Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulu siirtää henkilöstöä koronatestauksesta rokotuksiin ja ostaa testauspalveluja Pihlajalinnalta

Rokotustahdin kiihtyminen tuo muutoksia Oulussa myös koronatestikäytäntöihin. Kaupungin omaa henkilökuntaa tarvitaan rokotuksiin, minkä takia Pihlajalinna alkaa hoitaa osan Oulun koronatesteistä, joita otetaan ensi viikosta alkaen kahdessa paikkaa.

Korona-auto huristaa kohta Muoniossa ja testaa turisteja

Palvelua ei ole tarkoitettu yksityisille kuntalaisille, vaan matkailuyrittäjän asiakkaille.

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Sunit Oy:n yhteistyö kehittää paikallista testausosaamista – "Tämä tuo Kainuuseen selvää kilpailuetua"

Kajaanin ammattikorkeakoulussa voidaan tuottaa yrityksille tärkeitä palveluita ilman monien kuukausien jonoja.

Suomessa myytävän kannabiksen arvioidaan olevan entistä vahvempaa

Käyttäjä ei voi tietää, millaista ainetta käyttää - dekriminalisointi mahdollistaisi testauspalvelut.

Taitoluisteluguru Helsingin MM-kisoista: Korkeatasoisimmat koskaan

Taitoluistelussa pohditaan jo annetaanko kilpailijoille turvallisuussyistä lupaa viisikierroksisiin hyppyihin, kertoo lukuisia kisoja tuomaroinut Hely Abbondati Ylen aamu-tv:ssä.

Santa's Hotels laajenee Kalajoelle

Kalajoella toimiva kylpylähotelli Sani liitetään osaksi rovaniemeläisen Sava-Groupin yrityskonsernia. Hotellin myivät yrittäjä Minna Tontti ja Matkailurahasto Nordia Oy.

Smaller vehicle inspection firms rush to claim market share

The number of stations specialising in vehicle inspections in Finland is growing quickly, after recent changes to open up the market that was once dominated by a state-owned monopoly. The introduction of dozens of new independent stations has caused a reduction in the compulsory inspections’ prices.

Drugs charity to provide support via the dark web

The growth in the online, anonymous drug trade has led Finland’s A-Clinic Foundation to try and find more up-to-date methods of making their services available to users of illicit substances.

Tietosuojavaltuutettu: Työntekijän paikantamisesta sovittava yt-menettelyssä

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sanoo, että jos työnantaja haluaa seurata työntekijöitä esimerkiksi kameroiden tai gps-pohjaisten seurantalaitteiden avulla, pelisäännöistä on neuvoteltava henkilöstön kanssa.

Landis+Gyr rekrytoi keskisuuren yrityksen verran väkeä Jyväskylässä

Energiamittaukseen ja älykkäisiin verkkoihin keskittynyt Landis+Gyr rekrytoi vahvasti Jyväskylässä. Yhtiö on palkannut tänä vuonna jo liki 30 uutta työntekijää, ja ensi vuonna tahti on kiihtymässä.

Ivalon Test World autotestausrata myytiin Englantiin

Autotestaukseen erikoistuneen Test World Oy:n osakkeenomistajat ovat myyneet koko yhtiön osakekannan englantilaiselle Millbrookille. Yhtiön mukaan kauppa ei muuta Test Worldin toimintaa, vaan yritys jatkaa Ivalossa ja johto yrityksen palveluksessa Millbrookin osaomistajina. Kauppahintaa ei julkisteta.

HIV-pikatestauksen suosio kasvaa Helsingissä

Pikatestausten määrä nousi viime vuonna lähes viidellä sadalla edellisvuoteen verrattuna. Viime vuonna Helsingin HIV-tukikeskuksessa tehtiin runsaat parikymmentä positiivista testitulosta.

Metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut – vaarassa 30 työpaikkaa

Syynä yt-neuvotteluihin on valtionavun raju pudotus. Metsäkeskus on jo vähentänyt aiemmin kolmen vuoden aikana yli sata työpaikkaa.

"Karkaamiset horjuttavat vankiloiden uskottavuutta"

Oulun uusin vankilapako vaikuttaa olleen hetkellinen päähänpisto. Vankilan rakenteet aiotaan nyt tutkia ja teknistä valvontaa lisätä, mutta uusiin vartijoihin ei ole varaa.

Tekninen valvonta on liikkuvan työn kellokortti – "Pahimmat luikurit jäävät kiinni"

Jari Enckellin yrityksessä käytetään miehen itsensä kehittelemää sähköistä järjestelmää, jolla firman työmatkat ja -ajat laskutetaan asiakkaalta metrilleen ja sekunnilleen. Omat ajot ja asianhoidon työntekijä maksaa omasta pussistaan.

Liikuntapalkittu: Vanhoissa verkkareissakin voi liikkua

Jyväskyläläinen energiamittausalan yritys Landis+Gyr Oy on saanut valtakunnallisen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman palkinnon terveysliikunnan edistämisestä. 165 työntekijän yritys on onnistunut kekseliäästi tuomaan helpon liikunnan osaksi työpäiviä.

New law guesses wrong - repair shops aren’t interested in providing inspections

A recent survey of motor vehicle repair shop owners has determined that very few repair shops plan to open an inspection station. This despite a new inspection law that will come into effect in early July that says that body and repair shops can carry out annual roadworthiness inspections on their premises.

A-katsastus myy toimintonsa Tanskassa

A-Katsastus luopuu toiminnoistaan Tanskassa ja keskittyy muille markkinoille.

Tekniikka korvaa ihmisiä rajavalvonnassa

Kainuun rajavartioston rajavartioasemilta vähennetään lähes 60 henkilöä tulevien neljän vuoden aikana. Samaan aikaan rajalla lisätään ja kehitetään siirrettävää teknistä valvontaa.

Öljy-yhtiön kansallistamiselle sinetti Argentiinassa

Argentiinan presidentti Cristina Fernandez hyväksyi lain maan suurimman öljy-yhtiön YPF:n kansallistamisesta. Yhtiö on espanjalaisen Repsolin tytäryhtiö.

TS: Poliisin liikennevalvonta kamera-autoilla lainvastaista?

Poliisin liikennevalvonta kamera-autoilla ilman ennakkovaroitusta voi olla lainvastaista, kirjoittaa Turun Sanomat. Nykyinen laki velvoittaa poliisin ilmoittamaan etukäteen yleisillä teillä tekemästään teknisestä valvonnasta.

Viestintävirasto: Älkää yrittäkö etsiä tietovuotolistaa itse

Viestintävirasto ei suosittele internetiin lauantaina vuotaneen tiedoston etsimistä, lukemista tai jakamista. Jos epäilee, että omia tietoja on kyseisten henkilötietojen joukossa, ei asialle voi tehdä mitään. Tietojen arvellaan vuotaneen yhdestä tai useammasta aikuiskoulutuskeskuksesta.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kasvaa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto palkkaa lisää henkilökuntaa. Kaakkois-Suomessa tarvitaan lisää työntekijöitä, vaikka rajavartiolaitos kokonaisuudessa vähentääkin henkilöstön määrää.

Lapin rajavartiosto lisää valvontaa

Lapin rajavartiosto tehostaa teknistä valvontaa itärajalla. Se näkyy kameravalvontakylteinä, joita Lapin rajavartiostolla on 14 kappaletta Inarista Sallan etelärajalle saakka.

Venäläismies ylitti rajan luvatta Raja-Joosepissa

Venäjän rajavartiopalveluun kuuluva henkilö ylitti luvatta rajan Venäjältä Suomeen ja takaisin Venäjälle torstaina iltapäivällä.

Rajavartiosto laajentaa valvontaa sisämaahan

Kainuun Rajavartiosto ottaa käyttöön valvontalaitteita myös rajavyöhykkeen ulkopuolella. Uusi rajavartiolaki antaa rajavartiostolle luvan valvoa rajaturvallisuutta teknisillä laitteilla jopa 20 kilometrin päässä rajavyöhykkeen takarajasta.

Lapin rajavartioston avuksi teknistä valvontaa

Lapin rajavartiosto tehostaa rajavalvontaansa ottamalla käyttöön teknistä valvontaa rajavyöhykkeen ulkopuolella.

Satelliitit seuraamaan nuoria kuskeja

Satelliittipaikannusta saatetaan hyödyntää tulevaisuudessa nuorten kuljettajien valvonnassa. Teknistä valvontaa on pohdittu etenkin nuorten kuljettajien ensimmäisten ajovuosien tarkkailuun. Liikenneturvassa teknistä valvontaa pidetään viimeisenä keinona puuttua nuorten liikenneturvallisuuteen.

Venäläisiä luvattomia rajanylittäjä kiinni Imatralla

Miehet yrittivät rajan yli tiistai-iltana. Kolmikko pääsi 500 metriä Suomen puolelle

Imatralla kolme luvatonta rajanylittäjää

Kolme venäläistä luvatonta rajanylittäjää on otettu kiinni tiistaina illalla Imatran rajavartioaseman pohjoispuolella. Miesten jäljille päästiin teknisen valvontajärjestelmän hälytyksen avulla.

Elokuvakävijöitä tarkkailtiin salaa Saksassa

Saksassa on noussut kohu, kun elokuvatoimisto Warner Bros tarkkaili elokuvateattereiden asiakkaita pimeänäköön kykenevillä kameroilla. Yhtiö halusi estää Harry Potter ja puoliverinen prinssi –elokuvan leviämisen laittomasti internetiin. Tekninen valvonta ei ole outoa Suomessakaan.

Saaristokaupunkimaraton vetää juoksijoita

Saaristokaupunkimaraton kerää lauantaina juoksijoita Kuopioon. Nyt ensimmäistä kertaa pidettävään puolimaratoniin tavoitellaan 150 juoksijaa. Kilpailu kiertää Rauhalahdesta Saaristokaupunkiin ja takaisin.

Autotestauskeskuksen rakentaminen pian käyntiin

Kajaanin Kivimäkeen nouseva ympärivuotinen testausympäristö on ainoa laatuaan maailmassa.

Rajamäki: Valvontakameroista saatava yleislaki

Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) ehdottaa, että Suomeen laadittaisiin yleislaki kamera- ja videovalvonnasta. Nykytekniikka on tehnyt mahdolliseksi käyttää esimerkiksi erilaisia valvontakuvia entistä monipuolisemmin.

Kovan rikollisuuden torjuntaan uusia keinoja

Ensi viikolla voimaan tuleva uusi poliisilaki tehostaa terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa.