Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi autoa ojaan katolleen Etelä-Savossa sunnuntai-iltana

Kummassakaan onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja, mutta ajoneuvot vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Tärkeintä eivät ole tärpit – Ystävyys ja jaetut hetket vetävät perhokalastajaa joelle

Kalastusopas Jerkko Ahtinen on harrastanut perhokalastusta miltei koko ikänsä. Harrastuksesta on tullut paitsi työ myös elämäntapa.

Kalastusyrittäjä suomii uutta lakia: "Joudumme tilanteeseen, missä johdatamme kalastajat rikkomaan lakia"

Kangasniemen Läsäkoskella on tehty töitä taimenkannan elvyttämiseksi. Luonnonvaraisen taimenen rauhoittamisen myötä kalastusmatkailuyrittäjien työ saattaa kääntyä itseään vastaan.

Hyydepatoja poikkeuksellisen paljon Etelä-Savossa – patoja purettu kaivinkoneella

Alijäähtyneen veden muodostamat jääpadot ovat nostaneet veden pintaa muun muassa Rantasalmella, Juvalla ja Joroisissa.

Helteinen heinäkuu näkyi kalasaaliissa – koskilla riitti silti kalastajia

Heinäveden koskilla on riittänyt innokkaita kalamiehiä. Helteinen heinäkuu notkautti kalastaja- ja saalismääriä, mutta kaikkiaan kävijöitä oli noin 800.

Hyydepatojen riski kasvaa viikonloppua kohden

Vesistöissä on nyt otolliset olosuhteet hyydepatojen syntymiselle. Vaarana on, että pakkanen hyydyttää virtaavaan veteen jäähiutaleista patomuodostelmia, jotka puolestaan nostavat veden pintaa.

Saimaan vedenlaatua tarkkaillaan pian netissä?

Ympäristöntarkkailusta on tulossa yhä enemmän bisnestä. Etelä-Savossa Läsäkoskella on vuoden alusta asti tarkkailtu vedenpuhtautta erityisellä laitteella, joka lähettää tietonsa reaaliajassa internetiin.

Melojien kannattaa varoa smolttiruuvia Läsäkoskessa

Suurikokoinen kalanpyyntilaite pysyy kosken alajuoksulla kesäkuun alkuun saakka.

Vuoden palomies kiiruhti tulvatyömaalta linnanjuhliin

Kangasniemeläiselle Tuomo Halmeslahdelle Suomen 95. itsenäisyyspäivä oli kiireinen. Vielä aamupäivällä mies oli torjumassa hyydepadon muodostamia tulvia Läsäskoskella. Illaksi mies kiiruhti linnanjuhliin Niina-vaimonsa kanssa.

Läsäkosken tulva saatu hallintaan

Kahden päivän työt hyydepadon purkamiseksi tuotti tulosta ja vesi virtaa taas.

Kaivinkoneet hyydepatojen kimpussa Läsäkoskella

Tulvinut vesi vaikeuttaa paikoin tieliikennettä. Mökkiläiset ovat saapuneet tutkailemaan tiluksiaan vesivaurioiden varalta.

Läsäkoskeen on muodostunut hyydepato - vesi nousee

Mikkelin ja Kangasniemen välissä virtaavan Läsäkosken rantakiinteistöjä uhkaa tulvavesi.

Etelä-Savon ensilumi satoi Kangasniemellä

Maa valkeana Jyväskylän suuntaan.

Läsäkoski menossa uudelle yritykselle tukien takia

Läsäkosken kalastusmatkailualue Kangasniemellä vaihtaa omistajaa. Vantaalaisen yrityksen suunnitelmat kariutuivat, sillä se ei saanut tukia Ely-keskukselta. Uusi yritys onkin rekisteröity Kangasniemelle. Kunnanvaltuusto käsittelee kauppaa tänään.

Läsäkosken kunnostus ei ole tuonut taimenryntäystä

Läsäkosken kunnostus ei ole lisännyt järvitaimenten poikasmääriä merkittävästi. Mikkelin ja Kangasniemen rajalla sijaitsevan kosken poikasmäärät ovat kuitenkin 2000-luvulla nousseet hieman.

Läsäkosken maakaupoille sinetti

Pescador-yritys sinetöi torstaina maakaupat Läsäkosken kalastusalueesta. Yritys osti Mikkelin ja Kangasniemen rajalta kahdeksan hehtaaria maata sekä kahdeksan rakennusta. Samalla yritykselle vuokrattiin myös kalastusoikeudet. Kaupan hinta on noin puoli miljoonaa euroa.

67-vuotias mikkeliläismies kuoli liikenneonnettomuudessa

Valtatie 13:lla noin kolme kilometriä Läsäkoskelta Mikkelin suuntaan sattui keskiviikkopäivänä kuolonuhrin vaatinut liikenneonnettomuus. Kaksi loukkaantunutta on kuljetettu onnettomuuspaikalta Mikkelin keskussairaalaan.

Läsäkosken tarjontaan vauhtia loppukesällä

Kangasniemen ja Mikkelin rajalla sijaitseva Läsäkosken kalastus- ja muun matkailun kehittäminen pääsee toden teolla käyntiin loppukesästä. Kalastusvälineiden maahantuoja Pescador Oy on neuvotellut kuntien kanssa muun muassa kalastusoikeuksien vuokraamisesta.

Läsäkoskelle suunnitellaan uutta toimintaa

Läsäkosken kalastusoikeuksien vuokraamisesta ryhdytään neuvottelemaan kansainvälisen yrityksen kanssa. Lisäksi Pescador-yritys haluaa ostaa Läsäkosken alueelta vajaat kahdeksan hehtaaria maata sekä Kangasniemen kunnan rakennuksia.

Läsäkoskelle löytymässä ostaja

Kangasniemen ja Mikkelin rajalla sijaitsevalle Läsäkosken kalastusalueelle on löytymässä ostaja. Kansainvälinen yritys on kiinnostunut ostamaan vajaan kahdeksan hehtaaria maata sekä alueen rakennukset Kangasniemen kunnalta.

Järvitaimen lisääntyy Etelä-Savossa

Järvitaimen lisääntyy hyvin kunnostetuissa Läsäkoskessa ja Kermankoskissa. Esimerkiksi Läsäkoskessa järvitaimenen luonnonvarainen lisääntyminen oli koekalastusten perusteella vähäistä ennen 2000-luvulla tehtyä kalataloudellista kunnostusta.

Läsäkosken järvitaimenkanta vahvistuu

Läsäkosken kalataloudellinen kunnostus on onnistunut. Koskessa kehittyy tällä hetkellä vahva luonnonvarainen järvitaimenkanta ja kantaa voidaan jatkossa hyödyntää esimerkiksi kalanviljelyssä.

Läsäkoskesta kestävä taimenkohde

Kangasniemen Läsäkoski on nimetty Villi taimen pro -kohteeksi. Luokittelun tarkoituksena on järvitaimenen suojelun edistäminen sekä kalastusjärjestelyjen kehittäminen.