Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemessä.

Narsissit kukkivat jo Helsingissä, Inarissa kävellään vielä jäällä – tältä näyttää kevät molemmissa päissä Suomea juuri nyt

Inarissa lunta on useita senttimetrejä, Helsingissä käytännössä vain enää varjopaikoissa ja talvella kipatuissa kasoissa. Suorassa verkkolähetyksessä kuulet myös ylipuutarhurin ajatuksia kevään etenemisestä.

Kuvassa vietetään Suurta Maalaustapahtumaa Helsingissä Lapinlahden sairaalalla.

Schjerfbeckin syntymäpäivänä taidetta tehtiin taivasalla – katso kuvat aurinkoisesta Helsingistä

Kuvataiteen päivä ja kaunis sää saivat ihmiset lähtemään mukaan yhteisöllisiin maalaustapahtumiin ympäri Suomea.

Music for Plants, Kasvitieteellinen puutarha

Tällaisena ei Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa ole aiemmin nähty: ambient-musiikkia, ledivaloja ja viherterapiaa

Music for Plants -tapahtumasarja valtaa helsinkiläisen kasvitieteellisen puutarhan tämän viikonlopun ajaksi. Tapahtuma yhdistelee videotaidetta, valaistusta ja musiikkia. Katso kuvareportaasi tapahtumasta.

Parananjättilumme kukkii Kasianiemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Jättilumme puhkesi vihdoin kukkaan ja muutti väriään valkoisesta pinkiksi – ensi yönä ihmekukka avautuu vielä kerran

Brasilian tropiikissa parananlumme avautuu yöllä ja houkuttelee koppakuoriaisen pölytyshommiin erittäin voimakkaalla tuoksullaan. Kaisaniemessä jättilumpeen avautumista ei tänäkään vuonna nähnyt kukaan.

Helsingin kasvitieteellinen puutarhassa kukkiva lumme

Thursday's papers: VR revamp, a silent killer, and a giant waterlily blooms

VR tries to modernise ticket sales, special-needs kids struggle to get the support they need, and thousands of Finns suffer from lung disease--unknowingly.

Helsingin yliopiston kasvititeteellisen puiston uudistettu Evoluutiopuutarha

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan remontti venähtää vuodella – syynä yliopiston irtisanomiset

Kasvitieteellisen puutarhan remonttia tehdään nyt 15 prosenttia pienemmällä henkilöstöllä verrattuna viime vuoden loppuun. Uudistetun ulkopuutarhan avajaisia oli tarkoitus viettää kesällä.

Interior of Helsinki's South Harbour market hall.

Älä anna sään pilata tunnelmaa – lomavinkkejä sadepäivän Helsinkiin

Helsinki on täynnä monipuolista tekemistä, myös huonolla ilmalla. Sadesäällä voit vaikka järjestää miniloman kotikaupungissasi, kokeilla uusia liikuntalajeja tai olla tietokonepelin päähenkilö.

Runsaasti pihlajan marjoja.

Lämmin sää hellii luontoa, pihlajista ennätyssato

Lämmin alkusyksy on saanut luonnon kukoistamaan. Osa kasveista kukkii jo toistamiseen, pihlajanmarjasadosta on tulossa ennätyksellinen. Kuivuus on paikoin verottanut marja- ja sienisatoa.

Vajaan hehtaarin kokoinen viheralue kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneiden edustalla kaivetaan auki ja koko alue rakennetaan uudestaan. Rakennus- ja uudelleenistutustyöt kestävät elokuulle 2015. Kuva: Vesa Marttinen/Yle

Kasvitieteellisessä puutarhassa alkaa mittava remontti

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan alue uusitaan perusteellisesti lähivuosien aikana. Lähiviikkoina puutarhan kasvihuoneiden edusta revitään kokonaan auki ja suljetaan yleisöltä.

Leevi Kekoni

Keidas kutsuu keskellä kaupunkia

Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa uudistetaan turistivirtojen lomassa. Meneillään on ulkopuutarhan kasvojen kohotus, mutta vielä suurempi remontti on edessä.

Marko Pesu metsästää kaneja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Ylipuutarhurilta ei heru armoa kaneille

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri ampuu vuosittain kymmeniä kaneja puutarhan tiluksilta. Hänen mielestään kanikanta ei ole pienentynyt tarpeeksi, toisin kuin eläinsuojelijat väittävät.

Lihansyöjäkasvi

Lihansyöjäkasvi nielee kiusalliset kärpäset

Kärpäset ja muut sisällä asunnossa lentelevät pikku höttiäiset ärsyttävät ihmisiä. Tuttava tuskastui pörisijöihin ja hankki lihansyöjäkasvin siinä toivossa, että se nielee kitaansa kiusankappaleet.

Puutarhuri Yaiza Malin kokeilee kannatteleeko jättilumpeenlehti ihmistä

Giant water lily can keep a person afloat in Helsinki

The legend of the victoria amazonica, or giant water lily, goes that the unusually large plants are able to keep a fully-grown person afloat. Botanists and gardeners at the University of Helsinki's Kaisaniemi Botanical Garden now have proof.

Marko Pesu metsästää kaneja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Pakkanen ei nujerra citykaneja

Kahdesta peräkkäisestä lumi- ja pakkastalvesta huolimatta Helsingissä vipeltää edelleen villikaneja. Pöpperöinen pakkaslumi on pitänyt ne enimmäkseen kolojensa suojissa, mutta sään lauhduttua ne ovat taas ilmestyneet puistoihin.

Yliopistojen kiinteistöjä siirretään uuteen yhtiöön

Pääkaupunkiseudun yliopistokiinteistöt aiotaan siirtää tarkoitusta varten perustettavan kiinteistöyhtiön hallintaan. Yliopistot omistaisivat enemmistön uudesta kiinteistöyhtiöstä.

Näsiä puhkesi kukkaan joulukuisessa Helsingissä

Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkotiloissa on puhjennut kukkaan näsiä. Puutarhan kaikki yksilöt ovat täydessä kukassa, kertoo ylipuutarhuri Marko Pesu - hän ei muista koskaan nähneensä vastaavaa.