Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Schjerfbeckin syntymäpäivänä taidetta tehtiin taivasalla – katso kuvat aurinkoisesta Helsingistä

Kuvataiteen päivä ja kaunis sää saivat ihmiset lähtemään mukaan yhteisöllisiin maalaustapahtumiin ympäri Suomea.

Tällaisena ei Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa ole aiemmin nähty: ambient-musiikkia, ledivaloja ja viherterapiaa

Music for Plants -tapahtumasarja valtaa helsinkiläisen kasvitieteellisen puutarhan tämän viikonlopun ajaksi. Tapahtuma yhdistelee videotaidetta, valaistusta ja musiikkia. Katso kuvareportaasi tapahtumasta.

Jättilumme puhkesi vihdoin kukkaan ja muutti väriään valkoisesta pinkiksi – ensi yönä ihmekukka avautuu vielä kerran

Brasilian tropiikissa parananlumme avautuu yöllä ja houkuttelee koppakuoriaisen pölytyshommiin erittäin voimakkaalla tuoksullaan. Kaisaniemessä jättilumpeen avautumista ei tänäkään vuonna nähnyt kukaan.

Thursday's papers: VR revamp, a silent killer, and a giant waterlily blooms

VR tries to modernise ticket sales, special-needs kids struggle to get the support they need, and thousands of Finns suffer from lung disease--unknowingly.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan remontti venähtää vuodella – syynä yliopiston irtisanomiset

Kasvitieteellisen puutarhan remonttia tehdään nyt 15 prosenttia pienemmällä henkilöstöllä verrattuna viime vuoden loppuun. Uudistetun ulkopuutarhan avajaisia oli tarkoitus viettää kesällä.

Älä anna sään pilata tunnelmaa – lomavinkkejä sadepäivän Helsinkiin

Helsinki on täynnä monipuolista tekemistä, myös huonolla ilmalla. Sadesäällä voit vaikka järjestää miniloman kotikaupungissasi, kokeilla uusia liikuntalajeja tai olla tietokonepelin päähenkilö.

Lämmin sää hellii luontoa, pihlajista ennätyssato

Lämmin alkusyksy on saanut luonnon kukoistamaan. Osa kasveista kukkii jo toistamiseen, pihlajanmarjasadosta on tulossa ennätyksellinen. Kuivuus on paikoin verottanut marja- ja sienisatoa.

Kasvitieteellisessä puutarhassa alkaa mittava remontti

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan alue uusitaan perusteellisesti lähivuosien aikana. Lähiviikkoina puutarhan kasvihuoneiden edusta revitään kokonaan auki ja suljetaan yleisöltä.

Keidas kutsuu keskellä kaupunkia

Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa uudistetaan turistivirtojen lomassa. Meneillään on ulkopuutarhan kasvojen kohotus, mutta vielä suurempi remontti on edessä.

Ylipuutarhurilta ei heru armoa kaneille

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri ampuu vuosittain kymmeniä kaneja puutarhan tiluksilta. Hänen mielestään kanikanta ei ole pienentynyt tarpeeksi, toisin kuin eläinsuojelijat väittävät.

Lihansyöjäkasvi nielee kiusalliset kärpäset

Kärpäset ja muut sisällä asunnossa lentelevät pikku höttiäiset ärsyttävät ihmisiä. Tuttava tuskastui pörisijöihin ja hankki lihansyöjäkasvin siinä toivossa, että se nielee kitaansa kiusankappaleet.

Giant water lily can keep a person afloat in Helsinki

The legend of the victoria amazonica, or giant water lily, goes that the unusually large plants are able to keep a fully-grown person afloat. Botanists and gardeners at the University of Helsinki's Kaisaniemi Botanical Garden now have proof.

Pakkanen ei nujerra citykaneja

Kahdesta peräkkäisestä lumi- ja pakkastalvesta huolimatta Helsingissä vipeltää edelleen villikaneja. Pöpperöinen pakkaslumi on pitänyt ne enimmäkseen kolojensa suojissa, mutta sään lauhduttua ne ovat taas ilmestyneet puistoihin.

Yliopistojen kiinteistöjä siirretään uuteen yhtiöön

Pääkaupunkiseudun yliopistokiinteistöt aiotaan siirtää tarkoitusta varten perustettavan kiinteistöyhtiön hallintaan. Yliopistot omistaisivat enemmistön uudesta kiinteistöyhtiöstä.

Näsiä puhkesi kukkaan joulukuisessa Helsingissä

Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkotiloissa on puhjennut kukkaan näsiä. Puutarhan kaikki yksilöt ovat täydessä kukassa, kertoo ylipuutarhuri Marko Pesu - hän ei muista koskaan nähneensä vastaavaa.