei kuitenkaan kannata kokeilla itse, sillä terän lisäksi voi palaa hihat.

Farmarissa useita varkauksia yön aikana

Useiden näytteilleasettajien telttoihin on isketty torstain ja perjantain välisenä yönä. Muun muassa ProAgrian teltasta on viety elektroniikkaa.

Lappilaistaiteilijoiden kättentöitä ranskalaissaarella

Sainte Marqueriten saari Cannesin kaupungin edustalla ei ole entisensä. Ryhmä pohjoissuomalaisia taiteilijoita on yhdessä ranskalaiskollegojensa kanssa tehnyt saarella ympäristötaidetta. Lappilaisissa käsissä syntyi muun muassa laivanraato ja Slow down Sugar.

Moottorisaha on palomiehen yleisavain

Palomiehiltä eivät lopu konstit päästä kohteeseen, jossa on hätä. Sellaista lukkoa ja ovea ei ole, joka jäisi avaamatta. Järeimpiä aseita ovat moottorisaha ja kirves, mutta niitä harvemmin tarvitaan.

Keksijät esittelivät kirvesviritelmiään

Keksijät ovat esitelleet halonhakkuuseen kehitettyjä kirveitä Kuopiossa. Esillä oli viisi erilaista viritelmää, joista jokainen on keksijänsä mielestä tietysti se paras. Yhteistä uudenlaisille kirveille on pyrkimys parempaan turvallisuuteen.

Työkalut teräviksi Lustossa

Punkaharjun Luston Teroituspäivillä opastetaan työvälineiden huoltoa. Perinteisille Luston Teroituspäiville voi tuoda teroitettavaksi metsä- ja käsityökalunsa.

Jyväskyläläinen Tieto-Finlandia -ehdokkaana

Jyväskyläläinen metsänhoitaja ja tietokirjailija Juha Maasola on yksi kuudesta Tieto-Finlandia -palkintoehdokkaasta. Maasolan kirvestä käsittelevä teos on yksi kuudesta finalistista.

Metso häiriköi Sysmässä

Kevätkiimassa riehunut metso häiriköi mökin pihapiiriä Sysmässä. Metso oleili Päijänteen rannalla, Voipalassa sijaitsevalla mökillä pari viikkoa ja hyökkäili ihmisiä kohden. Katso hurjistuneen eläimen "kukkoilu" kotivideolta!

Axe Falls on Construction Material Prices

The prices of building materials have dropped significantly since last year. The price slide began last summer and has persisted into this year. The low prices could fuel a boom in construction projects this spring.