Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Omakotitaloonkin saa pian muovinkierrätysastian Pirkanmaalla

Pirkanmaan jätehuolto ottaa käyttöön maan päällä olevat irralliset muoviroskikset vaiheittain ensi vuoden alusta.

Sisäilmaongelmaiselle Maurinlehdon seurakuntatalolle ei tullut purkulupaa

Seurakunta on terveyssyistä lopettanut talon käytön ja tyhjentää sitä parhaillaan.

Nokian seurakunta haluaisi purkaa 1700-luvulla rakennetun talon

Huonokuntoisen Maurin seurakuntatalon käyttö on vähentynyt. Alkuperäinen ulkoasu on menetetty lukuisissa remonteissa.

Autoilija töytäisi lenkkeilijää Nokialla

Autoililija pysähtyi mutta poistui tämän jälkeen paikalta.

Pyhärannan metsäpalon sammuttajista parhaimmillaan kolmasosa on ollut Pirkanmaan palokunnista

Kauimpaa on länsirannikolle lähdetty Kuhmalahdelta, lisäksi on yksiköitä ollut mm. Nokialta, Lempäälästä, Parkanosta ja Kiikoisista.

Tuhat ihmistä vetosi turhaan – Luonnonsuojelualuetta ei laajenneta Nokialla

Vastustajien mielestä luonnonsuojelualue olisi ollut liian lähellä yritys- ja asuinalueita, kun taas kannattajista tulivuoriperäinen metsä ei sovellu rakentamiseen.

Pyydystä ja päästä -kalastus loppui kuolleisiin kirjolohiin – "Kalat väsytettiin ihan tappiin saakka"

Sen jälkeen, kun kiistelty catch and release -kalastus lopetettiin Siuronkoskella, kirjolohia on riittänyt istutusten jälkeen kalastajien saaliiksi pitemmäksi aikaa.

Nokian Siuron metsänsuojelulaajennus ei ole vielä lukkoon lyöty

Metsänsuojelualue Siuroon Linnavuoren itäpuolella on laajenemassa. Kaupunki on neuvotellut ELY-keskuksen kanssa Ruutana -järven suojelualueen laajentamisesta. Ympäristöjärjestöt kuitenkin haluaisivat mukaan useita muitakin lähistön alueita. Laajempi kokonaisuus olisi parempi turva monimuotoiselle luonnolle.

Kouluverkkoselvitys herätti huolen kyläkoulujen kohtalosta Nokialla

Kouluverkkoselvityksestä on tullut nokialaisilta paljon palautetta ja kommentteja. Kaupunki järjestää uuden, kaikille avoimen keskustelutilaisuuden kesäkuun alkupuolella. Päätöksenteko asiasta on siirretty syksyyn.

Viinikanniemen leirintäalue liipasimella Nokialla

Jo pari vuotta esillä olleen kaavoitushankeen toteutuminen ratkeaa syksyn kuluessa. Leirintäaluetoiminta Viinikanniemessä voisi jatkua vielä kolme vuotta.

Tarvitaanko Nokialla leirintäaluetta?

Nykyisen leirintäalueyrittäjän vuokrasopimus Viinikanniemessä päättyy vuoden loppuun. Uusien paikkojen pohdintaan tulee nyt vauhtia, lisäksi on mietittävä sekin tarvitaanko kaupunkiin ollenkaan leirintäaluetta.

Keskiaikaisen kartanon paikka varmistui Nokialla

Arviot keskiaikaisen Penttilän kylän sijainnista Nokialla ovat tähän mennessä perustuneet vanhoihin karttoihin. Arkeologisissa kaivauksissa löytyneet 1500-1600-lukujen elämän jäljet vahvistavat komean Knuutilan kartanon paikan lopullisesti.

"Saammeko nähdä radiolupasi?" ja muita radiomuistoja

Yle Tampereen nettikeskustelijoiden radiomuistossa nousevat esiin maailmaa mullistaneet uutiset, urheilukilpailut ja radiossa soitettu musiikki.

Nokialle erikseen sisäinen bussiliikenne

Nokian bussiliikenteessä erotetaan jatkossa toisistaan sisäinen liikenne ja Nokia-Tampere -väliset reitit. Tämä esimerkiksi mahdollistaa pienempien autojen käytön lyhyillä reiteillä.

Lielahti-Kokemäki -ratatyöt osin edellä aikataulua

Pori-Tampere -rataosuuden kunnostyöt Lielahden ja Kokemäen välillä etenevä vauhdikkaasti tänä vuonna. Esimerkiksi kannatinlankoja päästään uusimaan etuajassa.

Nokian koulujen nimenmuutokset perutaan

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti keskiviikkona palauttaa neljälle koululle niiden entiset nimet. Nokia-seuran lausunnon mukaan uudet nimet olivat vaikeaselkoisia.

Ärhäkkä Pate-metso kaipaa pullistelukaveria

Pateksi nimetty metsokukko on ärhennellyt Nokialla autoilijoille jo useamman viikon. Kyseessä on todennäköisesti soidinpaikan viimeinen mohikaani, joka ei pääse kukkoilemaan normaalilla soitimella.

Siuron jätevedenpuhdistamolla ohijuoksutuksia

Syksyn runsaiden takia Siuron jätevedenpuhdistamolta Nokialta pääsee ohijuoksutuksen kautta pieniä määriä puhdistamatonta jätevettä Kuloveteen.

Ratavaurio Tampereen ja Porin välillä korjattu

Aamun ensimmäiset junat korvattiin linja-autoilla.

Pirkanmaalla räntäsade haitannut liikennettä

Pirkanmaalla räntäsade on haitannut liikennettä yön aikana. Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan räntää on satanut jopa kymmenen senttiä.

Nokialla halutaan paperitehdas mukaan jätevesien puhdistukseen

Pirkanmaan jätevedet puhdistetaan tulevaisuudessa pääosin Tampereen Sulkavuoressa tai kokonaan pienemmissä puhdistamoissa. Keskuspuhdistamon kaavoitus siirtynee virallisesti hyllylle maakuntavaltuuston kokouksessa. Nokialla ollaan jo omilla linjoilla, suunnitteilla on yhteispuhdistamo Georgia Pacificin paperitehtaan kanssa.

Siuron koulusiirrolle vihreää valoa

Nokian kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt Siuron koulun ylempien luokkien siirron Linnavuoreen. Yksi lautakunnan jäsen jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Siuron verinen historia sai kannet

Kun nokialainen historiantutkija Lauri Lepola kävi koulua 1940-luvulla, ei sisällissodan aikaisista tapahtumista juuri puhuttu. Monen mieltä painoivat kuitenkin raskaat muistot sodan aikaisista ja sitä seuranneista tapahtumista. Eräänä verisenä päivänä Siuron kylällä muun muassa teloitettiin yli kaksikymmentä punaista, joiden tarinan Lepola päätti kirjoittaa nyt, 93 vuotta myöhemmin.

Kesäisellä sisävesiristeilyllä voi vaikka saunoa

Kesällä pääsee veneillä ja pienillä laivoillakin uskomattomia matkoja. Harva tulee ajatelleeksi, että Hämeenkyröstä pääsee laivalla Tampereelle – tosin pienen jatkoyhteyden kautta. Matkalla ei tarvitse tyytyä kannella nojailuun, vaan saunaankin pääsee.

Juna törmäsi kiskoille kasattuun puutavaraan Nokialla

Nokian poliisi tutkii kahta Tampereen ja Porin välisellä junaradalla tehtyä liikennetuhotyön yritystä. Sekä perjantai- että lauantai-iltana rautatiekiskoille Nokialla oli kasattu puutavaraa.

Nokian junaturman syy on yhä epäselvä

Yksi henkilö menehtyi Porin ja Tampereen välisellä rataosuudella tapahtuneessa junaonnettomuudessa. Onnettomuus tapahtui varhain aamulla Nokian Siurolla, kun Mäntyluotoon matkalla olleen tavarajunan veturista loppui vetovoima ja avustamaan tullut toinen juna törmäsi avustettavaan junaan. Onnettomuudessa menehtyi avustamaan tulleen junan kuljettaja. Kuljettaja on Tampereelta kotoisin oleva 27-vuotias mies.

Kuljettaja kuoli tavarajunien törmäyksessä Nokialla

Junankuljettajan kuolemaan johtaneen onnettomuuden syy on edelleen epäselvä. Aamuneljän aikaan tapahtuneessa harvinaisessa onnettomuudessa tavarajuna törmäsi toiseen Nokian Siurossa. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin myöhemmin aamulla. Junaliikenne oli Tampereen ja Vammalan välillä poikki iltaan saakka onnettomuuden takia.

Teollisuus investoi Nokialle

Nokialle on tulossa huomattavia teollisuusinvestointeja. Purso Oy rakentaa Siuron tehtaalleen kymmenellä miljoonalla eurolla anodisointilaitoksen vanhan tilalle.

Siuron terveysasema voi laajeta

Nokialla Siuron terveysasema saattaa tulevaisuudessa palvella asiakkaitaan kaksinkertaisella henkilöstöllä. Samalla sen väestöpohja-aluetta pitäisi laajentaa. Kaupunginvaltuusto päätti lopulta säilyttää alueellisesti tärkeän palvelun.

Nokia nostaa kirkollisveroa

Kirkkovaltuusto päätti illan kokouksessaan, että kyseessä on tilapäinen korjaustoimi. Entiseen veroprosenttiin on tarkoitus palata takaisin vuonna 2013.

Tavarajunat lipsuivat jäisillä kiskoilla

Rautateiden tavaraliikenteellä on ollut viime yönä ongelmia liukkauden takia. Vaikeuksia on ollut varsinkin Tampereelta Porin ja Jyväskylän suuntaan lähtevillä radoilla.

Peräänajaja pakeni Nokialla

Nokian valtatiellä pakettiauto pakeni paikalta ajettuaan edellä olleen auton perään. Nokian poliisi kaipaa silminnäköjöiden havaintoja sinisestä Fiat Ducato -pakettiautosta, joka poistui paikalta Siuron suuntaan.

Nokian kouluille lisäaikaa

Nokian lakkautusuhan alaiset koulut saanevat lisäaikaa. Kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta esittää päätösten siirtämistä. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan Taivalkunnan koulu olisi lopetettu ensi kesänä, Siuro ja Vahalahti vuonna 2012.

Säästöt uhkaavat Siuron koulua

Kuntien säästövaatimukset varjostavat taas kyläkoulujen tulevaisuutta. Tällä kertaa talousvaikeuksissa kamppaileva Nokia suunnittelee siirtävänsä neljä Siuron koulun opetusryhmää Linnavuoren kouluun. Tavoitteena on reilun 200 000 euron säästö.

Siurolaiset taistelevat koulunsa puolesta

Siurolaisvanhemmat keräävät adressia kyläkoulun säilyttämisen puolesta. Nokian kaupungin aikeissa on siirtää Siuron 3-6-luokkien oppilaat Linnavuoren kouluun.

Murtovarkaita liikkeellä

Murtovarkaat ovat ahkeroineet viikonvaihteessa liiketiloissa Tampereella ja Nokialla. Silminnäkijöitä kaivataan.

Eino Leino -palkinto J.K.Ihalaiselle

Tämän vuoden kirjallisuuden Eino Leino -palkinnon saa runoilija, suomentaja, pienkustantaja, kirjanpainaja, kulttuurilehden toimittaja ja festivaalijärjestäjä J.K.Ihalainen.

Uhkaava talopalo Nokialla

Rintamamiestalo vaurioitui tulipalossa Nokian Siurossa torstai-iltana. Verannalta lähtenyt palo rajattiin puolitoistakerroksisen rakennuksen seinään, jota jouduttiin purkamaan leviämisen estämiseksi.

Nokian kaupunki velkaantuu kovaa vauhtia

Nokian kaupungin ensi vuoden talousarvio on tiukka. Tulo- ja kiinteistöveroa aiotaan nostaa, tontteja ja kiinteistöjä aiotaan myydä ja kiisteltyä Nokia-lisää leikata. Säästöistä huolimatta kaupungin jatkaa investointejaan.

Siuron terveysaseman kohtalo valtuuston käsiin

Nokian perusturvalautakunta ei suosita Siuron terveysaseman lakkautusta. Lautakunta käsitteli kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle menevää lausuntoaan keskiviikkoiltana.

Siurolaiset haluavat pitää terveysasemansa

Nokian kaupunki suunnittelee jälleen Siuron terveysaseman lakkauttamista. Alueen asukkaat vastustavat suunnitelmia.

Nokialla murtauduttiin Siuron sivuapteekkiin

Poliisi on ottanut kiinni kolme ihmistä, joita epäillään murrosta Nokian Siuron sivuapteekkiin. Rikos tapahtui tiistaiaamuna vähän ennen viittä.

Nokialla heikot uimarannat

Nokialle kaivataan kunnollisia uimarantoja. Yleisten uimapaikkojen puute tai nykyisten vaarallisuus ja huonokuntoisuus koskee erityisesti Etelä-Nokiaa.

Vaatimattomat ratakiinteistöt kaupan

Pirkanmaalla myyntiin tulee kolme kiinteistöä Nokialla, Orivedellä ja Vilppulassa.

Purson yrityspuistoon tulijoita Siurossa

Hieman keskuksista sivuun sijoittuminen voi helpottaa yritysten tilojen ja työvoiman saantia sekä liikennettä.

Klooria lisätään Länsi-Nokialla

Vesikriisiltä välttyneellä alueella on tähän asti käytetty tavallista vähäisempiä kloorimääriä. Nyt Nokian kaupunki siirtyy suositustasolle.

Nokia Water Clean-Up Could Last Into Next Spring

Cleaning of the Nokia water distribution system could last into next spring. Full scale cleaning of the pipe system began on Sunday, and has placed certain limitations on water usage.

Pirkanmaan hätäkeskus tiedottaa 8.12.

Nokian vettä voidaan tästä aamusta lähtien käyttää keitettynä ruoan laittoon ja juomiseen. Sitä voidaan käyttää myös astioiden ja pyykin pesuun ja peseytymiseen. Astianpesukone tulee puhdistaa pesemällä ensimmäinen koneellinen tyhjänä. On myös käytettävä kuuminta pesuohjelmaa. Rajoitukset eivät koske Siuron, Linnavuoren, Kuljun, Korvolan ja Taivalkunnan alueita.

PIRKANMAAN HÄTÄKESKUS TIEDOTTAA 5.12.2007

Nokian vesijohtoveden käyttö ruoan laittoon ja juomiseen on kielletty kokonaan. Vettä ei saa käyttää keitettynä eikä astioitten pesuunkaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle