Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuomas A. Laitinen

Tuomas A. Laitinen voitti 15 000 euron suuruisen AVEK-mediataidepalkinnon – teoksia ovat innoittaneet muun muassa mustekalat

Tuomas A. Laitinen käyttää teoksissaan muun muassa videota, ääntä, lasia, algoritmeja sekä kemiallisia prosesseja. Häntä kiinnostaa tutkia taiteessaan elämän monimuotoisuutta.

Tekoäly, Paratiisiperhe

Tällainen on Suomen ensimmäinen tekoälyn tekemä kuunnelma – kone on luonut myös uusia kieliä: tuleeko taiteilijasta jo tarpeeton?

Tekoälyä on viime vuosina käytetty erilaisissa kuva- ja äänitaiteellisissa kokeiluissa, ja Suomessa on tehty ensimmäinen kuunnelma, johon tekoäly on tehnyt dialogin.

Reija Meriläinen

Suomen merkittävimmän mediataiteen palkinnon sai Reija Meriläinen

Mediataiteilija Reija Meriläinen (s. 1987) on saanut tämän vuoden AVEK-palkinnon. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Kuva Kari Yli-Annalan videoteoksesta. Yli-Annala voitti AVEK-palkinnon 2017.

Suomen tärkeimmän mediataiteen palkinnon voittaja Kari Yli-Annala: "Tein näyttelyyni pääministerin muotokuvan – eikä se ollut mairitteleva"

AVEK-palkinto on 15 000 euroa, jonka Annala aikoo käyttää muun muassa uuden videokameran hankintaan.

Salla Tykkä.

Salla Tykkä sai Suomen merkittävimmän mediataiteen palkinnon

Tykkä on käsitellyt töissään muun muassa sukupuoli- ja rotukysymyksiä. Palkintoraati piti näitä teemoja juuri nyt erityisen ajankohtaisina.

Related to Glory

Mediataiteen palkinto espanjalaistaustaiselle Anna Estarriolalle: "Suomi on paras paikka minulle tehdä taidetta"

Suomen suurimman mediataiteen palkinnon on saanut Anna Estarriola. Espanjassa syntynyt taiteilija tekee installaatioita, performansseja ja mediataidetta.

Annette Arlander.

Annette Arlanderille Suomen merkittävin mediataidepalkinto

Annette Arlander (s. 1956) saa tämänvuotisen 15 000 euron AVEK-palkinnon. Palkintoperustelujen mukaan silmiä avaavan Arlanderin taiteellisella toiminnalla on ollut merkitystä koko taidekentälle.

AVEK-palkinnon perusteluissa korostetaan, että Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen teoksissa näkyy tekijöiden ilmiömäinen taito rakentaa luottamus osallistujien kanssa. He osaavat luoda puitteet heittäytymiselle, jossa kipeimpiäkin henkilökohtaisia kokemuksia voi purkaa ja jakaa.

AVEK-palkinto Tellervo Kalleiselle ja Oliver Kochta-Kalleiselle

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt palkintonsa taiteilijapari Tellervo Kalleiselle ja Oliver Kochta-Kalleiselle. Mediataiteelle kohdennettu 15 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin nyt yhdeksättä kertaa.

Jani Ruscicalle 15 000 euron AVEK-palkinto

Kuvataiteilija Jani Ruscica on saanut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEK-palkinnon.

Taiteilija-kuraattori Juha Huuskonen

Mediataiteen merkittävin palkinto Juha Huuskoselle

Tämänvuotisen AVEK-palkinnon on saanut taiteilija-kuraattori Juha Huuskonen. Suomen merkittävin mediataiteen palkinto on tänä vuonna arvoltaan 15 000 euroa.

Suomessa vielä tuntematon rajojen rikkoja sai AVEK-palkinnon

Taiteilija Pia Lindman on saanut AVEK-palkinnon. 12 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin hänelle torstaina Helsingissä.

Mediataiteen Avek-palkinto Pekka Sassille

Mediataiteelle jaettava Avek-palkinto on myönnetty taiteilija Pekka Sassille. Kyseessä on merkittävin mediataiteelle jaettava tunnustus Suomessa. 12 000 euron palkinto annettiin nyt kolmatta kertaa.