Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

F-Securen pääkonttori Helsingissä

KRP takavarikoi Saksan pyynnöstä tietoturvayhtiö F-securen VPN-palvelun dataa – oikeus kumosi takavarikon ja määräsi tiedot tuhottavaksi

Kahdessa oikeusasteessa arvioitiin, oliko KRP:llä oikeus takavarikoida dataa vai ei. Oikeusasteet olivat yhtä mieltä.

Turmarekkaa siirrettiin Breitscheidplatzilta pois Berliinissä 20. joulukuuta 2016.

Saksan sisäministeri: Epäilty hyvin todennäköisesti iskun tekijä

Sisäministeri Thomas de Maiziere myös vahvisti, että rekasta on löytynyt epäillyn sormenjälkiä.

Turmarekkaa siirrettiin Breitscheidplatzilta pois Berliinissä 20. joulukuuta 2016.

Syyttäjä: Uskomme, että hyökkäys joulutorille oli terrori-isku

Pidätetty pakistanilainen ei välttämättä ole syyllinen, syyttäjä sanoo tiedotustilaisuudessa. Tekijöitä saattaa olla useita.

Mustiin pukeutunut aseistaunut henkilö pitelee ISIS-lippua ilmassa.

Syyrialaismedian julkaisemalla Isisin itsemurhapommittajien listalla myös eurooppalaisia

Oppositiomielinen verkkolehti Zaman al-Wasl on julkaissut 122 asiakirjaa, jotka sen mukaan ovat itsemurhapommittajiksi haluavien henkilötietolomakkeita. Listalta ei löydy suomalaisia. Saksan viranomaisilla on samantyyppisiä lomakkeita, ja poliisi pitää niitä aitoina.

Naisiin kohdistuvan häirinnän vastainen mielenosoitus Kölnin tuomiokirkon edustalla lauantaina 9. tammikuuta 2016.

Saksan poliisi pelkää joukkoahdistelun leviävän Eurooppaan

Saksan poliisi selvittää, mihin toimiin pitää ryhtyä taistelussa naisten seksuaalista häirintää vastaan. Naisten joukkoahdistelu, arabiaksi "taharrus gamea", on tunnettu ilmiö etenkin pohjoisen Afrikan maissa ja sen pelätään nyt leviävän Euroopassa.

Yhdysvaltojen joukot tekivät ilmaiskun ISISin hallitsemalle alueelle Mosul Dam`ssa 18. elokuuta.

Die Welt: Isis vapautti kesäkuussa saksalaisen panttivangin lunnaita vastaan

Saksalaislehdellä ei ole tarkempia tietoja siitä, mitä sieppaajat saivat. Saksan ulkoministeriö kieltää maksaneensa 27-vuotiaasta miehestä lunnaita.

Pääministeri Jyrki Katainen ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov Kesärannassa.

Valtionjohdon henkilösuojaus muuttuu - rapautuminen uhkaa?

Liikkuvan poliisin lakkauttaminen on vaarassa heikentää ylimmän valtionjohdon turvajärjestelyjä. Presidentin ja ministereiden fyysisestä henkilösuojauksesta vastaava liikkuvan poliisin turvallisuusyksikkö on tarkoitus hajottaa poliisin rakenneuudistuksen seurauksena. Muutos uhkaa rapauttaa henkilösuojauksen erikoisosaamisen poliisivoimissa.

Saksassa ratsia uusnatsien nettiradiota vastaan

Saksan poliisi on tehnyt kymmenessä osavaltiossa ratsioita uusnatsien internetissä toiminutta radiota vastaan. Ratsioiden yhteydessä pidätettiin 23 radiota pyörittänyttä ihmistä.

Huonetuoksusta tuli kielletty huume Saksassa

Saksassa on kielletty uusi muotihuume, yrttisekoitus Spice, Die Welt -lehti kertoo verkkosivullaan. Huumausainelain uusin pykälä tulee voimaan torstaina. Tähän asti Spice on ollut vapaasti ostettavissa, ja sitä on myyty huonetuoksuna, vaikka polisi varoittaa sen käytöstä.

Poliisi tutkii äärioikeistolaisen musiikin tuottamista ja levittämistä

Keskusrikospoliisi, Kouvolan kihlakunnan poliisilaitos ja Helsingin kihlakunnan poliisilaitos tutkivat laajaa kansainvälistä verkostoa, jonka epäillään useiden vuosien ajan rahoittaneen ja tuottaneen sekä myyneen netin kautta äärioikeistolaista musiikkia.

Päivi Räsänen new Chair of Christian Democratic Party

The opposition Christian Democratic Party has chosen MP Päivä Räsänen as its new leader. Räsänen replaces Bjarne Kallis, who resigned from the party?s leadership earlier this year.

IS: Bodomin surmatutkinta valmistumassa

Britanniassa tutkitut verinäytteet tukevat keskusrikospoliisin näkemystä Bodominjärven vuoden 1960 kolmoissurman kulusta, kertoo Ilta-Sanomat. Näytteet on tutkittu aiemmin Suomessa, ja niille haetaan vahvistusta Forensic Science Service -rikoslaboratoriosta Birminghamista ja Bundeskriminalamt -laboratoriosta Wiesbadenista Saksasta.