Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Österbottens räddningsverk

Parvekepalo Vaasan keskustassa – ei henkilövahinkoja

Parvekkeella syttynyt tulipalo saatiin ripeästi sammutettua pelastuslaitoksen toimesta.

Läheltä

Outo parvekepamaus ihmetytti Tampereella

Kerrostalon parvekkeelta kuultiin sunnuntai-iltana pamahdus, jota seurasi savuhavainto. Pelastuslaitos löysi tapahtumapaikalta palavan leipälaatikon. Ketään ei ollut kotona.

Palanut asunto Saaristokaupungin luhtitalossa.

Viikko sitten Kuopion Saaristokaupungissa palaneen luhtitalon kaikki asukkaat edelleen evakossa – palo lähti luultavasti tupakasta

Kaikki luhtitalon 14 asuntoa ovat asumiskiellossa vahinkojen ja selvitystöiden vuoksi. Voi olla, että kukaan asukkaista ei pääse muuttamaan takaisin, ennen kuin koko jälleenrakennusurakka on valmiina. Palo lähti todennäköisesti tupakasta.

Palokan Ilona kerrostalo huputettuna. Taustalla nosturi.

Maankäyttö- ja rakennuslakiin iso remontti – lain toivotaan estävän Palokan senioritalojen kaltaiset rakennusvirheet ja tulipalot

Uudessa laissa rakennustyömaille määrätään päävastuunkantaja huolehtimaan aliurakoiden solmukohdista, jotta virheitä ja puutteita ei syntyisi. Iso muutos olisi lakisääteinen viiden vuoden vastuuaika rakennushankkeen avainhenkilöille.

Poliisi teksti poliisihenkilön selässä.

Uusivuosi sujui Pohjois-Pohjanmaalla suhteellisen rauhallisesti – joitakin pieniä tulipaloja sammutettiin

Lauantaina Oulun Tuirassa oli tulipalo parvekkeella, Kempeleessä taas paloi savusauna. Kuusamossa oli kolmen auton kolari.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Asukas sammutti parvekepalon Vantaalla – Palomestarilta vakava muistutus: Muista huoneistoista ei pidä tulla ulos, jos savua ei ole

Yksi ihminen hengitti tulipalosta syntynyttä savua ja lähti tarkastettavaksi sairaalaan.

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Mikkelin Pellosniemellä parvekepalo – kipinät sytyttivät alakerroksenkin tuolin tuleen

Kukaan ei loukkaantunut palossa, joka sai pelastuslaitoksen arvion mukaan alkunsa todennäköisesti savukkeesta.

Parvekepalon jälkeen pelastuslaitoksen auto ja palanutta irtaimistoa maassa.

Mikkelissä Mikonkadun ja Raatihuoneenkadun risteys suljettu liikenteeltä – pelastuslaitos sammutti parvekepalon keskustassa

Pelastajat evakuoivat maanantaiaamuna Mikonkadulla sijaitsevan huoneiston asukkaan parvekepalon vuoksi.

Läheltä

Pelastuslaitos: Ulkotulta ei saa polttaa parvekkeella eikä seinien lähellä – parveke syttyi tuleen Lappeenrannan Pikisaaressa

Lappeenrannan Pikisaaressa sijaitsevassa kerrostalossa syttyi torstai-iltana uhkaava parvekepalo, kun ulkotuli oli jätetty palamaan ulkokalusteita ja muuta tavaraa täynnä olevalle parvekkeelle.

Tumpattuja tupakoita

Tumppipurkissa kyteneet natsat sytyttivät tulipalon parvekkeella

Tuhkakuppina toimineessa isossa purkissa oli ilmeisesti kytenyt jo tovin, ennen kuin parvekekalusteet syttyivät. Pelastuslaitos kehottaa sulkemaan tuhka-astiat kannella.

Itätullin tulipalo

Useita loukkaantuneita Porin parvekepalossa – yksi loukkaantui vakavasti

Porin keskustassa syttyi iltapäivällä tulipalo, jossa korkeat liekit löivät ulos asunnon parvekkeelta. Kerrostalon sisätiloihin palo ei päässyt leviämään.

Kaksi ihmistä sairaalaan – jouluvalot sytyttivät parvekepalon Riihimäellä

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai palohälytyksen Peltosaaren Marsinkadulle iltapäivällä puoli kolmen jälkeen. Kaksi ihmistä vietiin savun takia sairaalaan tarkastettavaksi.

Paloauto

Parvekepalo Kemissä

Parvekepalo työllisti palolaitosta lauantaiaamuna puoliyhdeksän jälkeen Kemin Merikadulla.

Raju parvekepalo Raisiossa

Toisen kerroksen parvekkeelta alkunsa saanut tulipalo aiheutti yhden asukkaan evakuoinnin. Palo- ja savuvahingot vaurioittivat muutamaa huoneistoa.

Parvekepalo oli vaarassa levitä – naapuri äkkäsi savuavan baden-badenin

Todennäköisesti tupakantumpista alkunsa saanut tulipalo oli vaarassa levitä turkulaisen kerrostalon parvekkeelta. Pispalantiellä sijaitsevan talon kolmannessa kerroksessa syttyi tiistaiaamuna tuleen lepotuoli. Naapuri teki ilmoituksen hätäkeskukseen.

Muovituolit kärähtivät parvekkeella

Tulipalo syttyi Turun keskustassa, Käsityöläiskadulla, kerrostalon seitsemännessä kerroksessa.

Naapuri pelasti iäkkään naisen parvekepalosta Mikkelissä

Pelastuslaitos kehuu naapurin toimintaa. Uudenvuodenpäivänä Mikkelissä sattui kaksi tulipaloa.

Kynttilä sytytti parvekkeen palamaan Laihialla

Laihialla kynttilästä levinnyt tuli aiheutti vaaratilanteen kerrostalossa. Tulipalo ei ehtinyt levitä parvekkeelta muualle asuntoon, eikä henkilövahinkoja tullut. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle lauantaina päivällä.

Uhkaava parvekepalo Turussa

Tuli rikkoi parvekkeen ikkunat ja vahingoitti myös asuntoa. Syttymissyytä tutkitaan.

Jakomäentiellä asuntopalo - liekit löivät parvekkeelta

Pelastuslaitos on sammuttanut tulen asunnon parvekkeelta. Tuli levisi parvekkeen kattorakenteisiin ja levitti savua sisälle asuntoon, mutta henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Vähäheikkilässä paloi parveke.

Palokunta pelasti kanin parvekepalossa

Kerrostalon parveke tuhoutui tulipalossa Turussa iltapäivällä. Vähäheikkiläntiellä sijaitsevan kerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnon parveke oli liekkimerenä pelastuslaitoksen tullessa paikalle.

Joulutulien kanssa oltava tarkkana

Menossa oleva pohjoismainen palontorjuntaviikko muistuttaa ihmisiä jälleen avotulen käytöstä näin joulun alla. Esimerkiksi kynttilöitä kannattaa pitää palamattomissa jaloissa ja niiden palamista on syytä valvoa.

Kytemään jäänyt parvekepalo poltti puolet talon julkisivusta

Helsingin Haagassa Teuvo Pakkalan tiellä syttyi sunnuntaina aamuyöllä erikoinen tulipalo, jonka seurauksena puolet asuinkerrostalon julkisivusta paloi. Asukkaat jouduttiin evakuoimaan, mutta henkilövahinkoja ei sattunut.

Parvekepalo Rovaniemen keskustassa

Parvekkeella syttyi tulipalo Rovaniemen Pekankadulla maanantai-iltapäivällä hieman ennen neljää. Ilmeisesti tuhkakupista alkunsa saanut palo oli levinnyt parvekkeen rakenteisiin ja muoviseen pöytään.

Palomies savusukellusvarusteissa.

Parvekepalosta koitui suurpalovaara

Humalainen sytytti kokon parvekkeelleen Espoossa. Palo uhkasi koko kerrostaloa. Valppaat naapurit estivät palon leviämisen.

Rovaniemellä kaksi uhkaavaa paloa parvekkeella

Rovaniemellä syttyi uhkaava tulipalo kerrostalossa lauantaina aamulla kello kahdeksan maissa. Kolpeneentiellä paloi kerrostalossa irtaimistoa toisen kerroksen parvekeella muutaman neliömetrin alalla.

Naapurit pelastivat vanhuksen parvekepalossa

Oulussa vanha mies tuupertui kerrostalon parvekkeella palaneen maton päälle. Neuvokkaat naapurit sammuttivat palon ja ohjasivat palokunnan paikalle. Ripeistä otteista huolimatta vanha mies loukkaantui vakavasti.

Tulipalo parvekkeella, asuntoon savuvahinkoja

Parvekkeella tuleen syttyneestä tyynystä lähtenyt palo johti savuvahinkoihin Kittilän kirkonkylällä keskiviikkoiltana. Kerrostaloyksiön asukas oli nukkumassa palon syttyessä. Hän oli kuitenkin tajuissaan palokunnan saapuessa paikalle viiden aikaan asunnossa olleista savukaasuista huolimatta.

Harjavallassa parvekepalo

Harjavallan keskustassa on aamuyöllä ollut kerrostalossa parvekepalo. Harjavallankadulla sijaitsevan kerrostalon parvekkeella syttyneen tulipalon havaitsi lehdenjakaja. Palokunta meni parvekkeelle ulkokautta ja sammutti tulipalon. Huoneiston asukas autettiin ulos rappukäytävän kautta ja hänet toimitettiin tarkastettavaksi sairaalaan. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa.

Juhlijoiden ripeä toiminta pelasti naapurin tulipalosta

Parvekkeella olleen juhlijaporukan nopea toiminta pelasti naapurinmiehen tulipalosta Turussa. He huomasivat viereisessä asunnossa syttyneen tulipalon ja hälyttivät paikalle palokunnan, joka pelasti yksiön asukkaan viime hetkellä.

Viranomaiset varautuvat joulunviettoon

Pelastuslaitos ja poliisi varautuvat rauhaisaan jouluun Uudellamaalla. Pitkiä pyhiä rauhoittaa se, että noin 200 000 alueen asukasta lähtee muualle Suomeen joulunviettoon.